Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
@aras no rzeczywiście w zeszłym sezonie pomoc Realu udowodniła swoją 'kluczowość' kiedy zabrakło z przodu Ronaldo. Szczególnie Pan Złota Piłka
James ostatnie 2 lata spędził w Bayernie, a Kova to nie jest zbyt wysoka półka.
Podstawowe pytanie brzmi, ilu obecnie tak naprawdę jest pomocników światowej klasy (do wyjścia)? Zjazd jakości na tej pozycji jest przeze mnie widoczny od jakiegoś czasu. Spójrz jakim składem osobowym Liverpool doszedł do finału LM 2 sezony temu. W poprzednim po odejściu Cana dołożyli prospekta Keitę (hype podobny do obecnego na Ndombele) i solidnego (według Twoich standardów) Fabinho i wystarczyło do Uszatka.
Zaczynając od Pogby. Nie wiem czy śledziłeś jego przygodę w United, ale bez formy jest on na boisku gównem, na którym przeciwnik może się co najwyżej poślizgnąć. Taki wkład w grę Czerwonych Diabłów miał w znacznej ilości spotkań. Wymarz jego obraz z pamięci z czasów w Juve, bo obecnie prezentuje ułamek swojego dawnego potencjału. Mimo wszystko uczyniłbym priorytet z jego sprowadzenia, bo chłop nadal ma szansę na zostanie wielkim piłkarzem.
Ramsey był jednym z najlepszych pomocników PL - jak był zdrowy. Dlatego dziękuję opatrzności i Zarządowi, że odpalili Dyzmę. Jasne, też wolałbym Eriksena, ale 70 mln piechotą nie chodzi. Były piłkarz Arsenalu to będzie naprawdę spore wzmocnienie, jeśli ominą go poważne kontuzje. Teraz już po frytkach, bo Walijczyk i Duńczyk wzajemnie się wykluczają.
Co do Rabiota to nie mam o nim ani dobrej opinii, ani nie oczekuję wiele. Zakładając odejście dwójki Khedira/Matuidi to zamiast niego powinniśmy celować w Pogbę lub Ndombele, jeśli ilość pomocników w kadrze ma się zgadzać.
Jutro dopiero 1 lipca, niedawno oficjalnie podpisaliśmy Sarriego, obecnie dopinamy De Ligta. Zarząd ma jeszcze sporo czasu, by wykonać jakieś istotne ruchy.

Podstawowe pytanie brzmi, ilu obecnie tak naprawdę jest pomocników światowej klasy (do wyjścia)? Zjazd jakości na tej pozycji jest przeze mnie widoczny od jakiegoś czasu. Spójrz jakim składem osobowym Liverpool doszedł do finału LM 2 sezony temu. W poprzednim po odejściu Cana dołożyli prospekta Keitę (hype podobny do obecnego na Ndombele) i solidnego (według Twoich standardów) Fabinho i wystarczyło do Uszatka.
Zaczynając od Pogby. Nie wiem czy śledziłeś jego przygodę w United, ale bez formy jest on na boisku gównem, na którym przeciwnik może się co najwyżej poślizgnąć. Taki wkład w grę Czerwonych Diabłów miał w znacznej ilości spotkań. Wymarz jego obraz z pamięci z czasów w Juve, bo obecnie prezentuje ułamek swojego dawnego potencjału. Mimo wszystko uczyniłbym priorytet z jego sprowadzenia, bo chłop nadal ma szansę na zostanie wielkim piłkarzem.
Ramsey był jednym z najlepszych pomocników PL - jak był zdrowy. Dlatego dziękuję opatrzności i Zarządowi, że odpalili Dyzmę. Jasne, też wolałbym Eriksena, ale 70 mln piechotą nie chodzi. Były piłkarz Arsenalu to będzie naprawdę spore wzmocnienie, jeśli ominą go poważne kontuzje. Teraz już po frytkach, bo Walijczyk i Duńczyk wzajemnie się wykluczają.
Co do Rabiota to nie mam o nim ani dobrej opinii, ani nie oczekuję wiele. Zakładając odejście dwójki Khedira/Matuidi to zamiast niego powinniśmy celować w Pogbę lub Ndombele, jeśli ilość pomocników w kadrze ma się zgadzać.
Jutro dopiero 1 lipca, niedawno oficjalnie podpisaliśmy Sarriego, obecnie dopinamy De Ligta. Zarząd ma jeszcze sporo czasu, by wykonać jakieś istotne ruchy.
Kozak warty tej ceny.joy pisze:A co myślicie o Eriksenie? Ponoć Levy chce za niego 70 mln.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeśli dla Ciebie statystyki to gole i asysty; fajnie, że hibernowaleś ostatnia dekadę, ale nie musisz tego tak ostentacyjnie pokazywać. Rabiot statystyki w tym, czego najbardziej brakowało nam w pomocy ma wybitne.aras pisze:Nie rozumiem dlaczego niektórzy się podniecają Rabiotem i Ramseyem, którzy wiele nie podźwigną jakości w pomocy.
Pierwszy z nich niczego jeszcze nie pokazał w swojej karierze wielkiego. Statystyki mierne.
.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Virgil
Tylko, że Rugani jest ciągle uważany za młody talent (coś jak Dybala), a chłop ma rocznikowo 25 lat i w ostatnim czasie nie było widać, aby zrobił jakiś znaczący krok w rozwoju swojej kariery, bo po jednym solidnym występie (w LM w Amsterdamie następny mecz w Turynie w jego wykonaniu był słaby). Zdaję sobie sprawę z tego, że Daniele jest Włochem, a ich piłkarze lubią "odpalić" przed trzydziestką, ale według mnie, to jemu najbardziej brakuje regularnej gry, a na to nie będzie mógł liczyć przy obronie w składzie Chiellini, Bonucci, De Ligt. Z kolei zastąpienie go Demiralem i Romero pozwoli na aklimatyzację owych zawodników w wielkim klubie poprzez występy w Coppa Italia i z dołem tabeli w Serie Ai przykładowo wyłonienie tego, który jest bardziej gotowy na Juve oraz wypożyczenie później tego teoretycznie słabszego do jakiegoś innego zespołu.
Tylko, że Rugani jest ciągle uważany za młody talent (coś jak Dybala), a chłop ma rocznikowo 25 lat i w ostatnim czasie nie było widać, aby zrobił jakiś znaczący krok w rozwoju swojej kariery, bo po jednym solidnym występie (w LM w Amsterdamie następny mecz w Turynie w jego wykonaniu był słaby). Zdaję sobie sprawę z tego, że Daniele jest Włochem, a ich piłkarze lubią "odpalić" przed trzydziestką, ale według mnie, to jemu najbardziej brakuje regularnej gry, a na to nie będzie mógł liczyć przy obronie w składzie Chiellini, Bonucci, De Ligt. Z kolei zastąpienie go Demiralem i Romero pozwoli na aklimatyzację owych zawodników w wielkim klubie poprzez występy w Coppa Italia i z dołem tabeli w Serie Ai przykładowo wyłonienie tego, który jest bardziej gotowy na Juve oraz wypożyczenie później tego teoretycznie słabszego do jakiegoś innego zespołu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Robaku
- Juventino
tak popatrzyłem na trasnfermarket i zawodnicy, którym się kończą kontrakty, ktorymi kiedys lub w przyszlosci mozemy sie interesować:
Locatelli - Italia, ale wiadomo chłopak chyba nie dojedzie już
Gotze,
Savic, Nacho, Requilon, Rafinha, Modric,
Fekir, Kurzawa, Meunier, Cavani, Thiago, Falcao
Rashford, Gundogan, DeGea
jest kilka nazwisk, ale poki co bez szalu.
Zwłaszcza, Rashford, Feikir i boki obrońy z PSG mogą byc dla nas interesujące.
Locatelli - Italia, ale wiadomo chłopak chyba nie dojedzie już
Gotze,
Savic, Nacho, Requilon, Rafinha, Modric,
Fekir, Kurzawa, Meunier, Cavani, Thiago, Falcao
Rashford, Gundogan, DeGea
jest kilka nazwisk, ale poki co bez szalu.
Zwłaszcza, Rashford, Feikir i boki obrońy z PSG mogą byc dla nas interesujące.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mam nadzieję, że gruby bierze pod uwagę kluby nie-włoskie. Coś czytałem o potencjalnym wypożyczeniu do BVB. Ktoś dobrze napisał, że pojawienie się z mega nadwagą na pre-sezonie dało szybką odpowiedź w temacie podejścia Gonzalo do zawodu. Pamiętam wciąż te hisorie o 'specyficznej budowie ciała' :-) .Poprostu pisze:Brat Igły :
Jedyny włoski klub w którym zagra Gonzalo to Juve. Mamy jeszcze 2 lata kontraktu i planujemy go uhonorować. (czyli tle z transferu do Romy)
Niestety wzięliśmy Rabiota. Cóż, niech odpali i mnie przekona... darmo nie boli.
Wymiana Pellegrini - Spinazzola jest dla mnie ciężka do wytłumaczenia. Nie żebym był wielkim fanem Spiny, uważam że jest trochę przeceniany wśród kibiców. Ale kurde, oddajemy wychowanka, który bywał realną alternatywą dla Sandro za jakiegoś noł-nejma. Trudno, dostanie lepszy hajs i więcej czasu. Może kolano, a może po prostu chciał grać.
- Principino
- Juventino
Rashford ma dostac nowy kontrakt i 250k£ tygodniowki wiec juz odpada
- wieczorek00
- Juventino
Co do wieku Ruganiego to z obrońcami jest różnie. Dla przykładu dwa najgorętsze nazwiska jeśli chodzi o ŚO po za De ligtem to Koulibaly i Van Dijk i obaj weszli na najwyższy poziom właśnie po 25 roku życia. Obaj zaraz kończą za chwilę 28 i 29 lat, a powiedzmy sobie szczerze kto 2-3 lata temu uważał ich za Topowych obrońców. Zagadzam się również, że on potrzebuje regularnej gry bo moim zdaniem jego największym mankamentem jest panika w trudnych sytuacjach po za tym on na papierze ma papiery na solidne granie. Chodź szczerze nie wierzę, że kiedykolwiek wskoczy na najwyższy poziom przynajmniej u nas, bo gdyby nasi naprawdę w niego wierzyli już dawno ogrywał by się w większości meczy na zmianę z Kielonem czy Bonuccim, a nie grał ogony.dimebag11 pisze:@Virgil
Ja dla jego dobra puścił bym go za granicę gdy tylko pojawi sie jakaś oferta. Ewentualnie wypożyczyć do jakiegoś klubu z czołówki Serie A gdzie dostanie szansę na regularną w lidze i pucharach. Np. Roma była by fajnym kierunkiem potrzebują obrońcy po Manolasie, a do tego załapali się jeszcze do pucharów więc Rugani mógłby liczyć na kilka ważniejszych mecz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Rashford prawdopodobnie przedłuży, Rafinha o krok od Valencii.
To chyba tyle, reszta za stara, albo nie warta zachodu.Robaku pisze:Requilon, Fekir, Meunier, DeGea

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Robaku
- Juventino
na tt się pojawiło:
26.6m = Spinazzola €22m = Caldara €19.9m = Audero €14.7m = Mandragora €12.9m = Sturaro €10.5m = Orsolini €8.4m = Alberto Cerri €115m = TOTAL
takie zarobki w sezonie finansowycm 2018/2019
Poprostu,,
a "szpec" od mercato (Momblano) napisał, ze Sarri ceni dużo bardziej Dybale i nie ma cisnienia na Chiese.
26.6m = Spinazzola €22m = Caldara €19.9m = Audero €14.7m = Mandragora €12.9m = Sturaro €10.5m = Orsolini €8.4m = Alberto Cerri €115m = TOTAL
takie zarobki w sezonie finansowycm 2018/2019
Poprostu,,
a "szpec" od mercato (Momblano) napisał, ze Sarri ceni dużo bardziej Dybale i nie ma cisnienia na Chiese.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niech dadzą sobie z tym Chiesą spokój. Ogromny wydatek na pozycję, która aż takim kosztem wzmocniona być nie musi. Na szczęście nowy właściciel Violi chce go na jeszcze jeden sezon zatrzymać. Ufff.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
To pociesza.mrozzi pisze:Niech dadzą sobie z tym Chiesą spokój. Ogromny wydatek na pozycję, która aż takim kosztem wzmocniona być nie musi. Na szczęście nowy właściciel Violi chce go na jeszcze jeden sezon zatrzymać. Ufff.
Nie widzi mi się Chiesa za 100 baniek.
Nie jest to ktoś kto nagle zrobi nam skok jakościowy w drużynie.
Lepiej to ulokować w środku lub prawej obronie jeżeli odejdzie Cancelo.
Abstrahując od tego że za 120 możemy mieć Jao Felixa.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.