Mercato (2012-2014)
- matri32
- Juventino
Radamel Falcao García Zárate
10.02.1986
Narodowość: - Colombia
Pozycja: środkowy napastnik
Wartość rynkowa: 35.000.000 €
Kontrakt do: 30.06.2016
Witam Bianconerich
Cieszy wygrana z Lazio co?:D jeszcze bardziej bramka Alexa 
Pisze temat po raz pierwszy, wiec mam nadzieje, ze mozna zalozyc taki temat, jesli nie to z gory przepraszam.
Otoz chcialem napisac kilka slow na temat pozycji napastnika, ktora w tym sezonie niestety kuleje w naszych szeregach, nie wiem czy ktos z was oglada lige hiszpanska, jak wiecie Falcao gra obecnie w Atletico Madryt, biorac pod uwage jego wartosc rynkowa i cene za jaka kupilo go Atletico zastanawiam sie jak to sie dzieje, ze on gra akurat w tym klubie. Mysle, ze poza Messim i Ronaldo jest to zdecydowanie najlepszy napastnik biorac pod uwage jego forme strzelecka, przydatnosc dla druzyny, ale takze wiek, bo gosc ma dopiero 26 lat. Wedlug mnie to bylby najlepszy napastnik dla Juve na najblizsze lata, jest obyty zarowno w lidze jak i lidze mistrzow, gosc jest na prawde niesamowity, Ci co sledza lige hiszpanska wiedza o czym mowie. Kurde chcialbym, zeby Juve probowalo go wyrwac nawet za 45 mln euro. On bije na glowe Higuaina o ktorym duzo mowi sie w kontekscie przeprowadzki do Juve. Oto kilka statystyk Falcao:
BIEŻĄCY SEZON:
Primera Division: 28 meczów - 21 goli - 2 asysty
Liga Europy - 12 meczów - 8 goli - 2 asysty
POPRZEDNI SEZON:
ogolem: 49 meczów - 41 goli - 8 asyst (w tym 17 goli w lidze europy w 14 meczach ) !!!
2 SEZONY WSTECZ:
ogolem: 43 mecze - 34 gole - 10 asyst
Patrzac nie tylko na statystyki, ale w ogole na to co prezentuje ten gosc na boisku to dziwie sie, ze nigdy nie bylo nawet plotek na temat jego przejscia do Juve, chyba ze ja nie slyszalem, a jakies byly.
Reasumujac, dla mnie bylby to transfer marzenie tego lata.
Co myslicie?
10.02.1986
Narodowość: - Colombia
Pozycja: środkowy napastnik
Wartość rynkowa: 35.000.000 €
Kontrakt do: 30.06.2016
Witam Bianconerich

Pisze temat po raz pierwszy, wiec mam nadzieje, ze mozna zalozyc taki temat, jesli nie to z gory przepraszam.
Otoz chcialem napisac kilka slow na temat pozycji napastnika, ktora w tym sezonie niestety kuleje w naszych szeregach, nie wiem czy ktos z was oglada lige hiszpanska, jak wiecie Falcao gra obecnie w Atletico Madryt, biorac pod uwage jego wartosc rynkowa i cene za jaka kupilo go Atletico zastanawiam sie jak to sie dzieje, ze on gra akurat w tym klubie. Mysle, ze poza Messim i Ronaldo jest to zdecydowanie najlepszy napastnik biorac pod uwage jego forme strzelecka, przydatnosc dla druzyny, ale takze wiek, bo gosc ma dopiero 26 lat. Wedlug mnie to bylby najlepszy napastnik dla Juve na najblizsze lata, jest obyty zarowno w lidze jak i lidze mistrzow, gosc jest na prawde niesamowity, Ci co sledza lige hiszpanska wiedza o czym mowie. Kurde chcialbym, zeby Juve probowalo go wyrwac nawet za 45 mln euro. On bije na glowe Higuaina o ktorym duzo mowi sie w kontekscie przeprowadzki do Juve. Oto kilka statystyk Falcao:
BIEŻĄCY SEZON:
Primera Division: 28 meczów - 21 goli - 2 asysty
Liga Europy - 12 meczów - 8 goli - 2 asysty
POPRZEDNI SEZON:
ogolem: 49 meczów - 41 goli - 8 asyst (w tym 17 goli w lidze europy w 14 meczach ) !!!
2 SEZONY WSTECZ:
ogolem: 43 mecze - 34 gole - 10 asyst
Patrzac nie tylko na statystyki, ale w ogole na to co prezentuje ten gosc na boisku to dziwie sie, ze nigdy nie bylo nawet plotek na temat jego przejscia do Juve, chyba ze ja nie slyszalem, a jakies byly.
Reasumujac, dla mnie bylby to transfer marzenie tego lata.
Co myslicie?
- matri32
- Juventino
Noooo niestety, ale zawsze mozna napisac do Conte na mejla
to jest mega walczak, a on takich lubi, po co nam ten Suarez? to juz nie jest ten sam gosc co na MŚ w RPA, Higuain jeszcze okej, ale Suarez albo Torres? juz mamy Matriego i Quagliarelle, prezentuja w tym momencie podobny poziom, Torres oprocz tego ze czesciej trafia w bramke to goli ma jak na lekarstwo, a jesli chodzi o Suareza to technicznie jest zblizony do Fabio to po co nam tacy napastnicy?

- FalsoVero
- Juventino
Zawodnik na pewno bardzo dobry ale nie ma podstaw by zakładać temat poniewać Juventus się nim nie interesuje. Druga sprawa tak ślij maila do Conte na pewno rozważy Twoją propozycję. Z resztą kiedyś czytałem na www.juventus.com wywiad, że wraz z Marottą chętnie czytają maile/listy od kibiców sugerujące wzmocnienia. Podam Ci maila
aconte@juventus.it
gmarotta@juventus.it
Spróbuj i napisz nam jaka odpowiedź!
aconte@juventus.it
gmarotta@juventus.it
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- matri32
- Juventino
Gooosciu ;]
po pierwsze to wyluzuj, bo ja zartowalem z tym pisaniem mejla, a po drugie to masz apropo zainteresowania kilka linkow:
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=99463
no i tutaj, praktycznie rowny miesiac temu, na naszej stronie pojawilo sie nazwisko Falcao, wiec jakies tam doniesienia mniejsze lub wieksze jednak sa.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=21449
po pierwsze to wyluzuj, bo ja zartowalem z tym pisaniem mejla, a po drugie to masz apropo zainteresowania kilka linkow:
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=99463
no i tutaj, praktycznie rowny miesiac temu, na naszej stronie pojawilo sie nazwisko Falcao, wiec jakies tam doniesienia mniejsze lub wieksze jednak sa.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=21449
- matri32
- Juventino
DLA LENIWYCH;FalsoVero pisze:Zawodnik na pewno bardzo dobry ale nie ma podstaw by zakładać temat poniewać Juventus się nim nie interesuje. Druga sprawa tak ślij maila do Conte na pewno rozważy Twoją propozycję. Z resztą kiedyś czytałem na www.juventus.com wywiad, że wraz z Marottą chętnie czytają maile/listy od kibiców sugerujące wzmocnienia. Podam Ci maila
aconte@juventus.it
gmarotta@juventus.it
Na liście życzeń Juventusu są też nazwiska: Radamel Falcao, Carlitos Tevez, Luis Alberto Suarez i Arjen Robben. Czyżby tym razem jakiś piłkarz ich klasy trafił do Turynu?
Pozdrawiam,
- zahor
- Juventino
Możliwości są dwie:matri32 pisze: DLA LENIWYCH;
Na liście życzeń Juventusu są też nazwiska: Radamel Falcao, Carlitos Tevez, Luis Alberto Suarez i Arjen Robben. Czyżby tym razem jakiś piłkarz ich klasy trafił do Turynu?
Pozdrawiam,
a) zakładamy osobny temat dla każdego piłkarza, który kiedykolwiek przewinie się w jakimkolwiek newsie na temat ewentualnych transferów, choćby nawet z najbardziej wątpliwego źródła.
b) dyskusje o transferach prowadzimy w temacie Mercato, a temat poświęcony konkretnemu zawodnikowi zakładamy dopiero wtedy, kiedy sprowadzenie danego gracza staje się realne, są oficjalne komunikaty o zainteresowaniu, negocjacjach itp.
Mi osobiście drugi wariant wydaje się lepszy i sugerowałbym, żeby jednak się go trzymać.
Absolutnie nie wierzę że Falcao dołączy do Juventusu w najbliższym oknie transferowym. Zespół jest w fazie przebudowy, nowy trener zaprowadza nowe porządki, Kolumbijczyk wydaje się być ważnym elementem w tej układance, a już na pewno nie na tyle zbędnym, żeby pozbywać się go latem za dużo taniej niż został kupiony. A z kolei w to że Marotta wyłoży na niego 50 baniek chyba nie wierzysz.
- Mate.G
- Juventino
Może byśmy się postarali o "Lewego" oglądałem dość parę meczów Borrusi.
Świetnie gra w powietrzu, sam na sam w 90% wykorzystuje. Typowy snajper. On ma taki instynkt strzelecki.
Nie chce go dlatego, że jest Polkiem który dobrze gra.
Bije się o koronę króla strzelców w lidze niemieckiej. A to coś znaczy.
IMHO lepsze wyjście od Huntelaara który w SerieA już raz się nie sprawdził.
Cena 15.000.000 € wg transfermarkt.
Świetnie gra w powietrzu, sam na sam w 90% wykorzystuje. Typowy snajper. On ma taki instynkt strzelecki.
Nie chce go dlatego, że jest Polkiem który dobrze gra.
Bije się o koronę króla strzelców w lidze niemieckiej. A to coś znaczy.
IMHO lepsze wyjście od Huntelaara który w SerieA już raz się nie sprawdził.
Cena 15.000.000 € wg transfermarkt.
- pumex
- Juventino
Za 18mln? :shock: Jeśli to prawda, w co wątpię, to oddać i w ramach wdzięczności dołożyć jakiś prezent. Za tą kasę można by kupić kogoś lepszego, nie wiem, choćby Rossiego i jeszcze hajs na lody by został.Cabrini_idol pisze:We Włoskiej i w Rosyjskiej prasie mówi się, że Spaletti jest gotów wyłożyc 18 mln za Matriego, mimo pzedłużenia niedawno kontraktu przez Włocha.
Coraz mniej mnie zachwycają. Jordan to jeszcze nieułożony piłkarz a Andre jakby zatrzymał się w rozwoju.Arbuzini pisze:braci Ayew
Zaraz... to chcemy porządnego napastnika, czy nie, bo już się gubię?! Pokaż mi Adam lepszego i tańszego@D@$ pisze:I myślisz, że Beppe lekko tyle zaoferuje?pumex pisze:Ekspertem nie jestem, dokładnej sytuacji nie znam, ale dalej obstawiam, że Fiora z pocałowaniem ręki zaakceptowałaby ofertę w wysokości +-25mln
Asamoah <3@D@$ pisze:Też bym nie chciał wydać 12-15 mln na jakiegoś Belga, ale tak w ogóle kogo byś widział, bo chyba na Montolivo też kręciłeś nosem?pumex pisze:Taa, czytałem o tymJakiś (chyba) ekspert twierdzi, że Belg jest numerem jeden do wzmocnienia naszej pomocy
Lipton, ja to zwykł mówić jeden z forumowiczów.
Mniej więcej w tej samej cenie a umiejętności nieporównywalne. Jeśli nie uda się z Ghańczykiem, to już wolałbym Pogbę za darmo, niż jakiegoś średniaka za 10mln+
Monto idzie do Milanu

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dante93 pisze:Podpisuje sie pod Arbuzinim- jeden z dwójki Quag/Matri odejść powinien (żeby zrobić miejsce klasowemu Striker'owi) a jeśli udałoby sie naprawde za Alessandro te 18 baniek wycisnąć, to nawet ja nie jestem tak glupi(w temacie Matriego) żeby takiej oferty nie przyjąć![]()
Chociaż bardziej podobalaby mi sie opcja zaoferowania Fabio (+mln oczywiście) za Asamoaha czy też Joveticia, a pozostawienie Matriego jako rezerwowego ŚN.
Po odejsciu Boriello oraz Del Piero (sic!) zostanie nam w ataku Vucinic,Matri,QQ.
Sprzedajac Matriego zostajemy z 2 napastnikami a takich w skladzie musi byc przynajmniej 4.
Jovetic,Asamoah,Armero.. realne cele na mercato.
Szkoda ze mamy Boriello, a nie D.Trezeguet'a. eh.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Łoles
- Juventino
Mi się jakoś nei chce wierzyć w 18mln za Matrigeo który nie gra a jak gra to nie średnio u niego ze strzelaniem.
Napastnika nam trzeba i to na gwałt bym rzekł, a im lepszy to będzie napastnik tym lepiej dla nas choć takich grajków jak falcao (którego to lansuje jeden z użytkowników) to mogę wsadzić do jednej ksiażki z Robbenem, Hiugainem i poczyać synowi przed snem.
Sytuacja Fiorentiny jest tak niejasne że przy znawisku Jovetic stoi znak zapytania wielkości nosa Bonucciego po wczorajszym meczu także tez bym się nie napalał.
Czytalem kilka wcześniejszym stron i faktycznie ten czarnoskóry grajek z udine to może być patent na środek pomocy (choć ja zastanowił bym się nad Banegą mimo wszystko) z gdyby razem z nim jedną łódką przypłynął do nas Armero to juz było by coś.
Napastnika nam trzeba i to na gwałt bym rzekł, a im lepszy to będzie napastnik tym lepiej dla nas choć takich grajków jak falcao (którego to lansuje jeden z użytkowników) to mogę wsadzić do jednej ksiażki z Robbenem, Hiugainem i poczyać synowi przed snem.
Sytuacja Fiorentiny jest tak niejasne że przy znawisku Jovetic stoi znak zapytania wielkości nosa Bonucciego po wczorajszym meczu także tez bym się nie napalał.
Czytalem kilka wcześniejszym stron i faktycznie ten czarnoskóry grajek z udine to może być patent na środek pomocy (choć ja zastanowił bym się nad Banegą mimo wszystko) z gdyby razem z nim jedną łódką przypłynął do nas Armero to juz było by coś.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Kuben
- Juventino
To potwierdzone info? Bo nie bazujemy chyba na tym, że kuzyn szwagra dziennikarza LGDS widział Monto z jakimś pośrednikiem nieruchomości jedzących Risotto w Mediolańskiej knajpce.pumex pisze: Monto idzie do Milanu
1. Wątpliwa sprawa, że Udine puści dwójkę swoich podstawowych zawodników zwłaszcza po nie najgorszym sezonie w ich wykonaniu.Łoles pisze:
2. Kiedyś byłem wielkim zwolennikiem Banegi, teraz o nim trochę ucichło. Nie wyszedłby drożej niż Kwadwo?
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- postscriptum
- Juventino
A co myślicie o Dejan Lovren, chorwacki obrońca, potrafi grać na każdej pozycji (LO, ŚO, PO), wysoki, silny, MŁODY, jedyny problem to jego cena ;/
- pumex
- Juventino
Pewnie, że nieKuben pisze:To potwierdzone info?pumex pisze:Monto idzie do Milanu