Serie A (24): JUVENTUS 3-1 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 00:38

Edvyn pisze:Według mnie najlepszy Quagjarela , walczył że aż miło .

Dlaczego będąc gospodarzem gramy na różowo a nie na biało-czarno ?
Ktoś kto zaczął Juventusowi kibicować w tym sezonie, raczej nie połapie się jakie są nasze barwy. Ten różowy jest okropny...;/

Coś czuję, że Quagiarella na dłużej zagości w wyjściowej 11.

Marco Motta - mission passed :C

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 00:39

Dante93 pisze:Nynek twoja żalość mnie dobija :angry:
Nie znam takiego słowa.
Dante93 pisze:Mi tam gra Boriello sie nie podobała.
Nawet jak się nie podobało, to nie możesz powiedzieć, że nic nie grał. Proponuję więcej obiektywizmu i mniej wycieczek osobistych, jeśli ktoś nie zgadza się z Twoimi poglądami.
Podpisuję się pod słowami yanqueza.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 00:42

alina pisze: 2. PDC wrzuca najlepiej w Serie A.
Pewnie zostaniesz objechany od góry do dołu za taką "herezję", ale masz 100% racji. Jak już pisałem, De Ceglie od początku roku jest na ciągłej wznoszącej, a dziś zagrał na poziomie Sebastiana.
alina pisze:
Dante93 pisze:Wszyscy w miare okej oprócz Padoina i Boriello (strasznie płytko wsadzona ta choinka, bo przewraca sie przy każdym podmuchu wiatru).
Szkoda, ze zapamiętałeś tylko sytuacje z przewracaniem się, a zapomniałeś o wywalczonych faulach, wygranych głowach i udanym zastawianiu się. Chłopak z twojego avatara gra nie lepiej.
Nie grał fatalnie, ale nie rób z niego takiego bohatera. Poza wygranymi główkami miał sporo piłek "przepuszczonych", albo odpuszczonych, choćby gdy PDC wyciągnął się do długiego podania Pirlo, a Marco... nie poszedł za akcją. Nie mówiąc o irytującym paleniu.
Wciąż, patrząc na dzisiejszy mecz i ostatnie w wykonaniu Alessandro to Matri=Boriello. I chyba najlepsze co możemy w tym momencie wystawić w ataku to Fabio i Mirko, nawet z uwzględnieniem, że jesteśmy skazywani na podawanie piłki do bramkarza tego ostatniego. I nawet pomimo mojego subiektywnego wrażenia, że obaj panowie nie dogadują się na boisku, nie ma "chemii".

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 00:45

Edvyn pisze: Dlaczego będąc gospodarzem gramy na różowo a nie na biało-czarno ?
Musimy rozegrać kilkanaście meczy w tych koszulkach żeby wypełnić kontrakt. Mecz fajny. Quag świetnie...Boriello o dziwo dobrze. Nice suprise.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 01:05

alina pisze:
Azrael pisze:Gdy wszedł Lichtsteiner wróciliśmy do "oklepanego" 433 i od razu każdy wiedział gdzie ma grać, biegać, włączył się natychmiastowy pressing, a sytuacje bramkowe przyszły mimochodem.
Zaczeliśmy grać 4-3-3, gdy wszedł Vucinić. Szło nam, bo Catania grała w 10.

1. Przestańcie się już dziwić dobrą grą PDC. Nie wysłał Zieglera do Turcji za ładną buźkę.
2. PDC wrzuca najlepiej w Serie A.
3. Tradycyjnie wszyscy jadą po Borriello, Bonuccim i Padoinie za nazwiska.
4. Szkoda mi Motty, serio. Charakterystycznie uderzał w ziemię jeszcze przed otrzymaniem kartki... <akcja ~Nedved po faulu na Zidanie w półfinale LM :prochno: >
5. Chyba bardziej Kosicky wygrał nam mecz niż Motta. Błędy przy każdej bramce.

EDIT:
Dante93 pisze:Wszyscy w miare okej oprócz Padoina i Boriello (strasznie płytko wsadzona ta choinka, bo przewraca sie przy każdym podmuchu wiatru).
Szkoda, ze zapamiętałeś tylko sytuacje z przewracaniem się, a zapomniałeś o wywalczonych faulach, wygranych głowach i udanym zastawianiu się. Chłopak z twojego avatara gra nie lepiej.
:ok: :ok: :ok: :ok:
Rewelacyjny komentarz. Cała prawda. Borriello zagrał przyzwoity mecz i w dzisiejszym dniu był lepszy niż Matri ostatnimi tygodniami. Padoin zagrał słabo, ale nie grał na swojej nominalnej pozycji, więc można dać mu jeszcze szanse(podczas meczu z Milanem grał na środku pomocy i nieźle mu to wychodziło). Co do Bonucciego, to IMO zagrał dobry mecz, więc ludzie powinni przestać oceniać za nazwiska, a za to, co robili na boisku!

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 01:26

Ufff...gdyby nie ta czerwona kartka dla Motty to nawet nie chcę myśleć jaki wynik by padł.

Co do samego przebiegu meczu :

1 połowa słaba, oczywiście jak na możliwości Juventusu, do tego trzeba dodać odważnie grającą drużynę gości, która zaskoczyła Juventus w 1czesci pierwszej połowy wysokim pressingiem. Boriello dobry mecz w porównaniu z ostatnimi wystepami ale ludzie czy wy go chcecie widziec za rok w Juve ?.
Napewno zawodziły skrzydła w 1 połowie. Padoin krótko mówiąc slabo, za duzo strat i niedokładnych podań. Pirlo ehh gdyby nie on to Juventus byłby całkiem podobny do Juve z przed roku no i jescze Lichy ale akurat on nie grał od początku w tym spotkaniu, ale jak się okazało koniec końców dobrze, że odpocząl w miarę.

2 Polowa wyglądała podobnie do pierwszej,( z tą zmieną, że goście jednak odpusćili pressing) aż do wykluczenia Motty. I tutaj zwracam po części honor Conte za jego zmiane i chęć wwygrania meczu, ale innej w sumie opcji nie miał bo kibice by go zjedli jakby nie ustawił troszkę wyżej a przedewszystkim szerzej zespołu. Rozciągnięcie gry było strzałem w 10 przy okrojonym składzie gości, odrazu ilośc sytuacji ,,czystszych'' wzrosła.
Brawo Buffon , brawo Pirlo ( ale to raczej normalka, bo to gracze o uznanej marce i umiejętnościach). Najbardziej jestem zadowolony z gry 2 juventinich, 1 z nich to Quagliarella.Mam nadzieję, że forma tego gracza rośnie bo to jeden z najlepszych Włoskich napastnikow jak nie najlepszy oczywiście w formie.
2 pozytyw to nasz wychowanek De Ceglie, który powoli stabilizuje forme ( i tutaj zwracam honor Alinie ) i zaczyna grać jak na Juve przystało. nowocześnie, ofensywnie i co odziwo ... pewnie w obronie.

Do meczu z Milanem jestem jakoś dziwnie spokojny, bo Juve jest stworzone do takich meczy... poza tym Boateng wypadł a to połowa ofensywy Rossonerich.

Siamo tornati, bastardi, siamo tornati!
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2012, 01:32 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 01:27

SKAr7 pisze: De Ceglie od początku roku jest na ciągłej wznoszącej, a dziś zagrał na poziomie Sebastiana.

Giovinco? czy może Boenischa ?
Używajcie nazwisk :angry:

Najbardziej oprocz oczywiscie trzech punktow dopisanych do naszego konta, cieszy mnie gra Quagliarelli, walczak, technika, :happy: jupi! :D

Obrazek
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 01:27

Dobry mecz, cieszy wynik i styl w jakim walczyliśmy o zwycięstwo.

PDC - Świetnie mu się rozwija pod okiem Conte.
Doskonała, wyborna obrona Buffona w ważnym momencie meczu (o czym chyba większość zapomina).
Pirlo - Ciesze się, że współpracuje z nami. Szkoda, że nie ma ze trzy lata mniej ;p

Jeszcze Alina :ok: - również uważam, że trafiłeś komentarzem w sedno.

P.S
Gdzie nasi forumowi wieszcze, którzy w listopadzie tak prężnie nawoływali do obsypywania głów popiołem w oczekiwaniu na katastrofalny styczeń?
Mamy koniec lutego i mimo spadku formy tragedii nie ma!

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 01:30

No to do roboty :C

De Ceglie- ludzie go jada ale gosc gra jak znut, jak bedzie czesto gral to moze byc najlepszym lewym obronca seriea.

Panowie i panie gdyby nie nasz Marco Motta to bysmy gowno ztego meczu wyciagneli.
Sory ze sie wyrazam ale po pierwszej polowie chcialem napisac jedno- poraz setny brakuje ofensywy, cos tam stwarzamy ale nam brakuje super strzelca i dobrego kreatywnego bocznego pomocnika.
To kazdy wie, nastawmy sie ze do konca sezonu takich meczy bedzie wiele, czyli bicie glowa w mur.

Taki Marco Motta w Milanie nie zagra:(, szkoda ze takich graczy normalnie w seriea nie ma , tylko w catanii jest taki jeden:( :doh:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 01:31

Bukol87 pisze:Przestańcie się osłabiać tymi zdrobnieniami. Wróciłem na forum po 2 latach i nie mogę czytać większości postów.
Też mię to denerwuje. Nie polecam tematu o przezwiskach, bo tam można się rozpłakać i to na pewno nie ze śmiechu.
pablo1503 pisze:
alina pisze:3. Tradycyjnie wszyscy jadą po Bonuccim za nazwiska.
Co do Bonucciego, to IMO zagrał dobry mecz, więc ludzie powinni przestać oceniać za nazwiska, a za to, co robili na boisku!
Pozwoliłem sobie wyciąć z Waszych wypowiedzi to do czego zamierzam się odnieść.
Więc tak. Jechanie po Bonuccim za jego występ w tym meczu to na pewno nie jest jechanie za nazwisko. Doliczyłem się dwóch (poza bramką) naprawdę bardzo dobrych sytuacji naszego wczorajszego przeciwnika na zdobycie bramki. W obu tych sytuacjach spory udział miał wspomniany Bonucci. Przy pierwszej (ten strzał w poprzeczkę) odpuścił krycie zawodnika, przy drugiej (strzał Almirona) zaliczyłby właściwie asystę. Ja wiem, to "tylko" dwie sytuacje, ale te dwie sytuacje mogły się zakończyć bramkami dla Catani i wówczas nie siedzielibyśmy w takich dobrych nastrojach. Nikt też nie powiedziałby, że Bonucci jest jechany wyłącznie za nazwisko. Wiem też, że Leonardo przez cały mecz (poza tymi sytuacjami) grał super wszystko fajnie, ale takie momenty definitywnie psują jego obraz jako zawodnika przede wszystkim pewnego. Ja tego oczekuje od ostatniego obrońcy - pewności.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 02:12

alina pisze:
Azrael pisze:Gdy wszedł Lichtsteiner wróciliśmy do "oklepanego" 433 i od razu każdy wiedział gdzie ma grać, biegać, włączył się natychmiastowy pressing, a sytuacje bramkowe przyszły mimochodem.
Zaczeliśmy grać 4-3-3, gdy wszedł Vucinić. Szło nam, bo Catania grała w 10.
Nie zgodzę się. W momencie wejścia Vucinicia dalej graliśmy trójką obrońców i praktycznie 4 napastników z Mirkiem i Simone jako skrzydłowymi, a za nimi biegał Giaccherini, Marchisio i Pirlo. To na pewno nie było 433.

Skoro już zacząłem to dla sportu będę się czepiał dalej:
alina pisze:1. Przestańcie się już dziwić dobrą grą PDC. Nie wysłał Zieglera do Turcji za ładną buźkę.
2. PDC wrzuca najlepiej w Serie A.
Po pierwsze to już choćby Pirlo wrzuca lepiej piłki od Paolo co zresztą doskonale widać było w dzisiejszym meczu. Po drugie De Ceglie jest po prostu przeciętnym lewym obrońcą/pomocnikiem, który ma dwie podstawowe wady:
- jest za mało pewnym obrońcą w odbiorze, żeby nie szukać Kolarova czy innego Armero w jego miejsce na naszą lewą obronę;
- z kolei w ataku jest za mało przebojowy, to piłkarz jednowymiarowy, bazujący na 2-3 prostych zagrywkach, które owszem czasem mogą być zaskakujące... ale rzadko.
De Ceglie (o ile nie zaliczy jakiegoś niewiarygodnego wybuchu formy) zawsze pozostanie tylko uzupełnieniem składu. To też bardzo ważna funkcja.
alina pisze:3. Tradycyjnie wszyscy jadą po Borriello, Bonuccim i Padoinie za nazwiska.
Po pierwsze Padoin - zagrał na dziwacznej dla siebie pozycji. Dlaczego Conte wystawił go jako skrajnie prawego pomocnika? Nie lepiej byłoby postawić choćby na Caseresa? Padoin kompletnie nie pasował do tej roli, zaliczył chyba ze 3 bezpośrednie podania do przeciwnika, bo nie radził sobie z grą przy bocznej linii. Błąd piłkarza - owszem, ale przede wszystkim błąd trenera, zresztą skorygowany już w pierwszej zmianie.

Po drugie Bonucci. Zagrał fajny mecz, przez niemal 90 minut był skoncentrowany i bezbłędny, ale jak zdarzyły się 2-3 krytyczne interwencje to znów zachował się irracjonalnie, narażając drużynę na stratę gola. Może to kwestia dojrzałości, doświadczenia? Może - tak jak Barzagli - dopiero za kilka lat zacznie prezentować pełnie swoich możliwości i wreszcie bezbłędną grę.

Na koniec Borriello. Wg mnie zagrał kiepski mecz. Owszem widać było w jego grze zaangażowanie, ale w krytycznych momentach albo strzelał w Kosmos, albo nie trafiał w piłkę, przewracał się albo jeszcze coś innego. Marco nie strzelił gola od kilkudziesięciu oficjalnych meczów, a jest napastnikiem. Naprawdę nie wiem w czym ten piłkarz w chwili obecnej jest lepszy od Toniego, Iaquinty czy Amauriego, których bez mrugnięcia okiem się pozbyliśmy?
Nie broni go także kolega z napadu, z którym współpraca też zbytnio się nie układała. Zresztą sam Quagliarella też nie rzucił swą grą na kolana. Jego jednak "ratuje" strzelona bramka.
Naprawdę wolę, mającego niski procent skuteczności, Matriego, który jednak kilka bramek (kilka baaardzo ważnych) w tym sezonie już strzelił niż Borriello czy nawet Quagliarellę.

Pozdrawiam!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 02:22

yanquez pisze:Stanę w obronie kolegi i powiem, że większość ludzi z tego forum dobija twoja "żałość"...
Proszę Cię o odrobinę obiektywizmu. Ciągle podniecasz się Matrim (czego nikt Ci nie broni, może go lubisz, może to Twój krewny, a może po prostu Ci się podoba - nieważne), a dyskredytujesz wszystkich innych napastników, nawet gdy grają od niego lepiej...
ZUPEŁNIE nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Chodzi mi mianowicie o to, że to już któryś raz, gdy sie okazuje, że drogi kolega nynek nie potrafi napisać posta żeby nie zjechać Matriego :smile: Mi to tam obojętne szczerze mówiąć, ale to już tragikomiczne jest gdy temat dotyczy zupełnie czego innego, a On i tak na siłe musi wrzucić swoje 3 grosze na temat..nie wiedzieć czemu, Matriego. :prochno:

nynek pisze:Nawet jak się nie podobało, to nie możesz powiedzieć, że nic nie grał. Proponuję więcej obiektywizmu i mniej wycieczek osobistych, jeśli ktoś nie zgadza się z Twoimi poglądami.
Gral czy nie, ja odniosłem sie tylko do JEDNEGO elementu jego gry- do tego, że często bezmyśłnie próbuje faule wymusić. Jeżeli czytasz uważnie moje posty, doszukasz sie również zdania w którym stwierdzam, że widać u nieg PROGRES, więc jednak w jakiś sposób nawet go chwale :wink: I okej, dzisiaj(albo raczej wczoraj) zagrał nienajgorzej, wręcz przyzwoicie. Ale fapować nadal nie ma nad czym :smile:

Co do wycieczek osobistych, to naprawde nie potrzebuje ich urządzać :wink: Tylko poprostu czuje sie zniesmaczony tym, że ciągle fundujesz 'powtórke z rozrywki' i w każdym miejscu na siłe musisz dokleić coś o Matrim :smile:
Albo inaczej, doklejaj dowoli, ale jeżeli aj mam być w miare obiektywny, to i Ty bądź :ok:

Mecz wygrany, lider odzyskany więc trzeba sie cieszyć :smile:
I jeszcze krótki akapit dla PDC sie należy. Chlopak serio zagrał bardzo dobrze, i byłem pod wrażeniem tego jak sobie radził :ok: :ok:
alina pisze:3. Tradycyjnie wszyscy jadą po Borriello, Bonuccim i Padoinie za nazwiska
Boriello oceniam neutralnie, Bonucci był niezły (taka apropo, z kimś sie niedawno spierałem na temat wprowadzania przez niego piłki do gry. W pamięc zapadły mi jego dwa dobre podania szybko przenoszące piłke na strone rywala- 15 i 85 minuta. O to mniej więcej mi chodziło :wink: )
Co do Padoina sie jednak nie zgodze. Jak dla mnie zagrał mocno przeciętnie. O ile w przodzie jako tako podciągnał pare razy piłke do przodu, o tyle miał pare banalnych błędów jakich robić zdecydowanie nie można. W obronie też zdaje sie pare razy to jego stroną szły dobre akcje rywali, dlatego raczej zasłużenie trzeba go okraszyć mianem najgorszego z Juventinich wczorajszego wieczora.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 08:09

Nie, nie, nie tak być nie będzie.
Nie porównujcie Boriello do Matriego. Bo ten drugi w przeciwieństwie do Boriello strzelił 9 goli pomyślcie gdzie byśmy byli bez tych bramek?
Nie wiem czy wiecie ale Ibra strzelił 15 goli w SerieA w tym 6 z rzutu karnego. Co daję 9 bramek strzelonych normalnie, tyle samo co Matri.
Co nie zmienia faktu, że Matri jest gorszy od Fabio.Q .

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 08:19

Ostatnie minuty oglądałem już tylko jednym okiem i mam takie pytanko. Storari rozwalił Quagliarelli głowę ciesząc sie z jego gola? :prochno:

Ależ mamy ducha w drużynie. Pirlo cieszy się z gola jakby wygrał Ligę Mistrzów, Chiellini wariuje, podbiega do ławki i rzuca się na niego połowa drużyny, Conte przybija piątkę jakiemuś kibicowi, Storari biegnie do narożnika żeby cieszyć się z Quagliarellą... masakra :D
PS. Montella robi dobrą robotę w Catanii.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2012, 08:51 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2012, 08:41

Ouh_yeah pisze:Ostatnie minuty oglądałem już tylko jednym okiem i mam takie pytanko. Storari rozwalił Quagliarelli głowę ciesząc sie z jego gola? :prochno:
Tak ;) Teraz Storari stawia mu kolacje :prochno:

Quag w tym meczu pokazał że warto na niego stawiać :ok:

Zablokowany