Polityka - wybory na prezydenta 2005
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
A ja jestem w kropce. Kilka miesiecy temu obiecalem sobie, ze jesli PO bedzie zdecydowanie prowadzic z sondazach to bez wahania oddam glos na PJKM...a jesli sytuacja bedzie wyrownana i kazdy glos bedzie decydowal o ksztalcie przyszlego rzadu to wspomoge PO.
Teraz gdy juz oswoilem sie z mysla glosowania na Platforme Janusza Korwin Mikke okazuje sie, ze poparcie dla PiS i PO jest bardzo podobne i zgodnie ze swoim postanowieniem powinienem wybrac PO...ale, szczerze, nie wiem czy to zrobie...moze rzut moneta? :p
Co do wyobru prezydenta...sytuacja jest na tyle klarowna ze z czystym sumieniem wybieram Janusza K M. Jesli mimo wszystko dojdzie do drugiej tury (co dla mnie byloby nie najgorsze gdyz siedze w komisji wyborczej i za kazdy dzien dostaje 140zl:P) to glosuje na Tuska.
Teraz gdy juz oswoilem sie z mysla glosowania na Platforme Janusza Korwin Mikke okazuje sie, ze poparcie dla PiS i PO jest bardzo podobne i zgodnie ze swoim postanowieniem powinienem wybrac PO...ale, szczerze, nie wiem czy to zrobie...moze rzut moneta? :p
Co do wyobru prezydenta...sytuacja jest na tyle klarowna ze z czystym sumieniem wybieram Janusza K M. Jesli mimo wszystko dojdzie do drugiej tury (co dla mnie byloby nie najgorsze gdyz siedze w komisji wyborczej i za kazdy dzien dostaje 140zl:P) to glosuje na Tuska.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- farmer16
- Juventino
Ja może na Polityce się nie znam , ale moj głos bez apelacyjnie poiszedłby do Donalda Tuska spróbóję namówić Tatę żeby na niego zagłsował, nie no żartuję 8) Nie wiem nawetczy pójdzie. Ale chcialbym , zeby właśnie on został prezydentem 8)
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Ein
- Juventino
Może nie na temat ale mam dla ludzi którzy nie wiedzą na kogo jaką partie głosować to mam małą ankiete
.
Przyjemniego wypełniania 8) http://www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- wiwat
- Juventino
http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/ ... 33409.html
Szkoda, ze ludzie tak mlodo odchodza - nie chcialem na niego glosowac, ale zal mi, ze tak mlodo zmarl
Szkoda, ze ludzie tak mlodo odchodza - nie chcialem na niego glosowac, ale zal mi, ze tak mlodo zmarl

- BVB
- Dortmundczyk
nie dzialaDISHMAN pisze:Może nie na temat ale mam dla ludzi którzy nie wiedzą na kogo jaką partie głosować to mam małą ankiete.
zly link?
bo chetnie bym pomogl sobie czyms takim
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Pierwsza odsłona wyborów za nami.
Wczoraj Polacy zadecydowali, że największą siłą w sejmie będzie PIS (ok 26,5 %). PO uzyskało poparcie ok. 24%, a Samoobrona ok. 12,5%.
Pozostałą część sejmu zajmą SLD, LPR i PSL ( ok. 11%, 7,5% i 7%). Socjaldemokracja Polska, "demokraci.pl"(PD) i PJKM nie uzyskały poparcia powyżej 5% i nie będzie ich w sejmie.
Wszystko wskazuje na to, że PiS dogada się z PO w sprawie koalicji. Chcociaż Rokita wczoraj powiedział, że odpowiedzialność za to powinien wziąść PiS, który wygrał wybory. Najprawdopodobniej premierem zostanie Jarosław Kaczyński (filmowy Placek
).
Mam nadzieje, że chociaż wybory prezydenckie wygra PO...
PREZYDENT TUSK

ŻRÓDŁO : www.onet.pl
Wczoraj Polacy zadecydowali, że największą siłą w sejmie będzie PIS (ok 26,5 %). PO uzyskało poparcie ok. 24%, a Samoobrona ok. 12,5%.
Pozostałą część sejmu zajmą SLD, LPR i PSL ( ok. 11%, 7,5% i 7%). Socjaldemokracja Polska, "demokraci.pl"(PD) i PJKM nie uzyskały poparcia powyżej 5% i nie będzie ich w sejmie.
Wszystko wskazuje na to, że PiS dogada się z PO w sprawie koalicji. Chcociaż Rokita wczoraj powiedział, że odpowiedzialność za to powinien wziąść PiS, który wygrał wybory. Najprawdopodobniej premierem zostanie Jarosław Kaczyński (filmowy Placek
Mam nadzieje, że chociaż wybory prezydenckie wygra PO...
PREZYDENT TUSK

ŻRÓDŁO : www.onet.pl
- white_wolv
- Juventino
Ale zrzedla mina Borowskiemu...tyle wydali na kampanie,tak truli w TV a sie nie dostali do sejmu hehe...
Swoja droga dziwi wysokie poparcie dla SLD.Tyle nabroili a ludzie dalej ich popieraja :? Bylem pewien ze zamiast SLD w sejmie znajdzie SLDP..a tu taki surprise..
Swoja droga dziwi wysokie poparcie dla SLD.Tyle nabroili a ludzie dalej ich popieraja :? Bylem pewien ze zamiast SLD w sejmie znajdzie SLDP..a tu taki surprise..
- gosciu_Muranista
- Juventino
może to być wywołane w dużej mierze(takie mam wrażenie) po 1.tym że Kwaśniewski ich poparł, po 2.nowa twarz SLD czyli Olejniczak(na którego może bym głosował gdyby nie fakt że jest z SLD) no i po 3. rewolucja w SLD, te wszystkie zmiany jakie tam zaszły.white_wolv pisze:Swoja droga dziwi wysokie poparcie dla SLD.Tyle nabroili a ludzie dalej ich popieraja :? Bylem pewien ze zamiast SLD w sejmie znajdzie SLDP..a tu taki surprise..
Jedyne co mnie boli to, że tak mało ludzi poszło na wybory. Uważam, że teraz ci co nie głosowali nie powinni krytykować i narzekać na now sejm. Znając życie to właśnie ludzie, którzy nie głosowali to najgłośniej będą krytykować. Na TVN24 rano był wywiad z pewnym politologiem i słusznie zauważył, że można by wprowadzić obowiązek głosowania.
- kedzier
- Juventino
TAki nieformalny obowiązek głosowania był już chyba w PRL-u więc nie wiem czy by zostało to przyjęte z radościągosciu pisze:Na TVN24 rano był wywiad z pewnym politologiem i słusznie zauważył, że można by wprowadzić obowiązek głosowania.

Ja osobiście jestem bardzo rozczarowany wynikiem wyborów. Ubolewam nad tym że sam nie mogłem głosować, jeszcze te 9 msc do dowodziku

Szkoda że zamiast SLD do Sejmu nie weszła SDPL, po takich 4latach pełnych afer wynik powyżej 10% to zdecydowanie zbyt duże poparcie dla tej partii. Ale widać mają swój żelazny elektorat...
Przykuła moją uwagę również klęska demokratów.pl Widocznie wybory nie mieli zaufania do takiego sztucznego zlepku komunistów i prawicy i stąd taki rezultat. Nie pomogło nawet poparcie jakże poczytnej "Gazety Wyborczej"...
A na koniec taki mały rarytasik

http://wiadomosci.onet.pl/1170019,11,item.html
W tej kadencji parlamentu nie zobaczymy już m.in: Józefa Oleksego, Marka Dyducha, Jerzego Jaskierni... Nowe postacie to np. senator Krzysztof Cugowski i Andrzej Person... Można też odnotować powrót Stefana Niesiołowskiego - barwnej postaci Sejmu ze kadencji premiera Buzka.
Teraz już naprawdę koniec
- gosciu_Muranista
- Juventino
w PRL-u rzeczywiście było. Ale zapomniałem dodać że gdyby był obowiązek głosowania to byłyby także kary za brak udziału w głosowaniu. W ponoć w niektórych krajach europejskich jest taki system wprowadzono. Wprawdzie 100% frekwencji nie ma ale na ogół osiąga ona powyżej 80%. Niestety nie pamiętam o jakich krajach była mowa. Nie mniej jednak można by coś takiego wprowadzić jeśli na wybory idzie raptem niecałe 40% ludzi.kedzier pisze:TAki nieformalny obowiązek głosowania był już chyba w PRL-u więc nie wiem czy by zostało to przyjęte z radościągosciu pisze:Na TVN24 rano był wywiad z pewnym politologiem i słusznie zauważył, że można by wprowadzić obowiązek głosowania.A poza tym znając nasz naród... i tak zrobiliby na przekór
- leniup
- Redaktor
Wybory za nami... 40% frekwencja to owszem - tragedia, ale było to do przewidzenia. Mimo sondaży w których 59% Polaków deklarowało że pójdzie do wyborów, rzeczywistość była inna. Niestety z tej negatywnej strony a to nie jedyna niespodzianka tych wyborów. Wyniki (90% komisji wyborczych):
PiS 26,84 %
PO 24,23 %
Samoobrona 11,66 %
SLD 11,38%
LPR 7,89 %
PSL 6,95 %
źródło oczywiście onet, niech sobie każdy wejdzie i zobaczy...
Jeszcze na tydzień czy dwa tygdonie przed wyborami nikt nie myślał że Po może przegrać te wybory. A jednak partia braci Kaczyńskich wygrała z czego się bardzo cieszę, ponieważ nie mogę znieść Platformy i całkowicie nie rozumiem euforii i głosowania właśnie na partię Rokity i Tuska. Podobno Jarosław wypowiedział się żę jeśli Lech zostanie prezydentem to on nie zostanie premierem. Osobiście w to jednak nie wierze, nawet Rokita przyznał: Przegrałem te wybory, premier powinien być ze zwycięskiej partii. A najlepszym kandydatem na to miejsce jest właśnie Jarosław. Ciekaw jestem także jak sobie nowa władza poradzi, w ankiecie bodajże na onecie internauci raczej nie wierzą że te rządy będą zbyt długie, za dużo chyba dzieli obie partie jeśli chodzi o program ( i te podatki....) Zobaczymy.
Jeśli chodzi o trzecie miejsce - Samoobrona. I tu wcale nie jestem ździwiony. Podobno Samoobrona miała drugie miejsce na wsi z 18 % poparciem ale to nie tylko na wsi ale także w miastach ludzie głosowali na partie Leppera. I nie mówice mi że to jakieś nieliczne buraki, bo w Polsce do głosowania uprawnionych jest 30 mln ludzi, frekwencaj 40 % czyli do wyborów poszło 12 mln (około). Na Samoobrone głosowało więc około 1 300 000 ludzi ! No i co tyle w Polsce mamy buraków? Chyba nie, na pewno część tych głosów poszła z miast jak już u góry o tym pisałem. Zresztą na każdym kroku widze wyśmiewanie się z biało czerwonych. Materiał w TVN ukazywał specjalnie członka Samooborny z browarami w worku, a takie coś np. ukazuje się w największym Polskim portau internetowym:

Wszyscy chcą ich zrównać z błotem a oni i tak się trzymają i to dzielnie.
Czwarta siła to wielka niespodzianka. Na pewno kyle666 się cieszy. Aż 10 % poparcia to sukces dla SLD, sondaże wzkazywałay coś innego. Olejniczak rzeczywiście chyba przekonał ludzi żę SLD się zmienia i choć po trochu ich rządy były dobre mimo afer. Mimo wszystko ciekawe. Zaskoczyło mnie niskie poparcie LPR, myślałem że będą mieli te 10 % a tu niemiłe dla nich rozczarowanie. PSL ledwo przekroczyło próg wyborczy, niech będą w tym sejmie.
Porażka to na pewno Marek Borowski i SdPl. Liczyli że wejdą do sejmu, jednak nie. Szczerze mówiąc nie dziwie się. Demokraci nie przekroczyli nawet 3 % co oznacza ze nie dostaną zwrotu pieniędzy za kampanie wyborczą. ZNów szczerze mówiąc myślałem że ich wyprzedzi nawet Pjk-M no ale tak się nie stało. Korwin ze swoimi tekstami "Trzeba zabrać koryto: Jednak nie dostał dużej liczby głosów.
No jesteśmy po wyborach parlamentarnych, niedługo głosujemy na prezydenta. Jak każdy Polak i ja mam nadzieje że .... "BĘDZIE LEPIEJ".
EDIT. klsmkr ja się nie opowiadam ani za ani przeciw Samoobronie, ja tylko stwierdzam fakty. Nagonka na Samoobrone już trwa i trwa i trwa. Sam Lepper do tego doprowadził swoimi działaniami, no ale mimo wszystko takie obrazki jak ten u góry nie powinne być pokazywane na pierwszych stronach onetu, bo to wyraźne uderzenie w bądź co bądź trzecią siłe w naszym kraju.
PiS 26,84 %
PO 24,23 %
Samoobrona 11,66 %
SLD 11,38%
LPR 7,89 %
PSL 6,95 %
źródło oczywiście onet, niech sobie każdy wejdzie i zobaczy...
Jeszcze na tydzień czy dwa tygdonie przed wyborami nikt nie myślał że Po może przegrać te wybory. A jednak partia braci Kaczyńskich wygrała z czego się bardzo cieszę, ponieważ nie mogę znieść Platformy i całkowicie nie rozumiem euforii i głosowania właśnie na partię Rokity i Tuska. Podobno Jarosław wypowiedział się żę jeśli Lech zostanie prezydentem to on nie zostanie premierem. Osobiście w to jednak nie wierze, nawet Rokita przyznał: Przegrałem te wybory, premier powinien być ze zwycięskiej partii. A najlepszym kandydatem na to miejsce jest właśnie Jarosław. Ciekaw jestem także jak sobie nowa władza poradzi, w ankiecie bodajże na onecie internauci raczej nie wierzą że te rządy będą zbyt długie, za dużo chyba dzieli obie partie jeśli chodzi o program ( i te podatki....) Zobaczymy.
Jeśli chodzi o trzecie miejsce - Samoobrona. I tu wcale nie jestem ździwiony. Podobno Samoobrona miała drugie miejsce na wsi z 18 % poparciem ale to nie tylko na wsi ale także w miastach ludzie głosowali na partie Leppera. I nie mówice mi że to jakieś nieliczne buraki, bo w Polsce do głosowania uprawnionych jest 30 mln ludzi, frekwencaj 40 % czyli do wyborów poszło 12 mln (około). Na Samoobrone głosowało więc około 1 300 000 ludzi ! No i co tyle w Polsce mamy buraków? Chyba nie, na pewno część tych głosów poszła z miast jak już u góry o tym pisałem. Zresztą na każdym kroku widze wyśmiewanie się z biało czerwonych. Materiał w TVN ukazywał specjalnie członka Samooborny z browarami w worku, a takie coś np. ukazuje się w największym Polskim portau internetowym:

Wszyscy chcą ich zrównać z błotem a oni i tak się trzymają i to dzielnie.
Czwarta siła to wielka niespodzianka. Na pewno kyle666 się cieszy. Aż 10 % poparcia to sukces dla SLD, sondaże wzkazywałay coś innego. Olejniczak rzeczywiście chyba przekonał ludzi żę SLD się zmienia i choć po trochu ich rządy były dobre mimo afer. Mimo wszystko ciekawe. Zaskoczyło mnie niskie poparcie LPR, myślałem że będą mieli te 10 % a tu niemiłe dla nich rozczarowanie. PSL ledwo przekroczyło próg wyborczy, niech będą w tym sejmie.
Porażka to na pewno Marek Borowski i SdPl. Liczyli że wejdą do sejmu, jednak nie. Szczerze mówiąc nie dziwie się. Demokraci nie przekroczyli nawet 3 % co oznacza ze nie dostaną zwrotu pieniędzy za kampanie wyborczą. ZNów szczerze mówiąc myślałem że ich wyprzedzi nawet Pjk-M no ale tak się nie stało. Korwin ze swoimi tekstami "Trzeba zabrać koryto: Jednak nie dostał dużej liczby głosów.
No jesteśmy po wyborach parlamentarnych, niedługo głosujemy na prezydenta. Jak każdy Polak i ja mam nadzieje że .... "BĘDZIE LEPIEJ".
EDIT. klsmkr ja się nie opowiadam ani za ani przeciw Samoobronie, ja tylko stwierdzam fakty. Nagonka na Samoobrone już trwa i trwa i trwa. Sam Lepper do tego doprowadził swoimi działaniami, no ale mimo wszystko takie obrazki jak ten u góry nie powinne być pokazywane na pierwszych stronach onetu, bo to wyraźne uderzenie w bądź co bądź trzecią siłe w naszym kraju.
Ostatnio zmieniony 26 września 2005, 20:39 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.
- klsmkr
- Interista
Trudno nie smiac sie z kogos, ktory o kraju, w ktorym roznorakie finasowe obciazenia firm sa ponad 40 procentowe, mowi, ze przez 16 lat byl rzadzony przez liberalow, albo ktory chce przyznawac kredyty z pieniedzy, ktorych nie ma. I ktorych jedynym argumenetem jest 'oni juz rzadzili - my nie'. Tak, jakby we wladzach lokalnych nie bylo nikogo z partii Leppera.leniup pisze:Zresztą na każdym kroku widze wyśmiewanie się z biało czerwonych.
- DamKam
- Juventino
No no, bylo goraco... Prawo i Sprawiedliwosc wyprzedzilo Platforme Obywatelska na samym finiszu
Mam nadzieje ze ta kadencja bedzie POPiS-owa
Licze na to ze z wiekszoscia mandatow w Sejmie uda im sie dosc spokojnie i sprawnie przeprowadzic roznego rodzaju reformy... i co najwazniejsze: oby byly to reformy trafne dla Polski :!: Oczywiscie pierwsze dwa miejsca nie byly dla nikogo zaskoczeniem, zas notowania SLD sa moim zdaniem za wysokie :twisted: Co do frekfencji to byla ona naprawde bardzo bardzo niska :? Chyba jest to spowodowane ogolna niechecia do politykow i brak wiary w to ze w Polsce moze byc lepiej. No ale kto nie glosowal ten nie ma prawa narzekac
Teraz czekam na wybory prezydenckie- mam nadzieje ze wygra Donald Tusk, ktory jak narazie jest zdecydowanym faworytem 

- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wybory Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej
poniedziałek 26-09-2005 22:50
TVP 2
Cykl programów Barbary Czajkowskiej. W każdym programie bierze udział trzech polityków ubiegających się o fotel prezydenta RP, a wybranych do poszczególnych wydań drogą losowania. Politycy tworzą w programie tzw. prezydencką "grupę refleksyjną", której celem jest dyskusja na temat najważniejszych problemów nurtujących wyborców. Pula tematów poddanych pod dyskusję kandydatów obejmuje około 30 tematów, z których każdy z uczestników przed programem losuje jeden temat do wspólnej dyskusji. Program realizowany jest na żywo.
Nie wiem czy oglądaliscie ten program, ale jak dla mnie to ci kandydaci co byli wczoraj a było i 5 - Bubel, Korwin-Mikke, jakiś staruch, Iliasz liliasz (czy jak mu tam) i taki z wąsami) to szczególnie ci trzej to była jakaś parodia
Najpierw wyleciał Bubel że jest dyskryminowany przez Telewizję przez to ze jest jak to powiedział dla telewizji w czwartej lidze kandydatów i nawoływał innych żeby zbojkotowali wczorajszą d"grupę refleksyjną" - nie powiodło mu sie ale śmiesznie to wyglądało
Następnie Korwin - i jego cytat, jak dla mnie to cytat tygodnia - "Gdyby nie było konfliktu z rosja o gazociag to...nie było by konfliktu z rosją"
Powalił mnie tą wypowiedzią
pozatym gadał o tym jak to bardzo lubi rosję i... Łukaszankę.
Koles z wąsami spierał sie z prezenterką Czajkowską o to iż nie musi odpowiadać na pytania które wylosował tylko wypowie się o tym o czym chce
No i ten staruch(nie pamiętam imienia i nazwiska ale ci co oglądali ten program powinni wiedzieć) Ludzie... przeciez on nie potrafi normalnie mówić i oczym mówić... a najśmieszniejsze było o przywatyzacji...ZUS
Programu do końca nie oglądałem, więc moze było wiecej "bubli" ale ci kandydaci co występowali wczoraj to jak juz wspomniałem nie nadaja się wogołe na PREZYDENTA...
Ps. Sorry za blędy jezeli są, ale pisze to w pospiechu i nie mam czasu glębszą wypowiedz... w każdym bądz razie musiałem sie wypowiedziec bo dla mnie był to najsmieszniejszy program na żywo o wyborach jaki do tej pory był....
poniedziałek 26-09-2005 22:50
TVP 2
Cykl programów Barbary Czajkowskiej. W każdym programie bierze udział trzech polityków ubiegających się o fotel prezydenta RP, a wybranych do poszczególnych wydań drogą losowania. Politycy tworzą w programie tzw. prezydencką "grupę refleksyjną", której celem jest dyskusja na temat najważniejszych problemów nurtujących wyborców. Pula tematów poddanych pod dyskusję kandydatów obejmuje około 30 tematów, z których każdy z uczestników przed programem losuje jeden temat do wspólnej dyskusji. Program realizowany jest na żywo.
Nie wiem czy oglądaliscie ten program, ale jak dla mnie to ci kandydaci co byli wczoraj a było i 5 - Bubel, Korwin-Mikke, jakiś staruch, Iliasz liliasz (czy jak mu tam) i taki z wąsami) to szczególnie ci trzej to była jakaś parodia

Najpierw wyleciał Bubel że jest dyskryminowany przez Telewizję przez to ze jest jak to powiedział dla telewizji w czwartej lidze kandydatów i nawoływał innych żeby zbojkotowali wczorajszą d"grupę refleksyjną" - nie powiodło mu sie ale śmiesznie to wyglądało

Następnie Korwin - i jego cytat, jak dla mnie to cytat tygodnia - "Gdyby nie było konfliktu z rosja o gazociag to...nie było by konfliktu z rosją"

Koles z wąsami spierał sie z prezenterką Czajkowską o to iż nie musi odpowiadać na pytania które wylosował tylko wypowie się o tym o czym chce

No i ten staruch(nie pamiętam imienia i nazwiska ale ci co oglądali ten program powinni wiedzieć) Ludzie... przeciez on nie potrafi normalnie mówić i oczym mówić... a najśmieszniejsze było o przywatyzacji...ZUS

Programu do końca nie oglądałem, więc moze było wiecej "bubli" ale ci kandydaci co występowali wczoraj to jak juz wspomniałem nie nadaja się wogołe na PREZYDENTA...
Ps. Sorry za blędy jezeli są, ale pisze to w pospiechu i nie mam czasu glębszą wypowiedz... w każdym bądz razie musiałem sie wypowiedziec bo dla mnie był to najsmieszniejszy program na żywo o wyborach jaki do tej pory był....
<Juventus Semper Fidelis>
- paku
- Juventino
Pieniądze są i to niemałe, a jeżeli nawet by nie bylo to program Samoobrony jest tak napisany aby Polska gospodarka sama zarabiała na kredyty, i na wydatki socjalne. A jesli chodzi Ci o władze lokalne to oczywiscie Samoobrona ma swoich członków tam, ale nie ma większosci.klsmkr pisze:Trudno nie smiac sie z kogos, ktory o kraju, w ktorym roznorakie finasowe obciazenia firm sa ponad 40 procentowe, mowi, ze przez 16 lat byl rzadzony przez liberalow, albo ktory chce przyznawac kredyty z pieniedzy, ktorych nie ma. I ktorych jedynym argumenetem jest 'oni juz rzadzili - my nie'. Tak, jakby we wladzach lokalnych nie bylo nikogo z partii Leppera.leniup pisze:Zresztą na każdym kroku widze wyśmiewanie się z biało czerwonych.
leniup:

Wkońcu ktos na forum zauwazył ze Leppera i Samoobrone miesza sie z błotem. W tej kampanii najlepiej byli promowani Tusk i Kaczyński i ich partie, nie jedno krotnie w reklamach partii, które byly puszczane codziennie zauwazyłem iż reklamy PiS`u i PO są pokazywane częsciej niż choćby Samoobrony, LPR`u. O mały włos a by nie doszło w TVP do konfrontacji Tuska i Kaczyńskiego, jednak protest partii wyborczych przyniósł skutek i konfrontacja w TVP sie nie odbyła, ale jednak co się odwlecze to nie uciecze, wczoraj w programie "Co z tą Polską" takowa konfrontacja się odbyła.