Juventus kontaktował się z arbitrami?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
JuVeJoZeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 11:09

Ostatnio gdzieś czytałem, że Moggi podał się do dymisji tylko na pokaz, a w rzeczywistości nadal będzie "rządził" klubem.

I coś na odprężenie:

Bayern - Juventus 2-1
Werder - Juventus 3-2
Arsenal - Juventus 2-0

Są mecze których kupić nie można. Za wszystkie inne zapłaci Luciano Moggi.
:P

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:57

No cóż, są niepodważalne plusy całej afery, calcio zostanie oczyszczone (przynajmniej na jakiś czas) z brudów.
Druga korzyść jest taka, że JuvePoland będzie miało mniejsze problemy z serwerem dzęki temu, że odejdą userzy pokroju JuVeJoZeK...

Póki co możemy tylko czekać i modlić się...
pozdr

Ustian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 19:01

Mr Cezary pisze:
Tu zgadzam się z Tobą w 100 %. Denerwuje mnie to kibicowanie Chelsea i Barcelonie, tylko dlatego, że głośno o nich w wiadomościach :? Bez urazy dla prawdziwych fanów.
kazdy jest wolnym czlowiekiem. szczerze to kazdy ma prawo robic co chce i kazdy moze sobie kibicowac jak chce i komu chce. :?

------>JUVE<------
Ziolowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 19:13

A ja sie juz tylko modle, bo tylko to mi pozostalo... Mam nadzieje, ze kara nie bedzie dotkliwa... Jak juz ktos napisal w innym poscie, to teraz poznamy prawdziwych fanow Juve...

Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
DP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 21:24

Dopóki nie udowadniono nam winy jesteśmy niewinni. Wierze żę wszystko się ułoży :pray:

z Juve na dobre i na złe!!

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 22:42

DP pisze:Dopóki nie udowadniono nam winy jesteśmy niewinni. Wierze żę wszystko się ułoży :pray:

z Juve na dobre i na złe!!
No tak, ale udowodnienie winy to w tej sytuacji raczej formalosc. Dowody sa tak mocne, ze naprawde trudno przypuszczac by mozna bylo oczyscic Juve z zarzutow. Ktos powie, ze jestem nieobiektywny bo jestem Interista, ale wydaje mi sie, ze w tej chwili najlepszym rozwiazaniem dla Juventusu jest jednak degradacja. Krok drastyczny, ale pozwalajacy odciac sie od tego zla, ktore wyrzadzili wam i calemu calcio wasi dzialacze na czele z Moggim. Jezeli Juve nie poniesie bardzo dotkliwej kary juz na zawsze bedzie mial opinie klubu w ktorym wszystko zalatwia sie przekretami. Raz bo zapewnial sobie sukcesy bardzo nieczystymi metedami, dwa bo uniknalby degradacji tez dzieki ukladom (inaczej tego nie daloby sie nazwac, zwlaszcza gdy Genua poleciala po przekreconym tylko jednym meczu)

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 22:55

Ustian13 pisze:
Mr Cezary pisze:
Tu zgadzam się z Tobą w 100 %. Denerwuje mnie to kibicowanie Chelsea i Barcelonie, tylko dlatego, że głośno o nich w wiadomościach :? Bez urazy dla prawdziwych fanów.
kazdy jest wolnym czlowiekiem. szczerze to kazdy ma prawo robic co chce i kazdy moze sobie kibicowac jak chce i komu chce. :?
Czy ja gdzieś napisałem, że tak nie jest?

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 23:31

Waldini pisze:Jezeli Juve nie poniesie bardzo dotkliwej kary juz na zawsze bedzie mial opinie klubu w ktorym wszystko zalatwia sie przekretami. Raz bo zapewnial sobie sukcesy bardzo nieczystymi metedami, dwa bo uniknalby degradacji tez dzieki ukladom (inaczej tego nie daloby sie nazwac, zwlaszcza gdy Genua poleciala po przekreconym tylko jednym meczu)
Czekaj bo nie rozumiem, to znaczy...jeszcze się nawet nie skończyło dochodzenie a Ty już skazałeś Juve? I jakie układy?? jeszcze się nie skończył proces o doping a już się zaczęła nowa afera a Wy nadal , że Juve ma układy , że jest nietykalne itp...można wiedzieć na jakiej podstwie tak twierdzisz? i nie porównuj sprawy Genui do Juve, działaczy Juve póki co nikt nie złapał z dowodami rzeczowymi w rękach.

29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 23:57

Waldini pisze:Ktos powie, ze jestem nieobiektywny bo jestem Interista, ale wydaje mi sie, ze w tej chwili najlepszym rozwiazaniem dla Juventusu jest jednak degradacja. Krok drastyczny, ale pozwalajacy odciac sie od tego zla, ktore wyrzadzili wam i calemu calcio wasi dzialacze na czele z Moggim.
Najlepszym rozwiązaniem dla nas jest degradacja ?! Odciąć się od zła to nam pozwoli ?! :wink: Poczekajmy co powie sąd !!
Już zabranie nam tytułów 2004/2005 i 2005/2006 (jak na dziś tylko hipotetycznego) będzie BARDZO drastyczną karą :| (np. odbierają Scudetto numer 28 i w związku z przekrętami w poprzednim sezonie dodają jeszcze -10 pkt. kary w aktualnym sezonie). Tylko mi nie mów, że to byla by mała kara.. bo sam wiesz jak bardzo ważnym dla klubu jest Scudetto ! :cry:

Wiesz, ja jako kibic Juve też mogę stwierdzić, że najlepszym rozwiązaniem dla Interu jest degradacja... albo zmiana profilu klubu z piłkarskiego na klub golfowy :evil: To łatwo przychodzi w stosunku do rywala !!

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 10:14

A jaka kare radzicie, jezeli te oskarzenia okaza sie prawdziwe (a jest raczej przesadzone, ze tak bedzie)? Co, moze zabranie jednego czy dwoch tytulow i kilka minusowych punkcikow na starcie nowego sezonu?? Ta afera jest wieksza niz totonero z 80 roku! A chyba nie musze wam przypominac, jakie byly wtedy rozstrzygniecia. Mowcie co chcecie, ale degradacja to jedyne sluszne rozwiazanie i dla was i dla calego calcio. Nie zdegradowanie Juve oznaczaloby tylko to, ze w lidze wloskiej sa rowni i rowniejsi. Jezeli Inter bylby zamieszany w takie przekrety to bylbym pierwsza osoba, ktora domagalaby sie dla niego mozliwie surowej kary.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 10:25

Waldini pisze: Ta afera jest wieksza niz totonero z 80 roku! A chyba nie musze wam przypominac, jakie byly wtedy rozstrzygniecia.
Tak , tyle tylko , że wtedy mecze były sprzedawane przez piłkarzy . Teraz natomiast głównymi podejrzanymi sa działacze i sędziowie. Z prawnego punktu widzenia może i to bez znaczenia , ale z moralnego to już zupełnie inna para kaloszy .
Nie mieszam w to oskarżeń wobec Buffona , bo z naszego punktu widzenia ( powtarzam się , pardon ) wydają się niedorzeczne.

Obojętnie jaka kara zapadnia to i tak na pewno będzie krzywdząca wobec drużyny , jednak sprawiedliwa wobec klubu. Niestety.

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 11:27

Yari pisze: Tak , tyle tylko , że wtedy mecze były sprzedawane przez piłkarzy . Teraz natomiast głównymi podejrzanymi sa działacze i sędziowie. Z prawnego punktu widzenia może i to bez znaczenia , ale z moralnego to już zupełnie inna para kaloszy .
Nie mieszam w to oskarżeń wobec Buffona , bo z naszego punktu widzenia ( powtarzam się , pardon ) wydają się niedorzeczne.

Obojętnie jaka kara zapadnia to i tak na pewno będzie krzywdząca wobec drużyny , jednak sprawiedliwa wobec klubu. Niestety.
Tak jak pisalem juz wczesniej, nie ma znaczenia kto za tym stoi pilkarze czy tez dzialacze. Moggi przewalki robil na konto klubu i Juventus dzieki temu mial wymierne korzysci. Tu kara moze byc tylko jedna, bo skala tych oszustw jest po prostu porazajaca. Jezeli sie bedzie puszczalo plazem takie sytuacje, to strach pomyslec do czego dojdzie cale calcio za pare sezonow.

29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 11:30

Waldini pisze:A jaka kare radzicie, jezeli te oskarzenia okaza sie prawdziwe (a jest raczej przesadzone, ze tak bedzie)? Co, moze zabranie jednego czy dwoch tytulow i kilka minusowych punkcikow na starcie nowego sezonu?? Ta afera jest wieksza niz totonero z 80 roku! A chyba nie musze wam przypominac, jakie byly wtedy rozstrzygniecia. Mowcie co chcecie, ale degradacja to jedyne sluszne rozwiazanie i dla was i dla calego calcio. Nie zdegradowanie Juve oznaczaloby tylko to, ze w lidze wloskiej sa rowni i rowniejsi. Jezeli Inter bylby zamieszany w takie przekrety to bylbym pierwsza osoba, ktora domagalaby sie dla niego mozliwie surowej kary.
Ja już w poprzednim poście napisałem, jaką karę sugeruję: "zabranie nam tytułów 2004/2005 i 2005/2006 (jak na dziś tylko hipotetycznego) będzie BARDZO drastyczną karą (np. odbierają Scudetto numer 28 i w związku z przekrętami w poprzednim sezonie dodają jeszcze -10 pkt. kary w AKTUALNYM sezonie). Taka kara (jeśli sąd orzeknie winę klubu będzie i tak krzywdząca dla pilkarzy Juve... bo czy oni proslil by Moggi mieszał się w to wszystko !? .. nie wierze by np. Cannavaro, Nedved, Del Piero przystal na to, że są ulgowo traktowani przez sędziów)

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 11:33

waldini pisze:Tu kara moze byc tylko jedna, bo skala tych oszustw jest po prostu porazajaca
Niestety, ale musimy spuścic głowy i przyznać rację :( Niestety w najbliższym czasie może nas czekać albo degradacja albo bardzo duże kary pieniężne. Niestety, ale czara goryczy się przelała :(

Teraz coś na odprężenie:

"Czy kupujesz mecze czy nie ja i tak kocham Cię!" Forza Juve!

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 12:19

el_pajaco pisze: Ja już w poprzednim poście napisałem, jaką karę sugeruję: "zabranie nam tytułów 2004/2005 i 2005/2006 (jak na dziś tylko hipotetycznego) będzie BARDZO drastyczną karą (np. odbierają Scudetto numer 28 i w związku z przekrętami w poprzednim sezonie dodają jeszcze -10 pkt. kary w AKTUALNYM sezonie). Taka kara (jeśli sąd orzeknie winę klubu będzie i tak krzywdząca dla pilkarzy Juve... bo czy oni proslil by Moggi mieszał się w to wszystko !? .. nie wierze by np. Cannavaro, Nedved, Del Piero przystal na to, że są ulgowo traktowani przez sędziów)
Chyba sie nie dogadamy. Jak juz mowilem, ze nie ma znaczenia czy pilkarze byli w to zamieszani czy tez nie. To w ogole nie podlega kwestii. Wazne jest tylko to, ze klub osiagnal dzieki temu niewatpliwe korzysci. A co do degradacji, to naprawde bedzie najsurowsza kara, ktora w przeszlosci za mniejsze przewiny dotknela takie kluby jak Milan czy Lazio, a ostatnio Genue. Nie robmy wyjatkow. Chcesz oddac 2 scudetta, w tym jedno ciagle zawieszone w powietrzu. To ze stracicie tytul za sezon 04/05 jest praktycznie pewne. Wiec naprawde to co oferujesz na pokute dla Juve, nie jest zadna kara.

ODPOWIEDZ