DZIEWCZYNY I FOOTBALL

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Czy chciałbyś żeby Twoja dziewczyna interesowała się piłką nożną?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 21:21

Cóż myślę że sam również nie byłbym zadowolony do końca gdyby moja dziewczyna interesowała się piłką nożną, a w szczególności Juve w takim stopniu jak ja. Nawet trudno podać mi jakiś konkretny argument co do tego, ale chyba po prostu za bardzo przywiązałem się do zdecydowanie bardziej kobiecego stereotypu płci żeńskiej, która nie wie dokładnie na czym polega spalony lub w trakcie meczu Polska- Anglia pyta się, w których koszulkach nasi grają :D (Prosto z reklamy TYSKIE :smile: )
Jednakże sam mam kilka koleżanek, które dość dobrze znają się na piłce a konkretnie na Lechu Poznań, ale w ich przypadku nie chodzi przede wszystkim o zafascynowanie drużyną i jej sukcesami czy grą, lecz o to czy podczas spotkania ligowego na Bułgarskiej będą siedziały blisko murawy żeby widzieć z bliska jakże cudownego Zakrzewskiego :rotfl: lub Sasina :rotfl:
Generalnie jednak dobrze kiedy dziewczyna ma jakiekolwiek pojęcie o piłce noznej i lubi czasem obejrzeć mecz w TV (byle nie ligę polską :lol: )
bo zawsze można spędzić milej czas razem :D
A i jeszcze jedno do MerRy_Juve_Fanka:
Według mnie jeśli ktoś kocha pewną osobę naprawdę i niezależnie od wszystkiego to nie powinien się zastanawiać czy wybrać miłość do niej czy do klubu :wink: Ale to moja subiektywna opinia na ten temat

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 21:37

MerRy_Juve_Fanka pisze:I wogóle miłość powinna nie mieć nic wspólnego z kibicowaniem... I dziwi mnie opinia co poniektórych, że związki z osobami kibicującymi innym klubom, a tymbardziej tym "znienawidzonym" jest jakimś grzechem czy też obrazą dla Juventusu! Bez przesady!!
Mnie też dziwi takie zdanie ale cóż - ludzi nie zmienimy. Mentalność opinii publicznej jest taka a nie inna (hehe wiele razy tego doświadczam, ale cóż to jest forum a nie telefon zaufania więc sie nie użałam :P). Więcej osób z takimi poglądami a będzie good :ok:

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 22:03

Ja bym chciał żeby tylko nie obrazała się ,gdy bedzie jakis wazny mecz i "nie bede miał dla niej czasu". Tak to jest mi obojetne czy ma sie interesowac czy nie.. Chyba bardziej kieruje sie czy ją kocham czy nie.. 8)
P.S o piłce porozmawiam sobie z kumplami 8)

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 22:17

MerRy_Juve_Fanka pisze:ale popatrz na to z innej strony paku... jesli takie cos by mu przeszkadzalo, tzn, ze mu na mnie nie zalezy! Może i masz rację, wybrałabym jego, ale na jakiej podstawie on może mnie tak jakby nie było szantażowac :>? To jest pasja... Juve to moja pasja ;D
Poprostu to jest trudno wytłumaczyc, może ten facet ma przekonanie ze piłka będzie znaczyc więcej dla Ciebie niż on sam, to jest reakcja obronna. I moze dla niego to jest dziwne ze kobieta interesuje się piłką nożna. Pozdrawiam :)

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 22:50

Rzeczywiście to może byc kłopot. Mi dziewczyna juz nieraz robiła awanturę o to, że w niedzielę gram mecze w lidze a nie chodzę z nia na spacery. Oj czego ja sie nasłuchałem. Ale postawiłem na swoim. I tak wciąz gram w moja kochana piłke.
Tylko że ja tego nie rozumiem. To jest moja pasja. Cos co uwielbiam robić i co kocham. Ale dla dziewczyn nie sa wystarczajace powody, aby to tolerowac i akceptowac. Czyzby baly sie konkurencji??

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 22:58

Capitan pisze:Mi dziewczyna juz nieraz robiła awanturę o to, że w niedzielę gram mecze w lidze a nie chodzę z nia na spacery. Oj czego ja sie nasłuchałem. Ale postawiłem na swoim. I tak wciąz gram w moja kochana piłke.
Tylko że ja tego nie rozumiem. To jest moja pasja. Cos co uwielbiam robić i co kocham. Ale dla dziewczyn nie sa wystarczajace powody, aby to tolerowac i akceptowac.
Kwestia dogadania się. Powiedz jej, że ona lubi sie spotykać z kolezankami na plotkach a Ty lubisz oglądać mecze czy tam grać w MZ. Więc troszkę wyrozumiałości nie zaszkodzi :wink:

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
MerRy_Juve_Fanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 23:07

Ja bardzo lubię rozmawiać np. z kumplami w szkole na temat własnie piłki nożnej, mimo, że każdy jest za inną drużyną można pogadać i to naprawde "inteligentnie"!
To jest moja pasja. Cos co uwielbiam robić i co kocham. Ale dla dziewczyn nie sa wystarczajace powody, aby to tolerowac i akceptowac. Czyzby baly sie konkurencji??
Coś w tym jest :D

A np. dziewczyny z mojej klasy uważają, że kibicuję Juve i interesuję się piłką nożną tylko z powodu tego, żeby "upodobać się" chłopakom... Mimo, że trwa to juz 2,5 (wiem, że mało) roku... Nie zwracam na nie uwagi, ale czasem nie daję rady !!

"Empty Your mind...Be formless, shapeless...Like water!
If You put water into a cup, it becomes a cup, then You put water into a teapot it becomes a teapot!
"Be water, my friend" :-)
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 23:20

Bierii pisze:
milanistka pisze:Poza tym dziewczyny są wspanialymi kibicami bo są bardzo oddane drużynie,...... pewnym na 100%, że pozostaną wierne.

Kobiety nie sa oddane ani wierne ! Napewno nie jednemu facetowi ale moze calej drozynie pilkarskiej tak :DDDDDDD heheheheh
Za to powinieneś dostać liścia od każdej z forumowiczek. Owszem każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów ale nie w tak idiotyczny sposób :angry:
Uogólnienie, które zastosowałeś jest głupotą z najwyższej półki :evil:
Bierii pisze: doswiadczylem tego na wlasnej skorze tak jak i moi koledzy
To skorzystaj z telefonu zaufania albo psychologa, bo nie najlepiej sobie radzisz z tym czego przykładem jest wypowiedz o wierności kobiet
:? To, że sie raz przejechałeś nie znaczy, iż tak będzie zawsze. No ale cóż najlepiej z siebie zrobić ofiare i stwierdzić, że wszystko dokoła jest złe :|

A swoją drogą ciekawe skąd wziąłeś tą panienke. Pewnie typowa dziewczyna z dyskoteki :smile: a nie daj Bóg z autostrady :smile: Jeśli tak to nie ma się co dziwić :wink: Jeśli nie tak to poprostu źle trafiłeś... A może nie potrafiłeś zaspokoić jej potrzeb :lol: :?:
Bierii pisze: ...i napewno nie jedenz was :D
Nie wszyscy biorą się za łatwe panienki :wink:
Bierii pisze: Kobiety ...... sa bardzo wredne !
Ależ Ty masz bagaż doświadczeń :rotfl:
Bierii pisze: Widocznie sprawia Ci przyjemnosc to co masz w opisie ;/
aaaahhh i ta wrodzona wszechwiedza :rotfl:

Co do samego tematu. Jeśli dziewczyna interesuje sie piłką nożną ( wie co to jest spalony, zna historie swojego ulubionego klubu, kibicuje mu itp, itd) to zdecydowanie tak :wink:
1) Zawsze jest o czym porozmawiać
2) Można prowadzić dłuuugie dyskusje na argumenty ( a czasem i bez :wink: )
3) Kiedy ulubiony klub przegra to ( bynajmniej mi) łatwiej jest pomarudzić o tym dziewczynie. Może dlatego, że ona naprawde słucha i nie myśli w tym czasie o 100 innych rzeczach :D
4) Już niedługo MŚ więc fajnie będzie sobie razem pooglądać mecze ( chociażby Azzurich) :wink: Oczywiście bez pytań typu: co to jest spalony bądź też stwierdzeń: Ale ten z nr X jest przystojny...
:smile:
5) Tak jakoś samo z siebie fajnie i przyjemnie. Mając dziewczyne interesującą się piłką nożną czuje sie poniekąd wyróżniony z tłumu kiedy patrze na wiele par dookoła i widzę, że chłopak chcialby zmienic temat bo nie ma na jaki ( słucha pewnie o nowych ciuchach, perfumach itp co w nadmiarze stanowi bynajmniej dla mnie duuuży dramat :wink: A tak to zawsze można sobie posłuchac np. o mercato, podzielic się ciekawymi informacjami itp :dance:
6) Nie wiem dlaczego ale to, że ja jestem juventinho a moja dziewczyna milanistką dodatkowo mnie kręci :wink:

Podsumowując: tak, tak i jeszcze raz tak :D :D :D
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2005, 14:06 przez wojti-s, łącznie zmieniany 1 raz.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 00:05

A ja tam lubie jak opowiadam jej o piłce... a ona udaje, że mnie słucha, że ją interesuje to, a tak na prawde myśli zupełnie o czym innym :)

Gorzej jak mówisz coś dziewczynie o piłce, a ona wychwyci naziwsko piłkarza którego kojarzy i mówi "O tak ten jest ładny".... dobijające :)

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 10:44

Znam osobiście 2 dziewczyny interesujące się piłką nożną i wiem że ich zainteresowanie tym sportem wynika z wyglądu piłkarzy.
Ja-JUVE-nek pisze:Gorzej jak mówisz coś dziewczynie o piłce, a ona wychwyci naziwsko piłkarza którego kojarzy i mówi "O tak ten jest ładny".... dobijające :)
Nawet nie trzeba im mówić nazwisk bo i tak swoje mają zakodowane w głowie :wink: Np. te moje 2 znajome mają w głowie jedną drużyne a mianowice Liverpool i ma to związek z "boskim Owenem" :prochno:
Co nie zmienia faktu że są dziewczyny który się świetnie znają na piłce aczkolwiek ja w swoim otoczeniu takich nie mam :whistle:
MerRy_Juve_Fanka pisze:Zgadzam się ;) ale to idzie w 2 strony... w sportach z udziałem kobiet, faceci chcąc nie chcąc oglądają zwykle urocze kobietki i tam swoje myślą i czasem też mówią ;P
Ja nie oglądam np. siatkówki kobiet dla ich wyglądu tylko dla samej dyscypliny sportu :wink:
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2005, 11:02 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.

MerRy_Juve_Fanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 10:58

Zgadzam się ;) ale to idzie w 2 strony... w sportach z udziałem kobiet, faceci chcąc nie chcąc oglądają zwykle urocze kobietki i tam swoje myślą i czasem też mówią ;P

"Empty Your mind...Be formless, shapeless...Like water!
If You put water into a cup, it becomes a cup, then You put water into a teapot it becomes a teapot!
"Be water, my friend" :-)
blacha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 11:49

Po pierwsze ciesze sie ze moj temacik cieszy sie tak ogromnym zainteresowaniem :D

Po drugie
paku pisze: Poprostu to jest trudno wytłumaczyc, może ten facet ma przekonanie ze piłka będzie znaczyc więcej dla Ciebie niż on sam, to jest reakcja obronna. I moze dla niego to jest dziwne ze kobieta interesuje się piłką nożna. Pozdrawiam :)
chciałam uspokoic wszystkich facetow, którzy boją sie ze ich dziewczyny beda bardziej kochac swoja ulubiona druzyne niz ich samych-to nie prawda, bo football moze byc taką samą pasją jak na przykład czytanie książek, czy malowanie paznokci itp-a o to jakims dziwnym trafem nie jestescie zazdrosni :rotfl:

Po trzecie
Capitan pisze:Mi dziewczyna juz nieraz robiła awanturę o to, że w niedzielę gram mecze w lidze a nie chodzę z nia na spacery.
...a gdyby lubiła piłkę to z checia poszłaby z Toba na mecz... i moge sie załozyc ze nie miałbys NIC przeciwko (choc moze jestem w błędzie?) :prochno:

Po czwarte brawo wojti-s i milanistka za wspaniałą postawę :bravo:

Po piąte tak jak napisał steru "Ja nie oglądam np. siatkówki kobiet dla ich wyglądu tylko dla samej dyscypliny sportu " to tak samo moze powiedziec czesc dziewczyn o piłce. Co prawda z bólem musze przyznac niektórym z Was ze są dziewczyny które interesują sie TYLKO urodą piłkarzy, ale prosze Was zebyscie nie uogólniali, bo to jest po prostu troszkeNIESPRAWIEDLIWE! :D

JUVE FORZA!!!
SAREMO VINCITORI PER SEMPRE!!!
Obrazek
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 12:23

Dopiero dzisiaj tu zajżałem więc się troszkę rozpisze co do wszystkich wątków.

Co do gry dziewczyn w piłeczkę. Owszem mogą grać ale niechciałbym grać przeciw... Bałbym się że ją uszkodze :P

Co do wspólnych zespołów... Owszem można mieć z dziewczyną różne poglądy co do drużyn, ale cóż są dwa wyjścia.
1) Spróbować ja przekabacić na swoją stronę
2) Nie rozmawiac na ten temat ;)

Co do upodobań dziewczyn w jednym piłkarzu za wygląd... Moga mieć swój ideał (czy co one w nich tam widzą :) ) no ale jeśli swoje upodobania do drużyny kierują do jednego piłkarza to jest ZŁE!! Docenia się całą drużynę i jej się kibicuje a jednego piłkarza można tylko lubić :P

Co do chodzenia na mecze... Z chęcią przeszedłbym się z dziewczyną na mecz nawet jeślibym musiał jej tłumaczyć cały mecz zasady... :P

BYŁO BY FAJNIE :) Także Ci co mają takie kobiety niemają co nażekać :]

VIT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 12:54

W swoim zyciu poznalem jedna dziewczyne, ktora interesowala sie polka nozna i sama grala i wiem ze kobiety ktore naprawde znaja sie na pilce to prawdziwy skarb

LeVi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 13:12

Ciekawe,dyskusja sie kreci widze :smile: Nie ma co football to męski swiat do którego kobiety coraz czesciej sie wkradaja( co warte podkreslenia nie tylko jako ozdoby :naughty: ).Naprawde musi byc to ciekawe doswiadczenie kiedy rozmawiasz z dziewuchą o ostatniej kolejce :smile:
Jestem absolutnie za .Pozdro dla wszystkich fanek

Obrazek
Alexander De Large 655321
ODPOWIEDZ