Inter Mediolan oskarża sędziów !
- TdF
- Interista
Przypominam, że w tym mecz Milan też dostał karnego.Mati1990 pisze: ps-przypomnial mi sie mecz jak inter gral z milanem to co wygral 3-2 to tez bylo niesluszne bo tyle co wiem to sedzia karnego z niczego im uznal ale ok pozdro
Mati1990 pisze: ps2-co do wypowiedzi Zanettiego to ja powiem tyle:
Sedziowie jak juz faworyzuja druzyne to jest juve zamiast interu dlatego ze jakby miali sedziowie zamiar faworyzowac inter to by im sie nie oplacalo poniewaz na darme by to wyszlo bo inter i tak by niczego nie zdobyl
A co to za różnica … jak Moggi posmaruje to sędziemu wisi czy Juventus walczy o mistrzostwo czy o utrzymanie. Ważne, że zarobił.
No na pewno Mancini rozpacza nad tym, że Inter nie wygrał Sucetto od 16 lat. Mam takie pytanie – Co go to obchodzi ? Co on był kibicem Interu czy co ? Jego obchodzi to co on zdobył (w pierwszym sezonie PW i 1/4 LM a drugi będzie na pewno lepszy).DjJuve pisze:Mancini już od dłuższego czasu jest dla mnie śmieciem nie potrafiącym przyjąć porażki. Poziom frustracji spowodowany brakiem sukcesów, zarówno w obecnych rozgrywkach jak i w ostatnich 16 latach w drużynie nieudaczników sięga zenitu. Na tego typu wypowiedzi reaguje jedynie uśmiechem, jesteśmy najlepsi a naszych rywali to bardzo boli. Z wielką satysfakcją obejrze niedzielne, zwycięskie dla Juve spotkanie.
A Moggi zamiast się napinać powinien zająć się tym co do niego należy … a przepraszam, przecież zrobił to przed meczem z Udine.grandejuve pisze:Mancini zamisat cały czas prowokować Juventus, mogłby zająć sie swoją drużyną
Co do reszty to zgadzam się z klsmkr
Inter per Sempre

- OlgaJUVEntina
- Juventino
Niestety ale ten link nie okazał się dobrym argumentem :naughty: W tekście nie ma ani jednego słowa o tym, czy to Pozzo pierwszy wypowiedział się na ten temat czy Mancini. Jest tylko przytoczona wypowiedz prezydenta Udine. Mogę jednak za to ręczyć, że Inter był pierwszą "osobą trzecią"(czyli spoza Juve i Udinese), która brała udział w tych oskarżeniach.klsmkr pisze:Bzdura. Pierwszym oskarzajacym byl prezydent Udinese Pozzo. Dowod? Prosze: http://www.pilka.pl/?state=sa&m=2&y=200 ... show=47825
Nie sądzę. Zgadzam się, ze Moggi to inteligentny człowiek, ale nie dlatego, że "zdawal sobie sprawe z tego, ze oskarzanie Interu o cokolwiek w swietle kary, jaka dostal Samuel byloby smieszne". Samuel nie dostał kary zaraz po meczu tylko dzien albo nawet dwa dni po całym zajściu. A więc Moggi miał jeszcze mnóstwo czasu, aby takie oskarŻenia wobec Interu wysunąć, a jednak tego nie zrobił, bo okazał się inteligentny.klsmkr pisze:Bo Moggi to inteligentny czlowiek i zdawal sobie sprawe z tego, ze oskarzanie Interu o cokolwiek w swietle kary, jaka dostal Samuel byloby smieszne. Nie sadzisz?
- klsmkr
- Interista
O dziwo, byl to bodajze pierwszy przypadek, w ktorym wypowiedz Manciniego na temat Juve nie byla odpowiedzia na analogiczna wypowiedz Moggiego. Czyli albo odmawiasz mu prawa do obrony wlasnej druzyny, albo oceniasz czlowieka po jednej wypowiedzi.DjJuve pisze:Może użyłem zbyt ostrego słowa, aczkolwiek człowiek ten nie może liczyć na szacunek z mojej strony.klsmkr pisze:A ja z wielka satysfaskcja czytam takie posty, ktorych autorzy w tak prosty sposob wystawiaja sie na osmieszenie. Powiadasz wiec, ze Mancini jest smieciem bo wypowiada sie z ironia o Juve?...
Uwierz mi, gdyby Inter przegral, to Mancini siedzialby naprawde cichoDjJuve pisze:Twierdze tak nie dlatego iż ironizuje, lecz nie potrafi przyjąć naszego zwycięstwa (tym samym swojej porażki) i zamknąć się.
Nie. Mancini slusznie zauwazyl, ze mecz z Udinese Juventus wygral z pomoca sedziego.DjJuve pisze:W przypadku wpadki sędziego w naszym meczu, Mancini doszukuje się spisku całego świata wobec jego klubu,
Bo Interowi nie zdarza sie to, co zdarzylo sie w niedziele. Owszem, nieuznano bramki dla Juve w meczu o Superpuchar. Ale na Delle Alpi sedzia nie uznal bramki dla gosci, wyrzucil ich zawodnika i uznal bramke dla gospodarzy. A przeciez na San Siro nie uznano prawidlowo zdobytej bramki Cambiasso. I, jak juz napisalem, Mancini nie mowi nic o kupowaniu meczy, tylko o niezaprzeczalnym fakcie: arbiter pomogl Juventusowi w tym meczu. W dodatku pomoc ta byla w znacznie ciezszym kalibrze niz cotygodniowe pomylki sedziow (takze te na korzysc Interu). Nie dziwie sie Manciniemu, ze jest na tym punkcie wrazliwy, bo nasza sytuacja jest jaka jest i musimy czekac na Wasze wpadki. Ciebie by w takiej sytuacji szlag nie trafil?DjJuve pisze:lecz kiedy coś podobnego przytrafia się zespołowi Interu, milczy.
Medi podała kilka przykładów, czy Mancini po spotkaniu z Cagliari także miał żal do arbitra? Czy także ironizował? Po Superpucharze nie widziałem wypowiedzi waszego trenera o złym sędziowaniu, czy wtedy nic nie widział?
Specjalnie podkreslilem fragment Twojej wypowiedzi. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie stwierdzenia "wygranie meczu dzieki sedziemu" i "kupienie meczu" to nie jest to samo. Sedzia moze sie zwyczajnie w swiecie pomylic, albo tez z powodu sympatii do jakiejs druzyny gwizdac na jej korzysc. Od razu zaznaczam, ze niczego nie sugeruje, bo nie jestem upowazniony do wydawania ocen w tej sprawie - za malo wiem, zeby kogokolwiek o cos oskarzac.DjJuve pisze:Różnica polega na tym, że Moggi swoimi wypowiedziami nie oskarża nikogo o wygrywanie dzięki sędziom (tym samym sugerując, że kupujecie arbitrów), nie obraża was, lecz wykazuje wiare we własny zespół i mówi że pierwsze miejsce jest zarezerwowane dla Juve.klsmkr pisze:http://www.pilka.pl/?state=sa&m=2&y=200 ... show=47790
http://www.pilka.pl/index.php?state=sa& ... show=39095
Wiecej wypowiedzi nie chcialo mi sie szukac (co nie znaczy, ze nie istnieja). Tak czy siak, klimat podobny do slow Manciniego. Ktos tu chyba wspominal o smieciu?
O takich sprawach trzeba mowic, bo bez wzgledu na to, czy jest to kwestia kupowania meczy przez kogokolwiek, czy tez slabosci wloskich sedziow, to takie problemy trzeba rozwiazywac. Jezeli srodowisko pilkarskie nie bedzie sygnalizowac problemu, to pilkarska centrala nie zrobi nic.DjJuve pisze:Do tego pragne wspomnieć, że wypowiedzi w stylu Manciniego udzielili także Facchetti i kilku zawodników, czy w Juve coś takiego miało miejsce? Czy ktoś z naszego zespołu oskarżał was o nieuczciwą walke?
Działacze Interu powinni zamilknąć, gdyż w tym sezonie podobne sytuacje do tej wczorajszej zdarzają sie sporadycznie.
A co on takiego zrobil?DjJuve pisze:Mam swoje zdanie i nie zamierzam się z nim kryć, póki Mancini nie zmieni swojego zachowania, nie będe go szanował.klsmkr pisze: Podobnie kibice - doswiadczony user moze pisac o Mancinim "smiec", ale kibice Interu piszacy o Capello to chamy i buraki.
- Medi
- Qualità Juventino
Biorąc pod uwage, że pucharek powędrował do Was to rzeczywiście drobiazgklsmkr pisze:Bo Interowi nie zdarza sie to, co zdarzylo sie w niedziele. Owszem, nieuznano bramki dla Juve w meczu o Superpuchar...
Tyle, że tylko w trzecim przypadku popełnił błąd, pomijam już fakt, że jest to błąd liniowego a nie arbitra.klsmkr pisze: Ale na Delle Alpi sedzia nie uznal bramki dla gosci, wyrzucil ich zawodnika i uznal bramke dla gospodarzy.
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Dlaczego nagonka spada na nas? Bo jestesmy najlepsi, a takich sie karci i próbuje oczernic na kazdym kroku.
Co z tego, ze przeciwko Interowi nie podyktowano dwóch karnych w spotkaniu z Cagliari. Olejmy to, ze sedzia podarował Nerazzurrim SPW nie zaliczajac prawidłowej bramki Trezegueta. Jak najszybciej zapomniano tez o wyrzuceniu Thurama z boiska i prezencie dla romanistow w postaci rzutu karnego ... - a jednak! Takie rzeczy zdarzaja sie równiez na nasza niekorzysc! I to nie wszystko! Sedziowie drukuja tez dla Interu, Milanu, Lazio, Violi i wielu innych zespołów we Włoszech i Europie! Tylko szkoda, ze o tym nikt nie wspomina. Bo przeciez to Juventus, ktory po raz pierwszy w tym sezonie uzyskał cos od sędziow jest oskarzany o 'kupowanie sędziow' (jak to pieknie brzmi).
Na miejscu Interistów i innych pyskaczy zastanowiłbym sie kilka razy i przemyslał sprawe za nim zaczałbym rzucac oskarzeniami na lewo i prawo.
Co z tego, ze przeciwko Interowi nie podyktowano dwóch karnych w spotkaniu z Cagliari. Olejmy to, ze sedzia podarował Nerazzurrim SPW nie zaliczajac prawidłowej bramki Trezegueta. Jak najszybciej zapomniano tez o wyrzuceniu Thurama z boiska i prezencie dla romanistow w postaci rzutu karnego ... - a jednak! Takie rzeczy zdarzaja sie równiez na nasza niekorzysc! I to nie wszystko! Sedziowie drukuja tez dla Interu, Milanu, Lazio, Violi i wielu innych zespołów we Włoszech i Europie! Tylko szkoda, ze o tym nikt nie wspomina. Bo przeciez to Juventus, ktory po raz pierwszy w tym sezonie uzyskał cos od sędziow jest oskarzany o 'kupowanie sędziow' (jak to pieknie brzmi).
Na miejscu Interistów i innych pyskaczy zastanowiłbym sie kilka razy i przemyslał sprawe za nim zaczałbym rzucac oskarzeniami na lewo i prawo.
- Wojtom
- Juventino
Tą dyskusje, nie tylko na forum, ale ogólnie, powinno się zakończyć stwierdzeniem : "Kto jest bez winy, niech weźmie kamień i pier...... się nim w łeb"
Sędzia też człowiek, popełnia błędy, nie tylko, nie zawsze na korzyść Juve i każdy dobrze to wie, nawet Panowie Interisci, którzy są jakże bez winy i czyści jak łza.
Uuu a cóż to? Przypominam sobie pewien film, który powstał właśnie o "prezentach sędziów dla Juve", ciekawi mnie dlaczego nic podobnego nie miało równie sporego rozgłosu i miejsca w przypadku innych klubów, niekiedy bardziej "obdarowanych".
"Zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej..."
Sędzia też człowiek, popełnia błędy, nie tylko, nie zawsze na korzyść Juve i każdy dobrze to wie, nawet Panowie Interisci, którzy są jakże bez winy i czyści jak łza.
Uuu a cóż to? Przypominam sobie pewien film, który powstał właśnie o "prezentach sędziów dla Juve", ciekawi mnie dlaczego nic podobnego nie miało równie sporego rozgłosu i miejsca w przypadku innych klubów, niekiedy bardziej "obdarowanych".
"Zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej..."
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- _Jah
- Juventino
Oceniam!!! Jedna wypowiedź? ale na jaki temat? na Nasz temat? to jedna wypowiedź za dużo. On nie broni Interu, On atakuje Juve. I to jest właśnie moment, w którym traci szacunek.klsmkr pisze: O dziwo, byl to bodajze pierwszy przypadek, w ktorym wypowiedz Manciniego na temat Juve nie byla odpowiedzia na analogiczna wypowiedz Moggiego. Czyli albo odmawiasz mu prawa do obrony wlasnej druzyny, albo oceniasz czlowieka po jednej wypowiedzi.
Gdybajcie sobie we własnym gronie. Nie mieszajcie w to mediów.klsmkr pisze: Gdyby na stadionie w Turynie sedziowanie wygladalo normalnie, to byc moze strata do lidera bylaby mniejsza.
Jego wzrok powinien obejmować jedynie graczy Interu.klsmkr pisze: Nie. Mancini slusznie zauwazyl, ze mecz z Udinese Juventus wygral z pomoca sedziego.
Żaden z nas nie zastanawia się nad Waszą sytuacją. Radźcie sobie sami.klsmkr pisze: Ciebie by w takiej sytuacji szlag nie trafil?
My to wiemy.klsmkr pisze: Za malo wiem, zeby kogokolwiek o cos oskarzac.
A co może zrobic piłkarska centrala? nic. Pomyłki sędziowskie to jedna z charakterystycznych cech piłkarskiego widowiska. Lecz nie możemy do cholery dopuścić, aby przedmiotem tych zabiegów był Juventus.klsmkr pisze: Jezeli srodowisko pilkarskie nie bedzie sygnalizowac problemu, to pilkarska centrala nie zrobi nic.
Nic. I niech tak zostanie.klsmkr pisze: A co on takiego zrobil?
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Ej jak śmiecie krytykować Manciniego? Nie macie pojęcia o tym co dzieje się we Włoskiej piłce. Milczcie bo Wasze zdanie jest nie ważne i itak nic nie da. Nie ma na nic wpływu. Przyjmijcie to wszystko z pokorą :lol: .
- Martin
- Juventino
Ze specjalną dedykacją dla Interistów.
http://www.guidautile.com/blog/img/Fuor ... _Piero.jpg
Powiedzcie mi czy nadal jestescie pewni, ze Del Piero byl na pozycji spalonej. Bo ja mam wątpliwości. A skoro pojawiają się wątpliwości to jak wytłumaczyć reakcję sędziego, która musi byc błyskawiczna?
Alex był zasłonięty. Przez trzech piłkarzy....
http://www.guidautile.com/blog/img/Fuor ... _Piero.jpg
Powiedzcie mi czy nadal jestescie pewni, ze Del Piero byl na pozycji spalonej. Bo ja mam wątpliwości. A skoro pojawiają się wątpliwości to jak wytłumaczyć reakcję sędziego, która musi byc błyskawiczna?
Alex był zasłonięty. Przez trzech piłkarzy....
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Marcin_FCJ
- Juventino
Spalony był ewidentny i nie ma co dyskutować. Chociaż kto wie co działo się na boisku. :lol:
- klsmkr
- Interista
Jezeli stwierdzenie faktow jest dla Ciebie atakiem, to az boje sie zapytac, czym jest krytyka. Odyslam do wypowiedzi Manciniego - jezeli ktores z jego slow jest klamstwem, to ja sie z Toba zgodze. Ale wowczas atakiem bedzie trzeba tez nazwac kazda wypowiedz Moggiego na temat Interu, w ktorej zamiast faktow uzywa on przypuszczen._Jah pisze:Oceniam!!! Jedna wypowiedź? ale na jaki temat? na Nasz temat? to jedna wypowiedź za dużo. On nie broni Interu, On atakuje Juve. I to jest właśnie moment, w którym traci szacunek.
Zatem mam rozumiec, ze macie dowody potwierdzajace teze, ze byl to przypadek?_Jah pisze:My to wiemy.klsmkr pisze: Za malo wiem, zeby kogokolwiek o cos oskarzac.
Ja sie zgadzam z tym, ze cala ta akcja nie powinna byc tylko i wylacznie atakiem na Juventus, bo sedziowie myla sie takze na korzysc innych druzyn. Rzecz w tym, ze na Delle Alpi przekroczona zostala pewna granica, za ktora trudno jest podciagnac fakty jedynie pod niedyspozycje sedziego. I nikt nie mowi, ze jest to od razu jakis przekret, tylko byc moze fatalna dyspozycja sedziow doszla juz do punktu krytycznego, ktory mocno szkodzi rozgrywkom. Dlatego powtarzam jescze raz: o takich rzeczach srodowisko pilkarskie musi mowic, poszkodowani musza sie odzywac, zeby ludzie odpowiedzialni za szkolenie i wybor sedziow na mecz podjeli odpowiednie decyzje. Tutaj nikt nie chce nikomu liczyc punktow zyskanych dzieki sedziom, tylko sprawic, ze watpliwosci dotyczace decyzji panow ubranych na czarno beda wystepowac rzadziej. Przeciez wizerunek Juve tez na tym traci._Jah pisze:A co może zrobic piłkarska centrala? nic. Pomyłki sędziowskie to jedna z charakterystycznych cech piłkarskiego widowiska. Lecz nie możemy do cholery dopuścić, aby przedmiotem tych zabiegów był Juventus.klsmkr pisze: Jezeli srodowisko pilkarskie nie bedzie sygnalizowac problemu, to pilkarska centrala nie zrobi nic.
Ale smieciem jest?_Jah pisze:Nic. I niech tak zostanie.klsmkr pisze: A co on takiego zrobil?
PS. Widze, ze niektorzy troche za bardzo przejeli sie slowami Facchettiego i spolki i tradycyjnie wytoczyli swoje ciezkie armaty w postaci "kompleksow" i "16 lat bez mistrzostwa". Czyli - jak zwykle - temat zwiazany z Interem staje sie tematem o Interze. Pomijajac juz fakt, ze temat zostal zle sformulowany, to ja zastanawiam sie, dlaczego niektorzy z Was odbieraja mozliwosc wypowiadania sie ludziom, ktorzy, badz co badz, w futbolu wloskim siedza od dluzszego czasu?
PS 2. Z gory uprzedzam, ze na moja ewentualna odpowiedz bedziecie musieli poczekac 2 dni

pozdrawiam
- klsmkr
- Interista
Taa, tylko ze bramka z Fiorentina zostala zdobyta prawidlowo, a w meczu z Milanem rywale tez dostali prezenty.Marian50 pisze:A teraz coś dla interistów.Przypomnijcie sobie mecze:Inter-Cagliari,Fiorentina-Inter i karny z milanem.Może coś wam się przypomni,może jakieś błedne decyzje sędziów :!: 8)