Podstawowe pytanie brzmi, ilu obecnie tak naprawdę jest pomocników światowej klasy (do wyjścia)? Zjazd jakości na tej pozycji jest przeze mnie widoczny od jakiegoś czasu. Spójrz jakim składem osobowym Liverpool doszedł do finału LM 2 sezony temu. W poprzednim po odejściu Cana dołożyli prospekta Keitę (hype podobny do obecnego na Ndombele) i solidnego (według Twoich standardów) Fabinho i wystarczyło do Uszatka.
Zaczynając od Pogby. Nie wiem czy śledziłeś jego przygodę w United, ale bez formy jest on na boisku gównem, na którym przeciwnik może się co najwyżej poślizgnąć. Taki wkład w grę Czerwonych Diabłów miał w znacznej ilości spotkań. Wymarz jego obraz z pamięci z czasów w Juve, bo obecnie prezentuje ułamek swojego dawnego potencjału. Mimo wszystko uczyniłbym priorytet z jego sprowadzenia, bo chłop nadal ma szansę na zostanie wielkim piłkarzem.
Ramsey był jednym z najlepszych pomocników PL - jak był zdrowy. Dlatego dziękuję opatrzności i Zarządowi, że odpalili Dyzmę. Jasne, też wolałbym Eriksena, ale 70 mln piechotą nie chodzi. Były piłkarz Arsenalu to będzie naprawdę spore wzmocnienie, jeśli ominą go poważne kontuzje. Teraz już po frytkach, bo Walijczyk i Duńczyk wzajemnie się wykluczają.
Co do Rabiota to nie mam o nim ani dobrej opinii, ani nie oczekuję wiele. Zakładając odejście dwójki Khedira/Matuidi to zamiast niego powinniśmy celować w Pogbę lub Ndombele, jeśli ilość pomocników w kadrze ma się zgadzać.
Jutro dopiero 1 lipca, niedawno oficjalnie podpisaliśmy Sarriego, obecnie dopinamy De Ligta. Zarząd ma jeszcze sporo czasu, by wykonać jakieś istotne ruchy.
Kozak warty tej ceny.joy pisze:A co myślicie o Eriksenie? Ponoć Levy chce za niego 70 mln.