Premier League
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mata sam mówił, że najlepiej czuje się na ''10". Było to widać wielokrotnie już w Chelsea, że skrzydło to nie do końca już jego pozycja.Ouh_yeah pisze: Trzy-cztery lata grał w Valencii jako skrzydłowy
Co do Di Marii to warto zauważyć, że facet, który był napastnikiem świetnie poradził sobie w ustawieniu 4-3-3 na środku. Kto wie - może VG bierze Di Marię jako wzmocnienie środka pola.
Dla mnie Di Maria to piłkarz wart każdych pieniędzy.
- Baryłeczka
- Juventino
- bendzamin
- Redaktor
On generalnie chyba cały czas wygląda jakby robił coś za karę, chyba że akurat się wydurnia/nagrywa kolejny durny filmik do wrzucenia do sieci.FelekJUVE pisze:Szkoda mi Balota... wygląda jakby za kare do L'poolu poszedł.
A może jego obecność na Etihad tak zmotywowała byłych kolegów z Manchesteru City, że nakopali Liverpoolowi, ha?Vimes pisze:Jako naczelny hejter Balotellego na forum muszę się wywiązać ze swojego obowiązku i napisać, że wiadomość o transferze Balotellego tak negatywnie podziałała na piłkarzy Liverpoolu, że przegrali z City.

Jeśli chodzi o Di Marię, to wydaje mi się, że van Gaal może odejść od pomysłu grania trójką obrońców i przejść na 4-3-1-2, może De Jonga na środek pomocy dokupią?
Herrera - Fleczer - Di Maria
------------ Mata ------------
--- Van Persie - Rooney ---
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ok. Takie zestawienie pasuje. Ale jest już to wróżenie z fusów. Moim zdaniem warto stworzyć takie zestawienie uwzględniając obecność wahadłowych.bendzamin pisze: Jeśli chodzi o Di Marię, to wydaje mi się, że van Gaal może odejść od pomysłu grania trójką obrońców i przejść na 4-3-1-2, może De Jonga na środek pomocy dokupią?
Herrera - Fleczer - Di Maria
Januzaj (Valencia) - Fleczer (Herrera) - Cleverey (Fellaini) - Di Maria (Young)
-----------------------------Mata (Rooney)--------------------------------
---------------Van Persie (Hernandez)----Rooney (Welbeck)-------------
Myślę, że Kagawa zostanie odpalony.
- pumex
- Juventino
bendzamin pisze:Herrera - Fleczer - Di Maria

W środku pola Di Maria oraz Herrera - zawodnicy usposobieni raczej ofensywnie - plus jedyny Fletcher jako człowiek od czarnej roboty, który swoją drogą nie jest piłkarzem najwyższych lotów? Chętnie to zobaczę.

- bendzamin
- Redaktor

Nie widziałem Herrery zbyt wiele razy w akcji, ale liczby pokazują, że gra w destrukcji nie jest mu obca. Na defensywnego pomocnika kogoś będą chcieli ściągnąć, wydaje mi się, że najbliżej są teraz Blinda. Wydaje mi się, że to co rozrysowałem jest mniejszym samobójstwem (:prochno:) niż gra z tak ofensywnymi wahadłowymi (Januzaj/Valencia - Di Maria/Young), niezbyt silnym środkiem pola i trzema obrońcami, z których żaden nie jest na tę chwilę klasą światową. No ale wiadomo, to takie nasze gdybanie

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tymczasem....Capital One Cup
Milton Keynes Dons 4:0 Manchester :shock: :!:
De Gea
36 Vermijl
41 James
28 Anderson
06 Evans
38 Keane
37 Janko (off 45'Pereira)
26 Kagawa (off 20' Januzaj)
14 Hernández
19 Welbeck
22 Powell (off 57'Wilson)
:shock:
Milton Keynes Dons 4:0 Manchester :shock: :!:
De Gea
36 Vermijl
41 James
28 Anderson
06 Evans
38 Keane
37 Janko (off 45'Pereira)
26 Kagawa (off 20' Januzaj)
14 Hernández
19 Welbeck
22 Powell (off 57'Wilson)
:shock:

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Di Maria płakał, że nie zawracał.
3 mecz-wpadka z rzędu to nie jest przypadek. Jutro możemy się spodziewać kolejnych doniesień, jakoby Vidal był już w drodze do Anglii.
Pozostaje mieć nadzieję, że VG nie jest przekonany do postury Vidala, który w dalszym ciągu wygląda jak pączek. 

3 mecz-wpadka z rzędu to nie jest przypadek. Jutro możemy się spodziewać kolejnych doniesień, jakoby Vidal był już w drodze do Anglii.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
myślę, że dopóki nie pokarze swoim piłkarzom jaj (dosłownie) to nic z tego nie będzie...
EDIT:
@AdiJuve: a co to za nazwisko ten LvG?
to nie Mourinho czy Guardiola tylko zwykła popierdułka ;] kogo on niby mógłby przyciągnąć kogo nie byłby w stanie Moyes?
EDIT:
@AdiJuve: a co to za nazwisko ten LvG?

Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2014, 11:12 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Van Gall miał im przyciągać gwiazdy a tutaj jedynie przepłacony Rojo i to samo Di Maria,którymi nikt inny za taką kasę nie był zainteresowany.
Van Gall już się zaczyna bronić i wypowiada się jakoby budowanie zespołu mogło trwać ponad rok, ciekawe co na to kibice i włodarze United:)
Van Gall już się zaczyna bronić i wypowiada się jakoby budowanie zespołu mogło trwać ponad rok, ciekawe co na to kibice i włodarze United:)
- squinter
- Juventino
i ma racje, tam trzeba przewietrzyc polowe skladu i wpoic im zupelnie nowy sposob gry i mentalnosc, tego nie da sie zrobic w dwa miesiace.AdiJuve pisze:Van Gall miał im przyciągać gwiazdy a tutaj jedynie przepłacony Rojo i to samo Di Maria,którymi nikt inny za taką kasę nie był zainteresowany.
ciesze sie, ze United tak sie nie powodzi, bo nigdy ich nie lubilem, nie moge jednak oprzec sie pesymizmowi i caly czas mam w glowie, ze my mozemy zaliczyc podobny start w tym sezonie.
- joy
- Katalończyk
Ja tam podziwiałem Fergusona, że z tak przeciętną pomocą potrafił tyle wygrywać w Anglii i Europie. Powiedzmy sobie szczerze, że na papierze (poza kilkoma wyjątkami) United wygląda przeciętnie. Płkarze indywidualnie nie mają startu do zawodników Chelsea, Man. City, a nawet chyba Arsenalu. Oczywiście jednostki to nie wszystko, bo można zbudować drużynę monolit jak Klopp czy Simeone, ale to nie takie proste. Obawiam się że kibice Diabłów na sukcesy poczekają dłużej niż im się wydaje. Tutaj trzeba zacząć pracę od podstaw, przewietrzyć szatnię, sprowadzić gwiazdę na środek pomocy i do obrony. Potrzebny jest długofalowy projekt.
Ta sytuacja chyba jeszcze dobitniej pokazuje kim dla Manchesteru był SAF.
Ta sytuacja chyba jeszcze dobitniej pokazuje kim dla Manchesteru był SAF.
- Alfa i Omega
- Juventino
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego van Gaal zupełnie nie inwestuje w zawodników do środka pola? Przecież w United tam mają - i to od kilku lat - pobojowisko.