Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
wtulazel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:52

MishaAveJuve pisze:Nie porównuj Porto do Juve czlowieku, rozumiem że teraz Porto jest lepsze, ale popatrz na historie...
Wiesz, my zdobyliśmy 8 pucharów europejskich, Porto 5... więc duża ta różnica nie jest, jakkolwiek porównywanie VB do Conte jest bez sensu, bo jednak VB szlifował swój warsztat u innych wielkich menadżerów, a Conte mógł co najwyżej u naszych trenerów coś podłapać :-D

Nie pozostało nam nic innego jak życzyć Conte powodzenia, bo właściwie co innego możemy zrobić... A jak nie to mam nadzieję, że zarząd (ktokolwiek nim wtedy będzie) zrozumie, że ani "żółtodziób", ani Włoch nie jest dobry w tym momencie

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:56

Nie grając w pucharach, powinniśmy mieć w rękawie jakiegoś asa, który przyciągnąłby do nas wielkich zawodników. A tak mamy jedynie stadion, który dla najlepszych na pewno nie będzie aspektem motywującym do podpisania umowy z Juve. Nawet ewentualnie spore pieniądze na transfery wiele nie zmienią. Postać charyzmatycznego, ZNANEGO trenera mogłaby mieć jakiś wpływ, ale zarząd nie wyciąga jakichkolwiek wniosków z poprzednich sezonów.

Uwielbiam Conte, Juventino z krwi i kości, ale to zdecydowanie za mało na klub, który znajduje się w takim dole. Wygranie Serie B to żaden sukces, a styczność z pierwszą ligą Antonio miał malusią. Przyznanie Conte tego stanowiska z samej jedynie sympatii to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na który nie mogliśmy sobie pozwolić.

Nawet nie chodzi o to, czy Conte sobie poradzi czy też nie, ale o fakt, że stawiamy kolejny irracjonalny krok, podejmując ogromne ryzyko. Niech nikt nie wyjeżdża z tekstami o "drugim Guardioli", bo mowa tu o dwóch zupełnie różnych środowiskach zastanych przez obu szkoleniowców.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:57

Antichrist pisze:
MishaAveJuve pisze:http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php

Conte już jest trenerm Juve!
News tutaj też już wisi na głównej i było o tym jedną stronę temu. :P Jak dla mnie porażka. Conte jako zawodnika = klasa. Conte jako trener = wielka niewiadoma, na którą Juventusu nie stać. Gdzie Agnelli ma oczy? Przecież pamięta doskonale eksperyment z Ferrarą, mógł wybić to z glowy Miernemu.

A to przepraszam, tak czy inaczej procentowo układa się to tak
porażka Conte jako trenera=85%, suksec Conte jako trenera = 15%

Ewidentnie musieliśmy podjąć tę bolesną dla nas wszystkich decyzję, niezbędną jednakowoż w tych rozczarowujących okolicznościach. W pewnym sensie takie decyzje są częścią świata piłki.

Nie wiem jak Was ale mnie bardzo boli że żegnamy się z taką tuzą światowego footballu, ale Marotta zapewnił nam kolejną :prochno:

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:06

Ciszej na tą trumną, panowie.

Conte.... :angry:
CHCIAŁBYM SIĘ MYLIĆ, ale mam przemożne wrażenie, że to będzie drugi Ferrara. Na dziś jestem bardzo na nie temu trenerowi.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:07

MishaAveJuve pisze: Lanzafame jest i już Pazienza jest nooo
Nie wiem, gdzie jest Lanza ala na pewno nie w Juve. I na pewno nie wroci do Nas. Jestem tego w 100% pewien, bo jak na razie, to byl na ten temat jeden, jedyny, durny news, oparty o Leggo.

A co do Conte, to jak juz mowilem... Szkoda gadac. Kolejny wielki eksperyment.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:12

szkoda jakku, że urwałeś przed cytownymi słowami, wyraz "prawie"
a całe zdanie brzmi "prawie laznazafe jest z nami"

i kto tu wybiórczo wycina z kontekstu, ojjj taki mały hipokryta z Ciebie.

no to jak mam tych sprzymierzeńców w ruchy antyMarottowym czy mam
czekać do końca sierpnia? w sumie to tylko kwestia czasu :)

Chociaż nie ukrywam, że bardzo chciałbym się mylić

pezet1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:18

Arcadio Morello pisze:Chelsea zwolniła Carlo Ancelottiego... :whistle:. Może on by był odpowiednim kandydatem na trenera Juve, a nie Conte? Według mnie Conte nic nie da...
Też wolę Ancelottiego

Obrazek
Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:18

Wysoce nieodpowiedzialne jest powierzanie funkcji trenera nieobytego z trenerką na światowym poziomie Conte, mimo całej sympatii do naszego byłego kapitana również uważam ,że lekko mówiąc - ryzykowne jest powierzanie mu stanowiska trenera w Juve. Pozostaje mieć nadzieję ,że faktycznie Antonio okaże się naszym "zbawicielem" ,że będzie miał jaja, by opieprzyć w razie czego chłopaków, że postawi na solidną dyscyplinę... Od Ciro ma na pewno większe doświadczenie, wierzę ,że będzie dobrze. No bo jak inaczej? Jesteśmy Juventusem - damy radę panowie :ok:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:21

Jeżeli Conte naprawdę zostanie naszym nowym trenerem to kompletnie nie rozumiem tej decyzji. W ogóle nie wierzę w to, że nasz były kapitan jest w stanie wyciągnąć Juventus z kryzysu. Bardzo chciałbym się mylić, mam nadzieję, że Pan Antoni udwodni mi, że jestem wielkim ignorantem, który nie potrafi dostrzec i docenić jego kunsztu trenerskiego. Trzecie miejsce w przyszłym sezonie uznam za WIELKI sukces. Panie Antoni proszę nie zawieść.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:22

Zaraz mnie krew zaleje! Przecież Ancelotti jest do zgarnięcia od ręki!

Rusz zad chędożony zezolu, bo zaszlachtuję Cię jak wieprza!

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:24

Samo krzyczenie nie wystarczy, jakby wystarczyło wzięli by pierwszego lepszego kibola z polski i dawał by rade, a takiego co kieruje żyletą i dopingiem to już w ogóle. Trzeba kogos kto ma pomysły, wizje, charyzme, inteligentrego taktycznie i doświadczonego...

i co znów będę słyszał, że "przecież nie było żadnego trenera do wyjęcia"
Ancelotti, Van Gaal- tak powiedział co powiedział, ale i tak Marotta lata za klubowe pieniądze więc niech wsiądzie i spóbuje!!, zaraz pewnie jeszcze ze dwie głowy się posypią

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:27

yanquez pisze:Zaraz mnie krew zaleje! Przecież Ancelotti jest do zgarnięcia od ręki!
Istnieje też prawdopodobieństwo, że od jakiegoś już czasu jest ugadany z Romą, która wyraźnie się nim interesowała. Co tam, Conte lepszy... :/

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:38

No co wy? W Conte nie wierzycie? Przecież i Tacchinardi go chwali, i Zoff, i Moggi pobłogosławił...

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:40

Trener niewiadoma, a nas nie stać na błędy... Nie pozostaje nic innego jak dać kredyt zaufania Antonio, kolejny rok z rzędu...

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 23:42

Marat87 pisze:Trener niewiadoma, a nas nie stać na błędy... Nie pozostaje nic innego jak dać kredyt zaufania Antonio, kolejny rok z rzędu...
Kolejny rok z rzędu porażek i zawodów. Kurde, ja jednak wierzę, że jutro Marotta powie coś w stylu: Nie zatrudniliśmy Conte, ale szukamy nowego trenera.
Braders, przecież to jest kolejne 12 miesięcy shitu przed nami :(

Zablokowany