Mercato (Lato 2016)
- pablo1503
- Juventino

No tak, sprzeda za 20mln, to będzie uważany za gościa, któremu mięknie pała i nie umie sprzedawać na swoich warunkach - źle19redhof10 pisze:chytry dwa razy traci ? (Marotta)
Jest nieugięty, nie chce negocjować, obstaje przy swoim, czego konsekwencją mogą być zerwane rozmowy - jeszcze gorzej.
25 + 5 czy 27 + 3... co za różnica. Dopilnować tylko, żeby bonusy były oczywiste do osiągnięcia i zainkasować 30 baniek. :hellyes:

- Marat87
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
To samo miałem napisać. Niektórzy tutaj zawsze znajdą jakiś powód żeby ponarzekać i gdzieś wcisnąć szpilę.
I nie bronię tutaj Marotty, bo nie wiadomo nawet jak to się wszystko potoczy ( może Wolfsburg tak tylko straszy, żeby Juventus zmiękł ).
Oby się to nie wysypało jednak, bo będzie krucho.
I nie bronię tutaj Marotty, bo nie wiadomo nawet jak to się wszystko potoczy ( może Wolfsburg tak tylko straszy, żeby Juventus zmiękł ).
Oby się to nie wysypało jednak, bo będzie krucho.
- Shadow Marshall
- Juventino

Niektórzy to już przekroczyli dawno granicę przyzwoitości. Przyszedł Higuain źle bo gruby (ciul tam, że za miesiąc będzie wyglądał jak atleta), przyszedł Pjanic źle bo z Romy i ni umi bronić, przyszedł Pjaca - źle bo drogi i młody bez doświadczenia. Kibice to się nam tu tak wyrobili jak Janusze biznesu poszukujący typa z magisterką z 10 letnim doświadczeniem i najlepiej przed 30 tką i za 1800 brutto pensja.
Daj Boże przyjdzie James to będą pluć przez cały rok, że wziął koszulkę z nr 10. Skończcie już bo to się robi nudne, a jak widać na forum są w miarę ogarnięci ludzie bo zwolenników waszych durnych narzekań nie przybywa. Przyszłe okienko też może być dobre bo teoretycznie za 25 mln może trafić do nas Berardi i Witsel za free to też będzie źle bo Berardi ma gorącą głowę, a Witsel kiedyś połamał Wasyla i dlatego go nie chcą, ale kopiący się po czole Sturaro jest ok.
Rozglądajcie się za stoperem na przyszły sezon bo Babolini skończył 32 lata, a Bonucci już dobija do 30 lat. Durnie.
Daj Boże przyjdzie James to będą pluć przez cały rok, że wziął koszulkę z nr 10. Skończcie już bo to się robi nudne, a jak widać na forum są w miarę ogarnięci ludzie bo zwolenników waszych durnych narzekań nie przybywa. Przyszłe okienko też może być dobre bo teoretycznie za 25 mln może trafić do nas Berardi i Witsel za free to też będzie źle bo Berardi ma gorącą głowę, a Witsel kiedyś połamał Wasyla i dlatego go nie chcą, ale kopiący się po czole Sturaro jest ok.
Rozglądajcie się za stoperem na przyszły sezon bo Babolini skończył 32 lata, a Bonucci już dobija do 30 lat. Durnie.
- kurdt
- Juventino

Teoria z mocnym nazwiskiem nad 10 całkiem ciekawa. Nie zdziwiłbym się. Ale też nie zawiódł. Skład już jest mocny. Mocniejszy niż poprzednio. A Allegri potrafi go dobrze ustawić i wycisnąć maksimum możliwości - pokazał to, często nie narzekając na klęskę urodzaju.
I dziwię się, że na tym forum jest tylu pesymistów.
I dziwię się, że na tym forum jest tylu pesymistów.
- Vincitore
- Juventino

Wszystkie źródła od rana trąbią o tym, że Cuadrado wróci do Juventusu. Mamy wiele mocnych kart w rękawie, bo zarówno wolą agenta jak i zawodnika jest powrót do Turynu, w najbliższych godzinach mamy przedstawić Chelsea ofertę ponownego wypożyczenia za 3-4 mln. Dzisiaj działania mają się zintensyfikować. Po cichu mówi się, że to może spowodować odejście Lichtsteinera w co raczej wierzyć mi się nie chce, ale Tuttosport donosi, że interesuje się nim Borussia Dortmund i Schalke.
Nie chciało mi się wierzyć, że Marotta tak kompletnie bez walki odpuści Cuadrado, to nie w jego stylu. Bardzo fajnie ich wyczekujemy do końca okienka, a pomiędzy Cuadrado a Chelsea musiało się coś wydarzyć, skoro Conte swój obiekt westchnień wyrzucił poza kadrę meczową.
Gdybym miał typować, to wg. mnie Cuadrado na loan + Matuidi i zbieramy zabawki.
Nie chciało mi się wierzyć, że Marotta tak kompletnie bez walki odpuści Cuadrado, to nie w jego stylu. Bardzo fajnie ich wyczekujemy do końca okienka, a pomiędzy Cuadrado a Chelsea musiało się coś wydarzyć, skoro Conte swój obiekt westchnień wyrzucił poza kadrę meczową.
Gdybym miał typować, to wg. mnie Cuadrado na loan + Matuidi i zbieramy zabawki.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jesli Max chcialby zastosowac defensywny wariant, to w czworce moglby Barze wystawic na prawej stronie. Z tym nr 10 musi byc cos na rzeczy... Ciekawe tylko czy Real pojdzie na 50-60mlm za Jamesa, choc widac ewidentnie ze Zidanowi om nie pasuje.Wojtek pisze:i to bylby świetny deal, odmladzamy skład i zyskujemy wieksza jakość, lubie Lichego, ale jego najlepsze lata niestety juz minęły.
- kamil-8853
- Juventino

Wojtek pisze:i to bylby świetny deal, odmladzamy skład i zyskujemy wieksza jakość, lubie Lichego, ale jego najlepsze lata niestety juz minęły.
Hmmm owszem Lichy ma 32 ale stwierdzenie że odmładzamy skład 28 letnim Cuadrado i 29 letnim Matuidim jest trochę na wyrost
Pytanie - po co nam James ? Skoro posiadamy w swoich szeregach Pjace i Pjanica ? Mamy 3 najlepszych defensorów w Europie (+ Benatie i Ruganiego) Przy 3-5-2 nie widzę w środku pomocy Pjanica i Jamesa razem. Do tego cena, Real będzie chiał przynajmniej 70 baniek za niego. Owszem zawodnik jest medialny, młody i na pewno posiada wyjątkowe umiejętności. Dziwi mnie również opcja pozyskania Cuadrado ... Sezon jest długi ale Lichy na ten moment jest nie do ruszenia - jedyny prawy obrońca który prezentuje odpowiedni poziom jeżeli chodzi o grę w defensywie. Daniego można raczej spokojnie porównywać właśnie do Cuadrado. Myślę że ewentualne pozyskanie Jamesa i Cuadrado może skutkować zmianą ustawienia na 4-3-3 lub 4-3-1-2. Problem w tym że ktoś z tercetu BBC siada na ławie. Bardziej realne wydaje się pozyskanie Matuidiego i kogoś pokroju Witsela.
- pumex
- Juventino

James (przy współpracy z Adidasem) + Matuidi w ostatnim tygodniu mercato? Ktokolwiek wypuścił taką plotkę, jest wredny. Natomiast ktokolwiek ją łyknął musi mieć niezły stuff, współczuję i zazdroszczę jednocześnie :lol: Pomijam już tych, którzy nazywają Rodrigueza słabym piłkarzem - dla nich już nie ma ratunku. Co innego napisać 'rozkapryszony dzieciak' lub że 'nie pasuje do Juve' a co innego twierdzić, że jest słaby.
Co do Cuadrado, jeśli loan to bardzo ok. Natomiast zakup definitywny? Kiepsko, bo uszczupli nasze fundusze na środkowego pomocnika, a właśnie porządne obsadzenie tej pozycji powinno być absolutnym priorytetem, zwłaszcza, że na prawej flance jest już Dani Alves i Pjaca.
PS. Przypomnijcie proszę, bo pamięć zawodzi - ile bramek w barwach Juve strzelił do tej pory Neymar, sprowadzony niegdyś do Turynu przy pomocy Nike? :shifty:
Co do Cuadrado, jeśli loan to bardzo ok. Natomiast zakup definitywny? Kiepsko, bo uszczupli nasze fundusze na środkowego pomocnika, a właśnie porządne obsadzenie tej pozycji powinno być absolutnym priorytetem, zwłaszcza, że na prawej flance jest już Dani Alves i Pjaca.
PS. Przypomnijcie proszę, bo pamięć zawodzi - ile bramek w barwach Juve strzelił do tej pory Neymar, sprowadzony niegdyś do Turynu przy pomocy Nike? :shifty:

- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dobrze Pumi że się odezwałeś, bo czas zmienić stopkę!
James wczoraj zagrał w meczu o Trofeum Bernabeu. Alvaro zaaplikował barmkę, ale raczej był to mecz typu 'copacabana', a niżeli Copa Bernabeu.
Jeżeli przyjdzie Cuadrado to znaczy że będzie bardzo dziwne. 3 naprawdę fajnych zawodników na jedną pozycję? No chyba że Maxio myśli o 4-3-3 od biedy z Cuadrado i Pjaca na skrzydłach a Mandzukiczem na środku w przypadku odpoczynku przed LM, co było by nawet ciekawe.
James wczoraj zagrał w meczu o Trofeum Bernabeu. Alvaro zaaplikował barmkę, ale raczej był to mecz typu 'copacabana', a niżeli Copa Bernabeu.
Jeżeli przyjdzie Cuadrado to znaczy że będzie bardzo dziwne. 3 naprawdę fajnych zawodników na jedną pozycję? No chyba że Maxio myśli o 4-3-3 od biedy z Cuadrado i Pjaca na skrzydłach a Mandzukiczem na środku w przypadku odpoczynku przed LM, co było by nawet ciekawe.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Vincitore
- Juventino

Włosi są niemalże pewni - Cuadrado do nas wróci.
http://www.solojuve.com/transfery/fiat_ ... eymara.php
Ktoś tutaj pisał, że transakcja z Zazą jest zamrożona. Masz może linka? Bo jeszcze nie dokopałem się do takich informacji.
Ta transakcja z Jamesem... może na początku dałem się trochę temu ponieść, bo gość na Radiomercato zbudował takie napięcie, że można było stracić głowę i faktycznie przez chwilę sobie pomyślałem, że jakaś logika tutaj jest: "Adidas chcący koniecznie obsadzić numer 10 w Juventusie etc". No, ale bez przesady, po pierwsze finanse - musiałoby to się odbyć na jakichś irracjonalnych dla Realu warunkach - cena mocno zaniżona + rozbita na jakieś wygodne dla nas raty, no i taktykę 352 + dobór zawodników przez całe dotychczasowe mercato moglibyśmy sobie wsadzić w nos.
Tutaj akurat miał nam pomóc Fiatpumex pisze: PS. Przypomnijcie proszę, bo pamięć zawodzi - ile bramek w barwach Juve strzelił do tej pory Neymar, sprowadzony niegdyś do klubu przy pomocy Nike? :shifty:
http://www.solojuve.com/transfery/fiat_ ... eymara.php
Ktoś tutaj pisał, że transakcja z Zazą jest zamrożona. Masz może linka? Bo jeszcze nie dokopałem się do takich informacji.
Ta transakcja z Jamesem... może na początku dałem się trochę temu ponieść, bo gość na Radiomercato zbudował takie napięcie, że można było stracić głowę i faktycznie przez chwilę sobie pomyślałem, że jakaś logika tutaj jest: "Adidas chcący koniecznie obsadzić numer 10 w Juventusie etc". No, ale bez przesady, po pierwsze finanse - musiałoby to się odbyć na jakichś irracjonalnych dla Realu warunkach - cena mocno zaniżona + rozbita na jakieś wygodne dla nas raty, no i taktykę 352 + dobór zawodników przez całe dotychczasowe mercato moglibyśmy sobie wsadzić w nos.
- kawek
- Juventino

Jak tak dalej pojdzie to zostaniemy z 5 srodkowymi pomocnikamisebatiaen pisze:La stampa podaje deal done w sprawie Cuadrado.
Wymiana za Asamoaha.
Asa prawie cały okres przygotowawczy grał w podstawie
Trochę dziwne że po tylu latach chce odejść i że Antek chce go po tylu przebojach zdrowotnych
- Klorel
- Juventino

Niech idzieJak tak dalej pojdzie to zostaniemy z 5 srodkowymi pomocnikami
Asa prawie cały okres przygotowawczy grał w podstawie
Trochę dziwne że po tylu latach chce odejść i że Antek chce go po tylu przebojach zdrowotnych
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
- Virgil
- Juventino

Czyli jeżeli Asę oddajemy i Cuadrado za free to deal świetny :hellyes:
Zostaje mało pomocników ale myślę że jeżeli odpalimy Zazę, Pereyrę i Hernanesa to dwóch na pewno przyjdzie.
W Hamesa nie wierzę, ale chociaż żeby jeden ktoś klasy Matuidiego przyszedł to będzie ogromny sukces chociaż jak na fundusze jakimi dysponujemy to słabo.
Nie zdziwiłbym się jakby to było Matuidi + Brozovic + Cuadradon IN
Zaza,Asamoah,Pereyra,Hernanes OUT
Zostaje mało pomocników ale myślę że jeżeli odpalimy Zazę, Pereyrę i Hernanesa to dwóch na pewno przyjdzie.
W Hamesa nie wierzę, ale chociaż żeby jeden ktoś klasy Matuidiego przyszedł to będzie ogromny sukces chociaż jak na fundusze jakimi dysponujemy to słabo.
Nie zdziwiłbym się jakby to było Matuidi + Brozovic + Cuadradon IN
Zaza,Asamoah,Pereyra,Hernanes OUT