Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 00:54

Shadow Marshall pisze:
deszczowy pisze:A ten Spinazzola to umi cuś?
Płytki położyć w łazience.
No właśnie nie bardzo...mi po tygodniu poodpadały... :eusa:

Ten okres mercato tak wymęczy człowieka, że czasami aż się chcę zasnąć i obudzić 1 września... Co nowe spekulacje, to sobie wyobrażamy, jak ta kadra może wyglądać od przyszłego sezonu, a tam sobie gdzieś siedzi duet M&P i obmyśla cwany plan, śmiejąc się z głupot wypisywanych w mediach... Tak na prawdę wszystko co się teraz przewija w mediach może być prawdą, fikcją dziennikarską, albo grą na zbicie ceny. Koniec końców pewnie, jak co okienko będzie na koniec lekki niedosyt, który oby jak co roku, będzie zamieniał się w niedowierzanie, jak to możliwe, że znowu udało im się wyjść z twarzą z takimi transferami...
Tego oczywiście Wam i sobie życzę!
FJ

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 08:20

Jesli zrealizowalby sie scenariusz ktory alessandro wkleil w INFORMACJACH- przez odejscie Alvesa idziemy po Danilo i zamiast Costy bierzemy Coste byloby super.

Bierzemy mlodego z wielkim marginesem rozwoju, zamiast mocno ograniczonego Brazola po kiepskim sezonie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 08:29

http://www.vecchiasignora.com/topic/317 ... lassifica/

Juve i Marotta kontroluje rynek młodych graczy ( poniżej 24r) i klub ma zapewnioną przyszłość.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 08:33

Wszystko na to wskazuje, że to jednak Danilo jest pierwszym wyborem spośród zawodników nie posiadających unijnego paszportu. Ja mam mieszane uczucia, wolałem Costę ale wizja w podstawie Lichy czy De Sciglio na prawej obronie powoduje u mnie przerażenie. Danilo jest obecnie słaby ale wiem, że pamięta jak gra się w piłkę. Jeżeli udałoby się mu dojść do dyspozycji z Porto to jestem na tak. Nadzieja w tym, że niejeden się u nas odbudował i wrócił na swój poziom. Zakładam, że w takim przypadku zarząd będzie jednak cisnął skrzydłowych w postaci Berna/Keita i o ile pierwszy mnie nie jara to drugi jak najbardziej tak.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 09:00

Osobiście jestem bardzo niezadowolony z tego, że odpuszczamy Costę na rzecz Danilo. Prawda jest taka, że ani Berna, ani Keita nawet nie zbliżą się w najbliższym czasie do poziomu, który Brazylijczyk prezentował u Guardioli i trzeba sobie szczerze powiedzieć, że żaden z nich nie będzie realnym wzmocnieniem na LM.
Oczywiście nie ma żadnej pewności, że Costa wróciłby do tej dyspozycji, ale jak kolega wyżej słusznie zauważył, niejeden się u nas odbudowywał.
Na prawą obronę moglibyśmy spokojnie ściągnąć Darmiana, który może nie jest topem, ale prezentuje odpowiedni poziom, a i stary jeszcze nie jest.
Osobiście zaczynam sądzić, że kupno Danilo to ukłon Alexa Sandro i kolejny czynnik, mający przekonać go do pozostania w Turynie (wiem, to trochę naciągane, ale zarząd chyba zdaje sobie sprawę, że utrata obu bocznych obrońców w jedno okno to byłaby tragedia).

EDIT:
Właśnie przeczytałem rewelacje Cabriniego dotyczące Asamoaha i jeżeli to prawda, to ja nie mam więcej pytań. Kwadwo w zeszłym sezonie zagrał 1 (słownie: jeden) dobry mecz na ŚP (Viola na początku sezonu). Jak znowu nie ściągniemy środkowego pomocnika, a Marotta pod koniec okna powie, że mamy przecież "odkrytego na nowo" Asamoah, to zacznę wątpić w jego poczytalność.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 09:07

https://pbs.twimg.com/media/DDjBa1bW0AAbBot.jpg:large

Nasze wydatki ( do teraz ) na ten cykl rozliczeniowy. Nie uwzględniony jeszcze Schick, no ale on oficjalnie jeszcze nie jest naszym zawodnkiem.

Powinna tez pojawić się tabelka z naszymi zyskami z transferów ( Zaza itd)

Obrazek
Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 09:37

1.Ile trzeba tłuc do głów, że z punktu widzenia finansów klubu istotna jest amortyzacja a nie ile musimy przelać na konta innych drużyn (bo to można rozwiązać pożyczkami)?
2. Czy Spinazzola ma status wychowanka? Jeśli tak to jego transfer isprzedaż Asamoaha jest koniecznością - zwolni nam jedno miejsce w kadrze
3. Chyba połowa forum zapomniała, że każdy transfer do juve = transfer z klubu. Więcej graczy nie zarejestrujemy. Odszedł Alves, przyszedł Schick i każdy kolejny zakup wymaga odpalenia kogoś.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 10:12

Spinazzola nie ma statusu naszego wychowanka

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 11:50

MRN pisze:Pedulla :
- Matuidi jest opcją ale póki co nie przejawiamy nim specjalnego zainteresowania, jest do wyjęcia za kwotę 12 - 15 mln ale nie mamy noża na gardle aby w akcie desperacji o niego zabiegać
Marotta na razie wyluzowany, a pod koniec okna będzie zeszłoroczna nerwówka, która zapewne skończy się jak ostatnio, bo Arab zablokuje transfer, a opcja B pójdzie grać do Chin :prochno:

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 11:55

Jest dużo czasu, poza tym to nie jest zawodnik jakiego szukamy dlatego taka reakcja na niego. Kiedy byliśmy na niego napaleni to nie wyszedł transfer, teraz jak widać zarząd celuje w kogoś o wyższych umiejętnościach.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 12:08

Jestem zwolennikiem kompletowania drużyny na samym początku okna transferowego. Dzięki temu nowi zawodnicy mają szansę przepracować cały okres przygotowawczy z nową drużyną i poznać się trochę z kolegami z drużyny, piłkarze kupowani na koniec okienka bardzo często potrzebują 2-3 miesięcy na aklimatyzację, zanim zaczną coś pokazywać...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 12:42

Być może mamy już kogoś klepnietego. To wszystko to jest błędne koło, odgrzewane kotlety ale nikt niczego nie wie. Niech przykładem będzie to, że Di Marzio podał dziś 3 wersje transferu Danilo. Jeszcze się okaże, że i Danilo to ściema rzucona pismakom na odwal się :prochno:
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2017, 13:05 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 12:55

Jeśli mielibyśmy sie kierować doniesieniami mediów to w tym okienku w znacznym stopniu wzmocnimy ławkę, co się ceni, ale żaden z wymienianych graczy nie będzie na starcie gwarantem w podstawie, nie wspominając o LM. Bo chyba nie liczycie na to, że Keita czy Bernardeschi z miejsca zawojują Europę. Keita za jakiś czas będzie wymiatał, wystarczy spojrzeć na to co robi z piłką przy nodze, wątpliwości mam jednak do tego drugiego - wielu z Was pisze o rzekomym ogromnym marginesie na rozwoj u Bernardeschiego, ale do tej pory tak naprawdę nic szczególnie tego nie zapowiada. Chłopak często przechodzi obok spotkań, gubi się, niejednokrotnie bije glową w mur, statystyki też ma przeciętne. Porównajcie sobie sposób gry i jego, i Dybali przed transferem (piszę o jakości, nie pozycji). Ot nieco wyróżniający się w lidze gracz. Jeśli naszym celem jest LM to robienie z niego głównego wzmocnienia okienka nie robi wrażenia. Ufam zarządowi, ale z której strony na to nie spojrzeć żadne to imponujące wzmocnienie.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 13:27

Vincitore pisze:Niespodzianka:

Mattia De Sciglio is one step away from joining Juventus. The negotiation has reached its final phases. (Tmw)
Może to oznacza Costę na skrzydło :D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2017, 13:49

Hed pisze:
Vincitore pisze:Niespodzianka:

Mattia De Sciglio is one step away from joining Juventus. The negotiation has reached its final phases. (Tmw)
Może to oznacza Costę na skrzydło :D
Niekoniecznie. Podejrzewam, że Mattia będzie typkiem rzucanym po obu stronach obrony. Wątpie, żeby był rozpatrywany w kontekście wzmocnienia pierwszej '11'.

Aczkolwiek zawsze miałem do niego słabość i wcale się nie zdziwię, gdy eksploduje jego, poniekąd mityczny, talent, a ten stanie się wartością dodaną. ;)

Obrazek
Zablokowany