Serie A (9): JUVENTUS 2-1 Fiorentina
- stahoo
- Juventino
nynek pisze:Psi obowiązek jedynego napastnika na boisku.stahoo pisze: Matri walczył a nie tylko czekał na piłki od pomocników.
To skoro wszystko robił co jest jego "psim obowiązkiem" to czego brakowało? Tak jak pisze Juras - przedryblowania całego boiska jak Messi, wrócenia się, przedryblowania jeszcze raz jak Maradona, a później gola?Podstawy wymagane od ogarniającego grę napastnika. :stahoo pisze:Wygrał wiele pojedynków główkowych, kilka biegowych, parę razy ładnie skleił piłkę. Do tego bardzo ciężko go przepchnąć co udowodnił dziś 3 albo 4 razy, mocując się z obrońcami bark w bark, czy nawet biegnąc za obrońcą i odpychając go ręką, wygrywał walkę o piłkę.
- pablo1503
- Juventino
Widzę, że dyskusja z Tobą jest niemożliwa, bo strasznie cyniczny.Juras_Senat pisze:Jak będzie się kręcił na głowie będzie ok?pablo1503 pisze:;] Może dla niektórych to wystarczy 'tylko' strzelanie goli, ale ja chciałbym, żeby pokazał troszkę więcej.Juras_Senat pisze:
Masz ABSOLUTNĄ racje! Co to za napastnik co tylko bramki strzela?
Gdzie mu do Aguerów i Messich, Ci to dopiero.
Ja sobie nie życzę takiego tylko strzelania, bez tego wszystkiego co nie robi teraz.

- wagner
- Juventino
Vucinic jak dla mnie słabo, a Pepe to drugi obok Matriego najlepszy zawodnikstahoo pisze:Mecz fajny, Matri świetny, Vucinić dobry, Pepe pracowity, Pirlo za mało widoczny, Marchisio poprawny, Vidal "dziwny". Dobranoc.
zawodnicy oddychają rękawami w końcówkach, trzeba wcześniej zmieniać
- stahoo
- Juventino
No dobra, ale czego zabrakło w grze Matriego?
Edit. @Pan wyżej
Też tak uważam, że Pepe obok Matriego był najlepszy na boisku.Tylko, że nie mogłem na szybko znaleźć dobrego przymiotnika
A Vucinić, hmm... Dużo lepiej jak z Genoą, zagrał kilka dobrych piłek, których nie powstydziłby się Pirlo. Tez trochę powalczył. Nie było źle moim zdaniem.
Edit. @Pan wyżej
Też tak uważam, że Pepe obok Matriego był najlepszy na boisku.Tylko, że nie mogłem na szybko znaleźć dobrego przymiotnika

Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 23:27 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gotti
- Juventino
No bez jaj... Matri dziś zagrał świetnie. Zdobył bramkę, był aktywny, mógł strzelić więcej, wychodził na pozycję. Co miał jeszcze zrobić? To nie jest napastnik z techniką Del Piero.Może dla niektórych to wystarczy 'tylko' strzelanie goli, ale ja chciałbym, żeby pokazał troszkę więcej.
Chciałbym żebyśmy w końcu zagrali duetem Matri-Quag, bo taki duet byłby po prostu zabójczy jeśli Fabio grał by tak jak w poprzednim sezonie przed kontuzją.
- pablo1503
- Juventino
Tu się całkowicie zgadzam, zmiany powinny być o wiele wcześniej. Czasem miałem wrażenie, że których z naszym upadnie i już nie wstanie.wagner pisze:Vucinic jak dla mnie słabo, a Pepe to drugi obok Matriego najlepszy zawodnikstahoo pisze:Mecz fajny, Matri świetny, Vucinić dobry, Pepe pracowity, Pirlo za mało widoczny, Marchisio poprawny, Vidal "dziwny". Dobranoc.
zawodnicy oddychają rękawami w końcówkach, trzeba wcześniej zmieniać

- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Raczej niczego, ale rozpływanie się nad jego grą jest lekką przesadą. Dobry (poprawny?) mecz z jego strony i tyle.stahoo pisze:To skoro wszystko robił co jest jego "psim obowiązkiem" to czego brakowało?
Wiem, że po takich tragicznych remisach wygrana przejaskrawiła dzisiejszą postawę piłkarzy

Przepraszam, ale :rotfl: :rotfl: :rotfl:Paulo pisze:Marchisio - myślę, że rośnie Gattuso z lepszą techniką i panowaniem nad piłką
Zupełnie inny typ piłkarza, a samo porównanie obraża walczaka z Milanu.
- Pan Mietek
- Juventino
Matri to nie ibra także nie gadajcie głupot o pokazywaniu "czegoś więcej". Nie można mu odmówić zaangażowania, walki i skuteczności. Parę razy dał się złapać na spalonym ale to nic. Najważniejsze, że strzelił to co miał strzelić (a był jeszcze blisko 2 bramki). Póki co ma 4 gole i jest to wynik na miarę oczekiwań.
Dziś dobry mecz Mirusia, nareszcie trochę się wczuł i biegał. Świetna była klepa z Vidalem pod koniec pierwszej połowy gdzie minimalnie chybił.
Nasz środek jak zwykle dobrze w defensywie. Pirlo jak zawsze świetny, Marchisio dużo się napracował i trzyma formę, Vidal dobrze w obronie, trochę gorzej w ataku ale jest ok.
Dziś dobry mecz Mirusia, nareszcie trochę się wczuł i biegał. Świetna była klepa z Vidalem pod koniec pierwszej połowy gdzie minimalnie chybił.
Nasz środek jak zwykle dobrze w defensywie. Pirlo jak zawsze świetny, Marchisio dużo się napracował i trzyma formę, Vidal dobrze w obronie, trochę gorzej w ataku ale jest ok.
- stahoo
- Juventino
Obraża też Marchisio, bo walczak z Milanu technicznie jest o wiele słabszy. Ale póki co więcej zrobił w piłce niż Claudio, więc masz po części rację.
Co do MitraMatriego - skoro niczego nie zabrakło, wcisnął gola za 3 punkty, walczył często sam z kilkoma rywalami, miał mało strat, co najwyżej kilka razy złapany został na spalonego, to chyba lepszy występ niż poprawny?
Co do MitraMatriego - skoro niczego nie zabrakło, wcisnął gola za 3 punkty, walczył często sam z kilkoma rywalami, miał mało strat, co najwyżej kilka razy złapany został na spalonego, to chyba lepszy występ niż poprawny?
- pablo1503
- Juventino
Według Ciebie niczego mu nie zabrakło dziś? Zagrał perfekcyjnie? Kilka stron wstecz napisałem:stahoo pisze:Doczekam się odpowiedzi na pytanie, czego zabrakło w grze Matriego?
Wiele strat, spalonych, niecelnych podań i przegranych pojedynków.
Mam nadzieję, że będzie grał więcej i wróci Matri sprzed roku.
Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 23:33 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Paulo
- Juventino
To albo mało razy widziałeś Gattuso w akcji, albo słabo potrafisz zestawić tych dwóch zawodników obok siebienynek pisze:Przepraszam, ale :rotfl: :rotfl: :rotfl:Paulo pisze:Marchisio - myślę, że rośnie Gattuso z lepszą techniką i panowaniem nad piłką
Zupełnie inny typ piłkarza, a samo porównanie obraża walczaka z Milanu.

Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 23:35 przez Paulo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ponte999
- Juventino
Bardziej umiejętnego ustawiania się z czym idzie większej inteligencji bo ile razy został przez średnich obrońców złapany na spalonym?
Ile wygrał czystych dryblingów ? ZERO!!! Jeżeli przepychanki zaliczasz do wygranego dryblingu to widzę, że nie za bardzo rozróżniasz pewne rzeczy w tym przypadku stoisz na wysokości wiedzy na temat autu-rzutu wolnego...
Ku małej podpowiedzi wygrany drybling to jest to co Barzagli pokazał.
Vidal osiem udanych odbiorów jest mega w defensywie!
Ile wygrał czystych dryblingów ? ZERO!!! Jeżeli przepychanki zaliczasz do wygranego dryblingu to widzę, że nie za bardzo rozróżniasz pewne rzeczy w tym przypadku stoisz na wysokości wiedzy na temat autu-rzutu wolnego...
Ku małej podpowiedzi wygrany drybling to jest to co Barzagli pokazał.
Vidal osiem udanych odbiorów jest mega w defensywie!
Cmteam.pl Grupa Zachodniopomorska
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Dokładnie. Dodając do tego że spalone były naprawdę minimalne, ale nie, lepiej ponarzekać że były - Matri jest snajperem, zawodnikiem którym ma grać na granicy spalonego i może być na nim łapany nawet 10 razy, byleby do siatki trafiał.stahoo pisze:Obraża też Marchisio, bo walczak z Milanu technicznie jest o wiele słabszy. Ale póki co więcej zrobił w piłce niż Claudio, więc masz po części rację.
Może Inzaghiego rzadko łapią?
Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 23:36 przez Rottweill, łącznie zmieniany 1 raz.

- stahoo
- Juventino
Prawie. Mógł lepiej uderzyc wolej w pierwszej połowie bo okazja była dobra. To samo w drugiej kiedy Borubar niepewnie łapał piłkę. Treze z tych 2 sytuacji pewnie 1 by wykorzystał...pablo1503 pisze:Według Ciebie niczego mu nie zabrakło dziś? Zagrał perfekcyjnie?stahoo pisze:Doczekam się odpowiedzi na pytanie, czego zabrakło w grze Matriego?
Ja nie widziałem wielu strat. Może w innych meczach na początku sezonu tak faktycznie było, dzisiaj zagrał bardzo poprawnie technicznie, piłka mu nie odskakiwała, strącił główka pod nogi kolegów kilka długich piłek z obrony. A pojedynki biegowe właśnie z reguły wygrywał :shock: Oczywiście nie wszystkie, bo to nie możliwe, ale większość tak.Wiele strat, spalonych, niecelnych podań i przegranych pojedynków.
Mam nadzieję, że będzie grał więcej i wróci Matri sprzed roku.
Ostatnio zmieniony 25 października 2011, 23:36 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.