LM 17/18 (1/8) : JUVENTUS F.C 2-2 Tottenham

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:45

pumex pisze:
RoyM pisze:Ej serio co wy tacy zdziwieni? Nawet ja wiem, że Juve lubi oddawać inicjatywę i mocno bym się zdziwił, gdyby po szybkim 2-0 dalej cisnęli - to nie ich mentalność.
Wszystko się zgadza. Ale sam powiedz - grać 4-2-3-1 w zestawie z 4-ką stricte ofensywnych zawodników plus z Pjaniciem i stawiać na rozpaczliwą defensywę? To się kupy nie trzymało.
Zgadza się, zrozumiałbym jeszcze Matiudi- Pjanic, ale co obok MIralema robi Khedira to ja się cały czas zastanawiam.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:46

pumex pisze:
RoyM pisze:Ej serio co wy tacy zdziwieni? Nawet ja wiem, że Juve lubi oddawać inicjatywę i mocno bym się zdziwił, gdyby po szybkim 2-0 dalej cisnęli - to nie ich mentalność.
Wszystko się zgadza. Ale sam powiedz - grać 4-2-3-1 w zestawie z 4-ką stricte ofensywnych zawodników plus z Pjaniciem i stawiać na rozpaczliwą defensywę? To się kupy nie trzymało.
Ale żeby grać ofensywnie i prowadzić grę to chyba najpierw wypadałoby opanować środek pola czyż nie? A dzisiaj Khedira z Pjaniciem to istna tragedia w aspekcie utrzymania piłki a co dopiero mówić o jakiejś dominacji.
Trzeba się nastawić na kontry w tej taktyce, Costa już powiózł Auriera Berna uprzedził Daviesa i pewnie jeszcze z raz uda im się stworzyć setkę, byleby tylko Igła to wykorzystał, bo na razie ma 50% skuteczność.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2018, 21:47 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:46

del_aleksander pisze:Gdzie te topy z mocną psychą, które nigdy nie zmarnowały karnego? :D
Serio nie znasz historii Higuaina, czy udajesz że nie wiesz o co chodzi by go bronić. To już któryś jego moment o stawkę w którym nie wytrzymuje psychicznie.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Dunio333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:47

Khedira albo ma swój mecz, albo go nie ma (na boisku). Allegri liczył, że dziś będzie tym pierwszym. Pewnie zrobi zmiane, że Markiz wejdzie, ale koło 70-75 minuty.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:48

RoyM pisze: Fajny mecz, Totki wyszły obsrane, ale wróciły do gry. Zmiany będą kluczowe, trenerzy mają okazje się wykazać.
Ze strony Juve zmian doczekamy się dopiero przy ewentualnym 2-2 :whistle:

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:48

Ja na przekór powiem, że gra w pierwszej połowie bardzo mi się podobała (ok ta pierwsza część).

Z mankamentów to Buffon niepotrzebnie wychodził moim zdaniem.

Sposób wykonywania karnych, mentalna siła pokazuje, że trochę Higuainowi do poziomu zawodnika z topu jakim jest np. Lewandowski brakuje. Dzisiaj póki co 2 bramki, jest ok szczególnie a pierwsza super, ale mogło być lepiej.

Khedira standardowo motorycznie porusza się jak wóz z węglem. Umiejętności jeszcze ma - pokazują to mecze, w których strzelił 2 i 3 bramki, ale nie na każdego przeciwnika się nadaje (jego mankamenty są moim zdaniem po stokroć bardziej widoczne w LM, niż w Serie A).

del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:49

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
del_aleksander pisze:Gdzie te topy z mocną psychą, które nigdy nie zmarnowały karnego? :D
Serio nie znasz historii Higuaina, czy udajesz że nie wiesz o co chodzi by go bronić. To już któryś jego moment o stawkę w którym nie wytrzymuje psychicznie.
Pokaż topów, którzy mają mocną psychę i nigdy nie zmarnowały karnego, bo o to pytałem.
Nie wytrzymał psychicznie? Strzelił dwa gole, zmarnował jedną akcję do której trzeba było najpierw doprowadzić, zmarnował karnego. Zabrakło centymetrów, żeby go nosić na rękach.
Za nami dopiero pierwsza połowa, a tu osądy kto jest topem a kto nie. Tottenham w związku z tym pewnie wyrzuci Kanea :lol:

Rzecz jasna stos marudzenia na Igłę, szkoda że równie wiele nie ma pochwał w stronę Gigiego. No ale lepiej marudzić, smęcić, kreślić taktyki na kartce i mówić co powinien zrobić Allegri :D

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 21:49

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE LUB TWITTERZE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 22:35

Cyniczny Juventus znow gora. :bravo:
#TeamBukol

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że na tym etapie Juventus kończy Ligę Mistrzów. Oglądałem sporo meczów Tottenhamu w tym sezonie, oglądałem prawie wszystkie Juventusu, znam styl gry i nastawienie obu zespołów i nie mogę znaleźć absolutnie żadnego argumentu przemawiającego za Juventusem. Może jedynie doświadczenie, ale skoro dziś nie zadziałało, to dlaczego miałoby zadziałać na Wembley?

Druga połowa mega dziwna - wyglądało to, jakby obie drużyny nie miał już sił w 60min.

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Ech, brak słów normalnie. Tak to skiepścić...

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2018, 22:37

Ustawić autobus,który naprawdę źle nie funkcjonował stracić bramkę po kontrze i błędzie Buffona :mad2: Jednocześnie marnują karnego i 200% okazję(Igła). Rywal był słaby,ale Juventus jeszcze słabszy dodatkowo bardzo ale to bardzo gościnny.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Powodzenia na Wembley z tym antyfutbolem :hellyes:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Ja prdle jaki wstyd. Odejdź Allegri odejdź w zapomnienie.
Fantastycznie oglądało się Tottenham! Co za gra w środku pola! Zero kompleksów i tradycyjny gwałt w LM! Brawo Allegri!

:allegri: na śmietnik
wongier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tak się właśnie spłata 90 baniek :bravo:
Możemy zapomnieć o awansie :bravo:

Zablokowany