Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:34

yanquez pisze:Ciężko wyobrazić sobie napastnika, który lepiej uzupełniałby się z Llorente.
nawet pomimo faktu, że nigdy nie grali razem.
Eksperci z JP.

Też mam wrażenie, że starania Marotty o jakość w ataku nie ograniczą się do zaklepania Teveza. Przyjdzie ktoś z dwójki Jovetić, Diamanti ?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:38

pumex pisze:Ponoć Tevez ma wylądować w Mediolanie o 15:30 i od razu przyjechać do hotelu w Turynie. Jeśli po drodze nie odbije go prywatny samolot braci Della Valle, powinno być dobrze :wink:

Ogólnie, dziś jest ważny dzień nie tylko z powodu przylotu Apacza. Niedługo zaczyna się zebranie dyrektorów Juve. Być może będziemy wiedzieli, na ile jeszcze możemy sobie pozwolić w tym oknie transferowym
O dziwo testy ma przejść jutro, ale sam kontrakt podpisać jeszcze dzisiaj. :wink: Wieczorem planowana jest kolacja, na której kibice będą mogli przywitać Apacza - liczę na "chi non salta rossonero e'". :smile:

Na tym spotkaniu zarządu ma co prawda zostać zatwierdzony tegoroczny budżet na transfery, ale rzekomo nowych środków nie dostaniemy. Rzekomo. Ja spodziewam się przedłużenia umowy Marotty i ogłoszenia transferu Teveza.

Ogbonna bliziutko, a dzisiaj mamy się jeszcze spotkać w sprawie Jove. :pray:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:41

Ivory pisze:Badania lekarskie ponoć jutro. Do tego czasu proszę wykazać się siłą spokoju.
ZGŁASZAM SIĘ !

To co już nie Miernotta i nie Zezol ?

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:42

mrozzi pisze:Ja spodziewam się przedłużenia umowy Marotty

To dużo wyjaśnia. Beppe poczuł bat na tyłku i się zajął poważnymi negocjacjami :C

Czyli do 15.30 aż będą fotki Teveza na lotnisku powinniśmy się wstrzymać z fapaniem?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:42

Zrobią mu szybkie oględziny jak na komisji wojskowej - "zdrowy jak byk, podpisujemy".

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:45

mrozzi pisze: O dziwo testy ma przejść jutro, ale sam kontrakt podpisać jeszcze dzisiaj.
Podpisanie kontraktu przed testami? nie wydaje mnie się.
Sila Spokoju pisze: To co już nie Miernotta i nie Zezol ?
Kto powiedział, że nie? :prochno:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 10:49

pan Zambrotta pisze:
yanquez pisze:Ciężko wyobrazić sobie napastnika, który lepiej uzupełniałby się z Llorente.
nawet pomimo faktu, że nigdy nie grali razem.
Eksperci z JP.
:shock: Weź proszę mnie nie osłabiaj...
Lepiej będzie się uzupełniał duży, silny egzekutor z małym, szybkim dynamitem (L-T) czy z drugim wieżowcem (L-Gomez dajmy na to)?
Przecież to oczywiste...
pan Zambrotta pisze:mam wrażenie, że starania Marotty o jakość w ataku nie ograniczą się do zaklepania Teveza.
Ekspert z JP ma wrażenie...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:00

Kamex22 pisze:
mrozzi pisze:Ja spodziewam się przedłużenia umowy Marotty
To dużo wyjaśnia. Beppe poczuł bat na tyłku i się zajął poważnymi negocjacjami :C
Sądzę, że tu bardziej chodzi o widły, które szykowali userzy JP :prochno:

Tak sobie teraz pomyślałem:
- Diamanti (30 lat, ligowa średniaczyna, Ligi Mistrzów niet, 24/26 [all gole/asysty w lidze]) - 10 baniek minimum.
- Tevez (29 lat, zwycięstwo w LM, 84/43 [all gole/asysty w lidze], ponad 60 występów w reprezentacji] - 9 baniek + bonusy

:lol:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:03

yanquez pisze:
pan Zambrotta pisze:mam wrażenie, że starania Marotty o jakość w ataku nie ograniczą się do zaklepania Teveza.
Ekspert z JP ma wrażenie...
moja eksperckość: 1988
twoja eksperckość: 1688

jeszcze jakieś wąty?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:03

Myślę, że Marotta chce uniknąć sytuacji z przeszłości, kiedy to wszystko było zaklepane, a potem jakiś piłkarz i tak się ostatecznie u nas nie zjawiał. Trzeba go oficjalnie potwierdzić i tyle. Marotta musiał sobie zdawać sprawę z faktu, że kończy mu się kontrakt, a w prasie znów przewija się w naszym kontekście milion nazwisk, nic z kolei się w tym temacie nie robi. Kontrakt przedłużymy z nim na pewno, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Zwłaszcza bo takiej bombie.

Ja do Beppe naprawdę bym nic nie miał, gdyby ten człowiek był bardziej zdecydowany. Tu nawet nie chodzi o pieniądze, jakie ma dyspozycji, bo my nie jesteśmy szejki czy inne ruskie, by móc sobie pozwolić na transfer za 60 mln €. Za dużo jednak kombinuje. Bywa, że kupuje szrot, a potem brakuje, by pozyskać kogoś wartościowego. Zawsze powinien działać tak jak wczoraj. Latać koło tyłka, bo przecież w jego interesie jest pozyskanie piłkarza i teksty typu "my jesteśmy Juventusem" nikogo nie ruszają, bo tylko hajs ma się zgadzać. Trzeba Łysemu oddać to, że pozyskał kilku fenomenalnych graczy, kilku rozwinęło skrzydła właśnie u nas. Za darmo pozyskani Pirlo, Pogba, Llorente. Za grosze przybył obecnie najlepszy defensor włoski - Barzagli. Apacz - piłkarz z absolutnego światowego topu, który w pojedynkę jest w stanie przesądzać o losach spotkań, mający przed sobą kilka lat gry na wysokim poziomie, mogący pochwalić się bardzo dobrymi statystykami podczas gry w Anglii (a może grać jeszcze lepiej, bo w klubach typu City nikt nie prezentuje pełni swoich możliwości, brak motywacji itd.) za około 12 mln! Majstersztyk. Nie zapominajmy, że za bardzo niewiele (z dzisiejszej perspektywy) przybył Vidal. Ktoś na włoskim forum obliczył, że wydaliśmy na te transfery (wliczając w to już Teveza) około 20 mln, gdzie wartość tych piłkarzy przekracza obecnie grubo ponad 100! Conte walnie przyczynił się do zdobycia 2 mistrzostw, ale Marotta sprowadził mu kilku świetnych czy też nawet wybitnych graczy. Mimo wszelkiego rodzaju zarzutów pod jego adresem, czyt. między innymi problemów z pozyskaniem Top-playera (o którego staraliśmy się przecież od 2 lat), braku zdecydowania przy przeprowadzaniu niektórych transferów, niejednokrotnie działania po omacku i wywaleniu "kilku ładnych" milionów w błoto jest najlepszym dyrektorem sportowym we Włoszech, a fajne postępy robi też Paratici. Nie znaczy to oczywiście, że może spocząć na laurach. Okienko się dla nas jeszcze nie skończyło i ma walczyć dalej.
yanquez pisze: Lepiej będzie się uzupełniał duży, silny egzekutor z małym, szybkim dynamitem (L-T) czy z drugim wieżowcem (L-Gomez dajmy na to)?
Przecież to oczywiste...
Zgadzam się. Llorente świetnie gra głową, wysoki, silny fizycznie, dobra intuicja, typowy gracz do wykończenia. Tevez mały, szybki, świetna technika, sporo asyst. Pamiętajmy, że obaj mówią po hiszpańsku, więc problemów z komunikacją też raczej nie powinno być.

Na deser:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 1084_n.jpg
8)

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:08

Diamanti niczym się nie wyróżnia na tym Pucharze Konfederacji. Na tę chwilę wygląda słabo, za to nasz Giacherinho bardzo fajnie sobie hasa w tym turnieju.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:25

Tak mnie tylko jedno ciagle zastanawia.
Jak mowilo sie o powrocie Ibry to tyle bylo gadania w gazetach i na forum ze Ibra ze swoim charakterem moglby zburzyc cala harmonie i wspaniala rodzinna atmosfere w Juve. Ile to userow pisalo jaki ten Ibra krnabrny i niedobry... Podobnie było przy okazji Cassano zresztą.

A jak przychodzi niesforny Tevez ktory lubi sie wypiąć na trenera i powiedzieć że on nie wejdzie na boisko (co Ibrze sie raczej nie zdarzyło nigdy) to jakoś cisza.

Nie mówię że sie nie ciesze z tego transferu..ale ciekawa sprawa.

Czy City nam wlasnie nie wepchnelo zepsutego owocu za 9 mln eurosow ? ;)

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:27

W poprzednim sezonie Tevez "działał :prochno: " bez zarzutów :)
Poczytajcie sobie komentarze kibiców City

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:28

Conte podobno jest wielkim fanem Teveza i skoro Antek twierdzi, że jego charakter będzie wartością dodatnią, a nie czynnikiem destrukcyjnym, to wypada mu wierzyć :think:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 11:29

O tak, do końca świata kupujmy "grzecznych chłopców".

Oby więcej tego typu "zepsutych owoców" za taką kasę.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany