Forumowicz od A do Z - vol.2
- deszczowy
- Juventino
Pink Floyd i Monty Python. Twory artystyczne, które są mi bardzo p\bliskie. Tak, jak i poprawność gramatyczna. Fajny, ciekawy, trochepajtoniarski ten twój alfabet, Łukaszu. Pozdro! 
- mrowka423
- Juventino
No, czekałem z ogromną niecierpliwością na twój alfabet i ani trochę się nie zawiodłem. Naprawdę świetny alfabet.
Nie wiedziałem, że kiedykolwiek spotkam humaniste, z którym będe miał aż tak podobne zdanie w większości tematów.
Nie wiedziałem, że kiedykolwiek spotkam humaniste, z którym będe miał aż tak podobne zdanie w większości tematów.
- Łukasz
- Juventino
Dzięki panowie za miłe słowa, choć uważam, że trochę kręcicie, bo to się musiało dość ciężko czytać.

Co do sytuacji podanej przez Matiego - to oczywiście wszystko prawda. Tego "p" rzeczywiście było jakoś dużo, dlatego usłyszałem w głowie mej słowa Waszki G. (to o zdejmowaniu kominiary) i postanowiłem na złość losowi porozrzucać je po różnych literkach.
Co do Pandżu Sziru - naprawdę nie wiem, gdzie się znajduje, aczkolwiek podejrzewam Pakistan/Afganistan.
Co do sytuacji podanej przez Matiego - to oczywiście wszystko prawda. Tego "p" rzeczywiście było jakoś dużo, dlatego usłyszałem w głowie mej słowa Waszki G. (to o zdejmowaniu kominiary) i postanowiłem na złość losowi porozrzucać je po różnych literkach.
Co do Pandżu Sziru - naprawdę nie wiem, gdzie się znajduje, aczkolwiek podejrzewam Pakistan/Afganistan.
- evilboy
- Juventino
Co tu dużo mówić, alfabet Łukasza jest jednym z najlepszych, jakie dotąd miałem przyjemność czytać. Niektóre hasła trochę na siłę podciągane pod dane literki, ale patrząc na formę i merytorykę całego tekstu, można mu wybaczyć.
Po takich alfabetach chyba ciężko będzie znaleźć kolejnych chętnych.
Po takich alfabetach chyba ciężko będzie znaleźć kolejnych chętnych.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- mnowo
- Qualità Juventino
Eeeeejjj... GENIALNEŻ
Życiowe motto mojego kolegi: wdupietomam. Czasem się stosuję.

Na pewno sporo wniesie do mojego życia

PS. Bardzo odważny alfabet, gratuluję. Podobał mi się. A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia. Zobaczę sobie te Twoje całe Mazury...

- Łukasz
- Juventino
Olsztyn to już Warmia, to nie Mazury.mnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia. Zobaczę sobie te Twoje całe Mazury...
- mnowo
- Qualità Juventino
No to sobie Warmię zobaczę, cwaniaku!Łukasz pisze:Olsztyn to już Warmia, to nie Mazury.mnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia. Zobaczę sobie te Twoje całe Mazury...

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pojedziesz do... d-upy chyba. Póki co żadnego podania o urlop na swoim biurku od Ciebie nie widziałemmnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia.

- ewerthon
- Juventino
Zgadzam się z tym w 100%. Też uwielbiam Kabaret Moralnego Niepokoju. Niektóre skecze obejrzałem już dziesiątki razy i śmieje się za każdym razem. Teksty Górskiego są po prostu genialne. Najlepsze skecze to dialogi jego i CieślakaŁukasz pisze:
K
K jak ...humor. A dokładniej jak kabaret.
Jest kilka kaberetów, które cenię, ale ponad nimi stoi Kabaret. Kabaret Moralnego Niepokoju.
KMN – czyli Robert Górski, Mikołaj Cieślak, Kasia Pakosińska, Przemek Borkowski i Rafał Zbieć. Twór, bez którego – jak domniemywam – nie potrafiłbym żyć. Moralny, którego wszystkie skecze znam na wskroś, z czasem stał się częścią mnie, jest bardzo głęboko zakorzeniony w mojej świadomości i podświadomości, jak sądzę. Samego Górala, twórcy praktycznie całego obszernego repertuaru, uważam za czołowego polskiego intelektualistę. Skecze KMN zawsze mają jakieś drugie dno, a błyskotliwy Górson jest naprawdę świetnym obserwatorem rzeczywistości i znakomicie wychwytuje przywary Polaków, których jak wiemy nie brakuje. Szkoda, że mniej kumate jednostki widzą w nim tylko „śmiesznego pana z kabaretu”.
Ech który by tu skecz... Kocham absolutnie wszystkie. Może ten
Trochę o KMN – dla nieświadomych [nie]istotnych szczegółów.

ps. na youtube jest skecz pt. "Lachony" umieszczony tam przeze mnie

- Azrael
- Juventino
No proszę co ja widzę: dramatyczna końcówka sezonu w Serie A, polskiej lidze, nerwowy finał Ligi Mistrzów no i wybory do Europarlamentu - emocje udzielają się wszystkim i wreszcie wyszła na jaw krwawa WALKA O WŁADZĘ na najwyższym szczeblu naszego forum... :shock: :rotfl:Siewier pisze:Pojedziesz do... d-upy chyba. Póki co żadnego podania o urlop na swoim biurku od Ciebie nie widziałemmnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia.
Pozdro chłopaki i życzę przyjemnych urlopów!
- mnowo
- Qualità Juventino
Pojechać pojadę, ale w pracy będę cały czasSiewier pisze:Pojedziesz do... d-upy chyba. Póki co żadnego podania o urlop na swoim biurku od Ciebie nie widziałemmnowo pisze:A do Olsztyna jadę 14 czerwca, mówiąc na marginesie, na półtora tygodnia.

- January
- Juventino
Końcówka ankiety i raczej nic już się nie zmieni
Mati lepiej zacznij pisać już alfabet
1h 17 minut do końca ankiety 

:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Mati
- Juventino
Chyba masz rację
.
Bardzo miło było mi brać udział w tej ankiecie, dziękuję wszystkim za oddane na mnie głosy. Widzę, że poziom był strasznie wyrównany, tym bardziej cieszy mnie ostateczne zwycięstwo
. Alfabet zacznę pisać jutro, nie mam zielonego pojęcia ile będzie zajmował i jak będzie wyglądał 
Yyyy, a jak jutro okaże się, że ktoś mnie wyprzedził w ankiecie
?

Bardzo miło było mi brać udział w tej ankiecie, dziękuję wszystkim za oddane na mnie głosy. Widzę, że poziom był strasznie wyrównany, tym bardziej cieszy mnie ostateczne zwycięstwo

Yyyy, a jak jutro okaże się, że ktoś mnie wyprzedził w ankiecie

- Łukasz
- Juventino
To nie będziesz pierwszy.Mati pisze:Yyyy, a jak jutro okaże się, że ktoś mnie wyprzedził w ankiecie?
http://www.weszlo.com/news/3085
- January
- Juventino
Yyy? Chyba ktoś tu zapomniał o całej zabawie
Tydzień już minął.

:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala