Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2013, 20:55

Castiel pisze:No to tylko John nas może uratować jakaś pożyczką. Inaczej mamy przerąbane bo bez zmian w kadrze na wiele więcej liczyć nie możemy.
Johnny ma w du.pie pilke nozna. Jakis czas temu nalezalo schowac do kieszeni dume i tradycje i poszukac jakiegos napalonego na Juventus naftowego ksiecia. To moze i smutne, ale niestety na obecne czasy - prawdziwe.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2013, 21:08

Nie widze sensu sprowadzenia Naingolana.Jest MVP oraz Pogba.Jak trzeba na środku zagra też Asa i zapchajdziura Padoin. Jak przyjdzie Belg to statysta Padoin musi odejść. Następnie jeden z dwójki De Ceglie/Peluso oraz Giovinco lub Vucinić.

Wcześniej jak grał Vucinić to się myślało - Mirek niech ci się dzisiaj chce, pociągnij naszą grę bo tylko ty potrafisz zrobić różnicę w ataku.

Teraz myślę - Schodź z boiska i zabieraj te swoje humory.Nie jesteś niezastąpiony.

wongier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 13:00

podobno śmieciarze chcą w styczniu zgarnąć lamele, kolarova i pastore

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 13:03

O Pastore też coś mowiło się w Juve.
Za to widać ze Beppe chce sprzedać Mirasa i pewnie dobrze na tym wyjdzie. Byle sprzedać chłopa poza Włochy.W jego miejsce takie tuzy jak Pazza lub Gila - mimo wszystko wolalbym Ibarbo, który do 4-3-3 się nada.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 13:03

wongier pisze:podobno śmieciarze chcą w styczniu zgarnąć lamele, kolarova i pastore
I?

Dobre wyrobione nazwiska, ale strach raczej nie ogarnia mnie. Z całej trójki tylko Lamele bym z chęcią widział.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 13:33

Lamela jest w te okienko nie do wyciągnięcia. Pastore też raczej nie będzie się ruszał z Paryża, co przyznał kilkukrotnie w wywiadzie. Kolarov z te okienko to też fikcja. Man C na tą pozycje ma tylko jedną alternatywę więc Napoli może spróbować dopiero w lato.

Kevin De Bruyne jest już oficjalnie dostępny. Jeśli nie uda go się w to okienko wymienić za Draxlera , będzie dostępny na wypożyczenie. Schalke raczej się na to nie zgodzi w zimę, więc tu się rodzi nasza szansa na Belga.

Ponoć interesuje nas Anderson jako zastępstwo dla Pirlo. Jak dla mnie średni pomysł, bo zawodnik podatny na urazy i sporo zarabia.

W lato ma powrócić temat Edina Dżeko, transfer miałby się odbyć w podobny sposób co Teveza, gdyż w lato Bośniakowi zostanie tylko roczny kontrakt.

Są plotki o wypożyczeniu Gastona Ramireza. Gdyby była rozsądna klauzula wykupu, można by spróbować.

Plotki pojawiły się też o Muniainie (<3). Kontaktować miał się z nim Ferdek, i namawiać na transfer. Bask ma kontrakt do 2015 roku.

Jak zawsze są też słuchy o Koncentraoo z Realu, ale wątpliwe by Real się osłabiał w zimowym okienku. Transfer miałby szanse dopiero w lato.

Rewelacja tej rundy w Niemczech, Brazylijczyk Firmino ponoć przyciąga skautów z całej Europy w tym z Włoch.

Jedne media podają że interesuje nas Menez, a drugie że nie. Komu wierzyć ?

Obserwujemy ponoć utalentowaną dwójkę z Verony. Chodzi oczywiście o Jorginho i Iturbe.

Szykuje się również kolejny zaciąg z Udine. Tym razem na tapecie Fernandes i Muriel.

Nasz dyrektor sportowy ponoć dalej interesuje się Obiangiem, choć jego forma ostatnio spadła.

Jest też plota że obserwujemy nowe dla nas rynki Holenderski, Belgijski i Francuski. Na zainteresowanie takimi zawodnikami jak : Pröpper, Ibarra, Klaassen, Fischer, van Rhijn, Zivkovic, Clasie, Tonny Vilhena, Janmaat, Rosales, Castaignos, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Memphis Depay, Willems, Zakaria Bakkali, Emmanuel Rivi&#232;re, Lacazette, bym się nie obraził skoro nie stać nas na gwiazdy i musimy sobie sami je wychodować.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 14:16

Podobno jesteśmy so so so close Radji. Agresti podał, że zostały jakieś niewielkie kwestie i to zajmie max kilka dni.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2013, 15:21 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 14:17

Castaignos? Luc Castaignos?

Obrazek

:o

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 14:31

Vincitore pisze:Castaignos? Luc Castaignos?

Obrazek

:o
Chłopak ma 21 lat. Będąc w Interze przegrał rywalizacje z Eto i Milito, a sam miał 18 czy 19 lat.

Zapomniałem dodać że Lazio chce Quaqa w zimę , a w rozliczeniu może przyjść do nas młody Keita :)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 14:49

Kucharius1 pisze: Zapomniałem dodać że Lazio chce Quaqa w zimę , a w rozliczeniu może przyjść do nas młody Keita :)
Do plotek dotyczących wzmocnień Lazio w ataku podchodziłbym z bardzo dużym dystansem. Przed chwilą wyczytałem że Rzymianie planują oddać Milanowi Marchettiego w zamian za znanego nam dobrze bombardiera-goleadora :prochno:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 14:50

Ciekawe jakby Radja wyglądał na skrzydle, zamiast Asamoaha :think:

Czyli co, jednak nie trzeba wyprzedawać połowy składu, z powodu wielkich strat spowodowanych brakiem awansu z grupy LM? :prochno: Bo już myślałem, że Juventus spadnie z ligi, tak niektórzy panikowali.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 15:02

zahor pisze:
Kucharius1 pisze: Zapomniałem dodać że Lazio chce Quaqa w zimę , a w rozliczeniu może przyjść do nas młody Keita :)
Do plotek dotyczących wzmocnień Lazio w ataku podchodziłbym z bardzo dużym dystansem. Przed chwilą wyczytałem że Rzymianie planują oddać Milanowi Marchettiego w zamian za znanego nam dobrze bombardiera-goleadora :prochno:
Ja jeszcze z takich super plotek slyszałem, że Sampa chce w zime pozyskac od nas Fabio, DeCeglie i Motte. w ramach walki przed spadkiem. W takim wypadku czuje ze z 20 baniek w te okienko zarobimy jak nic:)

A co do Radji to też myślę nad przesunięciem go do boku. Ciekawe jakby to było. Czy jeśli Asa wyjdzie w niedziele na srodku czy to będzie jego pierwszy mecz w Juve na jego nominalnego pozycji?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 15:17

Robaku pisze:O Pastore też coś mowiło się w Juve.
Za to widać ze Beppe chce sprzedać Mirasa i pewnie dobrze na tym wyjdzie. Byle sprzedać chłopa poza Włochy.W jego miejsce takie tuzy jak Pazza lub Gila - mimo wszystko wolalbym Ibarbo, który do 4-3-3 się nada.
Ibarbo to taki pożyteczny żuczek w stylu Pepe i Gacka. Uniwersalność również ma na ich poziomie, a do tego jest sporo młodszy. Nie mówiąc już o tym, że jeśli chodzi o technikę to nakrywa ich czapką. Jeśli uda nam się go pozyskać za 1 padoina (nowa waluta u Marotty) to ja takiego gracza w ramach uzupełnienia składu widziałbym u nas z wielką chęcią. Najpierw jednak przydałoby się przewietrzyć trochę szatnie zanim będziemy ściągać kolejnych rezerwowych, choć akurat Kolumbijczyk ma papiery żeby często gościć w wyjściowej 11.

Czy tylko ja się czuję zawiedziony transferem Nainggolana? Jorginho to dla mnie zawodnik o zdecydowanie większym potencjale i w bonusie wpisuje się jeszcze w projekt ItalJuve. Część osób zarzuca mu, że nie potrzebujemy kolejnego strzelca karnych. Po pierwsze w wielkich turniejach to właśnie często karne decydują o być albo nie być, a po drugie on z gry zdobył tyle samo goli co Belg. Zresztą w grze Włocha brazylijskiego pochodzenia jest więcej wirtuozerii niż w stylu Radji, a trochę takich twardo ciosanych zawodników już mamy.
Marat87 pisze:Ciekawe jakby Radja wyglądał na skrzydle, zamiast Asamoaha :think:
Dżisis, no! Za takie pieniądze o których mowa można mieć rasowego, ofensywnie usposobionego bocznego obrońcę. Wymieńmy Mirko na Santona :prochno: . A tak poważnie to może to jest właśnie to czego potrzebujemy na lewym wahadle. Zawodnika, który nie boi się grać do przodu, jest dobry w grze 1 na 1 i łamie grę do środka pola (do tego wcale nie trzeba być prawonożnym). Chiellini i tak często gra bardzo wysoko - czasami zastępuje środkowego pomocnika, a czasami jest dodatkowym zawodnikiem na skrzydle. Takie quasi-433 z 352 w trakcie meczu z odpowiednimi zawodnikami marzy mi się od półtora roku...
Też odnosicie takie wrażenie, że Asamoah coraz bardziej odstaje od reszty składu? Na lewe wahadło/obronę widziałbym najchętniej dwóch nowych zawodników. Asa niech wraca do tego co mu najlepiej wychodziło w Udinese, czyli bycie b2b. W tej roli naprawdę wyróżniał się na tle ligi. My nie potrzebujemy kolejnego Marchisio, Pogby albo Vidala w gorszej wersji, a zawodnika, który potrafi wziąć na siebie ciężar rozgrywania.

---
Bardzo dobrze, że De Laurentiis zaczyna pompować kasę w Napoli. Oprócz niego w Serie A nikt nie robi takich inwestycji, a bez tego nie da się budować mocnej drużyny we współczesnym futbolu. W zależności od modelu zespołu gdzieś i tak trzeba te pieniądze zainwestować jeśli chce być się konkurencyjnym. Czy to są bezpośrednie transfery, czy szkółki piłkarskie to już kwestia ideologii i odpowiedniego wykorzystania zastanych warunków. Mocna konkurencja zawsze popychała do dalszego rozwoju i zawsze tak będzie więc jeśli ta sytuacja ma nam się odbić czkawką to przepraszam bardzo - wina będzie leżała tylko i wyłącznie po naszej stronie.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 16:41

Arbuzini pisze:Czy tylko ja się czuję zawiedziony transferem Nainggolana?
Nie tylko Ty. Ładowanie 15~ milionów euro w 4 w kolejności do gry b2b( po Vidalu,Marchisio i Pogbie) w sytuacji gdzie są pozycje na których są potrzebne inwestycje (ktoś za Pirlo regista/trequartista co kto woli, lewy obrońca/wahadłowy, skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia) jest marnotrawstwem na które nas nie stać. Tym bardziej że o środkowych pomocników zdecydowanie łatwiej niż o np. klasowych lewych obrońców. I przede wszystkim w mojej opinii Radja nie jest zawodnikiem, który znacząco podniesie poziom drużyny, a tego powinniśmy oczekiwać po zawodnikach przychodzących za tak duże pieniądze.
alina pisze:Tymczasem Di Marzio i cała reszta mediów milczy. Coś mi ten transfer śmierdzi.
Oby :ok:
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2013, 17:27 przez Kruczenzo, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2013, 16:44

Marat87 pisze:Ciekawe jakby Radja wyglądał na skrzydle, zamiast Asamoaha :think:
A widziałeś u niego choć trochę szybkości? W dodatku jest prawonożny.

Ja się zastanawiam, jak to ostatnio u Agrestiego z rzetelnością i "sprawdzalnością" newsów. Facet strasznie męczy bułę z tym Nainggolanem. Wczoraj pisał o planach na zimę (news na JP) - jedno zdanie o skrzydłowym, dwa akapity o Belgu i 2 akapity-zapełniacze treści o LE, blablabla. Dziś odgrzał tego kotleta - wyciął fragm o skrzydłowym i LE, a info o Nainggolanie tylko przeregadował :doh:

Tymczasem Di Marzio i cała reszta mediów milczy. Coś mi ten transfer śmierdzi.

Zablokowany