Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 10:09

19 pisze:Najlepszym rozwiązaniem to zostanie Allegrego do końca kontraktu a po MŚ w Rosji zatrudnić Deschampsa.
Deschamps o chyba najgorsze rozwiązanie, o jakim ostatnio słyszałem.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 10:11

Lubię Didiera ale on chyba za miękki jest. Gdyby jednak miał zostać trenerem to nie narzekałbym. Simeone, Blanc, Jardim, Deschamps, Spaletti to trenerzy, których jestem jak najbardziej w stanie zaakceptować. Półproduktom typu Sousa, Montella, Di Francesco podziękujmy w zarodku. Obawiam się, że zarząd ma zgoła odmienne zdanie i faworytem będzie Sousa :mad2:

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 10:13

pumex pisze:Deschamps o chyba najgorsze rozwiązanie, o jakim ostatnio słyszałem.

Dlaczego? Chciałbym poznać Twoją opinię

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 10:44

19 pisze:
pumex pisze:Deschamps o chyba najgorsze rozwiązanie, o jakim ostatnio słyszałem.
Dlaczego? Chciałbym poznać Twoją opinię
Dlatego, że Didier wypadł z obiegu, od 5 lat nie ma styczności z futbolem klubowym, a ten dzieli przepaść w stosunku do futbolu reprezentacyjnego. Inny tryb pracy, inny system selekcji, inne metody treningowe. Jednym słowem - przepaść, a historia pokazuje, że powroty z piłki reprezentacyjnej do klubowej w znacznej części kończą się fiaskiem.

Najchętniej ujrzałbym w Turynie Jardima z Monaco lub Simeone, ale nie wierzę, że zarząd poszedłby w tego typu kandydatów. Podejrzewam, że Agnelli, Marotta & co. nie wychylą nosa poza Italię w poszukiwaniu nowego trenera. Jeśli tak, najchętniej zobaczyłbym u nas Sarriego. Maurizio to ciekawe połączenie furiata i analityka preferującego ładny dla oka styl gry, ale z zachowaniem równowagi. Spalletti trochę kojarzy mi się z wieczną przegraną o włos, ale również pozostaje niezłą opcją. Niestety na obu szansa jest niewielka, a innych godnych kandydatów we Włoszech póki co nie widzę.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 10:59

Przyjdzie Sousa i radzę się z tym pogodzić już teraz i nie tracić czasu na wylewanie żali w temacie o trenerze za kilka miesięcy. ;)

Miałem dobre przeczucie co do Maxa, mam dobre przeczucie co do Sousy. Czas pokaże.

Miałem też dobre przeczucie co do Hernanesa. :prochno:

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 11:18

Niestety też obawiam się, że Sousa przyjdzie. To typ, któremu trafi się jak ślepej kurze ziarno prowadzenie Juve, nie będzie narzekał i będzie niedrogi. Zarząd powierzy mu taką maszynę jak Juve, którą prędzej spieprzy niż udoskonali.

Też miałem dobre przeczucie do Maxa, który z marnej jakości grajkami zrobił dobra drużynę w Cagliari ( odkąd stamtąd odszedł, Cagliari systematycznie leci w dół ), miał przyzwoite wyniki z Milanem na wszystkich płaszczyznach dopóki nie rozprzedali mu drużyny zastępując braki półproduktami. Co do Sousy to mam złe przeczucie ale być może te spekulacje są wyssane z palca.

Gdyby się okazało, że się pomyliłem to pierwszy wystąpię z szeregu i przyznam się do błędu :)

Taka ciekawostka, zawodnik, którym kiedyś się interesowaliśmy w wieku 29 lat kończy karierę :prochno:

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=71756

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 11:31

Max zostanie przynajmniej jeszcze jeden sezon - bo gdzie niby ma odejść ? Angielskie brukowce zgodnie twierdzą że Arsenal zarzucił sidła na Thomasa Tuchela. Pozostałe kluby z TOP-u w BPL mają obsadzone pozycje Trenerskie

ManU - JM
Chelsea - Conte
$ity - Pep
Tottenham - Pochetino
Liverpool - Klop

Nerwowe ruchy w Anglii zaczną się pewnie dopiero po sezonie 17/18 kiedy to np. ManU czy $ity nie zdobędą majstra. O pozycję Klopa czy Conte nie ma się co martwić.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 11:53

kamil-8853 pisze:Max zostanie przynajmniej jeszcze jeden sezon - bo gdzie niby ma odejść ? Angielskie brukowce zgodnie twierdzą że Arsenal zarzucił sidła na Thomasa Tuchela. Pozostałe kluby z TOP-u w BPL mają obsadzone pozycje Trenerskie
To, że na obecną chwilę nie ma potencjalnie dla niego roboty, nie oznacza, że zostanie z Nami na dłużej. Może się czuć wypalony i najzwyczajniej w świecie nie chcieć kontynuować przygody w Turynie.

Jardim? Przyznam szczerze, że od naszego dwumeczu z Monaco nie widziałem ich w akcji ani razu. Wiem, że rozgrywają sezon życia, strzelają jak najęci i punktują aż miło, ALE to dopiero połowa sezonu, a jakimś cudem Leonardo zdążył stać się mokrym snem sporej części forum. Rozumiem marzenia o Simeone, rozumem marzenia o Guardioli. Nawet o Kloppie czy Mourinho, ale o Jardimie? Od razu zaznaczam, że moja wiedza o nim odnosi się do kilku stron internetowych, ale z tego co widzę, to jego CV nie powala na kolana. Może się mylę, ale jak już wspominałem - nie oglądam Monaco na bieżąco. Stąd też moje zdziwienie, gdy wymienia się go w jednej linii chociażby z Simeone. :think:

Słówko odnośnie Di Francesco. Ten sezon bardzo przeciętny, zgadzam się, ale poprzednie? Wyniki ponad stan i naprawdę ładna gra dla oka. Prędzej czy później ktoś da mu szansę zaistnienia w większym klubie i kto wie... Nie, żebym był jego zwolennikiem, ale żeby wyzywać gościa od półśrodków czy nawet od słabiaków? No bo przecież Simeone wygrałby z Sassuolo mistrza. :stop:

2 lata temu 3/4 forum śmiało się, że Napoli bierze Sarriego, gościa, który nawet nie usiedzi 45min. na ławce bez zapalenia papierosa. Również trenował mały klub, również miał z Nim dobre wyniki. Ktoś mu dał szansę, ten się sprawdził i dziś Juvepoland widziałoby go jako zastępce Maxa. Jaki los bywa przewrotny. ;)
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2017, 15:12 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 11:58

pablo, a czy taki klub jak Juve w takim miejscu jak teraz nie może sięgnąć po trenera z górnej półki ? Czy zawsze musi być królikiem doświadczalnym ? Wyobrażasz sobie Bayern sięgający przykładowo po Markusa Gisdola ?

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 12:00

alessandro1977 pisze:pablo, a czy taki klub jak Juve w takim miejscu jak teraz nie może sięgnąć po trenera z górnej półki ? Czy zawsze musi być królikiem doświadczalnym ? Wyobrażasz sobie Bayern sięgający przykładowo po Markusa Gisdola ?
Barcelona również lubi się bawić w jakieś doświadczenia i źle na tym nie wychodzi.

Obrazek
19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 12:05

My też lubimy eksperymenty, z Ferrarą wyszła klapa, Del Neri trener średniaka którego doprowadził do 4 miejsca w lidze, wynik tego eksperymentu - niedostateczny, Conte, tu się wszystko udało.
Niech Di Francesco udowodni w kolejnym sezonie, że poprzedni rok nie był fuksem i jednorazowym wybrykiem.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 12:16

19 pisze:My też lubimy eksperymenty, z Ferrarą wyszła klapa, Del Neri trener średniaka którego doprowadził do 4 miejsca w lidze, wynik tego eksperymentu - niedostateczny, Conte, tu się wszystko udało.

Wiadomo, że eksperyment eksperymentowi nie równy. Jednym się uda, innym nie. Del Neri to była porażka, ale chyba nikt po tamtym zespole nie oczekiwał mistrzostwa.
19 pisze:Niech Di Francesco udowodni w kolejnym sezonie, że poprzedni rok nie był fuksem i jednorazowym wybrykiem.
To samo można powiedzieć o Jardim. Niech za rok udowodni, że ten sezon nie jest jednorazowym wyskokiem.

Obrazek
19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 12:18

pablo1503 pisze: To samo można powiedzieć o Jardim. Niech za rok udowodni, że ten sezon nie jest jednorazowym wyskokiem.
Zgadzam się w 100%, choć jakbym miał wybierać między tylko tą dwójką wybrałbym mimo wszystko Jardima.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 12:25

Kloppa lubię, ale chyba nie chciałbym go w Juve. Obserwuje LFC i powiem szczerze , że nie podoba mi się to ani trochę. Początek mieli świetny, młócili po 3 bramki na mecz chyba, grali szybko, był pressing itd. Ale obrony tam nie ma żadnej praktycznie, transfery były robione tylko pod granie tego sławnego heavy metalu. Teraz przyszedł kryzys i dostają nawet od Hull. Klopp też jak na furiata niby, nie potrafi do nich dotrzeć. Może to miejsce tak działa, ale w zimie pół transferu nie zrobili, Klopp gra Lucasem ( sic!) i kompletnie nie widzę żeby się tam komuś postawił, a kontrakt ma chyba do 2020 albo i 2022. Widzicie taką grę w Juve, przy tym składzie ? On jest fajny do budowania od podstaw jak Burussie, wynajdywał gości za nic, spokojnie swoje robił, ale u nas go nie widzę.

Blanc, Jardim ( na postawie tego sezonu tylko go obserwuję więc, troszkę może to być ryzyko) Simeone no i Spaletti tych bym chciał. Będzie Sousa to będzie da się szansę i tyle. Nauczyłem się żeby jednak nie oceniać od razu wyboru vide Allegri.

W ogóle jak zostanie Max też będzie ok, ale jak odejdzie nie zamierzam rozpaczać, bo widocznie zostanie uznane, że to koniec projektu i tyle.

El Lapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 12:50

pumex pisze: Podejrzewam, że Agnelli, Marotta & co. nie wychylą nosa poza Italię w poszukiwaniu nowego trenera. Jeśli tak, najchętniej zobaczyłbym u nas Sarriego. Maurizio to ciekawe połączenie furiata i analityka preferującego ładny dla oka styl gry, ale z zachowaniem równowagi.
To by było wręcz znęcanie się :)
Gdyby jeszcze podebrać napoli trenera to już by tam chyba nastąpiły masowe rozróby, żadna pizzeria by się nie ostała.

Zablokowany