Forumowicz od A do Z - vol.2

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Nastepny alfabet napisze...

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 14:14

Pink Floyd i Monty Python. Twory artystyczne, które są mi bardzo p\bliskie. Tak, jak i poprawność gramatyczna. Fajny, ciekawy, trochepajtoniarski ten twój alfabet, Łukaszu. Pozdro! :wink:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 15:58

No, czekałem z ogromną niecierpliwością na twój alfabet i ani trochę się nie zawiodłem. Naprawdę świetny alfabet.

Nie wiedziałem, że kiedykolwiek spotkam humaniste, z którym będe miał aż tak podobne zdanie w większości tematów.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 18:04

Dzięki panowie za miłe słowa, choć uważam, że trochę kręcicie, bo to się musiało dość ciężko czytać.
:wink:

Co do sytuacji podanej przez Matiego - to oczywiście wszystko prawda. Tego "p" rzeczywiście było jakoś dużo, dlatego usłyszałem w głowie mej słowa Waszki G. (to o zdejmowaniu kominiary) i postanowiłem na złość losowi porozrzucać je po różnych literkach.
Co do Pandżu Sziru - naprawdę nie wiem, gdzie się znajduje, aczkolwiek podejrzewam Pakistan/Afganistan.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 18:52

Co tu dużo mówić, alfabet Łukasza jest jednym z najlepszych, jakie dotąd miałem przyjemność czytać. Niektóre hasła trochę na siłę podciągane pod dane literki, ale patrząc na formę i merytorykę całego tekstu, można mu wybaczyć. :wink:

Po takich alfabetach chyba ciężko będzie znaleźć kolejnych chętnych. :wink:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 19:54

Ż
Życiowe motto mojego kolegi: wdupietomam. Czasem się stosuję.
Eeeeejjj... GENIALNE :prochno:
Na pewno sporo wniesie do mojego życia :ok:
PS. Bardzo odważny alfabet, gratuluję. Podobał mi się. A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia. Zobaczę sobie te Twoje całe Mazury... :whistle:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 20:09

mnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia. Zobaczę sobie te Twoje całe Mazury... :whistle:
Olsztyn to już Warmia, to nie Mazury.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 20:13

Łukasz pisze:
mnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia. Zobaczę sobie te Twoje całe Mazury... :whistle:
Olsztyn to już Warmia, to nie Mazury.
No to sobie Warmię zobaczę, cwaniaku! :P

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 20:18

mnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia.
Pojedziesz do... d-upy chyba. Póki co żadnego podania o urlop na swoim biurku od Ciebie nie widziałem :whistle:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 20:30

Łukasz pisze:
K
K jak ...humor. A dokładniej jak kabaret.
Jest kilka kaberetów, które cenię, ale ponad nimi stoi Kabaret. Kabaret Moralnego Niepokoju.
KMN – czyli Robert Górski, Mikołaj Cieślak, Kasia Pakosińska, Przemek Borkowski i Rafał Zbieć. Twór, bez którego – jak domniemywam – nie potrafiłbym żyć. Moralny, którego wszystkie skecze znam na wskroś, z czasem stał się częścią mnie, jest bardzo głęboko zakorzeniony w mojej świadomości i podświadomości, jak sądzę. Samego Górala, twórcy praktycznie całego obszernego repertuaru, uważam za czołowego polskiego intelektualistę. Skecze KMN zawsze mają jakieś drugie dno, a błyskotliwy Górson jest naprawdę świetnym obserwatorem rzeczywistości i znakomicie wychwytuje przywary Polaków, których jak wiemy nie brakuje. Szkoda, że mniej kumate jednostki widzą w nim tylko „śmiesznego pana z kabaretu”.
Ech który by tu skecz... Kocham absolutnie wszystkie. Może ten
Trochę o KMN – dla nieświadomych [nie]istotnych szczegółów.
Zgadzam się z tym w 100%. Też uwielbiam Kabaret Moralnego Niepokoju. Niektóre skecze obejrzałem już dziesiątki razy i śmieje się za każdym razem. Teksty Górskiego są po prostu genialne. Najlepsze skecze to dialogi jego i Cieślaka :) Dawno nie widziałem nic w nowego w ich wykonaniu. Bardzo dobry jest także numer z którym Cieślak gra Szopena, Górski Norwida, a R. Zbieć Słowackiego.

ps. na youtube jest skecz pt. "Lachony" umieszczony tam przeze mnie :)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2009, 20:33

Siewier pisze:
mnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia.
Pojedziesz do... d-upy chyba. Póki co żadnego podania o urlop na swoim biurku od Ciebie nie widziałem :whistle:
No proszę co ja widzę: dramatyczna końcówka sezonu w Serie A, polskiej lidze, nerwowy finał Ligi Mistrzów no i wybory do Europarlamentu - emocje udzielają się wszystkim i wreszcie wyszła na jaw krwawa WALKA O WŁADZĘ na najwyższym szczeblu naszego forum... :shock: :rotfl:

Pozdro chłopaki i życzę przyjemnych urlopów!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2009, 22:43

Siewier pisze:
Pojechać pojadę, ale w pracy będę cały czas :P Wiem przecież, że w tym roku urlopu już nie dostanę, co najwyżej mogę się na L4 wkręcić jakoś :whistle:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2009, 22:42

Końcówka ankiety i raczej nic już się nie zmieni :) Mati lepiej zacznij pisać już alfabet :P 1h 17 minut do końca ankiety :P

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2009, 23:32

Chyba masz rację :).

Bardzo miło było mi brać udział w tej ankiecie, dziękuję wszystkim za oddane na mnie głosy. Widzę, że poziom był strasznie wyrównany, tym bardziej cieszy mnie ostateczne zwycięstwo ;). Alfabet zacznę pisać jutro, nie mam zielonego pojęcia ile będzie zajmował i jak będzie wyglądał ;)

Yyyy, a jak jutro okaże się, że ktoś mnie wyprzedził w ankiecie :D ?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2009, 23:38

Mati pisze:Yyyy, a jak jutro okaże się, że ktoś mnie wyprzedził w ankiecie :D ?
To nie będziesz pierwszy.

http://www.weszlo.com/news/3085

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2009, 14:13

Yyy? Chyba ktoś tu zapomniał o całej zabawie :P Tydzień już minął.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
ODPOWIEDZ