Mercato (Zima 2017)
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Lubię Didiera ale on chyba za miękki jest. Gdyby jednak miał zostać trenerem to nie narzekałbym. Simeone, Blanc, Jardim, Deschamps, Spaletti to trenerzy, których jestem jak najbardziej w stanie zaakceptować. Półproduktom typu Sousa, Montella, Di Francesco podziękujmy w zarodku. Obawiam się, że zarząd ma zgoła odmienne zdanie i faworytem będzie Sousa :mad2:

- pumex
- Juventino
Dlatego, że Didier wypadł z obiegu, od 5 lat nie ma styczności z futbolem klubowym, a ten dzieli przepaść w stosunku do futbolu reprezentacyjnego. Inny tryb pracy, inny system selekcji, inne metody treningowe. Jednym słowem - przepaść, a historia pokazuje, że powroty z piłki reprezentacyjnej do klubowej w znacznej części kończą się fiaskiem.19 pisze:Dlaczego? Chciałbym poznać Twoją opiniępumex pisze:Deschamps o chyba najgorsze rozwiązanie, o jakim ostatnio słyszałem.
Najchętniej ujrzałbym w Turynie Jardima z Monaco lub Simeone, ale nie wierzę, że zarząd poszedłby w tego typu kandydatów. Podejrzewam, że Agnelli, Marotta & co. nie wychylą nosa poza Italię w poszukiwaniu nowego trenera. Jeśli tak, najchętniej zobaczyłbym u nas Sarriego. Maurizio to ciekawe połączenie furiata i analityka preferującego ładny dla oka styl gry, ale z zachowaniem równowagi. Spalletti trochę kojarzy mi się z wieczną przegraną o włos, ale również pozostaje niezłą opcją. Niestety na obu szansa jest niewielka, a innych godnych kandydatów we Włoszech póki co nie widzę.

- pablo1503
- Juventino
Przyjdzie Sousa i radzę się z tym pogodzić już teraz i nie tracić czasu na wylewanie żali w temacie o trenerze za kilka miesięcy.
Miałem dobre przeczucie co do Maxa, mam dobre przeczucie co do Sousy. Czas pokaże.
Miałem też dobre przeczucie co do Hernanesa.

Miałem dobre przeczucie co do Maxa, mam dobre przeczucie co do Sousy. Czas pokaże.
Miałem też dobre przeczucie co do Hernanesa.

- MRN
- Juventino
Niestety też obawiam się, że Sousa przyjdzie. To typ, któremu trafi się jak ślepej kurze ziarno prowadzenie Juve, nie będzie narzekał i będzie niedrogi. Zarząd powierzy mu taką maszynę jak Juve, którą prędzej spieprzy niż udoskonali.
Też miałem dobre przeczucie do Maxa, który z marnej jakości grajkami zrobił dobra drużynę w Cagliari ( odkąd stamtąd odszedł, Cagliari systematycznie leci w dół ), miał przyzwoite wyniki z Milanem na wszystkich płaszczyznach dopóki nie rozprzedali mu drużyny zastępując braki półproduktami. Co do Sousy to mam złe przeczucie ale być może te spekulacje są wyssane z palca.
Gdyby się okazało, że się pomyliłem to pierwszy wystąpię z szeregu i przyznam się do błędu
Taka ciekawostka, zawodnik, którym kiedyś się interesowaliśmy w wieku 29 lat kończy karierę
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=71756
Też miałem dobre przeczucie do Maxa, który z marnej jakości grajkami zrobił dobra drużynę w Cagliari ( odkąd stamtąd odszedł, Cagliari systematycznie leci w dół ), miał przyzwoite wyniki z Milanem na wszystkich płaszczyznach dopóki nie rozprzedali mu drużyny zastępując braki półproduktami. Co do Sousy to mam złe przeczucie ale być może te spekulacje są wyssane z palca.
Gdyby się okazało, że się pomyliłem to pierwszy wystąpię z szeregu i przyznam się do błędu

Taka ciekawostka, zawodnik, którym kiedyś się interesowaliśmy w wieku 29 lat kończy karierę

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=71756

- kamil-8853
- Juventino
Max zostanie przynajmniej jeszcze jeden sezon - bo gdzie niby ma odejść ? Angielskie brukowce zgodnie twierdzą że Arsenal zarzucił sidła na Thomasa Tuchela. Pozostałe kluby z TOP-u w BPL mają obsadzone pozycje Trenerskie
ManU - JM
Chelsea - Conte
$ity - Pep
Tottenham - Pochetino
Liverpool - Klop
Nerwowe ruchy w Anglii zaczną się pewnie dopiero po sezonie 17/18 kiedy to np. ManU czy $ity nie zdobędą majstra. O pozycję Klopa czy Conte nie ma się co martwić.
ManU - JM
Chelsea - Conte
$ity - Pep
Tottenham - Pochetino
Liverpool - Klop
Nerwowe ruchy w Anglii zaczną się pewnie dopiero po sezonie 17/18 kiedy to np. ManU czy $ity nie zdobędą majstra. O pozycję Klopa czy Conte nie ma się co martwić.
- pablo1503
- Juventino
To, że na obecną chwilę nie ma potencjalnie dla niego roboty, nie oznacza, że zostanie z Nami na dłużej. Może się czuć wypalony i najzwyczajniej w świecie nie chcieć kontynuować przygody w Turynie.kamil-8853 pisze:Max zostanie przynajmniej jeszcze jeden sezon - bo gdzie niby ma odejść ? Angielskie brukowce zgodnie twierdzą że Arsenal zarzucił sidła na Thomasa Tuchela. Pozostałe kluby z TOP-u w BPL mają obsadzone pozycje Trenerskie
Jardim? Przyznam szczerze, że od naszego dwumeczu z Monaco nie widziałem ich w akcji ani razu. Wiem, że rozgrywają sezon życia, strzelają jak najęci i punktują aż miło, ALE to dopiero połowa sezonu, a jakimś cudem Leonardo zdążył stać się mokrym snem sporej części forum. Rozumiem marzenia o Simeone, rozumem marzenia o Guardioli. Nawet o Kloppie czy Mourinho, ale o Jardimie? Od razu zaznaczam, że moja wiedza o nim odnosi się do kilku stron internetowych, ale z tego co widzę, to jego CV nie powala na kolana. Może się mylę, ale jak już wspominałem - nie oglądam Monaco na bieżąco. Stąd też moje zdziwienie, gdy wymienia się go w jednej linii chociażby z Simeone.

Słówko odnośnie Di Francesco. Ten sezon bardzo przeciętny, zgadzam się, ale poprzednie? Wyniki ponad stan i naprawdę ładna gra dla oka. Prędzej czy później ktoś da mu szansę zaistnienia w większym klubie i kto wie... Nie, żebym był jego zwolennikiem, ale żeby wyzywać gościa od półśrodków czy nawet od słabiaków? No bo przecież Simeone wygrałby z Sassuolo mistrza.

2 lata temu 3/4 forum śmiało się, że Napoli bierze Sarriego, gościa, który nawet nie usiedzi 45min. na ławce bez zapalenia papierosa. Również trenował mały klub, również miał z Nim dobre wyniki. Ktoś mu dał szansę, ten się sprawdził i dziś Juvepoland widziałoby go jako zastępce Maxa. Jaki los bywa przewrotny.

Ostatnio zmieniony 10 lutego 2017, 15:12 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

- MRN
- Juventino
pablo, a czy taki klub jak Juve w takim miejscu jak teraz nie może sięgnąć po trenera z górnej półki ? Czy zawsze musi być królikiem doświadczalnym ? Wyobrażasz sobie Bayern sięgający przykładowo po Markusa Gisdola ?

- pablo1503
- Juventino
Barcelona również lubi się bawić w jakieś doświadczenia i źle na tym nie wychodzi.alessandro1977 pisze:pablo, a czy taki klub jak Juve w takim miejscu jak teraz nie może sięgnąć po trenera z górnej półki ? Czy zawsze musi być królikiem doświadczalnym ? Wyobrażasz sobie Bayern sięgający przykładowo po Markusa Gisdola ?

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
My też lubimy eksperymenty, z Ferrarą wyszła klapa, Del Neri trener średniaka którego doprowadził do 4 miejsca w lidze, wynik tego eksperymentu - niedostateczny, Conte, tu się wszystko udało.
Niech Di Francesco udowodni w kolejnym sezonie, że poprzedni rok nie był fuksem i jednorazowym wybrykiem.
Niech Di Francesco udowodni w kolejnym sezonie, że poprzedni rok nie był fuksem i jednorazowym wybrykiem.
- pablo1503
- Juventino
19 pisze:My też lubimy eksperymenty, z Ferrarą wyszła klapa, Del Neri trener średniaka którego doprowadził do 4 miejsca w lidze, wynik tego eksperymentu - niedostateczny, Conte, tu się wszystko udało.
Wiadomo, że eksperyment eksperymentowi nie równy. Jednym się uda, innym nie. Del Neri to była porażka, ale chyba nikt po tamtym zespole nie oczekiwał mistrzostwa.
To samo można powiedzieć o Jardim. Niech za rok udowodni, że ten sezon nie jest jednorazowym wyskokiem.19 pisze:Niech Di Francesco udowodni w kolejnym sezonie, że poprzedni rok nie był fuksem i jednorazowym wybrykiem.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Zgadzam się w 100%, choć jakbym miał wybierać między tylko tą dwójką wybrałbym mimo wszystko Jardima.pablo1503 pisze: To samo można powiedzieć o Jardim. Niech za rok udowodni, że ten sezon nie jest jednorazowym wyskokiem.
- szymken
- Juventino
Kloppa lubię, ale chyba nie chciałbym go w Juve. Obserwuje LFC i powiem szczerze , że nie podoba mi się to ani trochę. Początek mieli świetny, młócili po 3 bramki na mecz chyba, grali szybko, był pressing itd. Ale obrony tam nie ma żadnej praktycznie, transfery były robione tylko pod granie tego sławnego heavy metalu. Teraz przyszedł kryzys i dostają nawet od Hull. Klopp też jak na furiata niby, nie potrafi do nich dotrzeć. Może to miejsce tak działa, ale w zimie pół transferu nie zrobili, Klopp gra Lucasem ( sic!) i kompletnie nie widzę żeby się tam komuś postawił, a kontrakt ma chyba do 2020 albo i 2022. Widzicie taką grę w Juve, przy tym składzie ? On jest fajny do budowania od podstaw jak Burussie, wynajdywał gości za nic, spokojnie swoje robił, ale u nas go nie widzę.
Blanc, Jardim ( na postawie tego sezonu tylko go obserwuję więc, troszkę może to być ryzyko) Simeone no i Spaletti tych bym chciał. Będzie Sousa to będzie da się szansę i tyle. Nauczyłem się żeby jednak nie oceniać od razu wyboru vide Allegri.
W ogóle jak zostanie Max też będzie ok, ale jak odejdzie nie zamierzam rozpaczać, bo widocznie zostanie uznane, że to koniec projektu i tyle.
Blanc, Jardim ( na postawie tego sezonu tylko go obserwuję więc, troszkę może to być ryzyko) Simeone no i Spaletti tych bym chciał. Będzie Sousa to będzie da się szansę i tyle. Nauczyłem się żeby jednak nie oceniać od razu wyboru vide Allegri.
W ogóle jak zostanie Max też będzie ok, ale jak odejdzie nie zamierzam rozpaczać, bo widocznie zostanie uznane, że to koniec projektu i tyle.
- El Lapo
- Juventino
To by było wręcz znęcanie siępumex pisze: Podejrzewam, że Agnelli, Marotta & co. nie wychylą nosa poza Italię w poszukiwaniu nowego trenera. Jeśli tak, najchętniej zobaczyłbym u nas Sarriego. Maurizio to ciekawe połączenie furiata i analityka preferującego ładny dla oka styl gry, ale z zachowaniem równowagi.

Gdyby jeszcze podebrać napoli trenera to już by tam chyba nastąpiły masowe rozróby, żadna pizzeria by się nie ostała.