LM 16/17 (1/4): Barcelona 0-0 JUVENTUS (0-3)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 17:48

Myślę,że kluczem do sukcesu będzie dyspozycja Khediry i Pjanicia, bo to,że Barca zagra wysokim pressingiem jest praktycznie pewne. Jeżeli dwójka środkowych pomocników będzie wstanie wyjść spod tego pressingu i dostarczyć piłkę do Dybali czy też Cuadrado a oni nie powinni mieć problemu ze sforsowaniem dziurawej defensywy Barcelony.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Push3k pisze:Ja się boję sytuacji w której w około 70 minuty będzie 3:0, bo to nie tylko jest "powrót z dalekiej podróży", co Barca się rozkręca, a Juve opada z sił.
Rok temu w Monachium nie zabrakło nam umiejętności, ale właśnie sił. Wtedy musieliśmy ich jednak stracić więcej na początku, bo to my musieliśmy atakować. Teraz może być odwrotnie - Barca rzuca wszystko i cały czas gra wysokim pressingiem, a koło 70-80 minuty albo w momencie dogrywki może im przez to braknąć sił.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Push3k pisze:Ja się boję sytuacji w której w około 70 minuty będzie 3:0, bo to nie tylko jest "powrót z dalekiej podróży", co Barca się rozkręca, a Juve opada z sił.
Nie rozumiem. Jesli bedzie taka sytuacja to po agresywnym pressingu od poczatku meczu ze strony Barcy. W takim wypadku to oni nie beda mieli sil kolo 70 minuty.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:11

pablo1503 pisze:Fajnie byłoby uciszyć visca łebków, którzy wypisują niesamowite głupoty w internetach.
Visca el dzieci z koszulkami Messiego to ta banda przez których mnie mdli. Wiem, że nie powinienem wrzucać wszystkich do jednego wora ale to oszołomy. Brak szacunku, wyrokowanie po 4-0/5-0 jest na porządku dziennym. Warto uciszyć ich tak jak głąbów z fcinter, które schowały główki w piasek. Visca el dzieci bardziej mają nawalone po kopułami niż hala dzieci, których też nie trawię.
Tacy z nich kibice, nie zdziwiłbym się gdyby było tak, że jak Juve wygra LM to 40% visca el dzieci będzie biegało z koszulkami Dybali :lol:
Wypluj to bo do takiego wyniku nawet nie mamy prawa dopuścić. Jeżeli będzie tak, że Barca osiągnęłaby taki wynik w meczu to po nas, niestety w tym momencie już się całkiem posypiemy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:14

Crunny pisze:
Rok temu w Monachium nie zabrakło nam umiejętności, ale właśnie sił. Wtedy musieliśmy ich jednak stracić więcej na początku, bo to my musieliśmy atakować. Teraz może być odwrotnie - Barca rzuca wszystko i cały czas gra wysokim pressingiem, a koło 70-80 minuty albo w momencie dogrywki może im przez to braknąć sił.
Pamiętajmy też o tym, że w ostatnich meczach Barcelona wygląda kiepsko, jeśli chodzi o formę fizyczną. Oglądałem ich mecz ligowy i męczyli się niemiłosiernie (na oszczędzanie sił to nie wyglądało). Już ich statystyka z Turynu powinna dać do myślenia (przebiegli o wiele mniej niż choćby w Paryżu). Zresztą w weekend my graliśmy nie dość, że na pół gwizdka, to jeszcze nie licząc ataku rezerwami. Oni wyszli z kolei na murawę pierwszym składem (bez Neymara, Iniesta wszedł bodaj po 60. minucie), a wynik do końca był kwestią otwartą. Może to mieć znaczenie, zwłaszcza, że to oni rzucą wszystko co mają i muszą atakować.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:24

Szikit pisze:
Nie rozumiem. Jesli bedzie taka sytuacja to po agresywnym pressingu od poczatku meczu ze strony Barcy. W takim wypadku to oni nie beda mieli sil kolo 70 minuty.
Jak wspomniał Alessandro, nie mamy prawa dopuścić do takiego wyniku. Ba, jeżeli na ekranie pojawiłby się wynik 2:0, to myślę, że będzie już po meczu. U nas zacznie się niesamowita nerwówka, błędy, głupie faula oraz wybijanie piłki na oślep, a Barcelona złapałaby taki wiatr w żagle, że mogliby biegać przez 120min. To są takie emocje, że biologia tutaj często nie ma wiele do powiedzenia.

Wróćmy jeszcze raz do meczu z PSG. Każdy wie, jak się skończył, ale nie każdy pamięta, że do, bodajże, 88 minuty na zegarze widniał wynik 'zaledwie' 3:1. Paryżanie odwalili kawał żenady przez 90min, ale chyba nawet oni nie spodziewali się, że w doliczonym czasie gry stracą aż dwie bramki. Prawdopodobnie weszło też jakieś rozluźnienie. Skoro prezentując taką żenującą postawę byli w stanie przez 85min. stracić 'tylko' trzy bramki, to myślę, że nam to nie grozi.

Obrazek
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:30

pablo1503 pisze:Chyba nikt nie pamięta, że mecz Barcelona - PSG nie był gwałtem, a daniem dupy. Ot subtelna różnica. Francuzi ściągnęli spodnie, rozszerzyli nogi i nasmarowali sobie pupę wazeliną, a że Blaugrana nie wybrzydza, to wykorzystali 'prezent' od rywali.
Zdaje się, że środowisko Barcelony nie pamięta już w jakich okolicznościach awansowali do dalszej fazy rozgrywek. Jak przeczytałem wypowiedzi ich obozu to bije od nich niesamowita pewność siebie, zakrawająca o lekceważenie naszego zespołu i mam nadzieję, że jutro srogo się zawiodą.

Mamy w drużynie bardzo doświadczonych piłkarzy. To doświadczenie musi procentować w takich meczach. Trzeba wyjść na murawę z szacunkiem do przeciwnika, ale przede wszystkim ze świadomością swoich umiejętności. Jestem przekonany, że pod względem taktycznym Allegri przygotował naszych piłkarzy perfekcyjnie. Większość odpoczywała w weekend w przeciwieństwie do piłkarzy Barcelony. Fizycznie wyglądaliśmy lepiej już w pierwszym meczu, więc o ten aspekt też byłbym spokojny.

Wiadomo, że zawsze szczęście jest potrzebne i mam nadzieję, że jutro nie zabraknie nam niczego i awansujemy do półfinału.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:32

Crunny pisze:
Tym bardziej, że Barca jest w fatalnej formie fizycznej. Nie wiem, czemu o tym nie piszą media i kibice. Oni bodajże 4-5 mecz z rzędu biegają dużo mniej niż przeciwnik. No ok, wiadomo Barca nie należała nigdy to tych którzy biegają najwięcej, ale jednak odstają i to znacznie.

W mediach, kibice czy to sam trener Barcy jak i zawodnicy krzyczą, że siądą pressingiem od 1 minuty na nas. Ale oni nie mają sił na pressing choćby przez 30 minut a co dopiero cały mecz, nawet Juventus. Żadna drużyna obecnie w Europie nie jest w stanie pressować cały mecz. Wystarczy mądrze i pewnie wyjśc na boisko i skarcić ich.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:41

Szikit pisze:
Oj.. sam nie wiem. Przeważnie jest tak, że mniej męczy się ten, kto operuje piłką, a bardziej ten, kto za nią biega. Pressing stosuje ten, kto nie ma piłki. Jeśli nie daj Bóg damy się Barcy zamknąć na 25-tym metrze to nie wytrzymamy kondycyjnie do końca spotkania.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:43

Enrique powoli odpływa i widmo odpadnięcia trochę mu przewraca w głowie. Przebąkuje o tym, że mogą nam strzelić 3 bramki w 3 minuty, że muszą zdobyć 5 bramek. Ja rozumiem, że stara się motywować swoją ekipę, ale niesamowicie pompuje balon i szacunku do rywala to tu nie ma wcale.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 18:44

Nie mamy ofensywnej opcji na ławce, ale jest to też po części wynik tego jakim składem wychodzimy na Barcelonę. Dlatego tak ważne jest żeby ukłuć ich jeszcze w pierwszej połowie i mam nadzieję, że z takim nastawieniem wyjdziemy na boisko. Rywal na pewno zagra bardzo ofensywnie i ważne żeby przetrzymać gradobicie, a okazji na strzelenie gola nie powinno zabraknąć.

Przeciwko Pescarze zagraliśmy rezerwową obroną, Khedira nie był nawet powołany na mecz, a przy korzystnym wyniku Pjanic nie wyszedł nawet na drugą połowę. Niewiele więcej minut w nogach od Bośniaka ma Dybala, który przymusowo zszedł z boiska, ale na szczęście jutro zagra od pierwszej minuty. Poza tym graliśmy popołudni, a Barcelona wieczorem i zapewne aż 8 ich zawodników, którzy jutro wybiegną w podstawie zagrało pełne spotkanie ligowe więc nie ma prawa wystąpić taka sytuacja, że wypadną oni lepiej kondycyjnie od nas.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:09

W Barcelonie pompują taki balonik, że może pęknąć z dużą siłą i ktoś może dostać po łapskach jak wizja orgazmicznej satysfakcji się nie spełni. Trener już przebąkuje o 5 bramkach, piłkarze nie pozostają w tyle i dołączają się do tego.
Ja tam wolę patrzeć na to z boku i nie komentować i nie mam zamiaru nakręcać się słowami, że na bank awansujemy.
Jak awansujemy to będzie to efekt naszej systematycznej ciężkiej pracy. Jak nie...trudno. Za rok spróbujemy ponownie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:32

Shadow Marshall pisze:Jak nie...trudno. Za rok spróbujemy ponownie.
Jak nie to zdetronizujemy PSG i zyskamy tytuł frajerów roku.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:33

Gadałem przed chwileczką z Portugalczykiem. Mówił, że rozmawiał dziś z pewnym Włochem. Ten spotkał rano Rincona wychodzącego z żabki. Mówił, że rozmawiał z Dybalą i jeżeli ten strzeli, to ułoży taki specjalny znak - eLkę odwróconą palcami do oczu i zadedykuje ją kibicom. Mówił jeszcze, że wszyscy chcą sprawić kibicom ten wielki prezent w postaci awansu.
#takBylo #wciazSmieszy :ahsisi:

dzisiaj przechodzą drużyny z Madrytu, coś czuję że spotkamy się z którąś ekipą w półfinale :whistle:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2017, 19:40

pan Zambrotta pisze:dzisiaj przechodzą drużyny z Madrytu, coś czuję że spotkamy się z którąś ekipą w półfinale :whistle:
Jeśli sędzia nie zacznie swojego show. Karny dla Barcy, a później różnie to może być. Licze na Dybale i Pjanicia, niech ostrzelają bramkę rywala z dystansu.
CavAllano pisze:Rozmawiałem właśnie z Włochem, który spotkał dziś pod Carrefourem w Turynie
Kauflandem, Kauflandem :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany