Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
matri32

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 23:32

Radamel Falcao García Zárate
10.02.1986
Narodowość: - Colombia
Pozycja: środkowy napastnik
Wartość rynkowa: 35.000.000 €
Kontrakt do: 30.06.2016

Witam Bianconerich ;) Cieszy wygrana z Lazio co?:D jeszcze bardziej bramka Alexa :D

Pisze temat po raz pierwszy, wiec mam nadzieje, ze mozna zalozyc taki temat, jesli nie to z gory przepraszam.

Otoz chcialem napisac kilka slow na temat pozycji napastnika, ktora w tym sezonie niestety kuleje w naszych szeregach, nie wiem czy ktos z was oglada lige hiszpanska, jak wiecie Falcao gra obecnie w Atletico Madryt, biorac pod uwage jego wartosc rynkowa i cene za jaka kupilo go Atletico zastanawiam sie jak to sie dzieje, ze on gra akurat w tym klubie. Mysle, ze poza Messim i Ronaldo jest to zdecydowanie najlepszy napastnik biorac pod uwage jego forme strzelecka, przydatnosc dla druzyny, ale takze wiek, bo gosc ma dopiero 26 lat. Wedlug mnie to bylby najlepszy napastnik dla Juve na najblizsze lata, jest obyty zarowno w lidze jak i lidze mistrzow, gosc jest na prawde niesamowity, Ci co sledza lige hiszpanska wiedza o czym mowie. Kurde chcialbym, zeby Juve probowalo go wyrwac nawet za 45 mln euro. On bije na glowe Higuaina o ktorym duzo mowi sie w kontekscie przeprowadzki do Juve. Oto kilka statystyk Falcao:

BIEŻĄCY SEZON:

Primera Division: 28 meczów - 21 goli - 2 asysty
Liga Europy - 12 meczów - 8 goli - 2 asysty

POPRZEDNI SEZON:

ogolem: 49 meczów - 41 goli - 8 asyst (w tym 17 goli w lidze europy w 14 meczach ) !!!

2 SEZONY WSTECZ:

ogolem: 43 mecze - 34 gole - 10 asyst

Patrzac nie tylko na statystyki, ale w ogole na to co prezentuje ten gosc na boisku to dziwie sie, ze nigdy nie bylo nawet plotek na temat jego przejscia do Juve, chyba ze ja nie slyszalem, a jakies byly.

Reasumujac, dla mnie bylby to transfer marzenie tego lata.

Co myslicie?

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 23:35

Zawodnik bardzo dobry i przydałby sie ,ale uważam ,że nie ma co zakładać tematu o tym zawodniku bo nie interesujemy sie nim (przynajmniej nie było o tym mowy w mediach).

matri32

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 23:40

Noooo niestety, ale zawsze mozna napisac do Conte na mejla :) to jest mega walczak, a on takich lubi, po co nam ten Suarez? to juz nie jest ten sam gosc co na MŚ w RPA, Higuain jeszcze okej, ale Suarez albo Torres? juz mamy Matriego i Quagliarelle, prezentuja w tym momencie podobny poziom, Torres oprocz tego ze czesciej trafia w bramke to goli ma jak na lekarstwo, a jesli chodzi o Suareza to technicznie jest zblizony do Fabio to po co nam tacy napastnicy?

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 23:50

Zawodnik na pewno bardzo dobry ale nie ma podstaw by zakładać temat poniewać Juventus się nim nie interesuje. Druga sprawa tak ślij maila do Conte na pewno rozważy Twoją propozycję. Z resztą kiedyś czytałem na www.juventus.com wywiad, że wraz z Marottą chętnie czytają maile/listy od kibiców sugerujące wzmocnienia. Podam Ci maila

aconte@juventus.it
gmarotta@juventus.it

Spróbuj i napisz nam jaka odpowiedź!

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
matri32

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 00:08

Gooosciu ;]

po pierwsze to wyluzuj, bo ja zartowalem z tym pisaniem mejla, a po drugie to masz apropo zainteresowania kilka linkow:

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=99463

no i tutaj, praktycznie rowny miesiac temu, na naszej stronie pojawilo sie nazwisko Falcao, wiec jakies tam doniesienia mniejsze lub wieksze jednak sa.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=21449

matri32

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 00:11

FalsoVero pisze:Zawodnik na pewno bardzo dobry ale nie ma podstaw by zakładać temat poniewać Juventus się nim nie interesuje. Druga sprawa tak ślij maila do Conte na pewno rozważy Twoją propozycję. Z resztą kiedyś czytałem na www.juventus.com wywiad, że wraz z Marottą chętnie czytają maile/listy od kibiców sugerujące wzmocnienia. Podam Ci maila

aconte@juventus.it
gmarotta@juventus.it

Spróbuj i napisz nam jaka odpowiedź!
DLA LENIWYCH;

Na liście życzeń Juventusu są też nazwiska: Radamel Falcao, Carlitos Tevez, Luis Alberto Suarez i Arjen Robben. Czyżby tym razem jakiś piłkarz ich klasy trafił do Turynu?

Pozdrawiam,

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 00:29

matri32 pisze: DLA LENIWYCH;

Na liście życzeń Juventusu są też nazwiska: Radamel Falcao, Carlitos Tevez, Luis Alberto Suarez i Arjen Robben. Czyżby tym razem jakiś piłkarz ich klasy trafił do Turynu?

Pozdrawiam,
Możliwości są dwie:
a) zakładamy osobny temat dla każdego piłkarza, który kiedykolwiek przewinie się w jakimkolwiek newsie na temat ewentualnych transferów, choćby nawet z najbardziej wątpliwego źródła.
b) dyskusje o transferach prowadzimy w temacie Mercato, a temat poświęcony konkretnemu zawodnikowi zakładamy dopiero wtedy, kiedy sprowadzenie danego gracza staje się realne, są oficjalne komunikaty o zainteresowaniu, negocjacjach itp.

Mi osobiście drugi wariant wydaje się lepszy i sugerowałbym, żeby jednak się go trzymać.

Absolutnie nie wierzę że Falcao dołączy do Juventusu w najbliższym oknie transferowym. Zespół jest w fazie przebudowy, nowy trener zaprowadza nowe porządki, Kolumbijczyk wydaje się być ważnym elementem w tej układance, a już na pewno nie na tyle zbędnym, żeby pozbywać się go latem za dużo taniej niż został kupiony. A z kolei w to że Marotta wyłoży na niego 50 baniek chyba nie wierzysz.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 08:37

Może byśmy się postarali o "Lewego" oglądałem dość parę meczów Borrusi.
Świetnie gra w powietrzu, sam na sam w 90% wykorzystuje. Typowy snajper. On ma taki instynkt strzelecki.
Nie chce go dlatego, że jest Polkiem który dobrze gra.
Bije się o koronę króla strzelców w lidze niemieckiej. A to coś znaczy.
IMHO lepsze wyjście od Huntelaara który w SerieA już raz się nie sprawdził.
Cena 15.000.000 € wg transfermarkt.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 10:03

Cabrini_idol pisze:We Włoskiej i w Rosyjskiej prasie mówi się, że Spaletti jest gotów wyłożyc 18 mln za Matriego, mimo pzedłużenia niedawno kontraktu przez Włocha.
Za 18mln? :shock: Jeśli to prawda, w co wątpię, to oddać i w ramach wdzięczności dołożyć jakiś prezent. Za tą kasę można by kupić kogoś lepszego, nie wiem, choćby Rossiego i jeszcze hajs na lody by został.
Arbuzini pisze:braci Ayew
Coraz mniej mnie zachwycają. Jordan to jeszcze nieułożony piłkarz a Andre jakby zatrzymał się w rozwoju.
@D@$ pisze:
pumex pisze:Ekspertem nie jestem, dokładnej sytuacji nie znam, ale dalej obstawiam, że Fiora z pocałowaniem ręki zaakceptowałaby ofertę w wysokości +-25mln
I myślisz, że Beppe lekko tyle zaoferuje?
Zaraz... to chcemy porządnego napastnika, czy nie, bo już się gubię?! Pokaż mi Adam lepszego i tańszego :wink: Ja doskonale wiem, że 25mln to kupa kasy, ale nie za bardzo wiem, jak można myśleć o ekstra wzmocnieniu ofensywy, skoro nie chce wydać się 25mln na Jo-Jo. Inni - lepsi bądź równie dobrzy kosztowaliby przynajmniej o 10mln więcej.
@D@$ pisze:
pumex pisze:Taa, czytałem o tym :/ Jakiś (chyba) ekspert twierdzi, że Belg jest numerem jeden do wzmocnienia naszej pomocy :/ Lipton, ja to zwykł mówić jeden z forumowiczów.
Też bym nie chciał wydać 12-15 mln na jakiegoś Belga, ale tak w ogóle kogo byś widział, bo chyba na Montolivo też kręciłeś nosem?
Asamoah <3
Mniej więcej w tej samej cenie a umiejętności nieporównywalne. Jeśli nie uda się z Ghańczykiem, to już wolałbym Pogbę za darmo, niż jakiegoś średniaka za 10mln+
Monto idzie do Milanu :wink:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 11:29

Dante93 pisze:Podpisuje sie pod Arbuzinim- jeden z dwójki Quag/Matri odejść powinien (żeby zrobić miejsce klasowemu Striker'owi) a jeśli udałoby sie naprawde za Alessandro te 18 baniek wycisnąć, to nawet ja nie jestem tak glupi(w temacie Matriego) żeby takiej oferty nie przyjąć :prochno:
Chociaż bardziej podobalaby mi sie opcja zaoferowania Fabio (+mln oczywiście) za Asamoaha czy też Joveticia, a pozostawienie Matriego jako rezerwowego ŚN.

Po odejsciu Boriello oraz Del Piero (sic!) zostanie nam w ataku Vucinic,Matri,QQ.

Sprzedajac Matriego zostajemy z 2 napastnikami a takich w skladzie musi byc przynajmniej 4.

Jovetic,Asamoah,Armero.. realne cele na mercato.

Szkoda ze mamy Boriello, a nie D.Trezeguet'a. eh.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 11:40

Mi się jakoś nei chce wierzyć w 18mln za Matrigeo który nie gra a jak gra to nie średnio u niego ze strzelaniem.

Napastnika nam trzeba i to na gwałt bym rzekł, a im lepszy to będzie napastnik tym lepiej dla nas choć takich grajków jak falcao (którego to lansuje jeden z użytkowników) to mogę wsadzić do jednej ksiażki z Robbenem, Hiugainem i poczyać synowi przed snem.

Sytuacja Fiorentiny jest tak niejasne że przy znawisku Jovetic stoi znak zapytania wielkości nosa Bonucciego po wczorajszym meczu także tez bym się nie napalał.

Czytalem kilka wcześniejszym stron i faktycznie ten czarnoskóry grajek z udine to może być patent na środek pomocy (choć ja zastanowił bym się nad Banegą mimo wszystko) z gdyby razem z nim jedną łódką przypłynął do nas Armero to juz było by coś.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 11:56

pumex pisze: Monto idzie do Milanu :wink:
To potwierdzone info? Bo nie bazujemy chyba na tym, że kuzyn szwagra dziennikarza LGDS widział Monto z jakimś pośrednikiem nieruchomości jedzących Risotto w Mediolańskiej knajpce. :wink:
Łoles pisze:
Czytalem kilka wcześniejszym stron i faktycznie ten czarnoskóry grajek z udine to może być patent na środek pomocy (choć ja zastanowił bym się nad Banegą mimo wszystko) z gdyby razem z nim jedną łódką przypłynął do nas Armero to juz było by coś.
1. Wątpliwa sprawa, że Udine puści dwójkę swoich podstawowych zawodników zwłaszcza po nie najgorszym sezonie w ich wykonaniu.
2. Kiedyś byłem wielkim zwolennikiem Banegi, teraz o nim trochę ucichło. Nie wyszedłby drożej niż Kwadwo?

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 12:47

Chyba taniej, nie grał dużo w tym sezonie, ma kontuzje a Valencia świetnie sobie radzi bez niego więc myślę że Ever mógłby być od Asmoaha tańszy.

postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 13:03

A co myślicie o Dejan Lovren, chorwacki obrońca, potrafi grać na każdej pozycji (LO, ŚO, PO), wysoki, silny, MŁODY, jedyny problem to jego cena ;/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 13:13

Kuben pisze:
pumex pisze:Monto idzie do Milanu :wink:
To potwierdzone info?
Pewnie, że nie :wink: Jednak wiele na to wskazuje. Od pewnego czasu już dosyć otwarcie mówi się o darmowych transferach Montolivo i Nataliego do Milanu. Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że ktoś z obozu Fiory już nawet mówił o takiej możliwości, więc...

Obrazek
Zablokowany