LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Andrew09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 00:44

Mnie z kolei bardzo brakowało wysoko postawionej obrony co z Realem, praktycznie obrona była bardzo blisko pomocy i real nie mógł z łatwościa konstruował akcji... a dziś w 1 połowie Chelsea momentami robiła co chciała.
Niestety nie udało się, Juve nie miało dziś swojego dnia ale miejmy nadzieję że w rewanżu na Olimpico będzie lepiej. To my musimy strzelić bramke i nie stracić żadnej a ponadto przycisnąć w końcówce na 2-0 :) Bądzmy dobrej myśli ;) ..

... a może historia się powtórzy odnośnie Chelsea i włoskiej drużyny z tegorocznych rozgrywek LM :) ?
..Chelsea też wygrała u siebie z Romą 1-0 ...
.. a na OLIMPICO (ino w Rzymie) już całkiem miło było ;P

Ja tam nie miałbym nic przeciwko aby coś takiego się powtórzyło :D

TOTUS TUUS VECCHIA SIGNORA...PER SEMPRE...
AMOR PATRIAE NOSTRA LEX
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 00:45

Andrew09 pisze:
... a może historia się powtórzy odnośnie Chelsea i włoskiej drużyny z tegorocznych rozgrywek LM :) ?
..Chelsea też wygrała u siebie z Romą 1-0 ...
.. a na OLIMPICO (ino w Rzymie) już całkiem miło było ;P

Ja tam nie miałbym nic przeciwko aby coś takiego się powtórzyło :D
Tylko że Roma wygrała 3-1, co oznaczałoby dogrywkę

Andrew09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 00:47

Niekoniecznie zważywszy na to ,że bilans bramek po 2 meczach byłby na korzyść Juve 3-2 :)

AMOR PATRIAE NOSTRA LEX
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 00:50

juventinek123 pisze:
Kuzminski pisze:A tak wogole, to sytuacja taka sama jak 4 lata temu... i kazdy wie jak to sie skonczylo ;)

Matematyka sie klania...
No racja chodzi Ci o dwumecz z realem masz racje, a z mata trafiłeś w "10" mam ledwo 2 :P
Można przytoczyć następnego rywala w tym roku. W następnej runddzie trafiliśmy Liverpool . Pierwszy mecz przegraliśmy jedna bramką 2-1 by u siebie nie trafiając skutecznie ani razu.
juventinek123 pisze:Dodam jeszcze od siebie, że chelsea nie wygra lm, bo nie ma kibiców
A to oni biegają po murawie?

edit
Kuzminski pisze:
Andrew09 pisze:Niekoniecznie zważywszy na to ,że bilans bramek po 2 meczach byłby na korzyść Juve 3-2 :)
Bramki na wyjezdzie licza sie podwojnie, wiec bilans bylby 3-3.. ;) Tak latwo nie ma :prochno:
w przypadku wyniku remisowego. Po dwojnie dobre spadłem z krzesła. Czyli co Bayern juz ma 10? dobre
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 00:53 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 00:50

Andrew09 pisze:Niekoniecznie zważywszy na to ,że bilans bramek po 2 meczach byłby na korzyść Juve 3-2 :)
Bramki na wyjezdzie licza sie podwojnie, wiec bilans bylby 3-3.. ;) Tak latwo nie ma :prochno:

EDIT, oliver:
Można przytoczyć następnego rywala w tym roku. W następnej runddzie trafiliśmy Liverpool . Pierwszy mecz przegraliśmy jedna bramką 2-1 by u siebie nie trafiając skutecznie ani razu.
No wiesz, mi chodzilo o 1/8 finalu.. :prochno:
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 00:52 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 00:51

Oliver nie biegają, ale kibice często są 12 zawodnikiem i mogą bardzo wiele dać.

Andrew09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:04

oliver pisze: edit
Kuzminski pisze:
w przypadku wyniku remisowego. Po dwojnie dobre spadłem z krzesła. Czyli co Bayern juz ma 10? dobre
No dokładnie ! Bramki z wyjazdów liczą się podwójnie gdy bilans ogólny jest na remis :)

(bo tak to np . porto zamiast 2-2 może się cieszyć że ma 4-2 do przodu ;P)

AMOR PATRIAE NOSTRA LEX
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:07

Kuzminski pisze:
Zle sie wyrazilem, moj blad. Ale w sytuacji jesli po 90 minutach w Turynie bylby wynik 3-1, to, popraw mnie jesli sie myle, byloby 3-3? Czy sie pogubilem?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:10

Kuzminski pisze:
Kuzminski pisze:
Zle sie wyrazilem, moj blad. Ale w sytuacji jesli po 90 minutach w Turynie bylby wynik 3-1, to, popraw mnie jesli sie myle, byloby 3-3? Czy sie pogubilem?
Tak 3-3

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:12

Kuzminski pisze:
Kuzminski pisze:
to wtedy jest 3-2 dla nas i my gramy dalej

W przypadku gdy wygramy 2-1 lub 3-2 i ogólny stan jest odpowiednio 2-2 lub 3-3 wtedy bramki z wyjazdy liczą się podwijane i wchodzi Chelsea . kumasz ?
juventinek123 pisze: Tak 3-3
///// milion
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 01:13 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Silesia

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:13

juventinek123 pisze:
Kuzminski pisze:

Tak 3-3
Było by 3-2 dla Juve bramki podwójnie liczą sie tylko wtedy gdy ogólny stan bramek jest remisowy.

Andrew09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:13

Wg mnie po 90 min w Turynie przy stanie 3-1 dla Juve wchodzi Juve ponieważ bilans ogólny jest 3-2 dla Juve.

Co innego jakby w Turynie było 3-2 dla Juve .
Wtedy bilans ogólny to 3-3 a że Chelsea strzeliłaby 2 bramki na wyjeździe(Turyn) to awansowałaby dalej . Właśnie w takich przypadkach liczą się dodatkowo te bramki na wyjeździe :)

Dogrywka była by wtedy gdyby Juve w regulaminowym czasie gry miało taki sam wynik co w Londynie :) ( remis bilansu ogólnego, jak i strzelonych goli na wyjeździe :D )

AMOR PATRIAE NOSTRA LEX
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:15

Gdyby ogólny wynik był remisowy w ażdym wypadku to drużyna która zdobywa więcej bramek na wyjeździe awansuje.

Np. Che-Juve 1-0
Juve-Che 2-1
(bilans 2-2, ale bilans bramek na wyjeździe 1-0 dla Chelsea);

ale Che-Juve 1-0
Juve-Che 3-1
(bilans 3-2 dla Juve i my awansujemy)

Pozdrawiam!

2 POST:

PS. Swoją drogą ten przepis odnośnie zdobytych bramek na wyjeździe rokrocznie mnie denerwuje bo jak zmierzyć która bramka jest ważniejsza. Remis to remis. Bezsens. Dobitnym przykładem był półfinał LM Milan-Inter w którym w pierwszym meczu było 0-0 a w drugim 1-1, obydwa mecze były na tym samym stadionie tyle że raz gospodarzem był Milan a raz Inter. Dwa remisy, brak rozstrzygnięc a jednak to Milan awansował, ale czy faktycznie udowodnił swoją wyższość? Wg mnie w żadnym wypadku. To niesprawiedliwość i głupota!

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:34

oliver pisze:
Kuzminski pisze:

to wtedy jest 3-2 dla nas i my gramy dalej

W przypadku gdy wygramy 2-1 lub 3-2 i ogólny stan jest odpowiednio 2-2 lub 3-3 wtedy bramki z wyjazdy liczą się podwijane i wchodzi Chelsea . kumasz ?
juventinek123 pisze: Tak 3-3
///// milion
Nie, nie kumam, moglbys jeszcze raz wytlumaczyc?

Teraz gdy juz sie troche ospokoilem po meczu moge napisac ze marnie widze nasze szanse na awans, bo ciezko bedzie strzelic dwie bramki Chelsea i z tylu na zero... Mam nadzieje ze nasz trainer cos wymysli.. madrego.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2009, 01:39

Żeby kibic piłki nożnej takiego czegoś nie wiedział to wielki wstyd.

Jeśli w Turynie padnie wynik 3:1 to my awansujemy dalej bo strzeliliśmy więcej bramek - logiczne chyba. :shock:

Zablokowany