Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Szczerze, to tez mi sie to wydaje dziwne. Informacje w tej sprawe sa sprzeczne. Jedne zrodla mowia, ze to Inter zaproponowal wymiane, jeszcze inne, ze to my poprosilismy o Guarina.Ouh_yeah pisze:Sami go zaproponowali i chcą dopłaty do niego?jakku1 pisze:kiedy odmowilismy, zaproponowali Guarina, ktory i tak jest na wylocie.Trochę dziwne, ale kto ich tam wie...
Na VS wszyscy juz zegnaja sie ze Szwagrem. Chyba sprawa jest juz dopieta, wystarczy ustalic szczegoly.
Bedzie mi brakowac Mirko ;(
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Od zawsze mam sentyment do Vucinicia, ale chyba dla kazdego oczywistym stalo sie, ze nadeszla pora na to, zeby sie go pozbyc. Wedlug mnie wymiana na Guarina to rozsadna propozycja. Nie jest to moze top player, ale na pewno bardzo solidny zmiennik oferujacy dodatkowo mozliwosc ustawienia go w razie koniecznosci na skrzydle. Ma, podobnie jak Pogba, swietny strzal z dystansu, jest w optymalnym wieku. W mojej ocenie korzystna wymiana.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Dybala 4ever
- Juventino
Bardziej niż sprzedażą Mirko martwię co by oznaczało dojście Guarina do nas. Bo obawiam się, że spylimy kogoś z grona Vidal lub Pogba..... 

- Vimes
- Juventino
- jakku1
- Juventino
Jeszcze jedna wersja sie pojawila, mysle, ze najbardziej prawdpodobna. Najpewniej bylo tak:
1. Inter zaproponowal wypozyczenie Vucinicia.
2. Nie zgodzilismy sie.
3. Inter zaproponowal wymiana Vucinicia na Ranocchie.
4. Nie zgodzilismy sie, proponujac inna wymiane: Guarin za Szwagra.
5. Inter zaakceptowal nasza propozycje.
Dokladnie taki sam news pojawil sie na glownej
Miras podobno juz pozegnal sie z kolegami w Vinovo.
1. Inter zaproponowal wypozyczenie Vucinicia.
2. Nie zgodzilismy sie.
3. Inter zaproponowal wymiana Vucinicia na Ranocchie.
4. Nie zgodzilismy sie, proponujac inna wymiane: Guarin za Szwagra.
5. Inter zaakceptowal nasza propozycje.
Dokladnie taki sam news pojawil sie na glownej

Miras podobno juz pozegnal sie z kolegami w Vinovo.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 13:57 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- deszczowy
- Juventino
Dziwny trochę pomysł. Szwagier jaki jest, każdy widzi, ale pod względem umiejętności technicznych to jednak klasa. A Guarin... kiedyś byłem zwolennikiem jego przejścia do nas, ale dawno temu. Nie bardzo rozumiem te wymianę, bo napastników, którzy robią różnicę mamy (licząc z Mirko) trzech.
- morfeuszrejowiec
- Juventino
Vidal jest nie do ruszenia.Elo Vidal:) pisze:Bardziej niż sprzedażą Mirko martwię co by oznaczało dojście Guarina do nas. Bo obawiam się, że spylimy kogoś z grona Vidal lub Pogba.....
W związku z odejściem Mirko prawdopodobnie zakontraktujemy jakiegoś napastnika, moim zdaniem o charakterystyce Llorente. Oczywiście na wypożyczenie, nikt ciekawy nie przyjdzie teraz zimą definitywnie. Tylko kto? Gilardino?

- Dybala 4ever
- Juventino
Jednak po ostatnim zdaniu smutno mi się zrobiło. Żegnaj Mirko i dzięki za wszystkie gole, asysty, fochy, ściągnięte galoty w meczu z Pescarą :płaczę:13:40 Transakcja coraz bliższa zrealizowania? Na to wygląda, ponieważ pojawiają się informacje, że Vucinic opuścił Vinovo. Opróżnił także swoją szafkę i pożegnał się z kolegami
- Ivory
- Juventino
Nie jest to najgorszy pomysł z Guarinem.
Na pewno wolę Guarina od Cerciego. W końcu ma w CV - FC Porto.
Co ciekawe Guarinowi w reprezentacji zdarzały się incydentalnie występy na pozycjach: ofensywny pomocnik i prawy pomocnik.
Jest chimeryczny, to prawda, ale od czasu do czasu zdarzają się mu mecze wybitne.
Jest bardziej przydatny ofensywnie od np. Naingolana.
Tak myślałem, że jak Vucinicia sprzedamy to do włoskiego klubu a nie do Anglii, by mógł na Półwyspie Apenińskim kontynuować swoją długą już karierę. 8)

Co ciekawe Guarinowi w reprezentacji zdarzały się incydentalnie występy na pozycjach: ofensywny pomocnik i prawy pomocnik.
Jest chimeryczny, to prawda, ale od czasu do czasu zdarzają się mu mecze wybitne.
Jest bardziej przydatny ofensywnie od np. Naingolana.
Tak myślałem, że jak Vucinicia sprzedamy to do włoskiego klubu a nie do Anglii, by mógł na Półwyspie Apenińskim kontynuować swoją długą już karierę. 8)
- pan Zambrotta
- Juventino
- wojczech7
- Juventino
W stosunku 1 do 1 należałoby dodać, bo generalnie wymiany się zdarzały (Amauri <-> Nocerinopan Zambrotta pisze:Przypomni sobie ktoś, kiedy ostatni raz wymieniliśmy się z jakimkolwiek zespołem zawodnikami?

Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 14:07 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Simi
- Qualità Juventino
Mnie jest troszkę szkoda Mirko bo go bardzo lubię.. no ale pomyślmy logicznie.. on nie prezentuje żadnej formy od rozpoczęcia tego sezonu.. potem kontuzja no i teraz jego rola w klubie to piąty napastnik.. jego czas dobiegł końca i jest mały żal że odchodzi od nas.. no ale 3maj się Mirko !
- Winner
- Juventino
Cały ten transfer jest dziwny. W ciągu dnia wszystko by dogadali? Inna sprawa to wierząc w doniesienia medialne Guarin miał iść do Chelsea ale chcąc jechać na MŚ wolał zostać w Interze gdzie ma pewne miejsce. Teraz ma przyjść do nas gdzie będzie 5 pomocnikiem, trochę to dziwne. Jeśli ta transakcja wypali to zapewne ściągniemy jeszcze jakiegoś napastnika tylko pytanie kogo, nikt sensowny za drobne pieniądze nie przychodzi mi do głowy. Ja osobiście wolałbym kasę i zakup kogoś na miejsce Asy do pierwszego składu wtedy mielibyśmy jednocześnie zmiennika na lewą stronę i środkowego pomocnika.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- morfeuszrejowiec
- Juventino
Zanetti + $ za Melo?pan Zambrotta pisze:Przypomni sobie ktoś, kiedy ostatni raz wymieniliśmy się z jakimkolwiek zespołem zawodnikami?