LM 17/18 (1/8) : JUVENTUS F.C 2-2 Tottenham
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zgadza się, zrozumiałbym jeszcze Matiudi- Pjanic, ale co obok MIralema robi Khedira to ja się cały czas zastanawiam.pumex pisze:Wszystko się zgadza. Ale sam powiedz - grać 4-2-3-1 w zestawie z 4-ką stricte ofensywnych zawodników plus z Pjaniciem i stawiać na rozpaczliwą defensywę? To się kupy nie trzymało.RoyM pisze:Ej serio co wy tacy zdziwieni? Nawet ja wiem, że Juve lubi oddawać inicjatywę i mocno bym się zdziwił, gdyby po szybkim 2-0 dalej cisnęli - to nie ich mentalność.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ale żeby grać ofensywnie i prowadzić grę to chyba najpierw wypadałoby opanować środek pola czyż nie? A dzisiaj Khedira z Pjaniciem to istna tragedia w aspekcie utrzymania piłki a co dopiero mówić o jakiejś dominacji.pumex pisze:Wszystko się zgadza. Ale sam powiedz - grać 4-2-3-1 w zestawie z 4-ką stricte ofensywnych zawodników plus z Pjaniciem i stawiać na rozpaczliwą defensywę? To się kupy nie trzymało.RoyM pisze:Ej serio co wy tacy zdziwieni? Nawet ja wiem, że Juve lubi oddawać inicjatywę i mocno bym się zdziwił, gdyby po szybkim 2-0 dalej cisnęli - to nie ich mentalność.
Trzeba się nastawić na kontry w tej taktyce, Costa już powiózł Auriera Berna uprzedził Daviesa i pewnie jeszcze z raz uda im się stworzyć setkę, byleby tylko Igła to wykorzystał, bo na razie ma 50% skuteczność.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2018, 21:47 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
Serio nie znasz historii Higuaina, czy udajesz że nie wiesz o co chodzi by go bronić. To już któryś jego moment o stawkę w którym nie wytrzymuje psychicznie.del_aleksander pisze:Gdzie te topy z mocną psychą, które nigdy nie zmarnowały karnego?
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ja na przekór powiem, że gra w pierwszej połowie bardzo mi się podobała (ok ta pierwsza część).
Z mankamentów to Buffon niepotrzebnie wychodził moim zdaniem.
Sposób wykonywania karnych, mentalna siła pokazuje, że trochę Higuainowi do poziomu zawodnika z topu jakim jest np. Lewandowski brakuje. Dzisiaj póki co 2 bramki, jest ok szczególnie a pierwsza super, ale mogło być lepiej.
Khedira standardowo motorycznie porusza się jak wóz z węglem. Umiejętności jeszcze ma - pokazują to mecze, w których strzelił 2 i 3 bramki, ale nie na każdego przeciwnika się nadaje (jego mankamenty są moim zdaniem po stokroć bardziej widoczne w LM, niż w Serie A).
Z mankamentów to Buffon niepotrzebnie wychodził moim zdaniem.
Sposób wykonywania karnych, mentalna siła pokazuje, że trochę Higuainowi do poziomu zawodnika z topu jakim jest np. Lewandowski brakuje. Dzisiaj póki co 2 bramki, jest ok szczególnie a pierwsza super, ale mogło być lepiej.
Khedira standardowo motorycznie porusza się jak wóz z węglem. Umiejętności jeszcze ma - pokazują to mecze, w których strzelił 2 i 3 bramki, ale nie na każdego przeciwnika się nadaje (jego mankamenty są moim zdaniem po stokroć bardziej widoczne w LM, niż w Serie A).
- del_aleksander
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Pokaż topów, którzy mają mocną psychę i nigdy nie zmarnowały karnego, bo o to pytałem.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Serio nie znasz historii Higuaina, czy udajesz że nie wiesz o co chodzi by go bronić. To już któryś jego moment o stawkę w którym nie wytrzymuje psychicznie.del_aleksander pisze:Gdzie te topy z mocną psychą, które nigdy nie zmarnowały karnego?
Nie wytrzymał psychicznie? Strzelił dwa gole, zmarnował jedną akcję do której trzeba było najpierw doprowadzić, zmarnował karnego. Zabrakło centymetrów, żeby go nosić na rękach.
Za nami dopiero pierwsza połowa, a tu osądy kto jest topem a kto nie. Tottenham w związku z tym pewnie wyrzuci Kanea :lol:
Rzecz jasna stos marudzenia na Igłę, szkoda że równie wiele nie ma pochwał w stronę Gigiego. No ale lepiej marudzić, smęcić, kreślić taktyki na kartce i mówić co powinien zrobić Allegri

- pablo1503
- Juventino
Wydaje mi się, że na tym etapie Juventus kończy Ligę Mistrzów. Oglądałem sporo meczów Tottenhamu w tym sezonie, oglądałem prawie wszystkie Juventusu, znam styl gry i nastawienie obu zespołów i nie mogę znaleźć absolutnie żadnego argumentu przemawiającego za Juventusem. Może jedynie doświadczenie, ale skoro dziś nie zadziałało, to dlaczego miałoby zadziałać na Wembley?
Druga połowa mega dziwna - wyglądało to, jakby obie drużyny nie miał już sił w 60min.
Druga połowa mega dziwna - wyglądało to, jakby obie drużyny nie miał już sił w 60min.

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ech, brak słów normalnie. Tak to skiepścić...
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ustawić autobus,który naprawdę źle nie funkcjonował stracić bramkę po kontrze i błędzie Buffona :mad2: Jednocześnie marnują karnego i 200% okazję(Igła). Rywal był słaby,ale Juventus jeszcze słabszy dodatkowo bardzo ale to bardzo gościnny.
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ja prdle jaki wstyd. Odejdź Allegri odejdź w zapomnienie.
Fantastycznie oglądało się Tottenham! Co za gra w środku pola! Zero kompleksów i tradycyjny gwałt w LM! Brawo Allegri!
Fantastycznie oglądało się Tottenham! Co za gra w środku pola! Zero kompleksów i tradycyjny gwałt w LM! Brawo Allegri!