Nowy Trener?
- wtulazel
- Juventino
Wiesz, my zdobyliśmy 8 pucharów europejskich, Porto 5... więc duża ta różnica nie jest, jakkolwiek porównywanie VB do Conte jest bez sensu, bo jednak VB szlifował swój warsztat u innych wielkich menadżerów, a Conte mógł co najwyżej u naszych trenerów coś podłapać :-DMishaAveJuve pisze:Nie porównuj Porto do Juve czlowieku, rozumiem że teraz Porto jest lepsze, ale popatrz na historie...
Nie pozostało nam nic innego jak życzyć Conte powodzenia, bo właściwie co innego możemy zrobić... A jak nie to mam nadzieję, że zarząd (ktokolwiek nim wtedy będzie) zrozumie, że ani "żółtodziób", ani Włoch nie jest dobry w tym momencie
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie grając w pucharach, powinniśmy mieć w rękawie jakiegoś asa, który przyciągnąłby do nas wielkich zawodników. A tak mamy jedynie stadion, który dla najlepszych na pewno nie będzie aspektem motywującym do podpisania umowy z Juve. Nawet ewentualnie spore pieniądze na transfery wiele nie zmienią. Postać charyzmatycznego, ZNANEGO trenera mogłaby mieć jakiś wpływ, ale zarząd nie wyciąga jakichkolwiek wniosków z poprzednich sezonów.
Uwielbiam Conte, Juventino z krwi i kości, ale to zdecydowanie za mało na klub, który znajduje się w takim dole. Wygranie Serie B to żaden sukces, a styczność z pierwszą ligą Antonio miał malusią. Przyznanie Conte tego stanowiska z samej jedynie sympatii to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na który nie mogliśmy sobie pozwolić.
Nawet nie chodzi o to, czy Conte sobie poradzi czy też nie, ale o fakt, że stawiamy kolejny irracjonalny krok, podejmując ogromne ryzyko. Niech nikt nie wyjeżdża z tekstami o "drugim Guardioli", bo mowa tu o dwóch zupełnie różnych środowiskach zastanych przez obu szkoleniowców.
Uwielbiam Conte, Juventino z krwi i kości, ale to zdecydowanie za mało na klub, który znajduje się w takim dole. Wygranie Serie B to żaden sukces, a styczność z pierwszą ligą Antonio miał malusią. Przyznanie Conte tego stanowiska z samej jedynie sympatii to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na który nie mogliśmy sobie pozwolić.
Nawet nie chodzi o to, czy Conte sobie poradzi czy też nie, ale o fakt, że stawiamy kolejny irracjonalny krok, podejmując ogromne ryzyko. Niech nikt nie wyjeżdża z tekstami o "drugim Guardioli", bo mowa tu o dwóch zupełnie różnych środowiskach zastanych przez obu szkoleniowców.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Antichrist pisze:News tutaj też już wisi na głównej i było o tym jedną stronę temu.MishaAveJuve pisze:http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php
Conte już jest trenerm Juve!Jak dla mnie porażka. Conte jako zawodnika = klasa. Conte jako trener = wielka niewiadoma, na którą Juventusu nie stać. Gdzie Agnelli ma oczy? Przecież pamięta doskonale eksperyment z Ferrarą, mógł wybić to z glowy Miernemu.
A to przepraszam, tak czy inaczej procentowo układa się to tak
porażka Conte jako trenera=85%, suksec Conte jako trenera = 15%
Ewidentnie musieliśmy podjąć tę bolesną dla nas wszystkich decyzję, niezbędną jednakowoż w tych rozczarowujących okolicznościach. W pewnym sensie takie decyzje są częścią świata piłki.
Nie wiem jak Was ale mnie bardzo boli że żegnamy się z taką tuzą światowego footballu, ale Marotta zapewnił nam kolejną

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- deszczowy
- Juventino
Ciszej na tą trumną, panowie.
Conte....
CHCIAŁBYM SIĘ MYLIĆ, ale mam przemożne wrażenie, że to będzie drugi Ferrara. Na dziś jestem bardzo na nie temu trenerowi.
Conte....

CHCIAŁBYM SIĘ MYLIĆ, ale mam przemożne wrażenie, że to będzie drugi Ferrara. Na dziś jestem bardzo na nie temu trenerowi.
- jakku1
- Juventino
Nie wiem, gdzie jest Lanza ala na pewno nie w Juve. I na pewno nie wroci do Nas. Jestem tego w 100% pewien, bo jak na razie, to byl na ten temat jeden, jedyny, durny news, oparty o Leggo.MishaAveJuve pisze: Lanzafame jest i już Pazienza jest nooo
A co do Conte, to jak juz mowilem... Szkoda gadac. Kolejny wielki eksperyment.
- MishaAveJuve
- Juventino
szkoda jakku, że urwałeś przed cytownymi słowami, wyraz "prawie"
a całe zdanie brzmi "prawie laznazafe jest z nami"
i kto tu wybiórczo wycina z kontekstu, ojjj taki mały hipokryta z Ciebie.
no to jak mam tych sprzymierzeńców w ruchy antyMarottowym czy mam
czekać do końca sierpnia? w sumie to tylko kwestia czasu
Chociaż nie ukrywam, że bardzo chciałbym się mylić
a całe zdanie brzmi "prawie laznazafe jest z nami"
i kto tu wybiórczo wycina z kontekstu, ojjj taki mały hipokryta z Ciebie.
no to jak mam tych sprzymierzeńców w ruchy antyMarottowym czy mam
czekać do końca sierpnia? w sumie to tylko kwestia czasu

Chociaż nie ukrywam, że bardzo chciałbym się mylić
- Juventino79
- Juventino
Wysoce nieodpowiedzialne jest powierzanie funkcji trenera nieobytego z trenerką na światowym poziomie Conte, mimo całej sympatii do naszego byłego kapitana również uważam ,że lekko mówiąc - ryzykowne jest powierzanie mu stanowiska trenera w Juve. Pozostaje mieć nadzieję ,że faktycznie Antonio okaże się naszym "zbawicielem" ,że będzie miał jaja, by opieprzyć w razie czego chłopaków, że postawi na solidną dyscyplinę... Od Ciro ma na pewno większe doświadczenie, wierzę ,że będzie dobrze. No bo jak inaczej? Jesteśmy Juventusem - damy radę panowie 

- Vimes
- Juventino
Jeżeli Conte naprawdę zostanie naszym nowym trenerem to kompletnie nie rozumiem tej decyzji. W ogóle nie wierzę w to, że nasz były kapitan jest w stanie wyciągnąć Juventus z kryzysu. Bardzo chciałbym się mylić, mam nadzieję, że Pan Antoni udwodni mi, że jestem wielkim ignorantem, który nie potrafi dostrzec i docenić jego kunsztu trenerskiego. Trzecie miejsce w przyszłym sezonie uznam za WIELKI sukces. Panie Antoni proszę nie zawieść.
- MishaAveJuve
- Juventino
Samo krzyczenie nie wystarczy, jakby wystarczyło wzięli by pierwszego lepszego kibola z polski i dawał by rade, a takiego co kieruje żyletą i dopingiem to już w ogóle. Trzeba kogos kto ma pomysły, wizje, charyzme, inteligentrego taktycznie i doświadczonego...
i co znów będę słyszał, że "przecież nie było żadnego trenera do wyjęcia"
Ancelotti, Van Gaal- tak powiedział co powiedział, ale i tak Marotta lata za klubowe pieniądze więc niech wsiądzie i spóbuje!!, zaraz pewnie jeszcze ze dwie głowy się posypią
i co znów będę słyszał, że "przecież nie było żadnego trenera do wyjęcia"
Ancelotti, Van Gaal- tak powiedział co powiedział, ale i tak Marotta lata za klubowe pieniądze więc niech wsiądzie i spóbuje!!, zaraz pewnie jeszcze ze dwie głowy się posypią
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Istnieje też prawdopodobieństwo, że od jakiegoś już czasu jest ugadany z Romą, która wyraźnie się nim interesowała. Co tam, Conte lepszy...yanquez pisze:Zaraz mnie krew zaleje! Przecież Ancelotti jest do zgarnięcia od ręki!

- deszczowy
- Juventino
No co wy? W Conte nie wierzycie? Przecież i Tacchinardi go chwali, i Zoff, i Moggi pobłogosławił...
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Kolejny rok z rzędu porażek i zawodów. Kurde, ja jednak wierzę, że jutro Marotta powie coś w stylu: Nie zatrudniliśmy Conte, ale szukamy nowego trenera.Marat87 pisze:Trener niewiadoma, a nas nie stać na błędy... Nie pozostaje nic innego jak dać kredyt zaufania Antonio, kolejny rok z rzędu...
Braders, przecież to jest kolejne 12 miesięcy shitu przed nami