LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2009, 15:20

stahoo pisze:Cristiano przekonał fakt, że "9" jest jednym z najbardziej ukochanych numerów przez kibiców, którzy od poniedziałku będą masowo odwiedzać sklep na Bernabéu. Z pewnością z tyłu pojawi się napis "Ronaldo", lecz Real Madryt planuje dodać jeszcze "C" od Cristiano, by uniknąć tego, że wielu kibiców będzie chodziło w koszulce z Ronaldo na plecach z 2004, 2005 czy 2006, kiedy ten sam numer i taki sami napis miał na koszulce Brazylijczyk Ronaldo.
z RM.pl

:lol: :lol: Ci to jednak probują oskubac własnych kibiców z kasy na każdym kroku.
Fajna sprawa, czyli Ci, którzy myśleli, że zaoszczędzą sobie kasę na koszulce to będą musieli albo kupić nową albo kupić dobrego markera.

Sarsik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2009, 00:01

E tam, nie przeszłoby. :P "Oszuści" od razu byliby rozkminieni, bo za prawdziwego Ronaldo sponsorem Realu był Siemens, teraz na koszulkach jest Bwin. :o

I need a girl that I can train.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 09:26

Naprawdę nie pojmuję co Perez robi z tym Realem. Nawet jakby kupił tego Ribery'ego to jestem ciekaw jakie ustawienie wymyśliłby Pellegrini. Rozumiem, że tych wszystkich piłkarzy: C.Ronaldo, Kake, Benzeme i Ribery'ego można jakoś zmieścic w jednej jedenastce. Ale co z najlepszym napastnikiem Realu z ubiegłego sezonu - Higuain'em? Benzema to dobry piłkarz, ale wydaję mi się, że w przyszłym sezonie nie będzie podstawowym zawodnikiem wicemistrzów Hiszpanii. Więc na sprzedaży jego koszulek, wielkich kokosów Real raczej nie zarobi. Higuain moim zdaniem jest lepszym napastnikiem, poza tym już dobrze przystosowanym do Primera Division. Dlatego jedną z wielkich gwiazd kupionych tego lata przez Real, czeka najprawdopodobniej ławka rezerwowych.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 09:47

Oni maja gdzieś defensywę i na 99% będa grali 1 DMem, przed którym będzie "rozgrywający" Kaka i jeszcze wyżej skrzydłowi- Ronaldo i Robben/Ribey/Silva. Z przodu Higuain (od którego niby Pellegrini ma zacząc ustawiac skład) i Benzema.

Czekamy na Ligę Mistrzów :D

Jak dla mnie to ustawienie w Realu ma małe szanse na sprawdzenie się. Był Capello z 2 DMami- było mistrzostwo. BYł Ramos z 2 DMami- było 16 czy tam 15 meczów wygranych pod rząd (nie licząc 1 remisu).

Czy oni tego nie widzą? Słyszałem argumenty typu "Ale Barca też gra 1 DMem- Yaya Toure, czemu my nie możemy?".

Bo Braca ma Xaviego, który wraca do obrony, oraz Iniestę, który wraz z Xavim niszczy wszystkich w środku pola.

Kaka sam nie opanuje tego rejonu boiska dla Królewskich.

Ale w sumie o czym ja, 18 letni chłopak mówię. Chyba Pellegrini lepiej się na tym zna, niż ja który grywam sobie w FMa. A jeżeli tak jest- to możemy spodziewac się zamieszania w La Lidze i w Europie, które spowoduje Real ;) Oby.. eee... jak to się mówi? Najechała kosiarka na kamień? Czy tam kosa... Czyli Juve pokonało po raz kolejny Real i zakończyło, dopiero co rozpoczętą erę galacticos, tak jak zrobiło to z naszpikowanym Raulami, Ronaldami, Zidaneami, Figami i Carlosami Realem w 2003 roku.

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 11:07

Oni maja gdzieś defensywę i na 99% będa grali 1 DMem, przed którym będzie "rozgrywający" Kaka i jeszcze wyżej skrzydłowi- Ronaldo i Robben/Ribey/Silva. Z przodu Higuain (od którego niby Pellegrini ma zacząc ustawiac skład) i Benzema.
Ja tam raczej widzę 4-2-2-2, z duża wymiennością pozycji Kaka, Ronaldo, Benzemą i Higuainem. Ci piłkarze potrafią świetne zaatakować z głębi, a do tego świetnie odnajdują się w polu karnym. Raczej nie wystrzeli system z jednym napastnikiem - Pellegrini zawsze gra dwójką w ataku. Apropo's obrony to podobno Arbeloa jest w drodze do Madrytu, w każdym razie rzekomo chce odejść z Liverpoolu.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2009, 11:40 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 11:28

Równowaga pomiędzy zawodnikami ofensywnymi, a Defensywnymi w Realu Madryt zawsze była, jest i będzie. Ale to co się dzieje podczas tegorocznych transferów to już jest paranoja. Jeszcze w realu jest dużo zawodników ofensywnych ze starego składu, a tu dokupują jeszcze 4 czy nawet więcej. Sam Albiol niczego nie zdziała jak będzie grać z Pepe.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 11:35

Spodziewałem się 4-2-3-1, o czym pisałem chyba wcześniej. Teraz zanosi się raczej na 4-4-2 z Kaką na lewym skrzydle.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 11:38

Sam Albiol niczego nie zdziała jak będzie grać z Pepe.
Przypominam, że okienko transferowe dopiero się otworzyło. Ale fakt, zmiennicy defensorów nie wyglądają imponująco.

Mnie zastanawia co z Miczelem Salgado. Ten komediant już dawno miał odlecieć do Kataru, a teraz deklaruje chęć pozostania :lol:

Obrazek
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 15:26

Z Benzemą to akurat prawda, że chciał od dziecka kibicował Realowi, dzięki Ronaldo. A w 2005 roku jak był mecz Realu z OL, prezydent Lyonu prosił Pereza, żeby ten załatwił Karimowi jego koszulkę z autografem, bo jest jego wielkim fanem.
:lol: Przecież Pepe jest dużo lepszy od Albiola. Ale tak to jest jak się widziało z 2-3 mecze w wykonaniu Pepe + jeszcze jego kopanie po plecach :D
Ci to jednak probują oskubac własnych kibiców z kasy na każdym kroku.
Kibice też nie są dłużni, bo ze sklepu Realu zostało skradzione 300 koszulek z napisem Ronaldo :shock:

Wiadomo, że Real potrzebuje jeszcze kogoś w środku pola. Kogoś w stylu Alonso, którego Benitez nie puści. Ew. alternatywy to Aquilani i D'Agostino.

juve&real

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 23:36

jestem ciekaw jak Kaka bedzie sie dogadywac na boisku z C.R.
kompletnie nie rozumiem Pereza. wg mnie zakup Kaki wykluczal Ronaldo, bo po co wydawac niepotrzebnie kase jak juz ma sie podobnego typ zawodnika. Na dodatek walcza o Ribery ale chyba juz zrezygnowali po tym, jak uslyszeli cene (80 mln euro).Maja kilku dobrych napastnikow, mimo tego chcieli kupic Ville. Nie udało sie.Przyszedl Benzema.Za duzo kasy maja czy jak?

2 POST:

:lol: Przecież Pepe jest dużo lepszy od Albiola. Ale tak to jest jak się .[/quote]
Pepe jest bardzo dobry ale jego pierwszy sezon w Realu to kompromitacja i ośmieszenie. Wiele błędów. m.in czerwona karta w meczu z Roma na Bernabeu, samobój z Deportivo na wyjezdzie heh mial chlop ciezkie zycie.Zeszly sezon jednak o wiele lepszy

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 23:45

Junakson pisze:Z Benzemą to akurat prawda, że chciał od dziecka kibicował Realowi, dzięki Ronaldo. A w 2005 roku jak był mecz Realu z OL, prezydent Lyonu prosił Pereza, żeby ten załatwił Karimowi jego koszulkę z autografem, bo jest jego wielkim fanem.
:lol: Przecież Pepe jest dużo lepszy od Albiola. Ale tak to jest jak się widziało z 2-3 mecze w wykonaniu Pepe + jeszcze jego kopanie po plecach :D
Ci to jednak probują oskubac własnych kibiców z kasy na każdym kroku.
Kibice też nie są dłużni, bo ze sklepu Realu zostało skradzione 300 koszulek z napisem Ronaldo :shock:

Wiadomo, że Real potrzebuje jeszcze kogoś w środku pola. Kogoś w stylu Alonso, którego Benitez nie puści. Ew. alternatywy to Aquilani i D'Agostino.
O d'Agostino zapomnijcie :D Pozzo strzelił focha...

MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2009, 02:18

O tym, że Real będzie miał problemy z defensywą jakoś chyba nikt w Madrycie nie myśli. To chyba jakaś choroba, zboczenie...ciężko znaleźć określenie na tak bezmyślne moim zdaniem transfery. Nie wyobrażam sobie zestawienia w jednej linii Kaki i Cristiano. Zawodnicy ci w swoich drużynach byli niepodważalnymi liderami, nie byli sztywno umieszczani w schematach taktycznych. Jeżeli w realu będzie tak samo to na boisku będzie niezły burdel, a wątpie, żeby Pellegrini był w stanie zapanować i okiełznać charakterki tych gwiazd.
a co by było gdyby jeszcze do tej pomocy dołączył Ribery...
Cóż wydaje mi się, że zestawienie linii pomocy realu, będzie gwarantowało dużo pracy dla całej defensywy. Należało by też pamiętać, że boczni obrońcy realu lubią włączać sie do akcji ofensywnych, Ramos, Marcelo.
Naprawdę współczuję Pellegriniemu. Z tego materiału nie będzie łatwo zbudować kolektywu, nie wydaje mi się, żeby real w przyszły sezonie prezentował się jak drużyna. Raczej zlepek indywidualności.

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2009, 12:22

No chyba nie powiecie mi że Pepe jest klasowym środkowym obrońcą ? Jest co najwyżej przeciętny, a jego pierwszy sezon w Realu to potwierdził. Hiszpania to nie Portugalia, jednak.

Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 12:03

Pepe przeciętny, niezłe spece z was. :smile:

Tak, Pepe to klasowy obrońca (jeden z lepszych stoperów aktualnie). Tak, potwierdził to w pierwszym sezonie, w którym po słabszym początku (aklimatyzacja w obronie Realu trwa, Cannavaro zajęło to pół roku) grał świetnie, a jego występ na Camp Nou w tamtym sezonie to powinien być elementarz gry stopera.

No ale co mogą o tym wiedzieć ludzie, którzy oglądają Real tylko wtedy, jak puszczą w TVP.

aLe MaDriD aLe !!!
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 12:05

Jezzo pisze:Tak, Pepe to klasowy obrońca (jeden z lepszych stoperów aktualnie). Tak, potwierdził to w pierwszym sezonie, w którym po słabszym początku (aklimatyzacja w obronie Realu trwa, Cannavaro zajęło to pół roku) grał świetnie, a jego występ na Camp Nou w tamtym sezonie to powinien być elementarz gry stopera.

No ale co mogą o tym wiedzieć ludzie, którzy oglądają Real tylko jak puszczą w TVP.
Nie chce się wdawać w niepotrzebną dyskusję i pyskówki, bo nie to na celu ma ten temat, ale chyba coś Ci się pomyliło :P

ODPOWIEDZ