Serie A (11): Brescia 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 11:15

meda11 pisze:Tak wyrównanej ligi nie pamiętam, a już sama czołówka przezentuje się dla kibica calcio bajecznie. Jeśli mnie pamięć nie myli to w zeszłym sezonie mniej więcej na tym etapie krążyliśmy na miejscach 3-4 z 7-9pkt straty do Interu, a obecnie skacząc po miejscach 4-6 mamy 4-5pkt straty. Ciekawie, ciekawie...
Wniosek jest tylko jeden - to Inter poczynił krok w tył, my stoimy dalej w miejscu.
Jeśli w tym roku nie sięgniemy po scudetto, wymknie nam się szansa jedna na sto. Dawno liga była tak równa w swoim niskim poziomie. Śmiem twierdzić, że gdyby prowadził nas Capello, prasa już by trąbiła o nas jak o pewniakach do 30 tarczy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 11:41

Arbuzini pisze: Przecież jest Martinez :think:
A 4-ty do brydża?
KondzioJuveFans pisze:Diamantiemu wyszedł strzał życia i tyle
Diamantiemu ten gol się należał. Był najlepszy na placu gry i tyle. Strzał życia? Niekoniecznie - on może strzela rzadko, ale ma tę swoją lewą stopę naprawdę świetnie ułożoną.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 12:08

pan Zambrotta pisze:Wniosek jest tylko jeden - to Inter poczynił krok w tył, my stoimy dalej w miejscu
Można wiedzieć, czego się spodziewałeś po odejściu Mourinho i przybyciu Beniteza? Kroku do przodu w grze Interu? Utrzymania takiej dyspozycji jak za Jose M?

Szkoda straconych punktów z ogórkami.
Fabio Q. zrobił do tego czasu więcej niż Boski Diego przez cały sezon, transfer się ewidentnie opłacił, zwłaszcza, że doszedł do tego jeszcze Krasic a ta dwójeczka >> Diego. Taka prawda.

Zaraz przyjdzie Pluto i na mnie nakrzyczy!

karpiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 12:38

W sumie spodziewałem sie takiego przebiegu meczu, troche żalu pozostalo do losu :) ( jak zawsze, kiedy nie zdobywamy 3pkt)ale taki własnie poziom prezentujemy na dzień dzisiejszy njagrozniejsze mecze dla nas to wyjazdy z średniakami..
Powinni dać ogłoszenie do gazety, "chcesz oddać strzał życia ? zagraj z Juve" :/

Obrazek
WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 12:50

deszczowy pisze:
swir pisze:Fabio nie będzie snajperem to oczywiste, natomiast co gorsza nasi pomocnicy nie mają pomysłu na napoczęcie przeciwnika...
Zważywszy, jakie bramki pyka Quag, i to, że ma ich 6 w Serie A.... to się nie dziwię twojemu nickowi.

Podobno nie wygraliśmy z ogórami z Brescii, a jednemu z nich wyszedł strzał życia? :evil:
Jestem wielkim fanem talentu Fabio, i bardzo mnie cieszy jego skuteczność, natomiast jest on niewątpliwie Second Strikerem, napastnikiem podwieszonym, cofąjącym się po piłkę, szukającym gry często schodząc na skrzydło. Snajper to zawodnik grający typowo na szpicy, klasyczna 9.

Ale jak widzę nadworny ekspert i forumowy prześmiewca, niejaki zmoczony wie oczywiście lepiej. Uważaj żebyś się za bardzo nie skroplił. Pozdrawiam.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 12:55

Szkoda straconej szansy na wyprzedzenie Interu, ale nie powiem, żebym był tym wynikiem bardzo zaskoczony. Chociaż to irytujące, że nie potrafimy dowieźć do końca wyniku w spotkaniu z takim zespołem jak Brescia. Sam mecz był tak nudny a ja tak zmęczony i niewyspany, że zasnąłem w trakcie pierwszej połowy, sporadycznie budząc się podczas drugiej. Jednak wiele na tym nie straciłem. W następnej kolecje Inter gra z Milanem, a my z Romą. Jeżeli wyprzedzimy Inter, to zacznę chociaż trochę lubić Alojza.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 14:56

Szkoda, że znowu tracimy punkty z ligowymi średniakami...

Grosso pod koniec meczu się rozszalał na lewej stronie, choć w defensywie dawał się zbyt często ogrywać.

Szkoda niewykorzystanych sytuacji, mógłby to być pogrom gdyby Quagliarella wykorzystał wszystkie swoje okazje :(

Dziwnie było widzieć Zebinę mogącego nam strzelić bramkę na 2:1 :|

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 15:14

Mimo że jak reszta tu obecnych jestem fanem Juventusu, to po meczu nie szkoda mi było Starej Damy. Szkoda było mi jedynie grającego u nas na wypożyczeniu Quagliarelli, któremu we wczorajszym spotkaniu zabrakło kilku centymetrów szczęścia. Podczas tego wątpliwej jakości widowiska na plus według mojego mniemania zasłużył na plus również Grosso, mimo zbyt dużej ilości straconych piłek, pokazał się kilka razy ładnie z lewej strony.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 15:20

Negri pisze:
pan Zambrotta pisze:Wniosek jest tylko jeden - to Inter poczynił krok w tył, my stoimy dalej w miejscu
Można wiedzieć, czego się spodziewałeś po odejściu Mourinho i przybyciu Beniteza? Kroku do przodu w grze Interu? Utrzymania takiej dyspozycji jak za Jose M?
spodziewałem się tego, ale boli mnie to że my nie potrafimy tej szansy wykorzystać. Inter będzie gubił punkty, podobnie jak Milan i jego chimeryczne gwiazdki. Od powrotu do Serie A mamy niepowtarzalną szansę wygrać Scudetto. Tak, scudetto.
Przez te kontuzje i brak naszej skuteczności w grze ciśnie się na usta jedno wielkie Obrazek kurcze.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
esteban

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 16:37

Liga jest teraz wyrównana bardzo i nie tylko wielka czwórka będzie się w tym sezonie liczyła!Szkoda że tracimy punkty w takich meczach na pewno zmniejsza to morale

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 16:41

pan Zambrotta pisze:Od powrotu do Serie A mamy niepowtarzalną szansę wygrać Scudetto. Tak, scudetto.
Nie jesteśmy w tym sezonie słabsi ani od Milanu, ani od Interu. Tu masz rację. Benitez kładzie Inter, Milan to banda gwiazdeczek, tylko, że... my mamy kontuzję na kontuzji.

Przy pełnej kadrze możemy tłuc się i z Interem i z Milanem...

...tylko ciekawe, czy w ogóle tą pełną kadrę będziemy w tym sezonie mieć ;/

Niech wraca już ten Krasic...

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 18:13

Łukasz pisze:
Arbuzini pisze: Przecież jest Martinez :think:
A 4-ty do brydża?
Napisałem też, że żeby odejście Pepe miało sens Marotta musi nam zrobić dobrze na lewym skrzydle. Nie miałem tu na myśli sprowadzenia tylko jednego zawodnika, bo na dobrą sprawę nie mamy teraz żadnego lewoskrzydłowego (Lanzafame :doh: ). Z resztą moim zdaniem i tak wszystko w nogach i głowie Pepe, bo piąty (powiedzmy) uniwersalny skrzydłowy nie zawadzi, a jak jeszcze będzie się przyzwoicie prezentował na prawej obronie to w ogóle nie ma o czym mówić. Jednak od jakiegoś czasu skutecznie obniża - i tak nie najwyższe - loty.

Fabio Q. + Krasic >>>>> Diego
Lubię krępego Brazola, ale za zawodnika, który "nie miał z kim grać" mamy dwóch piłkarzy, którzy po prostu grają.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 20:19

Abruzini , wszystko ok , a pomyśl jakby to było gdyby Quaglia , Krasić i Diego grali razem ? ;)

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 20:59

KondzioJuveFans pisze:Abruzini , wszystko ok , a pomyśl jakby to było gdyby Quaglia , Krasić i Diego grali razem ? ;)
Del Piero strzelałby fochy na ławce.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 21:07

KondzioJuveFans ale gdyby nie sprzedaż Diego nie mieli byśmy dzisiaj w Juve Krasica i Q.

Zablokowany