Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 19:51

Jeśli jakimś cudem dojdzie do skutku przeprowadzka Berardiego do nas to dam se rękę uciąć, że Orsolini pójdzie do Sassuolo na rok, dwa lata. Takie mieszanie i zabawa w "zbijanie" ceny jest w stylu Marotty. Kolašinac za darmoszke również.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 19:53

meda11 pisze:Jeśli jakimś cudem dojdzie do skutku przeprowadzka Berardiego do nas to dam se rękę uciąć, że Orsolini pójdzie do Sassuolo na rok, dwa lata. Takie mieszanie i zabawa w "zbijanie" ceny jest w stylu Marotty. Kolašinac za darmoszke również.
Prędzej odpuszczamy wiecznie kontuzjowanego Berardiego i skupiamy się na Orsolinim. Nie wierzę, że będziemy chcieli obu, bo to się kupy nie trzyma. Orsolini może i gra na niskim szczeblu, ale dostanie od lata szansę na wypożyczeniu w którymś z klubów Serie A i zapewne wróci po roku do Turynu.

Aspanu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 19:59

Orsolini to też taka sama pozycja na boisku jak Berardi, co tym bardziej może wykluczać sprowadzenie Domenico.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 20:06

CavAllano pisze:Prędzej odpuszczamy wiecznie kontuzjowanego Berardiego i skupiamy się na Orsolinim...
Mnie zastanawia jaki pomysł mieli nasi na Berardiego (i jaką mają na Orsoliniego). Zabawa jak z van Persim i przemianowanie go na 9? Powierzanie roli 3/4? Czy też zostawienie go jako wolny elektron na prawym skrzydle? Tylko co wtedy z Dybalą? Zakontraktowanie Pjacy już zrobiło mi mętlik w głowie bo wywalanie 20 baniek na jedynego w kadrze lewoskrzydłowego też rodzi identyczne pytania co w przypadku Berardiego. W napadzie za cholerę nie widać spójnej koncepcji. :think:
Aspanu pisze:Orsolini to też taka sama pozycja na boisku jak Berardi, co tym bardziej może wykluczać sprowadzenie Domenico.
Dlatego napisałem że Orsolini byłby naturalnym następcą Domenico w Sassuolo, który by pozwolił utrzymać pewną ciągłość. A za dwa lata pomyśleć co dalej.

Obrazek
gregab

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 20:09

Vincitore pisze:Ok dograliśmy Kolasinacia na lato, a co jeśli 30 czerwca wpadnie Shanghaij Ciulwieco i rzuci chłopakowi 20 baniek za rok gry?
Spoko. Trochu poczytałem o tej śmiesznej lidze. po pierwsze okno transferowe zamyka się u nich bodaj 26 lutego, a następne chyba dopiero w listopadzie. po drugie mogą mieć tylko 4 obcokrajowców oprócz azjatów więc w zasadzie wszystkie miejsca są już zajęte oprócz beniaminków bo nie udało mi się sprawdzić . Na 14 drużyn teoretycznie nikogo nie sprzedając jest 5 wolnych miejsc ( oprócz wspomnianych wcześniej beniamnków, do jednego z nich poszedł Witsel ) :hellyes:

ga
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 20:15

Szikit pisze:Urodziłeś się wczoraj? Przecież na prawie Bosmana możemy już teraz podpisać z nim porozumienie, które zacznie działać po zakończeniu obecnego kontraktu. W takiej sytuacji nie będzie mógł ot tak sobie uciec do Chin.
Witsel mógł tak postąpić, bo jedynie obiecał nam swoje przejście, a dopiero w styczniu mogliśmy z nim oficjalnie negocjować. Kiedy weszliśmy do gry, kitajce nam go podebrały.
Nie rozumiem o co Ci kaman? Toć właśnie to napisałem. Nie urodziłem się wczoraj i pamiętam chociażby, że na podobnej zasadzie podpisywaliśmy kontrakt z Llorente raptem kilka lat temu :confused2:

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 20:24

CavAllano pisze:W takim razie "interwencja" Miralema także może mieć wpływ na to, że gość nas wybierze i wszystko szybko dogramy.

Jak informują hiszpańskie media w niedzielę przed pojedynkiem z Barceloną przedstawiciele Villarreal rozmawiali z agentem Orsoliniego. Hiszpanie podobno robili wszystko, by go ściągnąć do siebie, ale w tej sytuacji nie powinno być żadnego zwrotu akcji i chłopak wyląduje w Juve. Swoją drogą w tym tygodniu spotkałem się gdzieś z doniesieniem, że Napoli oferuje ok. 2 więcej pieniędzy za gracza niż my, ale on sam preferuje nas. Mówimy tak takim zawodnikom.
Coraz bardziej przypomina mi to licytację. Niby Di Marzio uważa, że Juventus jest faworytem do pozyskania, ale z drugiej strony przyznaje, że Ascoli wysłuchuje wszystkie zainteresowane kluby. Agent Orsoliniego nie mówił nic na temat tego, aby jego klient chciał trafić właśnie do nas.

- Sportitalia donosi, że dzisiaj w Mediolanie ma odbyć się (lub już odbyło się, ale jeszcze nie ma na ten temat informacji) spotkanie przedstawicieli Juventusu z przedstawicielami Evry. Pat ma podjąć decyzję co do swojej przyszłości.

- Super Deporte twierdzi, że negocjacje z Valencią w sprawie Zazy są obecnie "zamrożone", ale nadal trwają rozmowy odnośnie Evry. Zwracają uwagę na zamieszanie panujące w klubie. Swoją drogą to w zeszłym tygodniu media uważały, że Zaza ma podjąć decyzję w poniedziałek :/

P.S. Di Marzio również potwierdził, że pracujemy nad wcześniejszym sprowadzeniem Bentancur'a.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2017, 21:44 przez kubraczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 20:57

Mandragora ma wrócić do Pescary na zasadzie wypożyczenia. Delfiny pewnie spadną, ale Mandragora miałby szansę przez pół roku rozegrać parę spotkań w Serie A.

http://www.transfermarkt.pl/rolando-man ... ler/308279
Jego historia kontuzji wygląda bardzo niepokojąco jak na 19 lat :sad:

tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 21:04

Od momentu przyjścia do nas, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki :mad2:

Masz kontuzje bodajże palca, a potem powikłania, nic z kolanami całe szczęście.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 21:13

Ciekawostka. Prezydent OL Jean-Michael Aulas powiedział dzisiaj, że Juventus pytał się nie tylko o Tolisso, ale również o Lacazette. Aulas wyklucza możliwość sprzedaży w zimowym okienku transferowym, ale dopuszcza taką możliwość latem. Oferty za Lacazette wynosiły od 40 do 70 mln euro.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 21:20

Lacazette pewnie oznacza byebye Dybala ?

Fino alla fine.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 21:29

kubraczek pisze:Ciekawostka. Prezydent OL Jean-Michael Aulas powiedział dzisiaj, że Juventus pytał się nie tylko o Tolisso, ale również o Lacazette. Aulas wyklucza możliwość sprzedaży w zimowym okienku transferowym, ale dopuszcza taką możliwość loatem. Oferty za Lacazette wynosiły od 40 do 70 mln euro.
No to ja już mam całkowity mętlik w głowie myśląc o naszej linii ataku... Kogo mamy się pozbyć i w jakiej roli widzimy Lacazette'a? Hmm chodzi mi mroczny scenariusz po głowie ze Alexandre byłby następcą... Dybali. Szczerze to wielkie tak dla tego chłopaka, ale jako kolejnego Topa. Szczerze nie wierze w odejście Mandzukica, zaś kadra ma swoje ograniczenia. Natomiast Lacazette jest dość elastycznym napastnikiem. On jako skrzydłowy w trojzebie z Higuainem i Dybala? :think:.

No ale z Lyonu Lacazette i Tolisso - samo w sobie bajka!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Aspanu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 21:40

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
kubraczek pisze:Ciekawostka. Prezydent OL Jean-Michael Aulas powiedział dzisiaj, że Juventus pytał się nie tylko o Tolisso, ale również o Lacazette. Aulas wyklucza możliwość sprzedaży w zimowym okienku transferowym, ale dopuszcza taką możliwość loatem. Oferty za Lacazette wynosiły od 40 do 70 mln euro.
No to ja już mam całkowity mętlik w głowie myśląc o naszej linii ataku... Kogo mamy się pozbyć i w jakiej roli widzimy Lacazette'a? Hmm chodzi mi mroczny scenariusz po głowie ze Alexandre byłby następcą... Dybali. Szczerze to wielkie tak dla tego chłopaka, ale jako kolejnego Topa. Szczerze nie wierze w odejście Mandzukica, zaś kadra ma swoje ograniczenia. Natomiast Lacazette jest dość elastycznym napastnikiem. On jako skrzydłowy w trojzebie z Higuainem i Dybala? :think:.

No ale z Lyonu Lacazette i Tolisso - samo w sobie bajka!
Ostatni raz Lacazette regularnie na skrzydle grał w sezonie 12/13 i wówczas w 37 meczach strzelił 4 gole i miał 10 asyst. Od sezonu 13/14 do teraz zagrał zawrotne 10 spotkań na obu skrzydłach ataku, więc nie szalej z tym trójzębem, bo Lacazette od paru lat to środkowy napastnik. Wystawianie go na skrzydle byłoby marnowaniem tego zawodnika. Teoria z Lacazettem jako skrzydłowym naciągana tak samo, jak z Kolasinacem na stoperze i w środku pola.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 22:24

No ale pozycje zawsze można delikatnie zmodyfikować, bez straty dla zawodnika i potencjału tym bardziej ze to atak. Sanchez to też elastyczny napastnik. Dybala u nas został cofnięty i co krzywda? Trochę to porównanie z Kolasinacem jest chybione, bo tam mówimy o doraźnym rozwiązaniu. Aubameyang do nie dawna tez grywał jako cofnięty z kolei. W ataku chodzi o to by całe dobro idealnie dobrać i dograć. Napastnicy przeróżni mają wiele cech kapitalnych.

Swoją drogą - Tolisso, Lacazette, Bentancur - pięknie ze względów sentymentalnych. Francuzi i Urugwajczycy to nasza piękna historia...

Aha Co do liczby pomocników nie zapominajmy właśnie o Rodrigo z Boca... On jest mocno w naszych planach. :)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 22:26

Dajcie spokój defetyści :prochno: Aż dziw, że jeszcze nikomu nie przyszło do głowy, że chęć wykupienia Benatii może oznaczać pożegnanie z Bonuccim :whistle:

Nicolo Schira napisał na twitterze, że Evra bardziej preferuje Valencię niż West Ham, ale nie wyklucza też pozostania w Juve.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2017, 22:29 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany