Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 12:29

Wrzucam tutaj, bo nie znam jakości źródła:

Na pewno Soler wniósłby sporo jakości do naszej mizernej pomocy.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 12:57

MRN pisze: 01 kwietnia 2022, 10:41 Agresti : Rudiger żąda 10-11 mln netto przez co najmniej 4 lata oraz 20 mln prowizji. Zawodnikiem zainteresowana jest także Barcelona i odbyły się kontakty ale nie akceptuje pierwotnych żądań zawodnika. Gracz cały czas czeka na rozwój sytuacji w Chelsea.
Żądania adekwatne do dzisiejszej daty. Trochę niepokojące jest jednak to, że spośród ciekawych obrońców z kończącymi się kontraktami rozmawiamy chyba właśnie tylko z Niemcem, Romagnoli blisko Lazio a Felipe jedną nogą w Betisie. Do Gattiego Max ponoć nie jest przekonany, w przypadku Bremera trzeba już rozmawiać z Torino, na dodatek Brazylijczyk romansuje z Interem. Tymczasem u nas środek obrony wymaga dużo pracy. Odejście Chielliniego po sezonie wisi w powietrzu, a nawet jeśli zostanie, to wiadomo jak u niego ze zdrowiem. Bonucci coraz starszy, Rugani to wciąż rezerwowy.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 13:14

Szilgu pisze: 31 marca 2022, 22:42
Baczu pisze: 30 marca 2022, 18:20Jedyne dwa mecze w których Juventus dało się oglądać w tym sezonie, zagraliśmy... gdy na ławce zasiadał Landucci, który w przeciwieństwie do swojego pryncypała nie uskuteczniał gówno-calmy tylko motywował chłopaków do dalszych ataków. Efekty? 8 goli w dwóch meczach... Znamienne.
Odniosę się tylko do tej części, bo po raz kolejny widzę podobną wypowiedź tutaj. Na próbce dwóch meczów z Landuccim stwierdzasz, że dzięki jego umiejętnościom motywacyjnym strzeliliśmy masę bramek, zamiast grać calmy? Nie będąc w szatni, nie opierając się o jakieś wypowiedzi piłkarzy, po prostu patrzysz na wynik i zachowanie na ławce? Nie wiem czy mam jeszcze coś do dodania, to samo się opisuje :prochno:
Nie ma przypadków, są tylko znaki.
To były chyba jedyne mecze, gdy po zdobytych bramkach nie cofaliśmy się we własne pole karne. Mityczna kontrola meczu nie oznacza oddawania pola przeciwnikom wbrew temu co wmawia nam Allegri.
Nie mam zamiaru tutaj bajerować i gloryfikować naszego składu, jakoby była to ekipa na wygraną LM. Ale ligę włoską dystansujemy o kilka długości, zwłaszcza kelnerów z drugiej części tabeli. Tymczasem, tuż przed przerwą, na świeżo, czerwona latarnia ligi i chyba najsłabszy beniaminek od czasów Treviso, dominował nas przez długie fragmenty spotkania na własnym stadionie. Ciężko o cokolwiek innego, gdy zza linii ciągle słyszy się krzykliwy głos Allegriego nawołujący do uskuteczniania Calmy.
Tutaj nawet Stevie Wonder zauważyłby zależność i korelacje.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 14:13

B@rt pisze: 01 kwietnia 2022, 12:57Żądania adekwatne do dzisiejszej daty.
Też się nad tym zastanawiałem ale wcześniej krążyły te same doniesienia z tym, że wcześniej my byliśmy faworytem a teraz Barca jeszcze wkroczyła do gry.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 14:19

MRN pisze: 01 kwietnia 2022, 14:13
B@rt pisze: 01 kwietnia 2022, 12:57Żądania adekwatne do dzisiejszej daty.
Też się nad tym zastanawiałem ale wcześniej krążyły te same doniesienia z tym, że wcześniej my byliśmy faworytem a teraz Barca jeszcze wkroczyła do gry.
A nie nie, nie miałem na myśli, że to primaaprilisowa ściema, tylko że żądania są tak wygórowane, że brzmią jak dowcip ;) Tak jak napisałeś, o wielkim głodzie gotówki Rudigera pisano już wcześniej, pamiętam, że gdzieś była wzmianka nawet nie o dwudziestu, a o trzydziestu milionach premii za podpis.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 14:30

Mam nadzieję jednak, że w takie kretyńskie licytacje to my się bawić nie będziemy.

John Elkann : Exor zagwarantuje Juventusowi środki niezbędne do powrotu na szczyt.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 14:36

unbelievable87 pisze: 01 kwietnia 2022, 11:21Za taką kasę? Oby nie! :stop:
Do tego minimum 4 lata kontraktu :bad:
unbelievable87 pisze: 01 kwietnia 2022, 11:21Niestety Ryan Gravenberch coraz bliżej Bayernu... :/
Wielka szkoda, zwłaszcza że nie ma już u nas Bentancura. Zamiast tego może:
fivapoPL pisze: 01 kwietnia 2022, 10:17Youri Tielemans wyceniony przez Leicester na 30 mln
Rozsądne pieniądze i ZNACZNIE lepsza opcja niż Żorżińjo.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 15:26

Kogoś to dziwi, że młody woli Bayern ? Przy Maxie nie powąchałby murawy bo i tak grałby trójdrewniak Loca-Rabio-Arthur.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 15:43

MRN pisze: 01 kwietnia 2022, 14:30 John Elkann : Exor zagwarantuje Juventusowi środki niezbędne do powrotu na szczyt.
John Elkann : Prima aprilis. Walcie się na ryj. Nie dostaniecie ani centa od Exoru. Ostatnimi czasy władowaliśmy tyle kasy, a i tak wszystko jak krew w piach, bo nie potraficie przejść w 1/8 LM potencjalnie jednych z łatwiejszych rywali na jakich mogliście trafić. Radźcie sobie sami, ale z betonowym dyrygentem nie wróżę wam sukcesów. :D

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
BlackJack

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 18:16

B@rt pisze: 01 kwietnia 2022, 12:57
MRN pisze: 01 kwietnia 2022, 10:41 Agresti : Rudiger żąda 10-11 mln netto przez co najmniej 4 lata oraz 20 mln prowizji. Zawodnikiem zainteresowana jest także Barcelona i odbyły się kontakty ale nie akceptuje pierwotnych żądań zawodnika. Gracz cały czas czeka na rozwój sytuacji w Chelsea.
Żądania adekwatne do dzisiejszej daty.
Mysle, ze przynajmniej jeden/dwoch darmo-srodkowych obroncow, to must have (przy stanie naszej obrony i potrzebie wydania hajsu w pomocy i na bokach obrony). Szkoda, ze Romagnoli, czy Luiz Felipe sie oddalaja. Moze Süle? Moze Ginter?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 21:13

BlackJack pisze: 01 kwietnia 2022, 18:16
B@rt pisze: 01 kwietnia 2022, 12:57
Żądania adekwatne do dzisiejszej daty.
Mysle, ze przynajmniej jeden/dwoch darmo-srodkowych obroncow, to must have (przy stanie naszej obrony i potrzebie wydania hajsu w pomocy i na bokach obrony). Szkoda, ze Romagnoli, czy Luiz Felipe sie oddalaja. Moze Süle? Moze Ginter?
Ale my Romagnoliego to raczej po prostu nie chcemy. Przecież takie Lazio to żaden rywal w walce o jego podpis.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 21:17

Też uważam, że gdybyśmy go chcieli to na Lazio nie spojrzałby.

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2022, 22:19

W przypadku Romagnolego dochodzi wątek miłosny, gdyż chłopak jest kibicem Lazio.

Obrazek
BlackJack

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2022, 10:25

fazzi pisze: 01 kwietnia 2022, 21:13Ale my Romagnoliego to raczej po prostu nie chcemy. Przecież takie Lazio to żaden rywal w walce o jego podpis.
OK, rozumiem. Ale uwazam ze to blad. W jakim stanie jest nasz srodek obrony, to widzimy i wiemy. Nie wiem na co liczy Toskański, nie wiem na co liczy Zarzad: na cudowne ozdrowienie i odmlodzenie Chiello? Na to, ze Bonuc przestanie byc Bonucem? Czy na to, ze Rugani przestanie grac na takim zestresowaniu, jak do tej pory? Jak chodzi o darmowych srodkowych obroncow, to chyba jest teraz najwiekszy urodzaj. A mamy tez palące potrzeby na innych pozycjach.

@Bączu - wspanialy awek.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2022, 10:54

Minimum jeden środkowy obrońca gotowy z miejsca wejść do pierwszego składu jest nam niezbędny w następnym sezonie (bez względu na to czy Chiellini zakończy karierę/przeniesie się do MLS). Bonucci (bez względu na poziom jaki prezentuje na boisku) zaczyna miewać coraz częstsze problemy ze zdrowiem, więc już nie jest pewniakiem, że rozegra ponad 3000 minut w sezonie. Rugani jak dostał jakąś ciągłość gry, to niby zaczął się prezentować całkiem przyzwoicie (zwłaszcza w parze z De Ligtem) i ten faul w rewanżu z Villarrealem tego nie przekreśla, aczkolwiek moim zdaniem Daniele nadaje się najwyżej jako gość na Coppa Italia i mecze z dolną częścią tabeli. Rudiger jest raczej poza naszym zasięgiem w kwestii płacy jaką sobie zażyczył (a i ponoć chce dość sporo za sam podpis). Christensen też niby ma wygórowane żądania płacowe. Dlatego dobrze byłoby zgarnąć Gintera/Luiza Felipe za darmo lub wyciągnąć za niską kwotę Milenkovica oraz zastanowić się nad tym Bremerem (bo raczej nie ma szans, że Gatti dostanie u nas szansę, ale mógłby zostać wykorzystany jako karta przetargowa w negocjacjach z Torino).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany