Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
No właśnie nie bardzo...mi po tygodniu poodpadały... :eusa:Shadow Marshall pisze:Płytki położyć w łazience.deszczowy pisze:A ten Spinazzola to umi cuś?
Ten okres mercato tak wymęczy człowieka, że czasami aż się chcę zasnąć i obudzić 1 września... Co nowe spekulacje, to sobie wyobrażamy, jak ta kadra może wyglądać od przyszłego sezonu, a tam sobie gdzieś siedzi duet M&P i obmyśla cwany plan, śmiejąc się z głupot wypisywanych w mediach... Tak na prawdę wszystko co się teraz przewija w mediach może być prawdą, fikcją dziennikarską, albo grą na zbicie ceny. Koniec końców pewnie, jak co okienko będzie na koniec lekki niedosyt, który oby jak co roku, będzie zamieniał się w niedowierzanie, jak to możliwe, że znowu udało im się wyjść z twarzą z takimi transferami...
Tego oczywiście Wam i sobie życzę!
FJ
- gregor_g4
- Juventino
Jesli zrealizowalby sie scenariusz ktory alessandro wkleil w INFORMACJACH- przez odejscie Alvesa idziemy po Danilo i zamiast Costy bierzemy Coste byloby super.
Bierzemy mlodego z wielkim marginesem rozwoju, zamiast mocno ograniczonego Brazola po kiepskim sezonie.
Bierzemy mlodego z wielkim marginesem rozwoju, zamiast mocno ograniczonego Brazola po kiepskim sezonie.
- Cabrini_idol
- Juventino
http://www.vecchiasignora.com/topic/317 ... lassifica/
Juve i Marotta kontroluje rynek młodych graczy ( poniżej 24r) i klub ma zapewnioną przyszłość.
Juve i Marotta kontroluje rynek młodych graczy ( poniżej 24r) i klub ma zapewnioną przyszłość.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wszystko na to wskazuje, że to jednak Danilo jest pierwszym wyborem spośród zawodników nie posiadających unijnego paszportu. Ja mam mieszane uczucia, wolałem Costę ale wizja w podstawie Lichy czy De Sciglio na prawej obronie powoduje u mnie przerażenie. Danilo jest obecnie słaby ale wiem, że pamięta jak gra się w piłkę. Jeżeli udałoby się mu dojść do dyspozycji z Porto to jestem na tak. Nadzieja w tym, że niejeden się u nas odbudował i wrócił na swój poziom. Zakładam, że w takim przypadku zarząd będzie jednak cisnął skrzydłowych w postaci Berna/Keita i o ile pierwszy mnie nie jara to drugi jak najbardziej tak.

- panlider
- Juventino
Osobiście jestem bardzo niezadowolony z tego, że odpuszczamy Costę na rzecz Danilo. Prawda jest taka, że ani Berna, ani Keita nawet nie zbliżą się w najbliższym czasie do poziomu, który Brazylijczyk prezentował u Guardioli i trzeba sobie szczerze powiedzieć, że żaden z nich nie będzie realnym wzmocnieniem na LM.
Oczywiście nie ma żadnej pewności, że Costa wróciłby do tej dyspozycji, ale jak kolega wyżej słusznie zauważył, niejeden się u nas odbudowywał.
Na prawą obronę moglibyśmy spokojnie ściągnąć Darmiana, który może nie jest topem, ale prezentuje odpowiedni poziom, a i stary jeszcze nie jest.
Osobiście zaczynam sądzić, że kupno Danilo to ukłon Alexa Sandro i kolejny czynnik, mający przekonać go do pozostania w Turynie (wiem, to trochę naciągane, ale zarząd chyba zdaje sobie sprawę, że utrata obu bocznych obrońców w jedno okno to byłaby tragedia).
EDIT:
Właśnie przeczytałem rewelacje Cabriniego dotyczące Asamoaha i jeżeli to prawda, to ja nie mam więcej pytań. Kwadwo w zeszłym sezonie zagrał 1 (słownie: jeden) dobry mecz na ŚP (Viola na początku sezonu). Jak znowu nie ściągniemy środkowego pomocnika, a Marotta pod koniec okna powie, że mamy przecież "odkrytego na nowo" Asamoah, to zacznę wątpić w jego poczytalność.
Oczywiście nie ma żadnej pewności, że Costa wróciłby do tej dyspozycji, ale jak kolega wyżej słusznie zauważył, niejeden się u nas odbudowywał.
Na prawą obronę moglibyśmy spokojnie ściągnąć Darmiana, który może nie jest topem, ale prezentuje odpowiedni poziom, a i stary jeszcze nie jest.
Osobiście zaczynam sądzić, że kupno Danilo to ukłon Alexa Sandro i kolejny czynnik, mający przekonać go do pozostania w Turynie (wiem, to trochę naciągane, ale zarząd chyba zdaje sobie sprawę, że utrata obu bocznych obrońców w jedno okno to byłaby tragedia).
EDIT:
Właśnie przeczytałem rewelacje Cabriniego dotyczące Asamoaha i jeżeli to prawda, to ja nie mam więcej pytań. Kwadwo w zeszłym sezonie zagrał 1 (słownie: jeden) dobry mecz na ŚP (Viola na początku sezonu). Jak znowu nie ściągniemy środkowego pomocnika, a Marotta pod koniec okna powie, że mamy przecież "odkrytego na nowo" Asamoah, to zacznę wątpić w jego poczytalność.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Cabrini_idol
- Juventino
https://pbs.twimg.com/media/DDjBa1bW0AAbBot.jpg:large
Nasze wydatki ( do teraz ) na ten cykl rozliczeniowy. Nie uwzględniony jeszcze Schick, no ale on oficjalnie jeszcze nie jest naszym zawodnkiem.
Powinna tez pojawić się tabelka z naszymi zyskami z transferów ( Zaza itd)
Nasze wydatki ( do teraz ) na ten cykl rozliczeniowy. Nie uwzględniony jeszcze Schick, no ale on oficjalnie jeszcze nie jest naszym zawodnkiem.
Powinna tez pojawić się tabelka z naszymi zyskami z transferów ( Zaza itd)

- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
1.Ile trzeba tłuc do głów, że z punktu widzenia finansów klubu istotna jest amortyzacja a nie ile musimy przelać na konta innych drużyn (bo to można rozwiązać pożyczkami)?
2. Czy Spinazzola ma status wychowanka? Jeśli tak to jego transfer isprzedaż Asamoaha jest koniecznością - zwolni nam jedno miejsce w kadrze
3. Chyba połowa forum zapomniała, że każdy transfer do juve = transfer z klubu. Więcej graczy nie zarejestrujemy. Odszedł Alves, przyszedł Schick i każdy kolejny zakup wymaga odpalenia kogoś.
2. Czy Spinazzola ma status wychowanka? Jeśli tak to jego transfer isprzedaż Asamoaha jest koniecznością - zwolni nam jedno miejsce w kadrze
3. Chyba połowa forum zapomniała, że każdy transfer do juve = transfer z klubu. Więcej graczy nie zarejestrujemy. Odszedł Alves, przyszedł Schick i każdy kolejny zakup wymaga odpalenia kogoś.
- panlider
- Juventino
Marotta na razie wyluzowany, a pod koniec okna będzie zeszłoroczna nerwówka, która zapewne skończy się jak ostatnio, bo Arab zablokuje transfer, a opcja B pójdzie grać do ChinMRN pisze:Pedulla :
- Matuidi jest opcją ale póki co nie przejawiamy nim specjalnego zainteresowania, jest do wyjęcia za kwotę 12 - 15 mln ale nie mamy noża na gardle aby w akcie desperacji o niego zabiegać

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- MRN
- Juventino
Jest dużo czasu, poza tym to nie jest zawodnik jakiego szukamy dlatego taka reakcja na niego. Kiedy byliśmy na niego napaleni to nie wyszedł transfer, teraz jak widać zarząd celuje w kogoś o wyższych umiejętnościach.

- panlider
- Juventino
Jestem zwolennikiem kompletowania drużyny na samym początku okna transferowego. Dzięki temu nowi zawodnicy mają szansę przepracować cały okres przygotowawczy z nową drużyną i poznać się trochę z kolegami z drużyny, piłkarze kupowani na koniec okienka bardzo często potrzebują 2-3 miesięcy na aklimatyzację, zanim zaczną coś pokazywać...
- MRN
- Juventino
Być może mamy już kogoś klepnietego. To wszystko to jest błędne koło, odgrzewane kotlety ale nikt niczego nie wie. Niech przykładem będzie to, że Di Marzio podał dziś 3 wersje transferu Danilo. Jeszcze się okaże, że i Danilo to ściema rzucona pismakom na odwal się 

Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2017, 13:05 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeśli mielibyśmy sie kierować doniesieniami mediów to w tym okienku w znacznym stopniu wzmocnimy ławkę, co się ceni, ale żaden z wymienianych graczy nie będzie na starcie gwarantem w podstawie, nie wspominając o LM. Bo chyba nie liczycie na to, że Keita czy Bernardeschi z miejsca zawojują Europę. Keita za jakiś czas będzie wymiatał, wystarczy spojrzeć na to co robi z piłką przy nodze, wątpliwości mam jednak do tego drugiego - wielu z Was pisze o rzekomym ogromnym marginesie na rozwoj u Bernardeschiego, ale do tej pory tak naprawdę nic szczególnie tego nie zapowiada. Chłopak często przechodzi obok spotkań, gubi się, niejednokrotnie bije glową w mur, statystyki też ma przeciętne. Porównajcie sobie sposób gry i jego, i Dybali przed transferem (piszę o jakości, nie pozycji). Ot nieco wyróżniający się w lidze gracz. Jeśli naszym celem jest LM to robienie z niego głównego wzmocnienia okienka nie robi wrażenia. Ufam zarządowi, ale z której strony na to nie spojrzeć żadne to imponujące wzmocnienie.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Może to oznacza Costę na skrzydłoVincitore pisze:Niespodzianka:
Mattia De Sciglio is one step away from joining Juventus. The negotiation has reached its final phases. (Tmw)

- pablo1503
- Juventino
Niekoniecznie. Podejrzewam, że Mattia będzie typkiem rzucanym po obu stronach obrony. Wątpie, żeby był rozpatrywany w kontekście wzmocnienia pierwszej '11'.Hed pisze:Może to oznacza Costę na skrzydłoVincitore pisze:Niespodzianka:
Mattia De Sciglio is one step away from joining Juventus. The negotiation has reached its final phases. (Tmw)
Aczkolwiek zawsze miałem do niego słabość i wcale się nie zdziwię, gdy eksploduje jego, poniekąd mityczny, talent, a ten stanie się wartością dodaną.