Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Na forum, a i owszem, było. Ale gazety zajmowały zgoła odmienne stanowisko powtarzając, że Conte wręcz wymaga od dyrektorów kogoś z charakterem do ataku, kto stałby się liderem tejże formacji.white_wolv pisze:Tak mnie tylko jedno ciagle zastanawia. Jak mowilo sie o powrocie Ibry to tyle bylo gadania w gazetach i na forum ze Ibra ze swoim charakterem moglby zburzyc cala harmonie i wspaniala rodzinna atmosfere w Juve.

- Lucas87
- Juventino
Teraz ważnym celem powinno być sprzedanie jak największej ilości zbędnych graczy. Uważam, że dużym sukcesem będzie pozbycie się Matriego, Melo, Isli, oraz Zieglera jednocześnie. Jeśli odejdzie chociaż dwóch z nich to już będzie coś.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W tym konkretnym przypadku wina jest raczej po środku, czy też po stronie Manciniego. W wywiadzie, do którego link wklejam pod spodem, cała sytuacja została szczegółowa omówiona. Mam wrażenie, że kilka sytuacji zostało niepotrzebnie rozdmuchanych, często winny był też sam trener, który, powiedzmy sobie szczerze, nie ogarniał sytuacji i nie miał u piłkarzy szacunku czy też posłuchu (patrz choćby sytuacja z Balotellim). Wielu kibiców City bardzo żałuje tego transferu i odbiera Argentyńczyka jako najlepszego zawodnika drużyny, który zawsze zostawiał serce na boisku. W zeszył sezonie zresztą nie pisało się już o żadnych ekscesach z jego udziałem.white_wolv pisze: A jak przychodzi niesforny Tevez ktory lubi sie wypiąć na trenera i powiedzieć że on nie wejdzie na boisko (co Ibrze sie raczej nie zdarzyło nigdy) to jakoś cisza.
Rzeczony wywiad:
- YaSq
- Juventino
W WHU do dzis spiewaja piosenki o Tevezie chwalac jego walecznosc. W MU tez raczej nie sprawial klopotow. Dopiero gdy trwafil do druzyny rozkapryszonych gwiazdek z trenerem ktory nigdy nic nie wygral ale za to dobrze wyglada na zdjeciach, zaczely byc z nim problemy. Znudzil sie Anglia. No i przedewszystkim Tevez w swoim pierwszym sezonie zawsze swiecil jasno.
Ja uwazam ze Tevez to poprostu charakterny chlopak, a nie idiota tak jak Balotelli tylko typ walczaka. Conte to trener charyzmatyczny. Jak razem beda mieli ten sam cel, a raczej Tevez nie przychodzi tu odcinac kolejnych kuponow to swietnie beda sie dogadywac.
Ja uwazam ze Tevez to poprostu charakterny chlopak, a nie idiota tak jak Balotelli tylko typ walczaka. Conte to trener charyzmatyczny. Jak razem beda mieli ten sam cel, a raczej Tevez nie przychodzi tu odcinac kolejnych kuponow to swietnie beda sie dogadywac.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Lucas87 pisze:Teraz ważnym celem powinno być sprzedanie jak największej ilości zbędnych graczy. Uważam, że dużym sukcesem będzie pozbycie się Matriego, Melo, Isli, oraz Zieglera jednocześnie. Jeśli odejdzie chociaż dwóch z nich to już będzie coś.
Sukcesem będzie sprzedanie Matriego do Milanu za kwotę równą transferowi Teveza. Deal do zrobienia.
- pan Zambrotta
- Juventino
boskie: http://www.juvepoland.com/news.php?id=25767
Jednak nie śmiejmy się za głośno, jeden z redaktorów JP jest zagorzałym fanem łysego czoła Gallianiego, z nim zdobylibyśmy już LM
Ktoś się orientuje, czy podczas badań medycznych sprawdza się również głowę ( w sensie psychikę ) zawodnika ?
Bo jeśli tak, to jednak trochę się obawiam 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- SKAr7
- Juventino
To raz, a dwa, że duo Tevez-Llorente daje nam w końcu dużą siłę fizyczną z przodu. A okropnie to wyglądało z Chelsea na SB i Bayernem, kiedy nie byliśmy w stanie grać swojej piłki, bo nie dawaliśmy rady utrzymać się przy piłce wyżej, niż na 60 metrze. Na JS udawało się Vuciniciowi i od razu 3:0.yanquez pisze: Ciężko wyobrazić sobie napastnika, który lepiej uzupełniałby się z Llorente.
Mam jeszcze nastrój na zobaczenie manewru podgoriczańskiego w to okienko. Ale nie jest on niezbędny.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeśli Balotelli zdał "testy psychologiczne", to Tevez zrobi to tym bardziej.fazzi pisze:Ktoś się orientuje, czy podczas badań medycznych sprawdza się również głowę ( w sensie psychikę ) zawodnika ?Bo jeśli tak, to jednak trochę się obawiam
- pęto
- Juventino
Tak to nie grałby u nas nigdy Davids czy inny Montero. Tevez to charakternik i powinien się pokazać z jak najlepszej strony. Umiejętności ma ogromne, w City był jednym z wielu, u nas będzie potencjalnym olstarem, więc i motywacji powinno przybyć.fazzi pisze:Ktoś się orientuje, czy podczas badań medycznych sprawdza się również głowę ( w sensie psychikę ) zawodnika ?Bo jeśli tak, to jednak trochę się obawiam
Mam wrażenie, że GM czytuje regularnie to forum i po fali hejtów, jaka na niego wpadła, pokazał swój kunszt. Jak napisano - dodatkowe 3 melony będą niczem, ponieważ jeżeli się zaktualizują, to w kasie klubu będzie ich znacznie więcej.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- superabramowicz
- Juventino
Oglądam od rana. Apacz będzie niszczył

- Robaku
- Juventino
A mnie tak zastanawia ten Isla. Czy jeśli pozyskaliśmy Teveza za takie hajsy, to czy jednak nie dać ostatnie pół roku Mauricio na przepracowanie w pełni sezonu przygotowawczego pod okiem Conte. Nie bardzo mamy te opcje w ataku na tamtej stronie, więc może jednak warto dać mu jeszcze te rundę.
Jest kilku zawodników do odstrzalu jak Melo, DeCeglie, Ziegler, zapewne Matri lub Quag - jeśli nie obaj, więc może na tym by warto było się skupić.
W przyjście Jojo w to okienko nie wierze, tylko zastanawia mnie co z Polim, z którym notabene bylismy już dogadani zimą, co ewentualnie z Obiangiem.
Jest kilku zawodników do odstrzalu jak Melo, DeCeglie, Ziegler, zapewne Matri lub Quag - jeśli nie obaj, więc może na tym by warto było się skupić.
W przyjście Jojo w to okienko nie wierze, tylko zastanawia mnie co z Polim, z którym notabene bylismy już dogadani zimą, co ewentualnie z Obiangiem.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Chyba jednak zostaniemy przy 3-5-2 co dobrze nie wróży. Na SerieA wystarczy ale nie na LM, mogliby się jeszcze zainteresować skrzydłowymi napastnikami Nani/Ilicic, lub może jeszcze powalczą o Jovetica. Szkoda Mertensa który przeszdł do Napoli. Nie wiem czemu Marotta i Paratici nie interesują się zawodnikami którzy wyróżniają się w słabszych ligach jak właśnie holenderska, francuska, czy portugalska.
- albertcamus
- Juventino
Może dlatego, że to nie jest nic warte?Alexinhio-10 pisze: Nie wiem czemu Marotta i Paratici nie interesują się zawodnikami którzy wyróżniają się w słabszych ligach jak właśnie holenderska, francuska, czy portugalska.
- francois
- Juventino
System, którym wywalczyliśmy dwa mistrzostwa, puchar i superpuchar nagle nie wróży dobrze? :doh:Alexinhio-10 pisze:Chyba jednak zostaniemy przy 3-5-2 co dobrze nie wróży.
No dobra, zagalopowałem sięRobaku pisze:Francois, ale po pierwsze jaki puchar?

Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 12:45 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”