Mercato (2012-2014)
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Johnny ma w du.pie pilke nozna. Jakis czas temu nalezalo schowac do kieszeni dume i tradycje i poszukac jakiegos napalonego na Juventus naftowego ksiecia. To moze i smutne, ale niestety na obecne czasy - prawdziwe.Castiel pisze:No to tylko John nas może uratować jakaś pożyczką. Inaczej mamy przerąbane bo bez zmian w kadrze na wiele więcej liczyć nie możemy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Sorek21
- Juventino
Nie widze sensu sprowadzenia Naingolana.Jest MVP oraz Pogba.Jak trzeba na środku zagra też Asa i zapchajdziura Padoin. Jak przyjdzie Belg to statysta Padoin musi odejść. Następnie jeden z dwójki De Ceglie/Peluso oraz Giovinco lub Vucinić.
Wcześniej jak grał Vucinić to się myślało - Mirek niech ci się dzisiaj chce, pociągnij naszą grę bo tylko ty potrafisz zrobić różnicę w ataku.
Teraz myślę - Schodź z boiska i zabieraj te swoje humory.Nie jesteś niezastąpiony.
Wcześniej jak grał Vucinić to się myślało - Mirek niech ci się dzisiaj chce, pociągnij naszą grę bo tylko ty potrafisz zrobić różnicę w ataku.
Teraz myślę - Schodź z boiska i zabieraj te swoje humory.Nie jesteś niezastąpiony.
O Pastore też coś mowiło się w Juve.
Za to widać ze Beppe chce sprzedać Mirasa i pewnie dobrze na tym wyjdzie. Byle sprzedać chłopa poza Włochy.W jego miejsce takie tuzy jak Pazza lub Gila - mimo wszystko wolalbym Ibarbo, który do 4-3-3 się nada.
Za to widać ze Beppe chce sprzedać Mirasa i pewnie dobrze na tym wyjdzie. Byle sprzedać chłopa poza Włochy.W jego miejsce takie tuzy jak Pazza lub Gila - mimo wszystko wolalbym Ibarbo, który do 4-3-3 się nada.
- Kucharius1
- Juventino
Lamela jest w te okienko nie do wyciągnięcia. Pastore też raczej nie będzie się ruszał z Paryża, co przyznał kilkukrotnie w wywiadzie. Kolarov z te okienko to też fikcja. Man C na tą pozycje ma tylko jedną alternatywę więc Napoli może spróbować dopiero w lato.
Kevin De Bruyne jest już oficjalnie dostępny. Jeśli nie uda go się w to okienko wymienić za Draxlera , będzie dostępny na wypożyczenie. Schalke raczej się na to nie zgodzi w zimę, więc tu się rodzi nasza szansa na Belga.
Ponoć interesuje nas Anderson jako zastępstwo dla Pirlo. Jak dla mnie średni pomysł, bo zawodnik podatny na urazy i sporo zarabia.
W lato ma powrócić temat Edina Dżeko, transfer miałby się odbyć w podobny sposób co Teveza, gdyż w lato Bośniakowi zostanie tylko roczny kontrakt.
Są plotki o wypożyczeniu Gastona Ramireza. Gdyby była rozsądna klauzula wykupu, można by spróbować.
Plotki pojawiły się też o Muniainie (<3). Kontaktować miał się z nim Ferdek, i namawiać na transfer. Bask ma kontrakt do 2015 roku.
Jak zawsze są też słuchy o Koncentraoo z Realu, ale wątpliwe by Real się osłabiał w zimowym okienku. Transfer miałby szanse dopiero w lato.
Rewelacja tej rundy w Niemczech, Brazylijczyk Firmino ponoć przyciąga skautów z całej Europy w tym z Włoch.
Jedne media podają że interesuje nas Menez, a drugie że nie. Komu wierzyć ?
Obserwujemy ponoć utalentowaną dwójkę z Verony. Chodzi oczywiście o Jorginho i Iturbe.
Szykuje się również kolejny zaciąg z Udine. Tym razem na tapecie Fernandes i Muriel.
Nasz dyrektor sportowy ponoć dalej interesuje się Obiangiem, choć jego forma ostatnio spadła.
Jest też plota że obserwujemy nowe dla nas rynki Holenderski, Belgijski i Francuski. Na zainteresowanie takimi zawodnikami jak : Pröpper, Ibarra, Klaassen, Fischer, van Rhijn, Zivkovic, Clasie, Tonny Vilhena, Janmaat, Rosales, Castaignos, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Memphis Depay, Willems, Zakaria Bakkali, Emmanuel Rivière, Lacazette, bym się nie obraził skoro nie stać nas na gwiazdy i musimy sobie sami je wychodować.
Kevin De Bruyne jest już oficjalnie dostępny. Jeśli nie uda go się w to okienko wymienić za Draxlera , będzie dostępny na wypożyczenie. Schalke raczej się na to nie zgodzi w zimę, więc tu się rodzi nasza szansa na Belga.
Ponoć interesuje nas Anderson jako zastępstwo dla Pirlo. Jak dla mnie średni pomysł, bo zawodnik podatny na urazy i sporo zarabia.
W lato ma powrócić temat Edina Dżeko, transfer miałby się odbyć w podobny sposób co Teveza, gdyż w lato Bośniakowi zostanie tylko roczny kontrakt.
Są plotki o wypożyczeniu Gastona Ramireza. Gdyby była rozsądna klauzula wykupu, można by spróbować.
Plotki pojawiły się też o Muniainie (<3). Kontaktować miał się z nim Ferdek, i namawiać na transfer. Bask ma kontrakt do 2015 roku.
Jak zawsze są też słuchy o Koncentraoo z Realu, ale wątpliwe by Real się osłabiał w zimowym okienku. Transfer miałby szanse dopiero w lato.
Rewelacja tej rundy w Niemczech, Brazylijczyk Firmino ponoć przyciąga skautów z całej Europy w tym z Włoch.
Jedne media podają że interesuje nas Menez, a drugie że nie. Komu wierzyć ?
Obserwujemy ponoć utalentowaną dwójkę z Verony. Chodzi oczywiście o Jorginho i Iturbe.
Szykuje się również kolejny zaciąg z Udine. Tym razem na tapecie Fernandes i Muriel.
Nasz dyrektor sportowy ponoć dalej interesuje się Obiangiem, choć jego forma ostatnio spadła.
Jest też plota że obserwujemy nowe dla nas rynki Holenderski, Belgijski i Francuski. Na zainteresowanie takimi zawodnikami jak : Pröpper, Ibarra, Klaassen, Fischer, van Rhijn, Zivkovic, Clasie, Tonny Vilhena, Janmaat, Rosales, Castaignos, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Memphis Depay, Willems, Zakaria Bakkali, Emmanuel Rivière, Lacazette, bym się nie obraził skoro nie stać nas na gwiazdy i musimy sobie sami je wychodować.
Podobno jesteśmy so so so close Radji. Agresti podał, że zostały jakieś niewielkie kwestie i to zajmie max kilka dni.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2013, 15:21 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Chłopak ma 21 lat. Będąc w Interze przegrał rywalizacje z Eto i Milito, a sam miał 18 czy 19 lat.Vincitore pisze:Castaignos? Luc Castaignos?
:o
Zapomniałem dodać że Lazio chce Quaqa w zimę , a w rozliczeniu może przyjść do nas młody Keita

- zahor
- Juventino
Do plotek dotyczących wzmocnień Lazio w ataku podchodziłbym z bardzo dużym dystansem. Przed chwilą wyczytałem że Rzymianie planują oddać Milanowi Marchettiego w zamian za znanego nam dobrze bombardiera-goleadoraKucharius1 pisze: Zapomniałem dodać że Lazio chce Quaqa w zimę , a w rozliczeniu może przyjść do nas młody Keita

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ciekawe jakby Radja wyglądał na skrzydle, zamiast Asamoaha 
Czyli co, jednak nie trzeba wyprzedawać połowy składu, z powodu wielkich strat spowodowanych brakiem awansu z grupy LM?
Bo już myślałem, że Juventus spadnie z ligi, tak niektórzy panikowali.

Czyli co, jednak nie trzeba wyprzedawać połowy składu, z powodu wielkich strat spowodowanych brakiem awansu z grupy LM?

Ja jeszcze z takich super plotek slyszałem, że Sampa chce w zime pozyskac od nas Fabio, DeCeglie i Motte. w ramach walki przed spadkiem. W takim wypadku czuje ze z 20 baniek w te okienko zarobimy jak nic:)zahor pisze:Do plotek dotyczących wzmocnień Lazio w ataku podchodziłbym z bardzo dużym dystansem. Przed chwilą wyczytałem że Rzymianie planują oddać Milanowi Marchettiego w zamian za znanego nam dobrze bombardiera-goleadoraKucharius1 pisze: Zapomniałem dodać że Lazio chce Quaqa w zimę , a w rozliczeniu może przyjść do nas młody Keita
A co do Radji to też myślę nad przesunięciem go do boku. Ciekawe jakby to było. Czy jeśli Asa wyjdzie w niedziele na srodku czy to będzie jego pierwszy mecz w Juve na jego nominalnego pozycji?
- Arbuzini
- Juventino
Ibarbo to taki pożyteczny żuczek w stylu Pepe i Gacka. Uniwersalność również ma na ich poziomie, a do tego jest sporo młodszy. Nie mówiąc już o tym, że jeśli chodzi o technikę to nakrywa ich czapką. Jeśli uda nam się go pozyskać za 1 padoina (nowa waluta u Marotty) to ja takiego gracza w ramach uzupełnienia składu widziałbym u nas z wielką chęcią. Najpierw jednak przydałoby się przewietrzyć trochę szatnie zanim będziemy ściągać kolejnych rezerwowych, choć akurat Kolumbijczyk ma papiery żeby często gościć w wyjściowej 11.Robaku pisze:O Pastore też coś mowiło się w Juve.
Czy tylko ja się czuję zawiedziony transferem Nainggolana? Jorginho to dla mnie zawodnik o zdecydowanie większym potencjale i w bonusie wpisuje się jeszcze w projekt ItalJuve. Część osób zarzuca mu, że nie potrzebujemy kolejnego strzelca karnych. Po pierwsze w wielkich turniejach to właśnie często karne decydują o być albo nie być, a po drugie on z gry zdobył tyle samo goli co Belg. Zresztą w grze Włocha brazylijskiego pochodzenia jest więcej wirtuozerii niż w stylu Radji, a trochę takich twardo ciosanych zawodników już mamy.
Dżisis, no! Za takie pieniądze o których mowa można mieć rasowego, ofensywnie usposobionego bocznego obrońcę. Wymieńmy Mirko na SantonaMarat87 pisze:Ciekawe jakby Radja wyglądał na skrzydle, zamiast Asamoaha![]()

Też odnosicie takie wrażenie, że Asamoah coraz bardziej odstaje od reszty składu? Na lewe wahadło/obronę widziałbym najchętniej dwóch nowych zawodników. Asa niech wraca do tego co mu najlepiej wychodziło w Udinese, czyli bycie b2b. W tej roli naprawdę wyróżniał się na tle ligi. My nie potrzebujemy kolejnego Marchisio, Pogby albo Vidala w gorszej wersji, a zawodnika, który potrafi wziąć na siebie ciężar rozgrywania.
---
Bardzo dobrze, że De Laurentiis zaczyna pompować kasę w Napoli. Oprócz niego w Serie A nikt nie robi takich inwestycji, a bez tego nie da się budować mocnej drużyny we współczesnym futbolu. W zależności od modelu zespołu gdzieś i tak trzeba te pieniądze zainwestować jeśli chce być się konkurencyjnym. Czy to są bezpośrednie transfery, czy szkółki piłkarskie to już kwestia ideologii i odpowiedniego wykorzystania zastanych warunków. Mocna konkurencja zawsze popychała do dalszego rozwoju i zawsze tak będzie więc jeśli ta sytuacja ma nam się odbić czkawką to przepraszam bardzo - wina będzie leżała tylko i wyłącznie po naszej stronie.
- Kruczenzo
- Juventino
Nie tylko Ty. Ładowanie 15~ milionów euro w 4 w kolejności do gry b2b( po Vidalu,Marchisio i Pogbie) w sytuacji gdzie są pozycje na których są potrzebne inwestycje (ktoś za Pirlo regista/trequartista co kto woli, lewy obrońca/wahadłowy, skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia) jest marnotrawstwem na które nas nie stać. Tym bardziej że o środkowych pomocników zdecydowanie łatwiej niż o np. klasowych lewych obrońców. I przede wszystkim w mojej opinii Radja nie jest zawodnikiem, który znacząco podniesie poziom drużyny, a tego powinniśmy oczekiwać po zawodnikach przychodzących za tak duże pieniądze.Arbuzini pisze:Czy tylko ja się czuję zawiedziony transferem Nainggolana?
Obyalina pisze:Tymczasem Di Marzio i cała reszta mediów milczy. Coś mi ten transfer śmierdzi.

Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2013, 17:27 przez Kruczenzo, łącznie zmieniany 1 raz.
A widziałeś u niego choć trochę szybkości? W dodatku jest prawonożny.Marat87 pisze:Ciekawe jakby Radja wyglądał na skrzydle, zamiast Asamoaha
Ja się zastanawiam, jak to ostatnio u Agrestiego z rzetelnością i "sprawdzalnością" newsów. Facet strasznie męczy bułę z tym Nainggolanem. Wczoraj pisał o planach na zimę (news na JP) - jedno zdanie o skrzydłowym, dwa akapity o Belgu i 2 akapity-zapełniacze treści o LE, blablabla. Dziś odgrzał tego kotleta - wyciął fragm o skrzydłowym i LE, a info o Nainggolanie tylko przeregadował :doh:
Tymczasem Di Marzio i cała reszta mediów milczy. Coś mi ten transfer śmierdzi.