Serie A 12/13 (23): Chievo 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 14:52

Myślę, że najlepszy atak w tym 3-5-2 tworzą Matri i Giovinco. Oni powinni wychodzić od pierwszych minut.
Quagliarella jest kompletnie bez formy, totalne dno. Vucinica zawsze ceniłem i broniłem, ale ostatnio jest bardzo irytujący, a Anelka to wielka niewiadoma.

Druga połowa słabsza, choć pierwsza też nie była przecież jakaś piorunująca. Mecz średni, cieszy postawa środka pomocy. Przy Pirlo i Pogbie Vidal ma więcej z gry. Marchisio, Marrone i Vidal razem to było jakieś nieporozumienie.

FORZA JUVE!!!
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 14:54

Arbuzini pisze:
ewerthon pisze:
filippo pisze:Vucinic za to ani nie strzela, ani nie walczy, ani się nie stara tylko irytuje.
Ale przynajmniej asystuję. Jest pod tym względem najlepszy w drużynie.
Wybacz, ale ja tego nie widzę. Vidal i Giovinco mają więcej asyst
To znaczy, że to zestawienie kłamie
http://www.juvepoland.com/text.php?id=1262

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 14:55

W mordę jeża, przegapiłem mecz, byłem przekonany, że gramy o 15ej. Ale grunt, że są 3 punkty.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:02

alina pisze:
KondzioJuveFans pisze:De Ceglie jak zwykle musi zawalić bramkę i wcale mnie to nie dziwi.
Jakby w tej sytuacji zamienić miejscami PDC i Caceresa, to też byście pisali, że wina De Ceglie. Tak samo pewnie z Barzaglim. PDC nie dał przyjąć asystentowi -wina PDC. Kto inny nie pokrył strzelca - wina PDC. Nie od dziś wiadomo, że Kuczer zawala bramki, nawet jak na ławie siedzi.
Si, tak dokładnie jest

Fajnie, ze sie tak spuszczacie nad Matrim, a po nastepnym meczu znowu wiadra gnojówki sie poleja...

To w koncu gdzie sie nadaje Marrone? Na obrone czy na defensywnego pom?
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2013, 15:04 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:03

Matri ostatnimi meczami pokazuje, że jak na razie jest naszym najlepszym napastnikiem.

Gdyby nieporadność w ataku to oprócz ładnego gola miałby dzisiaj na swoim koncie z 2-3 asysty.

Facet ewidentnie łapie formę, która charakteryzowała go zaraz po przyjściu do nas.

Oby jego forma dalej szła w górę, bo z ataku to chyba jego najbardziej lubię i trzymam kciuki, żeby dalej grał tak dobrze.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:05

ewerthon pisze:
Arbuzini pisze:
ewerthon pisze: Ale przynajmniej asystuję. Jest pod tym względem najlepszy w drużynie.
Wybacz, ale ja tego nie widzę. Vidal i Giovinco mają więcej asyst
To znaczy, że to zestawienie kłamie
http://www.juvepoland.com/text.php?id=1262
Patrzyłem na whoscored. Transfermarkt też to potwierdza, choć wiadomo, że oni inaczej liczą asysty. Juvepoland nie podaje swojego źródła.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:24

alina pisze: Nie od dziś wiadomo, że Kuczer zawala bramki, nawet jak na ławie siedzi.
Inna sprawa, że niemal w każdej ostatnio straconej bramce miał udział- z Lazio, z Genuą, z Chievo. Jeszcze inna, że w każdej z tych akcji zawalił jeszcze bardziej Caceres, a każda z tych bramek przeszła do legendy jako "babol Kuczera"... :whistle:
Jacky pisze: To w koncu gdzie sie nadaje Marrone? Na obrone czy na defensywnego pom?
Nadaje się na środkowego pomocnika, pod warunkiem, że nauczy się grać pod presją i spod tej presji uwalniać. Do tego momentu nawet nie ma go sensu tam wystawiać, bo wtedy zaczynamy grać w 10.

Genua ładnie trzęsie Lazio. Kucka z naszym Borriellierem grają kolejny fajny mecz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:31

SKAr7 pisze:
alina pisze: Nie od dziś wiadomo, że Kuczer zawala bramki, nawet jak na ławie siedzi.
Inna sprawa, że niemal w każdej ostatnio straconej bramce miał udział- z Lazio, z Genuą, z Chievo. Jeszcze inna, że w każdej z tych akcji zawalił jeszcze bardziej Caceres, a każda z tych bramek przeszła do legendy jako "babol Kuczera"... :whistle:
Nie mówię, że nie. Ale dziś akurat jakiegoś sporego błędu nie zauważyłem. A to nieładnie tak krytykować tylko na podstawie prawa serii :naughty: Tutto daje 6,5 "wreszcie świetny występ, na minus tylko niepotrzebna żółta kartka".

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:31

Nareszcie 3 pkt choć gra nie powalała. Zastanawia mnie czemu zawsze jak prowadzimy cofamy się głęboko i zaczynamy znowu grać po stracie gola :angry: . Gdyby nie 2 gole z 1 połowy skończyłoby się znowu 1-1. Fabio wszedł dziś i oprócz wywalczenia jednego faulu zapamiętam go jedynie z ciągłego machania rękami. Koniec marudzenia teraz pozytywy. Matri zagrał naprawdę dobrze, bramka z lewej nogi, prawie asysta, biegał, walczył naprawdę dobrze to wyglądało. Po powrocie Pirlo zmniejszyła się trochę liczba gał na pał z obrony, zdarzają się kombinacyjne rozegrania a to już coś. Rysiek dzisiaj znowu biegał jak szalony, zdobył bramkę z lewej nogi jak rasowy napastnik. Jednak jeszcze trochę pomarudzę mimo asysty znowu mnie Giovinco wkurza, oprócz biegania nie ma z niego pożytku. Dzisiaj miał kolejną dobrą sytuację i nie trafił w bramkę, staje się drugim Giaccherinim który oprócz szybkości nic nie ma.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:32

Większych teorii twórczych brak po meczu. Mecz na przełamanie. A teraz zawodnicy beda musieli pokazać że mają jaja. Przed nami Fiorentina i Roma. Mam nadzieje że Conte nie bedzie musiał naszych jakoś szczególnie motywować. A nasi zrobią swoje :C

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:32

Matri strzeka z pierwszej i do tego z powietrza, Giovinco asystuje piętką...to był faktycznie mecz Juve?

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:37

Tengen pisze: Fakt, ale tak dawno nie transmitowali naszych meczów, że już o tym zapomniałem. Może z Fiorentiną wreszcie walną transmisje.
Myślę, że to więcej jak pewne. Pokazywali nas jak graliśmy w Toskanii, a teraz mają dodatkowy atut w postaci Rafała Wolskiego :).

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:45

Juventus Turyn - Fiorentina 09.02 17:30 nSport HD

FC Celtic - Juventus Turyn 12.02 20:40 nSport HD

Roma - Juventus Turyn 16.02 20:45 nSport HD

Także następne 3 mecze mamy na nSport ;-)

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 15:54

Jacky pisze:
alina pisze:
KondzioJuveFans pisze:De Ceglie jak zwykle musi zawalić bramkę i wcale mnie to nie dziwi.
Jakby w tej sytuacji zamienić miejscami PDC i Caceresa, to też byście pisali, że wina De Ceglie. Tak samo pewnie z Barzaglim. PDC nie dał przyjąć asystentowi -wina PDC. Kto inny nie pokrył strzelca - wina PDC. Nie od dziś wiadomo, że Kuczer zawala bramki, nawet jak na ławie siedzi.
Si, tak dokładnie jest

Fajnie, ze sie tak spuszczacie nad Matrim, a po nastepnym meczu znowu wiadra gnojówki sie poleja...

To w koncu gdzie sie nadaje Marrone? Na obrone czy na defensywnego pom?

Mógł zaatakować tego gościa ostrzej a nie jak panienka i w konsekwencji straciliśmy gola. Jest słaby i nie zasługuje na grę w Juventusie tyle na temat.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 16:03

Sklad ataku trzeba zaczynać od Matriego, naprawdę dziwię się że nasz najlepszy strzelec z tamtego roku(!) musi czekać aż w swej łaskawości Mirko Szwagier i Sebastian Konus zwolnią mu miejsce.

Giovinco. Problem moim zdaniem leży głębiej niż jego obecna forma, dzięki której piłka z kolejno 5m i 3m nie może wpaść do bramki po jego strzałach. To jest zawodnik na kontrę. Niestety. W parmie, jak i w 10 innych drużynach serie a gra się z kontry i facet ma smykałkę do takiej gry. W Juventusie musi grać tyłem do bramki i tego nie umie. Albo go przepchną, albo sam się źle zastawi. Więc nawet jak poprawi swoją obecną formę, to dalej moim zdaniem będzie efekt niewiele lepszy.

Bardzo slaby mecz Pogby, chyba najgorszy w jego karierze tutaj. Straty, straty, straty. Marrone też niepewnie na obronie. Młodzi, nie młodzi, ale wygraliśmy tylko 2:1 z Chievo. Pewnych rzeczy można chyba już od nich wymagać.

Zablokowany