Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:29

white_wolv pisze:Tak mnie tylko jedno ciagle zastanawia. Jak mowilo sie o powrocie Ibry to tyle bylo gadania w gazetach i na forum ze Ibra ze swoim charakterem moglby zburzyc cala harmonie i wspaniala rodzinna atmosfere w Juve.
Na forum, a i owszem, było. Ale gazety zajmowały zgoła odmienne stanowisko powtarzając, że Conte wręcz wymaga od dyrektorów kogoś z charakterem do ataku, kto stałby się liderem tejże formacji.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:35

Teraz ważnym celem powinno być sprzedanie jak największej ilości zbędnych graczy. Uważam, że dużym sukcesem będzie pozbycie się Matriego, Melo, Isli, oraz Zieglera jednocześnie. Jeśli odejdzie chociaż dwóch z nich to już będzie coś.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:36

white_wolv pisze: A jak przychodzi niesforny Tevez ktory lubi sie wypiąć na trenera i powiedzieć że on nie wejdzie na boisko (co Ibrze sie raczej nie zdarzyło nigdy) to jakoś cisza.
W tym konkretnym przypadku wina jest raczej po środku, czy też po stronie Manciniego. W wywiadzie, do którego link wklejam pod spodem, cała sytuacja została szczegółowa omówiona. Mam wrażenie, że kilka sytuacji zostało niepotrzebnie rozdmuchanych, często winny był też sam trener, który, powiedzmy sobie szczerze, nie ogarniał sytuacji i nie miał u piłkarzy szacunku czy też posłuchu (patrz choćby sytuacja z Balotellim). Wielu kibiców City bardzo żałuje tego transferu i odbiera Argentyńczyka jako najlepszego zawodnika drużyny, który zawsze zostawiał serce na boisku. W zeszył sezonie zresztą nie pisało się już o żadnych ekscesach z jego udziałem.

Rzeczony wywiad:

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:38

W WHU do dzis spiewaja piosenki o Tevezie chwalac jego walecznosc. W MU tez raczej nie sprawial klopotow. Dopiero gdy trwafil do druzyny rozkapryszonych gwiazdek z trenerem ktory nigdy nic nie wygral ale za to dobrze wyglada na zdjeciach, zaczely byc z nim problemy. Znudzil sie Anglia. No i przedewszystkim Tevez w swoim pierwszym sezonie zawsze swiecil jasno.

Ja uwazam ze Tevez to poprostu charakterny chlopak, a nie idiota tak jak Balotelli tylko typ walczaka. Conte to trener charyzmatyczny. Jak razem beda mieli ten sam cel, a raczej Tevez nie przychodzi tu odcinac kolejnych kuponow to swietnie beda sie dogadywac.

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:45

Lucas87 pisze:Teraz ważnym celem powinno być sprzedanie jak największej ilości zbędnych graczy. Uważam, że dużym sukcesem będzie pozbycie się Matriego, Melo, Isli, oraz Zieglera jednocześnie. Jeśli odejdzie chociaż dwóch z nich to już będzie coś.

Sukcesem będzie sprzedanie Matriego do Milanu za kwotę równą transferowi Teveza. Deal do zrobienia.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:07

boskie: http://www.juvepoland.com/news.php?id=25767

Jednak nie śmiejmy się za głośno, jeden z redaktorów JP jest zagorzałym fanem łysego czoła Gallianiego, z nim zdobylibyśmy już LM :smile:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:12

Ktoś się orientuje, czy podczas badań medycznych sprawdza się również głowę ( w sensie psychikę ) zawodnika ? :prochno: Bo jeśli tak, to jednak trochę się obawiam :D

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:19

yanquez pisze: Ciężko wyobrazić sobie napastnika, który lepiej uzupełniałby się z Llorente.
To raz, a dwa, że duo Tevez-Llorente daje nam w końcu dużą siłę fizyczną z przodu. A okropnie to wyglądało z Chelsea na SB i Bayernem, kiedy nie byliśmy w stanie grać swojej piłki, bo nie dawaliśmy rady utrzymać się przy piłce wyżej, niż na 60 metrze. Na JS udawało się Vuciniciowi i od razu 3:0.

Mam jeszcze nastrój na zobaczenie manewru podgoriczańskiego w to okienko. Ale nie jest on niezbędny.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:20

fazzi pisze:Ktoś się orientuje, czy podczas badań medycznych sprawdza się również głowę ( w sensie psychikę ) zawodnika ? :prochno: Bo jeśli tak, to jednak trochę się obawiam :D
Jeśli Balotelli zdał "testy psychologiczne", to Tevez zrobi to tym bardziej. :smile: Wszak w tym przypadku nie mówimy o rekrutacji do policji. :rotfl:

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:20

fazzi pisze:Ktoś się orientuje, czy podczas badań medycznych sprawdza się również głowę ( w sensie psychikę ) zawodnika ? :prochno: Bo jeśli tak, to jednak trochę się obawiam :D
Tak to nie grałby u nas nigdy Davids czy inny Montero. Tevez to charakternik i powinien się pokazać z jak najlepszej strony. Umiejętności ma ogromne, w City był jednym z wielu, u nas będzie potencjalnym olstarem, więc i motywacji powinno przybyć.

Mam wrażenie, że GM czytuje regularnie to forum i po fali hejtów, jaka na niego wpadła, pokazał swój kunszt. Jak napisano - dodatkowe 3 melony będą niczem, ponieważ jeżeli się zaktualizują, to w kasie klubu będzie ich znacznie więcej.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
superabramowicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:22

Oglądam od rana. Apacz będzie niszczył :D

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:22

A mnie tak zastanawia ten Isla. Czy jeśli pozyskaliśmy Teveza za takie hajsy, to czy jednak nie dać ostatnie pół roku Mauricio na przepracowanie w pełni sezonu przygotowawczego pod okiem Conte. Nie bardzo mamy te opcje w ataku na tamtej stronie, więc może jednak warto dać mu jeszcze te rundę.
Jest kilku zawodników do odstrzalu jak Melo, DeCeglie, Ziegler, zapewne Matri lub Quag - jeśli nie obaj, więc może na tym by warto było się skupić.
W przyjście Jojo w to okienko nie wierze, tylko zastanawia mnie co z Polim, z którym notabene bylismy już dogadani zimą, co ewentualnie z Obiangiem.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:34

Chyba jednak zostaniemy przy 3-5-2 co dobrze nie wróży. Na SerieA wystarczy ale nie na LM, mogliby się jeszcze zainteresować skrzydłowymi napastnikami Nani/Ilicic, lub może jeszcze powalczą o Jovetica. Szkoda Mertensa który przeszdł do Napoli. Nie wiem czemu Marotta i Paratici nie interesują się zawodnikami którzy wyróżniają się w słabszych ligach jak właśnie holenderska, francuska, czy portugalska.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:36

Alexinhio-10 pisze: Nie wiem czemu Marotta i Paratici nie interesują się zawodnikami którzy wyróżniają się w słabszych ligach jak właśnie holenderska, francuska, czy portugalska.
Może dlatego, że to nie jest nic warte?

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:37

Alexinhio-10 pisze:Chyba jednak zostaniemy przy 3-5-2 co dobrze nie wróży.
System, którym wywalczyliśmy dwa mistrzostwa, puchar i superpuchar nagle nie wróży dobrze? :doh:
Robaku pisze:Francois, ale po pierwsze jaki puchar?
No dobra, zagalopowałem się :D Ale w finale też dawno nie byliśmy :D
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 12:45 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany