Mercato (Zima 2017)
- meda11
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Prędzej odpuszczamy wiecznie kontuzjowanego Berardiego i skupiamy się na Orsolinim. Nie wierzę, że będziemy chcieli obu, bo to się kupy nie trzyma. Orsolini może i gra na niskim szczeblu, ale dostanie od lata szansę na wypożyczeniu w którymś z klubów Serie A i zapewne wróci po roku do Turynu.meda11 pisze:Jeśli jakimś cudem dojdzie do skutku przeprowadzka Berardiego do nas to dam se rękę uciąć, że Orsolini pójdzie do Sassuolo na rok, dwa lata. Takie mieszanie i zabawa w "zbijanie" ceny jest w stylu Marotty. Kolašinac za darmoszke również.
- meda11
- Juventino
Mnie zastanawia jaki pomysł mieli nasi na Berardiego (i jaką mają na Orsoliniego). Zabawa jak z van Persim i przemianowanie go na 9? Powierzanie roli 3/4? Czy też zostawienie go jako wolny elektron na prawym skrzydle? Tylko co wtedy z Dybalą? Zakontraktowanie Pjacy już zrobiło mi mętlik w głowie bo wywalanie 20 baniek na jedynego w kadrze lewoskrzydłowego też rodzi identyczne pytania co w przypadku Berardiego. W napadzie za cholerę nie widać spójnej koncepcji.CavAllano pisze:Prędzej odpuszczamy wiecznie kontuzjowanego Berardiego i skupiamy się na Orsolinim...

Dlatego napisałem że Orsolini byłby naturalnym następcą Domenico w Sassuolo, który by pozwolił utrzymać pewną ciągłość. A za dwa lata pomyśleć co dalej.Aspanu pisze:Orsolini to też taka sama pozycja na boisku jak Berardi, co tym bardziej może wykluczać sprowadzenie Domenico.
- gregab
- Juventino
Spoko. Trochu poczytałem o tej śmiesznej lidze. po pierwsze okno transferowe zamyka się u nich bodaj 26 lutego, a następne chyba dopiero w listopadzie. po drugie mogą mieć tylko 4 obcokrajowców oprócz azjatów więc w zasadzie wszystkie miejsca są już zajęte oprócz beniaminków bo nie udało mi się sprawdzić . Na 14 drużyn teoretycznie nikogo nie sprzedając jest 5 wolnych miejsc ( oprócz wspomnianych wcześniej beniamnków, do jednego z nich poszedł Witsel ) :hellyes:Vincitore pisze:Ok dograliśmy Kolasinacia na lato, a co jeśli 30 czerwca wpadnie Shanghaij Ciulwieco i rzuci chłopakowi 20 baniek za rok gry?
ga
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie rozumiem o co Ci kaman? Toć właśnie to napisałem. Nie urodziłem się wczoraj i pamiętam chociażby, że na podobnej zasadzie podpisywaliśmy kontrakt z Llorente raptem kilka lat temu :confused2:Szikit pisze:Urodziłeś się wczoraj? Przecież na prawie Bosmana możemy już teraz podpisać z nim porozumienie, które zacznie działać po zakończeniu obecnego kontraktu. W takiej sytuacji nie będzie mógł ot tak sobie uciec do Chin.
Witsel mógł tak postąpić, bo jedynie obiecał nam swoje przejście, a dopiero w styczniu mogliśmy z nim oficjalnie negocjować. Kiedy weszliśmy do gry, kitajce nam go podebrały.
- kubraczek
- Juventino
Coraz bardziej przypomina mi to licytację. Niby Di Marzio uważa, że Juventus jest faworytem do pozyskania, ale z drugiej strony przyznaje, że Ascoli wysłuchuje wszystkie zainteresowane kluby. Agent Orsoliniego nie mówił nic na temat tego, aby jego klient chciał trafić właśnie do nas.CavAllano pisze:W takim razie "interwencja" Miralema także może mieć wpływ na to, że gość nas wybierze i wszystko szybko dogramy.
Jak informują hiszpańskie media w niedzielę przed pojedynkiem z Barceloną przedstawiciele Villarreal rozmawiali z agentem Orsoliniego. Hiszpanie podobno robili wszystko, by go ściągnąć do siebie, ale w tej sytuacji nie powinno być żadnego zwrotu akcji i chłopak wyląduje w Juve. Swoją drogą w tym tygodniu spotkałem się gdzieś z doniesieniem, że Napoli oferuje ok. 2 więcej pieniędzy za gracza niż my, ale on sam preferuje nas. Mówimy tak takim zawodnikom.
- Sportitalia donosi, że dzisiaj w Mediolanie ma odbyć się (lub już odbyło się, ale jeszcze nie ma na ten temat informacji) spotkanie przedstawicieli Juventusu z przedstawicielami Evry. Pat ma podjąć decyzję co do swojej przyszłości.
- Super Deporte twierdzi, że negocjacje z Valencią w sprawie Zazy są obecnie "zamrożone", ale nadal trwają rozmowy odnośnie Evry. Zwracają uwagę na zamieszanie panujące w klubie. Swoją drogą to w zeszłym tygodniu media uważały, że Zaza ma podjąć decyzję w poniedziałek

P.S. Di Marzio również potwierdził, że pracujemy nad wcześniejszym sprowadzeniem Bentancur'a.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2017, 21:44 przez kubraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mandragora ma wrócić do Pescary na zasadzie wypożyczenia. Delfiny pewnie spadną, ale Mandragora miałby szansę przez pół roku rozegrać parę spotkań w Serie A.
http://www.transfermarkt.pl/rolando-man ... ler/308279
Jego historia kontuzji wygląda bardzo niepokojąco jak na 19 lat
:
http://www.transfermarkt.pl/rolando-man ... ler/308279
Jego historia kontuzji wygląda bardzo niepokojąco jak na 19 lat

- kubraczek
- Juventino
Ciekawostka. Prezydent OL Jean-Michael Aulas powiedział dzisiaj, że Juventus pytał się nie tylko o Tolisso, ale również o Lacazette. Aulas wyklucza możliwość sprzedaży w zimowym okienku transferowym, ale dopuszcza taką możliwość latem. Oferty za Lacazette wynosiły od 40 do 70 mln euro.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- LukaszJuve
- Juventino
Lacazette pewnie oznacza byebye Dybala ?
Fino alla fine.
- CzeczenCZN
- Juventino
No to ja już mam całkowity mętlik w głowie myśląc o naszej linii ataku... Kogo mamy się pozbyć i w jakiej roli widzimy Lacazette'a? Hmm chodzi mi mroczny scenariusz po głowie ze Alexandre byłby następcą... Dybali. Szczerze to wielkie tak dla tego chłopaka, ale jako kolejnego Topa. Szczerze nie wierze w odejście Mandzukica, zaś kadra ma swoje ograniczenia. Natomiast Lacazette jest dość elastycznym napastnikiem. On jako skrzydłowy w trojzebie z Higuainem i Dybala?kubraczek pisze:Ciekawostka. Prezydent OL Jean-Michael Aulas powiedział dzisiaj, że Juventus pytał się nie tylko o Tolisso, ale również o Lacazette. Aulas wyklucza możliwość sprzedaży w zimowym okienku transferowym, ale dopuszcza taką możliwość loatem. Oferty za Lacazette wynosiły od 40 do 70 mln euro.

No ale z Lyonu Lacazette i Tolisso - samo w sobie bajka!
- Aspanu
- Juventino
Ostatni raz Lacazette regularnie na skrzydle grał w sezonie 12/13 i wówczas w 37 meczach strzelił 4 gole i miał 10 asyst. Od sezonu 13/14 do teraz zagrał zawrotne 10 spotkań na obu skrzydłach ataku, więc nie szalej z tym trójzębem, bo Lacazette od paru lat to środkowy napastnik. Wystawianie go na skrzydle byłoby marnowaniem tego zawodnika. Teoria z Lacazettem jako skrzydłowym naciągana tak samo, jak z Kolasinacem na stoperze i w środku pola.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No to ja już mam całkowity mętlik w głowie myśląc o naszej linii ataku... Kogo mamy się pozbyć i w jakiej roli widzimy Lacazette'a? Hmm chodzi mi mroczny scenariusz po głowie ze Alexandre byłby następcą... Dybali. Szczerze to wielkie tak dla tego chłopaka, ale jako kolejnego Topa. Szczerze nie wierze w odejście Mandzukica, zaś kadra ma swoje ograniczenia. Natomiast Lacazette jest dość elastycznym napastnikiem. On jako skrzydłowy w trojzebie z Higuainem i Dybala?kubraczek pisze:Ciekawostka. Prezydent OL Jean-Michael Aulas powiedział dzisiaj, że Juventus pytał się nie tylko o Tolisso, ale również o Lacazette. Aulas wyklucza możliwość sprzedaży w zimowym okienku transferowym, ale dopuszcza taką możliwość loatem. Oferty za Lacazette wynosiły od 40 do 70 mln euro..
No ale z Lyonu Lacazette i Tolisso - samo w sobie bajka!
- CzeczenCZN
- Juventino
No ale pozycje zawsze można delikatnie zmodyfikować, bez straty dla zawodnika i potencjału tym bardziej ze to atak. Sanchez to też elastyczny napastnik. Dybala u nas został cofnięty i co krzywda? Trochę to porównanie z Kolasinacem jest chybione, bo tam mówimy o doraźnym rozwiązaniu. Aubameyang do nie dawna tez grywał jako cofnięty z kolei. W ataku chodzi o to by całe dobro idealnie dobrać i dograć. Napastnicy przeróżni mają wiele cech kapitalnych.
Swoją drogą - Tolisso, Lacazette, Bentancur - pięknie ze względów sentymentalnych. Francuzi i Urugwajczycy to nasza piękna historia...
Aha Co do liczby pomocników nie zapominajmy właśnie o Rodrigo z Boca... On jest mocno w naszych planach.
Swoją drogą - Tolisso, Lacazette, Bentancur - pięknie ze względów sentymentalnych. Francuzi i Urugwajczycy to nasza piękna historia...
Aha Co do liczby pomocników nie zapominajmy właśnie o Rodrigo z Boca... On jest mocno w naszych planach.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dajcie spokój defetyści
Aż dziw, że jeszcze nikomu nie przyszło do głowy, że chęć wykupienia Benatii może oznaczać pożegnanie z Bonuccim 
Nicolo Schira napisał na twitterze, że Evra bardziej preferuje Valencię niż West Ham, ale nie wyklucza też pozostania w Juve.

Nicolo Schira napisał na twitterze, że Evra bardziej preferuje Valencię niż West Ham, ale nie wyklucza też pozostania w Juve.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2017, 22:29 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.