Mercato (Lato 2016)
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Szczerze mówiąc ze 3-4 dni temu przed tym jak zaczęto pisać do Niemcu z charakterystyczną facjatą, myślałem o nim. Zastanawiałem się kogo możemy ściągnąć kto jest/był na poziomie Juventusu, jest do ściągnięcia i mógłby być właśnie kolejnym Barzaglim/Pirlo/Khedirą itd. teoretycznie jest już Dani Alves ale do głowy wpadł mi właśnie ni to bląd ni to rudy potomek SS-mana. Gracz który swego czasu był w absolutnym topie teraz gdzieś się pogubił grał słabo, ale kto w ManU grał dobrze? Piłkarz, który ma niezwykłe doświadczenie, talent, umiejętności i.... byłby drugim niemcem, a wiadomo że u nas raczej parami narodowościowymiBartek89 pisze:pamietasz, jak ocenialiscie transfer Barzagliego? Pirlo? Khediry?
Bastian to topowy zawodnik, moze juz wiekowy ale transfer za darmo - jak najbardziej. Odbudujemy go.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Szilgu
- Juventino

Jak można interesować się piłką i nie wiedzieć takich rzeczy? Szok.Gajowy Marucha pisze:A nie możemy po prostu wypchnąć Hernanesa wbrew jego woli? Jak to jest? Właścicielem karty piłkarza jest Juventus, czyli na upartego, rezygnując na chwilę z naszego "dżentelmeństwa" moglibyśmy go sprzedać? Czy zawsze potrzebna jest zgoda piłkarza? Myślałem ze decyzja klubu jest kluczowa. Chyba ze ponownie hołdujemy "dobrym stosunkom i respektowaniu woli zawodnika".
- Bezimienny
- Juventino

Nie jestem naprawdę ekspertem w tej sprawie, ale nie możemy go sprzedać bez jego zgody. Krótko mówiąc kontrakt wiąże ze sobą obie strony.Gajowy Marucha pisze:A nie możemy po prostu wypchnąć Hernanesa wbrew jego woli? Jak to jest? Właścicielem karty piłkarza jest Juventus, czyli na upartego, rezygnując na chwilę z naszego "dżentelmeństwa" moglibyśmy go sprzedać? Czy zawsze potrzebna jest zgoda piłkarza? Myślałem ze decyzja klubu jest kluczowa. Chyba ze ponownie hołdujemy "dobrym stosunkom i respektowaniu woli zawodnika".
Czyli, albo zgadza się na transfer; albo istnieje coś takiego jak rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron; bądź klub może rozwiązać kontrakt z zawodnikiem, ale gdy ten na to się nie zgadza, klub musi wypłacić takiemu zawodnikowi pensję wynikającą z kontraktu ( wydaje mi się, jest to pełna kwota do końca umowy).
- Buzol
- Juventino

A wcześniej złapaliśmy go w siatkę i na statku przywieźliśmy do Genui skąd w wagonie dojechał do Turynu :rotfl:Gajowy Marucha pisze:A nie możemy po prostu wypchnąć Hernanesa wbrew jego woli? Jak to jest? Właścicielem karty piłkarza jest Juventus, czyli na upartego, rezygnując na chwilę z naszego "dżentelmeństwa" moglibyśmy go sprzedać? Czy zawsze potrzebna jest zgoda piłkarza? Myślałem ze decyzja klubu jest kluczowa. Chyba ze ponownie hołdujemy "dobrym stosunkom i respektowaniu woli zawodnika".
Można rozwiązać kontrakt bez porozumienia stron, ale trzeba mieć ku temu powód i potem leci do pod arbitraż UEFA. Przypominam sytuację Paku w Śląsku.
- ZaperJuve
- Juventino

Jest to kwota do negocjacji. Przecież zawodnik może znaleźć sobie inny klub (dostać nową umowę na kilka lat), a w płaceniu całości pensji klub (tutaj Juventus) nie miałby interesu (już lepiej pozostawić zawodnika w rezerwach w razie W)Bezimienny pisze:
Nie jestem naprawdę ekspertem w tej sprawie, ale nie możemy go sprzedać bez jego zgody. Krótko mówiąc kontrakt wiąże ze sobą obie strony.
Czyli, albo zgadza się na transfer; albo istnieje coś takiego jak rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron; bądź klub może rozwiązać kontrakt z zawodnikiem, ale gdy ten na to się nie zgadza, klub musi wypłacić takiemu zawodnikowi pensję wynikającą z kontraktu ( wydaje mi się, jest to pełna kwota do końca umowy).
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2016, 15:58 przez ZaperJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bandiera_Rossa
Tyle tylko, że klub który chce być traktowany poważnie nie może w ten sposób traktować zawodników.
- Gajowy Marucha
- Juventino

Wiesz, często sie czyta wywiady z piłkarzami mówiącymi "że wcale nie chcieli opuszczać klubu, ale taką decyzję podjęli decydenci". Rozumiem ze to często gadki mające pokazać, że piłkarz np nie poleciał na kase. No nic, moze faktycznie zadałem głupie pytanieSzikit pisze:Jak można interesować się piłką i nie wiedzieć takich rzeczy? Szok.Gajowy Marucha pisze:A nie możemy po prostu wypchnąć Hernanesa wbrew jego woli? Jak to jest? Właścicielem karty piłkarza jest Juventus, czyli na upartego, rezygnując na chwilę z naszego "dżentelmeństwa" moglibyśmy go sprzedać? Czy zawsze potrzebna jest zgoda piłkarza? Myślałem ze decyzja klubu jest kluczowa. Chyba ze ponownie hołdujemy "dobrym stosunkom i respektowaniu woli zawodnika".
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Sprzedać go nie możemy bez jego woli, możemy ew. rozwiązać z nim kontrakt, wypłacając mu jego wynagrodzenie, wiec to bez sensu. Niestety Brazol jest wtopą i teraz zachowuje się jak rzep lub kleszcz. No cóż, może w końcu się uda go popchnąć jak nie zostanie zgłoszony do LM, a na to wszystko wskazuje. A po powrocie Sturaro, czy Markiza lub dołączeniu jakigokolwiek pomocnika murawy nie powącha.
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
"Respektuje" to nie do końca trafne określenie. Słowo "wykorzystuje" bardziej by tu pasowało. Nie twierdzę zresztą, że to jego wina, bo Marotta strzelił rok temu samobója sprowadzając go na takich warunkach. Niemniej uważam, że facet, któremu ze wszystkich stron dają do zrozumienia, że go w Turynie nie chcą, musi mieć w sobie mnóstwo samozaparcia, żeby konsekwentnie odrzucać wszystkie oferty i w ten sposób "lojalnie" wypełnić kontrakt z klubem. Podobnież postępowali Amauri czy Tiago, który w imię zasady, że umowy trzeba respektować, dopuścił się osławionego toaletowego podstępu ^^Bandiera_Rossa pisze:Respektuje warunki kontraktu, który podpisał. Nie można mieć mu za złe, że chce się wywiązać z jego postanowień.A skubaniec jak u nas zakotwiczył, tak tyłka ruszyć nie chce.
- Wojtek
- Juventino

moim zdaniem to odpowiednia cena, gość ma już swoje lata, a w dodatku za rok koniec kontraktu. Na dodatek zarobimy na nim 2 mlnOlek1987 pisze:Podobno Borussia oferuje 12 mln euro za Stefana :roll:
- Robaku
- Juventino

tak pisze Tutto, że przyjście Cuadrado jest sprzężone z odejściem Lichego, na którego właśnie czeka Borussia. Byłoby ciekawe. a do tego kolejny zarobek. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, że zachowanie klubu świadczy, ze to ostatni sezon Szwajcara w Juve, wiec i ostatnia szansa na jakiś zarobek. Przy takim postawieniu sprawy, pewnie o DeSciglio bysmy powalczyli jesli nie teraz to albo za rok albo w zimę.Olek1987 pisze:Podobno Borussia oferuje 12 mln euro za Stefana :roll:
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino

Jest jedno duże ALEBartek89 pisze:pamietasz, jak ocenialiscie transfer Barzagliego? Pirlo? Khediry?
Bastian to topowy zawodnik, moze juz wiekowy ale transfer za darmo - jak najbardziej. Odbudujemy go.
Prawdą jest, że Khedira przychodził do Juve po jeszcze gorszych dwóch latach - miał łącznie mniej występów i nieco gorsze statystyki (bramki-asysty). ALE kiedy Khedira przychodził do Juve miał 28 lat, a Bastian ma 32... Nawet Pirlo (miał zdecydowanie lepsze dwa ostatnie sezonu od dwóch w/w) był młodszy o rok kiedy do nas przychodził. Tu jest pies pogrzebany.
- Olek1987
- Juventino

Też uważam, że ten Deal byłby jak najbardziej w porządku, ale Stefana będzie trochę szkoda mimo wszystko, ale gość ma ambicje żeby grać (nie jak Hernanes) to jesli rzeczywiscie jest cos na rzeczy to trzeba go puscic i bardzo podziekowac ze grę w Juve - która nie ukrywajmy była na bardzo wysokim poziomieWojtek pisze:moim zdaniem to odpowiednia cena, gość ma już swoje lata, a w dodatku za rok koniec kontraktu. Na dodatek zarobimy na nim 2 mlnOlek1987 pisze:Podobno Borussia oferuje 12 mln euro za Stefana :roll:kupiliśmy go z Lazio za 10 baniek.
Zero szacunku dla Pogby
- Robaku
- Juventino

Ale Alves i Evra jednak w innym wieku.Bartek(Juventino) pisze:Jest jedno duże ALEBartek89 pisze:pamietasz, jak ocenialiscie transfer Barzagliego? Pirlo? Khediry?
Prawdą jest, że Khedira przychodził do Juve po jeszcze gorszych dwóch latach - miał łącznie mniej występów i nieco gorsze statystyki (bramki-asysty). ALE kiedy Khedira przychodził do Juve miał 28 lat, a Bastian ma 32... Nawet Pirlo (miał zdecydowanie lepsze dwa ostatnie sezonu od dwóch w/w) był młodszy o rok kiedy do nas przychodził. Tu jest pies pogrzebany.
Zacznijmy od tego, że Bastian pewnie dostał by dwuletni kontrakt i tyle,wiec w najgorszym wypadku w wieku 34 lat mówimy mu do widzenia jak np. Evrze i Alvesowi.
Ja nie jestem na nie wzgledem Bastiana, ale jako dodatek, i tylko w przypadku opchnięcia Hernanesa.