Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 09:58

Nie sledziłem poczynan kadry Norwegii. Wczoraj to wygladalo conajwyzej srednio z ich strony.
Włosi w dosc oryginalnym skladzie... Jakos tak dziwnie bez Balo :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 10:42

Alex96 pisze:Jakos tak dziwnie bez Balo :)
Prawda, Mario to barwna postać, kadra bez niego jest zdecydowanie mniej kolorowa :wink:.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 12:52

Oglądał ktoś wczoraj mecz? Ja tylko widziałem skrót, ale to co robi Zaza to jest masakra! Chce tego chłopaka w Juve za rok, wydaje sie byc bardziej gotowy niż Domenico.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 15:27

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:
Wojtek pisze:Może oko mnie myli, ale polecam od 0:48 :whistle:
Brak kontaktu Immobile z piłką.
Co za różnica, jak Norweg zmienił lot piłki?
Ciro był na spalonym, jakby dotknął to gol byłby nieprawidłowy. Si?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 15:38

No chyba nie, bo otrzymałby podanie od Norwega, a nie od Zazy.

Jeszcze możliwa jest interpretacja @Malego, że Ciro przeszkadzał bramkarzowi w momencie strzału Zazy, ale to trzeba by przeanalizować. Niemniej dotknięcie piłki przez Immobile nie miałoby znaczenia, tak na moje.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 15:52

@D@$ pisze:No chyba nie, bo otrzymałby podanie od Norwega, a nie od Zazy.
A gdzie to wyczytałeś? :lol: Jeśli bramkarz obroni strzał to gość ze spalonego też może strzelić?

"Zawodnik nie osiąga korzyści, jeśli przebywając na pozycji spalonej otrzyma piłkę od przeciwnika, który w sposób rozmyślny zagrywa piłkę (poza rozmyślną paradą obronną)"

_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 16:03

Ja jestem bardzo miło zaskoczony postawią Włochów, bo widziałem ich grze pomysł i czasami polot. Na pewno wyglądało to dużo lepiej niż ostatnie pół roku za Prandellego.

Wybory personalne zaskakujące, ale póki się sprawdzają to nie ma za co krytykować Antonio. Jego przywiązania do Giaccheriniego wczoraj się opłaciło.

Jeśli ktoś chciałby poczytać felieton na temat Squadra Azzurra pod wodzą Conte to zapraszam -> http://tylkopilka.pl/drugie-zycie-squadra-azzurra/

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 16:30

u Conte to nawet Astori z Ranocchią ogarnęli sprawę w obronie, młode boki bardzo fajnie, nawet Pasqual po wejściu od razu się przydał..

nie wiem czy to już jest zespół byłego trenera JUVE, ale widać odmianę, polot i finezję w tej...kadrze ;) a Giaccherini, chłopak chociaż 2 mecze sobie zagrał, do dziś żałuje, że go z JUVE wykopano

aa Zaza, nie byłem do niego jakoś nigdy przekonany, ale dwoma meczami niewątpliwie zaplusował, o wiele bardziej niż Immobile, a propos..w BVB alarm, Arsenal się zbliża a się 11 sypie

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 18:20

PrzemasJuve pisze:Giaccherini, chłopak chociaż 2 mecze sobie zagrał, do dziś żałuje, że go z JUVE wykopano
Mnie się zawsze wydawało, że to on chciał odejść, aby mieć szansę na regularną grę. Przy całej mojej sympatii do niego, nie był i nie jest to zawodnik na miarę Juventusu. Miał jednak u nas swoje pięć minut i bardzo dobrze je wykorzystał.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 20:23

Alex96 pisze:Jakos tak dziwnie bez Balo :)
W sensie, że dziwnie się ogląda, jak o piłkę walczą wszyscy, a nie wszyscy minus jeden kołek? :D Kolejne wypowiedzi Conte świadczą o tym, że Balotellemu wcale nie będzie łatwo wrócić do reprezentacji, będzie musiał najpierw pokazać wolę walki w Anglii, a po ewentualnym powołaniu spocić się trochę na treningach kadry.
szczypek pisze:Mnie się zawsze wydawało, że to on chciał odejść, aby mieć szansę na regularną grę.
Tak, tak się mówiło zaraz po jego transferze. Zabłysnął na Pucharze Konfederacji i chciał zacząć odgrywać bardziej znaczącą rolę, w Anglii pewnie też ładnie zarabia. Dla Juventusu to nie była jakoś mega dobra oferta z finansowego punktu widzenia, więc to raczej on poprosił o odejście.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 20:51

jak to nie była dobra oferta to jaka by była?:D 8mln za niego dostaliśmy o ile pamiętam... poza połówkami Zazy i Immobile chyba tylko Diego "ostatnio" drożej sprzedaliśmy ;] jedyny problem był taki, że prawie tyle samo nas kosztował ale to już raczej my przepłaciliśmy a nie Sunderland niedopłacił ;]

EDIT:
@down: no tak ale chyba nie spodziewałeś się, że ktoś dałby nam za niego np 11mln...?
Ostatnio zmieniony 10 września 2014, 23:04 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 21:16

Nie napisałem, że to nie była dobra oferta, tylko że nie była mega dobra, mając na myśli taką propozycję, przy której ktoś w klubie mocno nakłaniałby go odejścia. Dostaliśmy za niego 7,5 miliona, kupiliśmy za 3+4,25.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2014, 21:42

Chiellini strzela gola na 1-0 w meczu z Azerami w 44' minucie po asyście Pirlo z rzutu rożnego.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2014, 22:23

Chiellini strzela drugiego! Tym razem swojaka. BTW, Gio na boisku :whistle:

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2014, 22:24

Mizernie te Włochy wyglądają. Remis u siebie z Azerami? :whistle: Dlaczego nie... :doh:

Chielliniego stać nawet na trójkę. :smile: Swoją drogą Conte miał nosa z Sebą, bo ładnie wrzucił.
Ostatnio zmieniony 10 października 2014, 22:29 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ