Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
nawet pomimo faktu, że nigdy nie grali razem.yanquez pisze:Ciężko wyobrazić sobie napastnika, który lepiej uzupełniałby się z Llorente.
Eksperci z JP.
Też mam wrażenie, że starania Marotty o jakość w ataku nie ograniczą się do zaklepania Teveza. Przyjdzie ktoś z dwójki Jovetić, Diamanti ?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
O dziwo testy ma przejść jutro, ale sam kontrakt podpisać jeszcze dzisiaj.pumex pisze:Ponoć Tevez ma wylądować w Mediolanie o 15:30 i od razu przyjechać do hotelu w Turynie. Jeśli po drodze nie odbije go prywatny samolot braci Della Valle, powinno być dobrze
Ogólnie, dziś jest ważny dzień nie tylko z powodu przylotu Apacza. Niedługo zaczyna się zebranie dyrektorów Juve. Być może będziemy wiedzieli, na ile jeszcze możemy sobie pozwolić w tym oknie transferowym
Na tym spotkaniu zarządu ma co prawda zostać zatwierdzony tegoroczny budżet na transfery, ale rzekomo nowych środków nie dostaniemy. Rzekomo. Ja spodziewam się przedłużenia umowy Marotty i ogłoszenia transferu Teveza.
Ogbonna bliziutko, a dzisiaj mamy się jeszcze spotkać w sprawie Jove.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
ZGŁASZAM SIĘ !Ivory pisze:Badania lekarskie ponoć jutro. Do tego czasu proszę wykazać się siłą spokoju.
To co już nie Miernotta i nie Zezol ?

- Kamex22
- Juventino
mrozzi pisze:Ja spodziewam się przedłużenia umowy Marotty
To dużo wyjaśnia. Beppe poczuł bat na tyłku i się zajął poważnymi negocjacjami :C
Czyli do 15.30 aż będą fotki Teveza na lotnisku powinniśmy się wstrzymać z fapaniem?
- Lypsky
- Juventino
Podpisanie kontraktu przed testami? nie wydaje mnie się.mrozzi pisze: O dziwo testy ma przejść jutro, ale sam kontrakt podpisać jeszcze dzisiaj.
Kto powiedział, że nie?Sila Spokoju pisze: To co już nie Miernotta i nie Zezol ?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
:shock: Weź proszę mnie nie osłabiaj...pan Zambrotta pisze:nawet pomimo faktu, że nigdy nie grali razem.yanquez pisze:Ciężko wyobrazić sobie napastnika, który lepiej uzupełniałby się z Llorente.
Eksperci z JP.
Lepiej będzie się uzupełniał duży, silny egzekutor z małym, szybkim dynamitem (L-T) czy z drugim wieżowcem (L-Gomez dajmy na to)?
Przecież to oczywiste...
Ekspert z JP ma wrażenie...pan Zambrotta pisze:mam wrażenie, że starania Marotty o jakość w ataku nie ograniczą się do zaklepania Teveza.
- pumex
- Juventino
Sądzę, że tu bardziej chodzi o widły, które szykowali userzy JPKamex22 pisze:To dużo wyjaśnia. Beppe poczuł bat na tyłku i się zajął poważnymi negocjacjami :Cmrozzi pisze:Ja spodziewam się przedłużenia umowy Marotty

Tak sobie teraz pomyślałem:
- Diamanti (30 lat, ligowa średniaczyna, Ligi Mistrzów niet, 24/26 [all gole/asysty w lidze]) - 10 baniek minimum.
- Tevez (29 lat, zwycięstwo w LM, 84/43 [all gole/asysty w lidze], ponad 60 występów w reprezentacji] - 9 baniek + bonusy
:lol:

- pan Zambrotta
- Juventino
moja eksperckość: 1988yanquez pisze:Ekspert z JP ma wrażenie...pan Zambrotta pisze:mam wrażenie, że starania Marotty o jakość w ataku nie ograniczą się do zaklepania Teveza.
twoja eksperckość: 1688
jeszcze jakieś wąty?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Myślę, że Marotta chce uniknąć sytuacji z przeszłości, kiedy to wszystko było zaklepane, a potem jakiś piłkarz i tak się ostatecznie u nas nie zjawiał. Trzeba go oficjalnie potwierdzić i tyle. Marotta musiał sobie zdawać sprawę z faktu, że kończy mu się kontrakt, a w prasie znów przewija się w naszym kontekście milion nazwisk, nic z kolei się w tym temacie nie robi. Kontrakt przedłużymy z nim na pewno, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Zwłaszcza bo takiej bombie.
Ja do Beppe naprawdę bym nic nie miał, gdyby ten człowiek był bardziej zdecydowany. Tu nawet nie chodzi o pieniądze, jakie ma dyspozycji, bo my nie jesteśmy szejki czy inne ruskie, by móc sobie pozwolić na transfer za 60 mln €. Za dużo jednak kombinuje. Bywa, że kupuje szrot, a potem brakuje, by pozyskać kogoś wartościowego. Zawsze powinien działać tak jak wczoraj. Latać koło tyłka, bo przecież w jego interesie jest pozyskanie piłkarza i teksty typu "my jesteśmy Juventusem" nikogo nie ruszają, bo tylko hajs ma się zgadzać. Trzeba Łysemu oddać to, że pozyskał kilku fenomenalnych graczy, kilku rozwinęło skrzydła właśnie u nas. Za darmo pozyskani Pirlo, Pogba, Llorente. Za grosze przybył obecnie najlepszy defensor włoski - Barzagli. Apacz - piłkarz z absolutnego światowego topu, który w pojedynkę jest w stanie przesądzać o losach spotkań, mający przed sobą kilka lat gry na wysokim poziomie, mogący pochwalić się bardzo dobrymi statystykami podczas gry w Anglii (a może grać jeszcze lepiej, bo w klubach typu City nikt nie prezentuje pełni swoich możliwości, brak motywacji itd.) za około 12 mln! Majstersztyk. Nie zapominajmy, że za bardzo niewiele (z dzisiejszej perspektywy) przybył Vidal. Ktoś na włoskim forum obliczył, że wydaliśmy na te transfery (wliczając w to już Teveza) około 20 mln, gdzie wartość tych piłkarzy przekracza obecnie grubo ponad 100! Conte walnie przyczynił się do zdobycia 2 mistrzostw, ale Marotta sprowadził mu kilku świetnych czy też nawet wybitnych graczy. Mimo wszelkiego rodzaju zarzutów pod jego adresem, czyt. między innymi problemów z pozyskaniem Top-playera (o którego staraliśmy się przecież od 2 lat), braku zdecydowania przy przeprowadzaniu niektórych transferów, niejednokrotnie działania po omacku i wywaleniu "kilku ładnych" milionów w błoto jest najlepszym dyrektorem sportowym we Włoszech, a fajne postępy robi też Paratici. Nie znaczy to oczywiście, że może spocząć na laurach. Okienko się dla nas jeszcze nie skończyło i ma walczyć dalej.
Na deser:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 1084_n.jpg
8)
Ja do Beppe naprawdę bym nic nie miał, gdyby ten człowiek był bardziej zdecydowany. Tu nawet nie chodzi o pieniądze, jakie ma dyspozycji, bo my nie jesteśmy szejki czy inne ruskie, by móc sobie pozwolić na transfer za 60 mln €. Za dużo jednak kombinuje. Bywa, że kupuje szrot, a potem brakuje, by pozyskać kogoś wartościowego. Zawsze powinien działać tak jak wczoraj. Latać koło tyłka, bo przecież w jego interesie jest pozyskanie piłkarza i teksty typu "my jesteśmy Juventusem" nikogo nie ruszają, bo tylko hajs ma się zgadzać. Trzeba Łysemu oddać to, że pozyskał kilku fenomenalnych graczy, kilku rozwinęło skrzydła właśnie u nas. Za darmo pozyskani Pirlo, Pogba, Llorente. Za grosze przybył obecnie najlepszy defensor włoski - Barzagli. Apacz - piłkarz z absolutnego światowego topu, który w pojedynkę jest w stanie przesądzać o losach spotkań, mający przed sobą kilka lat gry na wysokim poziomie, mogący pochwalić się bardzo dobrymi statystykami podczas gry w Anglii (a może grać jeszcze lepiej, bo w klubach typu City nikt nie prezentuje pełni swoich możliwości, brak motywacji itd.) za około 12 mln! Majstersztyk. Nie zapominajmy, że za bardzo niewiele (z dzisiejszej perspektywy) przybył Vidal. Ktoś na włoskim forum obliczył, że wydaliśmy na te transfery (wliczając w to już Teveza) około 20 mln, gdzie wartość tych piłkarzy przekracza obecnie grubo ponad 100! Conte walnie przyczynił się do zdobycia 2 mistrzostw, ale Marotta sprowadził mu kilku świetnych czy też nawet wybitnych graczy. Mimo wszelkiego rodzaju zarzutów pod jego adresem, czyt. między innymi problemów z pozyskaniem Top-playera (o którego staraliśmy się przecież od 2 lat), braku zdecydowania przy przeprowadzaniu niektórych transferów, niejednokrotnie działania po omacku i wywaleniu "kilku ładnych" milionów w błoto jest najlepszym dyrektorem sportowym we Włoszech, a fajne postępy robi też Paratici. Nie znaczy to oczywiście, że może spocząć na laurach. Okienko się dla nas jeszcze nie skończyło i ma walczyć dalej.
Zgadzam się. Llorente świetnie gra głową, wysoki, silny fizycznie, dobra intuicja, typowy gracz do wykończenia. Tevez mały, szybki, świetna technika, sporo asyst. Pamiętajmy, że obaj mówią po hiszpańsku, więc problemów z komunikacją też raczej nie powinno być.yanquez pisze: Lepiej będzie się uzupełniał duży, silny egzekutor z małym, szybkim dynamitem (L-T) czy z drugim wieżowcem (L-Gomez dajmy na to)?
Przecież to oczywiste...
Na deser:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 1084_n.jpg
8)
- white_wolv
- Juventino
Tak mnie tylko jedno ciagle zastanawia.
Jak mowilo sie o powrocie Ibry to tyle bylo gadania w gazetach i na forum ze Ibra ze swoim charakterem moglby zburzyc cala harmonie i wspaniala rodzinna atmosfere w Juve. Ile to userow pisalo jaki ten Ibra krnabrny i niedobry... Podobnie było przy okazji Cassano zresztą.
A jak przychodzi niesforny Tevez ktory lubi sie wypiąć na trenera i powiedzieć że on nie wejdzie na boisko (co Ibrze sie raczej nie zdarzyło nigdy) to jakoś cisza.
Nie mówię że sie nie ciesze z tego transferu..ale ciekawa sprawa.
Czy City nam wlasnie nie wepchnelo zepsutego owocu za 9 mln eurosow ?
Jak mowilo sie o powrocie Ibry to tyle bylo gadania w gazetach i na forum ze Ibra ze swoim charakterem moglby zburzyc cala harmonie i wspaniala rodzinna atmosfere w Juve. Ile to userow pisalo jaki ten Ibra krnabrny i niedobry... Podobnie było przy okazji Cassano zresztą.
A jak przychodzi niesforny Tevez ktory lubi sie wypiąć na trenera i powiedzieć że on nie wejdzie na boisko (co Ibrze sie raczej nie zdarzyło nigdy) to jakoś cisza.
Nie mówię że sie nie ciesze z tego transferu..ale ciekawa sprawa.
Czy City nam wlasnie nie wepchnelo zepsutego owocu za 9 mln eurosow ?