Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 15:42

Bartek89 pisze:pamietasz, jak ocenialiscie transfer Barzagliego? Pirlo? Khediry?

Bastian to topowy zawodnik, moze juz wiekowy ale transfer za darmo - jak najbardziej. Odbudujemy go.
Szczerze mówiąc ze 3-4 dni temu przed tym jak zaczęto pisać do Niemcu z charakterystyczną facjatą, myślałem o nim. Zastanawiałem się kogo możemy ściągnąć kto jest/był na poziomie Juventusu, jest do ściągnięcia i mógłby być właśnie kolejnym Barzaglim/Pirlo/Khedirą itd. teoretycznie jest już Dani Alves ale do głowy wpadł mi właśnie ni to bląd ni to rudy potomek SS-mana. Gracz który swego czasu był w absolutnym topie teraz gdzieś się pogubił grał słabo, ale kto w ManU grał dobrze? Piłkarz, który ma niezwykłe doświadczenie, talent, umiejętności i.... byłby drugim niemcem, a wiadomo że u nas raczej parami narodowościowymi :D Powiem szczerze, że ja jeszcze wierzę że coraz młodszy (zobaczcie na zdjęcia sprzed kilku lat) Niemiec niebyłby złym transferem za free! oczywiście. Mógłby być bardzo dużym wzmocnieniem. Gdyby ten scenriusz się sprawdził na chwilę obecnę byłby to dla mnie plus, ale podejrzewam, że autor tego pomysłu żródło swojej wiedzy ma z tego samego źródła co ja... tj. własna inwencja twórcza

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 15:45

Gajowy Marucha pisze:A nie możemy po prostu wypchnąć Hernanesa wbrew jego woli? Jak to jest? Właścicielem karty piłkarza jest Juventus, czyli na upartego, rezygnując na chwilę z naszego "dżentelmeństwa" moglibyśmy go sprzedać? Czy zawsze potrzebna jest zgoda piłkarza? Myślałem ze decyzja klubu jest kluczowa. Chyba ze ponownie hołdujemy "dobrym stosunkom i respektowaniu woli zawodnika".
Jak można interesować się piłką i nie wiedzieć takich rzeczy? Szok.

Bezimienny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 15:47

Gajowy Marucha pisze:A nie możemy po prostu wypchnąć Hernanesa wbrew jego woli? Jak to jest? Właścicielem karty piłkarza jest Juventus, czyli na upartego, rezygnując na chwilę z naszego "dżentelmeństwa" moglibyśmy go sprzedać? Czy zawsze potrzebna jest zgoda piłkarza? Myślałem ze decyzja klubu jest kluczowa. Chyba ze ponownie hołdujemy "dobrym stosunkom i respektowaniu woli zawodnika".
Nie jestem naprawdę ekspertem w tej sprawie, ale nie możemy go sprzedać bez jego zgody. Krótko mówiąc kontrakt wiąże ze sobą obie strony.
Czyli, albo zgadza się na transfer; albo istnieje coś takiego jak rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron; bądź klub może rozwiązać kontrakt z zawodnikiem, ale gdy ten na to się nie zgadza, klub musi wypłacić takiemu zawodnikowi pensję wynikającą z kontraktu ( wydaje mi się, jest to pełna kwota do końca umowy).

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 15:51

A wcześniej złapaliśmy go w siatkę i na statku przywieźliśmy do Genui skąd w wagonie dojechał do Turynu :rotfl:
Można rozwiązać kontrakt bez porozumienia stron, ale trzeba mieć ku temu powód i potem leci do pod arbitraż UEFA. Przypominam sytuację Paku w Śląsku.

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 15:51

Bezimienny pisze:
Nie jestem naprawdę ekspertem w tej sprawie, ale nie możemy go sprzedać bez jego zgody. Krótko mówiąc kontrakt wiąże ze sobą obie strony.
Czyli, albo zgadza się na transfer; albo istnieje coś takiego jak rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron; bądź klub może rozwiązać kontrakt z zawodnikiem, ale gdy ten na to się nie zgadza, klub musi wypłacić takiemu zawodnikowi pensję wynikającą z kontraktu ( wydaje mi się, jest to pełna kwota do końca umowy).
Jest to kwota do negocjacji. Przecież zawodnik może znaleźć sobie inny klub (dostać nową umowę na kilka lat), a w płaceniu całości pensji klub (tutaj Juventus) nie miałby interesu (już lepiej pozostawić zawodnika w rezerwach w razie W)
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2016, 15:58 przez ZaperJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 15:52

Tyle tylko, że klub który chce być traktowany poważnie nie może w ten sposób traktować zawodników.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:12

Szikit pisze:
Jak można interesować się piłką i nie wiedzieć takich rzeczy? Szok.
Wiesz, często sie czyta wywiady z piłkarzami mówiącymi "że wcale nie chcieli opuszczać klubu, ale taką decyzję podjęli decydenci". Rozumiem ze to często gadki mające pokazać, że piłkarz np nie poleciał na kase. No nic, moze faktycznie zadałem głupie pytanie :smile:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:42

Sprzedać go nie możemy bez jego woli, możemy ew. rozwiązać z nim kontrakt, wypłacając mu jego wynagrodzenie, wiec to bez sensu. Niestety Brazol jest wtopą i teraz zachowuje się jak rzep lub kleszcz. No cóż, może w końcu się uda go popchnąć jak nie zostanie zgłoszony do LM, a na to wszystko wskazuje. A po powrocie Sturaro, czy Markiza lub dołączeniu jakigokolwiek pomocnika murawy nie powącha.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:50

Bandiera_Rossa pisze:
A skubaniec jak u nas zakotwiczył, tak tyłka ruszyć nie chce.
Respektuje warunki kontraktu, który podpisał. Nie można mieć mu za złe, że chce się wywiązać z jego postanowień.
"Respektuje" to nie do końca trafne określenie. Słowo "wykorzystuje" bardziej by tu pasowało. Nie twierdzę zresztą, że to jego wina, bo Marotta strzelił rok temu samobója sprowadzając go na takich warunkach. Niemniej uważam, że facet, któremu ze wszystkich stron dają do zrozumienia, że go w Turynie nie chcą, musi mieć w sobie mnóstwo samozaparcia, żeby konsekwentnie odrzucać wszystkie oferty i w ten sposób "lojalnie" wypełnić kontrakt z klubem. Podobnież postępowali Amauri czy Tiago, który w imię zasady, że umowy trzeba respektować, dopuścił się osławionego toaletowego podstępu ^^

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:53

Podobno Borussia oferuje 12 mln euro za Stefana :roll:

Zero szacunku dla Pogby
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:54

Olek1987 pisze:Podobno Borussia oferuje 12 mln euro za Stefana :roll:
moim zdaniem to odpowiednia cena, gość ma już swoje lata, a w dodatku za rok koniec kontraktu. Na dodatek zarobimy na nim 2 mln :D kupiliśmy go z Lazio za 10 baniek.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:55

tak pisze Tutto, że przyjście Cuadrado jest sprzężone z odejściem Lichego, na którego właśnie czeka Borussia. Byłoby ciekawe. a do tego kolejny zarobek. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, że zachowanie klubu świadczy, ze to ostatni sezon Szwajcara w Juve, wiec i ostatnia szansa na jakiś zarobek. Przy takim postawieniu sprawy, pewnie o DeSciglio bysmy powalczyli jesli nie teraz to albo za rok albo w zimę.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:55

Bartek89 pisze:pamietasz, jak ocenialiscie transfer Barzagliego? Pirlo? Khediry?

Bastian to topowy zawodnik, moze juz wiekowy ale transfer za darmo - jak najbardziej. Odbudujemy go.
Jest jedno duże ALE

Prawdą jest, że Khedira przychodził do Juve po jeszcze gorszych dwóch latach - miał łącznie mniej występów i nieco gorsze statystyki (bramki-asysty). ALE kiedy Khedira przychodził do Juve miał 28 lat, a Bastian ma 32... Nawet Pirlo (miał zdecydowanie lepsze dwa ostatnie sezonu od dwóch w/w) był młodszy o rok kiedy do nas przychodził. Tu jest pies pogrzebany.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:57

Wojtek pisze:
moim zdaniem to odpowiednia cena, gość ma już swoje lata, a w dodatku za rok koniec kontraktu. Na dodatek zarobimy na nim 2 mln :D kupiliśmy go z Lazio za 10 baniek.
Też uważam, że ten Deal byłby jak najbardziej w porządku, ale Stefana będzie trochę szkoda mimo wszystko, ale gość ma ambicje żeby grać (nie jak Hernanes) to jesli rzeczywiscie jest cos na rzeczy to trzeba go puscic i bardzo podziekowac ze grę w Juve - która nie ukrywajmy była na bardzo wysokim poziomie :ok:

Zero szacunku dla Pogby
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 16:58

Bartek(Juventino) pisze:

Jest jedno duże ALE

Prawdą jest, że Khedira przychodził do Juve po jeszcze gorszych dwóch latach - miał łącznie mniej występów i nieco gorsze statystyki (bramki-asysty). ALE kiedy Khedira przychodził do Juve miał 28 lat, a Bastian ma 32... Nawet Pirlo (miał zdecydowanie lepsze dwa ostatnie sezonu od dwóch w/w) był młodszy o rok kiedy do nas przychodził. Tu jest pies pogrzebany.
Ale Alves i Evra jednak w innym wieku.
Zacznijmy od tego, że Bastian pewnie dostał by dwuletni kontrakt i tyle,wiec w najgorszym wypadku w wieku 34 lat mówimy mu do widzenia jak np. Evrze i Alvesowi.
Ja nie jestem na nie wzgledem Bastiana, ale jako dodatek, i tylko w przypadku opchnięcia Hernanesa.

Zablokowany