Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 10:16

Ouh_yeah pisze: Trzy-cztery lata grał w Valencii jako skrzydłowy :think:
Mata sam mówił, że najlepiej czuje się na ''10". Było to widać wielokrotnie już w Chelsea, że skrzydło to nie do końca już jego pozycja.

Co do Di Marii to warto zauważyć, że facet, który był napastnikiem świetnie poradził sobie w ustawieniu 4-3-3 na środku. Kto wie - może VG bierze Di Marię jako wzmocnienie środka pola.

Dla mnie Di Maria to piłkarz wart każdych pieniędzy.

Obrazek
Baryłeczka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 11:35

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 12:25

FelekJUVE pisze:Szkoda mi Balota... wygląda jakby za kare do L'poolu poszedł.
On generalnie chyba cały czas wygląda jakby robił coś za karę, chyba że akurat się wydurnia/nagrywa kolejny durny filmik do wrzucenia do sieci.
Vimes pisze:Jako naczelny hejter Balotellego na forum muszę się wywiązać ze swojego obowiązku i napisać, że wiadomość o transferze Balotellego tak negatywnie podziałała na piłkarzy Liverpoolu, że przegrali z City :wink:.
A może jego obecność na Etihad tak zmotywowała byłych kolegów z Manchesteru City, że nakopali Liverpoolowi, ha? :prochno:

Jeśli chodzi o Di Marię, to wydaje mi się, że van Gaal może odejść od pomysłu grania trójką obrońców i przejść na 4-3-1-2, może De Jonga na środek pomocy dokupią?
Herrera - Fleczer - Di Maria
------------ Mata ------------
--- Van Persie - Rooney ---

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 12:43

bendzamin pisze: Jeśli chodzi o Di Marię, to wydaje mi się, że van Gaal może odejść od pomysłu grania trójką obrońców i przejść na 4-3-1-2, może De Jonga na środek pomocy dokupią?
Herrera - Fleczer - Di Maria
Ok. Takie zestawienie pasuje. Ale jest już to wróżenie z fusów. Moim zdaniem warto stworzyć takie zestawienie uwzględniając obecność wahadłowych.

Januzaj (Valencia) - Fleczer (Herrera) - Cleverey (Fellaini) - Di Maria (Young)
-----------------------------Mata (Rooney)--------------------------------

---------------Van Persie (Hernandez)----Rooney (Welbeck)-------------

Myślę, że Kagawa zostanie odpalony.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 13:07

bendzamin pisze:Herrera - Fleczer - Di Maria
:think:

W środku pola Di Maria oraz Herrera - zawodnicy usposobieni raczej ofensywnie - plus jedyny Fletcher jako człowiek od czarnej roboty, który swoją drogą nie jest piłkarzem najwyższych lotów? Chętnie to zobaczę.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 15:29

Obrazek
Nie widziałem Herrery zbyt wiele razy w akcji, ale liczby pokazują, że gra w destrukcji nie jest mu obca. Na defensywnego pomocnika kogoś będą chcieli ściągnąć, wydaje mi się, że najbliżej są teraz Blinda. Wydaje mi się, że to co rozrysowałem jest mniejszym samobójstwem (:prochno:) niż gra z tak ofensywnymi wahadłowymi (Januzaj/Valencia - Di Maria/Young), niezbyt silnym środkiem pola i trzema obrońcami, z których żaden nie jest na tę chwilę klasą światową. No ale wiadomo, to takie nasze gdybanie :)

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 22:51

Tymczasem....Capital One Cup
Milton Keynes Dons 4:0 Manchester :shock: :!:

De Gea
36 Vermijl
41 James
28 Anderson
06 Evans
38 Keane
37 Janko (off 45'Pereira)
26 Kagawa (off 20' Januzaj)
14 Hernández
19 Welbeck
22 Powell (off 57'Wilson)
:shock:

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 23:24

Di Maria w tej chwili :prochno:

Obrazek

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 23:51

Di Maria płakał, że nie zawracał. :D

3 mecz-wpadka z rzędu to nie jest przypadek. Jutro możemy się spodziewać kolejnych doniesień, jakoby Vidal był już w drodze do Anglii. :smile: Pozostaje mieć nadzieję, że VG nie jest przekonany do postury Vidala, który w dalszym ciągu wygląda jak pączek. :prochno:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2014, 23:55

Ja jestem za to ciekaw ile cierpliwości będą mieć włodarze (i kibice) United mając na uwadze tragiczny sezon Moyesa - czy magia nazwiska van Gaala powoli mu się utrzymać cały sezon z takimi wynikami.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 07:32

myślę, że dopóki nie pokarze swoim piłkarzom jaj (dosłownie) to nic z tego nie będzie...

EDIT:
@AdiJuve: a co to za nazwisko ten LvG? ;) to nie Mourinho czy Guardiola tylko zwykła popierdułka ;] kogo on niby mógłby przyciągnąć kogo nie byłby w stanie Moyes?
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2014, 11:12 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 08:51

Van Gall miał im przyciągać gwiazdy a tutaj jedynie przepłacony Rojo i to samo Di Maria,którymi nikt inny za taką kasę nie był zainteresowany.
Van Gall już się zaczyna bronić i wypowiada się jakoby budowanie zespołu mogło trwać ponad rok, ciekawe co na to kibice i włodarze United:)

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 11:03

AdiJuve pisze:Van Gall miał im przyciągać gwiazdy a tutaj jedynie przepłacony Rojo i to samo Di Maria,którymi nikt inny za taką kasę nie był zainteresowany.
Van Gall już się zaczyna bronić i wypowiada się jakoby budowanie zespołu mogło trwać ponad rok, ciekawe co na to kibice i włodarze United:)
i ma racje, tam trzeba przewietrzyc polowe skladu i wpoic im zupelnie nowy sposob gry i mentalnosc, tego nie da sie zrobic w dwa miesiace.
ciesze sie, ze United tak sie nie powodzi, bo nigdy ich nie lubilem, nie moge jednak oprzec sie pesymizmowi i caly czas mam w glowie, ze my mozemy zaliczyc podobny start w tym sezonie.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 11:59

Ja tam podziwiałem Fergusona, że z tak przeciętną pomocą potrafił tyle wygrywać w Anglii i Europie. Powiedzmy sobie szczerze, że na papierze (poza kilkoma wyjątkami) United wygląda przeciętnie. Płkarze indywidualnie nie mają startu do zawodników Chelsea, Man. City, a nawet chyba Arsenalu. Oczywiście jednostki to nie wszystko, bo można zbudować drużynę monolit jak Klopp czy Simeone, ale to nie takie proste. Obawiam się że kibice Diabłów na sukcesy poczekają dłużej niż im się wydaje. Tutaj trzeba zacząć pracę od podstaw, przewietrzyć szatnię, sprowadzić gwiazdę na środek pomocy i do obrony. Potrzebny jest długofalowy projekt.
Ta sytuacja chyba jeszcze dobitniej pokazuje kim dla Manchesteru był SAF.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 13:59

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego van Gaal zupełnie nie inwestuje w zawodników do środka pola? Przecież w United tam mają - i to od kilku lat - pobojowisko.

ODPOWIEDZ