Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:41

jakku1 pisze:kiedy odmowilismy, zaproponowali Guarina, ktory i tak jest na wylocie.
Sami go zaproponowali i chcą dopłaty do niego? :think: Trochę dziwne, ale kto ich tam wie...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:47

Ouh_yeah pisze:
jakku1 pisze:kiedy odmowilismy, zaproponowali Guarina, ktory i tak jest na wylocie.
Sami go zaproponowali i chcą dopłaty do niego? :think: Trochę dziwne, ale kto ich tam wie...
Szczerze, to tez mi sie to wydaje dziwne. Informacje w tej sprawe sa sprzeczne. Jedne zrodla mowia, ze to Inter zaproponowal wymiane, jeszcze inne, ze to my poprosilismy o Guarina.

Na VS wszyscy juz zegnaja sie ze Szwagrem. Chyba sprawa jest juz dopieta, wystarczy ustalic szczegoly.

Bedzie mi brakowac Mirko ;(

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:48

Od zawsze mam sentyment do Vucinicia, ale chyba dla kazdego oczywistym stalo sie, ze nadeszla pora na to, zeby sie go pozbyc. Wedlug mnie wymiana na Guarina to rozsadna propozycja. Nie jest to moze top player, ale na pewno bardzo solidny zmiennik oferujacy dodatkowo mozliwosc ustawienia go w razie koniecznosci na skrzydle. Ma, podobnie jak Pogba, swietny strzal z dystansu, jest w optymalnym wieku. W mojej ocenie korzystna wymiana.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:49

Bardziej niż sprzedażą Mirko martwię co by oznaczało dojście Guarina do nas. Bo obawiam się, że spylimy kogoś z grona Vidal lub Pogba..... :/

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:53

Bardzo mi się ten pomysł podoba. Wymieniamy Vucinicia na Guarina i sprzedajemy Pogbę. W ten sposób od razu mamy zastępstwo dla Francuza i gotówkę z jego transferu wzmocnienia. Jeżeli taki jest plan Marotty to pełne zadowolenie.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:55

Jeszcze jedna wersja sie pojawila, mysle, ze najbardziej prawdpodobna. Najpewniej bylo tak:

1. Inter zaproponowal wypozyczenie Vucinicia.
2. Nie zgodzilismy sie.
3. Inter zaproponowal wymiana Vucinicia na Ranocchie.
4. Nie zgodzilismy sie, proponujac inna wymiane: Guarin za Szwagra.
5. Inter zaakceptowal nasza propozycje.

Dokladnie taki sam news pojawil sie na glownej :)

Miras podobno juz pozegnal sie z kolegami w Vinovo.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 13:57 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:57

Dziwny trochę pomysł. Szwagier jaki jest, każdy widzi, ale pod względem umiejętności technicznych to jednak klasa. A Guarin... kiedyś byłem zwolennikiem jego przejścia do nas, ale dawno temu. Nie bardzo rozumiem te wymianę, bo napastników, którzy robią różnicę mamy (licząc z Mirko) trzech.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 13:58

Elo Vidal:) pisze:Bardziej niż sprzedażą Mirko martwię co by oznaczało dojście Guarina do nas. Bo obawiam się, że spylimy kogoś z grona Vidal lub Pogba..... :/
Vidal jest nie do ruszenia.
W związku z odejściem Mirko prawdopodobnie zakontraktujemy jakiegoś napastnika, moim zdaniem o charakterystyce Llorente. Oczywiście na wypożyczenie, nikt ciekawy nie przyjdzie teraz zimą definitywnie. Tylko kto? Gilardino? :prochno:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:01

13:40 Transakcja coraz bliższa zrealizowania? Na to wygląda, ponieważ pojawiają się informacje, że Vucinic opuścił Vinovo. Opróżnił także swoją szafkę i pożegnał się z kolegami
Jednak po ostatnim zdaniu smutno mi się zrobiło. Żegnaj Mirko i dzięki za wszystkie gole, asysty, fochy, ściągnięte galoty w meczu z Pescarą :płaczę:

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:03

Nie jest to najgorszy pomysł z Guarinem. :) Na pewno wolę Guarina od Cerciego. W końcu ma w CV - FC Porto.
Co ciekawe Guarinowi w reprezentacji zdarzały się incydentalnie występy na pozycjach: ofensywny pomocnik i prawy pomocnik.
Jest chimeryczny, to prawda, ale od czasu do czasu zdarzają się mu mecze wybitne.
Jest bardziej przydatny ofensywnie od np. Naingolana.

Tak myślałem, że jak Vucinicia sprzedamy to do włoskiego klubu a nie do Anglii, by mógł na Półwyspie Apenińskim kontynuować swoją długą już karierę. 8)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:04

Przypomni sobie ktoś, kiedy ostatni raz wymieniliśmy się z jakimkolwiek zespołem zawodnikami?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:06

pan Zambrotta pisze:Przypomni sobie ktoś, kiedy ostatni raz wymieniliśmy się z jakimkolwiek zespołem zawodnikami?
W stosunku 1 do 1 należałoby dodać, bo generalnie wymiany się zdarzały (Amauri <-> Nocerino :prochno: )...
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 14:07 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Mnie jest troszkę szkoda Mirko bo go bardzo lubię.. no ale pomyślmy logicznie.. on nie prezentuje żadnej formy od rozpoczęcia tego sezonu.. potem kontuzja no i teraz jego rola w klubie to piąty napastnik.. jego czas dobiegł końca i jest mały żal że odchodzi od nas.. no ale 3maj się Mirko !

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cały ten transfer jest dziwny. W ciągu dnia wszystko by dogadali? Inna sprawa to wierząc w doniesienia medialne Guarin miał iść do Chelsea ale chcąc jechać na MŚ wolał zostać w Interze gdzie ma pewne miejsce. Teraz ma przyjść do nas gdzie będzie 5 pomocnikiem, trochę to dziwne. Jeśli ta transakcja wypali to zapewne ściągniemy jeszcze jakiegoś napastnika tylko pytanie kogo, nikt sensowny za drobne pieniądze nie przychodzi mi do głowy. Ja osobiście wolałbym kasę i zakup kogoś na miejsce Asy do pierwszego składu wtedy mielibyśmy jednocześnie zmiennika na lewą stronę i środkowego pomocnika.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:07

pan Zambrotta pisze:Przypomni sobie ktoś, kiedy ostatni raz wymieniliśmy się z jakimkolwiek zespołem zawodnikami?
Zanetti + $ za Melo?

Zablokowany