Trofeo TIM 2012: Inter 1-0 JUVENTUS | JUVENTUS 1-0 Milan
- pumex
- Juventino

Caceres nie ma nic do Isli i Ryśka, bo wyraźnie Conte szykował go na 4-go środkowego obrońcę (nie neguję, że może grać na boku). Teraz mamy ich tylko 4-tech, przy czym jak wiadomo 3-ch będzie grało. Mało.Wojtek pisze:Kontuzja Caceresa dużo nie zmienia bo i tak jest rezerwowym zresztą mamy Lichta i Isle po prawej na 3-5-2 ale i tak go szkoda.
Pomysł z Masim, który miałby pełnić rolę 5-go stopera nie podoba mi się. To krzywda dla chłopaka, który musi zdobywać doświadczenie na boisku a nie na ławce czekając na swoją kolej
Żeby nie oftopować: Wczoraj słabo zagrali nasi napastnicy

- Dante93
- Juventino

Pytanie, kto jeżeli nie Masi? Bo jedno jest pewne- grając 3-ema obrońcami nie możemy mieć w kadrze tylko 4 zawodników na te pozycje.pumex pisze:Pomysł z Masim, który miałby pełnić rolę 5-go stopera nie podoba mi się. To krzywda dla chłopaka, który musi zdobywać doświadczenie na boisku a nie na ławce czekając na swoją kolej
Żeby OT nie było: we wczorajszym turnieju widać było ewidentą przewage Juventusu nad rywali z Mediolanu pod względem rozgrywania piłki i ogólnego pomysłu na gre. My graliśmy, oni biegali. Miło sie ogląda taki Juventus.
- wloski
- Juventino

Jak czytam opinie kibiców Interu, że gdzie Juventusu przewaga i wygrywanie z każdym to mnie to rozbawia. 8 reprezentantów wicemistrza Europy na wolnym, Isla leczonko. Z tego prawie można by było zrobić fajny składzik, a kibice Interu się wyśmiewają. Troszkę mnie to bawi, troszkę irytuje, no ale cóż. Kibice Interu mogą tylko nucić w tym sezonie "Cieszmy się z małych rzeczy" i oby kolejne 17 lat ich czegoś nauczyło.
- Alfa i Omega
- Juventino

Lichtsteiner/Vidal. Obaj tam grali. Inna bajka, że znacznie więcej mogą nam dać na swoich nominalnych pozycjach i zwyczajnie szkoda ich tam kisić. Nawet mimo, że ich rywalami do składu są Asamoah i Isla.Dante93 pisze:Pytanie, kto jeżeli nie Masi? Bo jedno jest pewne- grając 3-ema obrońcami nie możemy mieć w kadrze tylko 4 zawodników na te pozycje.pumex pisze:Pomysł z Masim, który miałby pełnić rolę 5-go stopera nie podoba mi się. To krzywda dla chłopaka, który musi zdobywać doświadczenie na boisku a nie na ławce czekając na swoją kolej
Ale 19-letni stoper? To się nie może udać. Oni nigdy nie są pewni.
Ewentualna opcja awaryjna w styczniu typu Stendardo.
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Właśnie obejrzałem turniej i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z naszej gry.
1. Nasz drugi skład potrafił grać jak równy z równym (choć chyba przeważaliśmy) z dwoma największymi rywalami do Scudetto.
2. Chyba nikt nie wątpliwości, że decyzja o pozyskaniu Caceresa kosztem Guarina była bezbłędna.
3. Masi, Asamoah, Vidal, FaQu, Matri, Lucio - wiadomo. Każdy widział, więc nie ma co się rozpisywać.
4. Marrone bardzo mi się podobał. Nie mam żadnych wątpliwości - Conte chce zrobić z niego zastępcę Pirlo - bardzo ładne prostopadłe piłki, zastawianie się, uczestniczenie w każdej akcji.
5. Lichtsteiner świetny - obok Vidala, to zawodnik, którego lubię najbardziej. Jeżeli będzie tak grał w SerieA, to Isla wcale nie jest takim pewniakiem do pierwszego składu.
6. De Ceglie - bardzo fajnie, że dostał opaskę kapitana. Myślę, że to dla niego bardzo wiele znaczy. Zrobił się z niego bardzo solidny ligowiec.
1. Nasz drugi skład potrafił grać jak równy z równym (choć chyba przeważaliśmy) z dwoma największymi rywalami do Scudetto.
2. Chyba nikt nie wątpliwości, że decyzja o pozyskaniu Caceresa kosztem Guarina była bezbłędna.
3. Masi, Asamoah, Vidal, FaQu, Matri, Lucio - wiadomo. Każdy widział, więc nie ma co się rozpisywać.
4. Marrone bardzo mi się podobał. Nie mam żadnych wątpliwości - Conte chce zrobić z niego zastępcę Pirlo - bardzo ładne prostopadłe piłki, zastawianie się, uczestniczenie w każdej akcji.
5. Lichtsteiner świetny - obok Vidala, to zawodnik, którego lubię najbardziej. Jeżeli będzie tak grał w SerieA, to Isla wcale nie jest takim pewniakiem do pierwszego składu.
6. De Ceglie - bardzo fajnie, że dostał opaskę kapitana. Myślę, że to dla niego bardzo wiele znaczy. Zrobił się z niego bardzo solidny ligowiec.
- Wojtek
- Juventino

Mamy 3 ŚO? Ja myślałem że Kielona traktujemy nadal jako środkowego obrońce a nie lewego...Ściągamy Armero i w ustawieniu 3-5-2 blok obronny to Barza-Bonu-Kielon, Armero na lewej w pomocy. Tylko niewiem co jeśli 4-3-3 Armero na ławce? Bo chyba nie będzie siedział ani Kielon ani Barzagli ani Bonucci? Tak więc mamy na środku obrony Barzagli,Bonucci,Chiellini,Lucio,Masi(?). Damy rade bez Caceresa ; )pumex pisze:Caceres nie ma nic do Isli i Ryśka, bo wyraźnie Conte szykował go na 4-go środkowego obrońcę (nie neguję, że może grać na boku). Teraz mamy ich tylko 4-tech, przy czym jak wiadomo 3-ch będzie grało. Mało.Wojtek pisze:Kontuzja Caceresa dużo nie zmienia bo i tak jest rezerwowym zresztą mamy Lichta i Isle po prawej na 3-5-2 ale i tak go szkoda.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 75 razy
Wojtek, nauka czytania ze zrozumieniem nie boli.
Co do Marrone to wątpię by robienie z niego Pirlo było dobrym pomysłem. Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.
Co do Marrone to wątpię by robienie z niego Pirlo było dobrym pomysłem. Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Skoro już o charakterystykach mowa to Masi wygląda i gra jak Xabi Alonso (tyle, że pewnie jest szybszy bo inaczej byśmy go nie wzięli)jackop pisze:Co do Marrone to wątpię by robienie z niego Pirlo było dobrym pomysłem. Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.
Według mnie powinniśmy sobie odpuścić Destro bo jest po prostu za drogi żeby go kupować i ogrywać w innych klubach a jeszcze niewystarczająco sprawdzony żeby poważnie oprzeć na nim atak (trochę jak Verratti).
- Pluto
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mnie zastanawia skąd stwierdzenie, że Caceres jest wyraźnie postrzegany przez trenera jako środkowy obrońca.
Chyba nie na podstawie sparingów gdzie brakowało nam trzech podstawowych środkowych.
Z kolei Isla w wywiadzie przyznał, że Conte w rozmowie z nim doceniał jego kompetencje jako środkowego pomocnika.
Caceres ma pod bramka przeciwnika więcej do zaproponowania niż Lichsteiner, chodzi oczywiscie o znacznie lepiej ułożona prawa noge.
Co do Masiego to nie sądzę żeby piąte miejsce do gry w trzyosobowym boku obronnym mistrza kraju, druzyny wlaczacej na trzech fronatach bylo krzywdzace dla gracza, ktorzy przyszedl z trzeciej ligi. Przede wszystkim dlatego, ze zakladanie, ze na wypozyczneiu w ligowym sredniaku wywalczylby sobie miejsce w pierwszym skladzie jest duzym naduzyciem.
Chyba nie na podstawie sparingów gdzie brakowało nam trzech podstawowych środkowych.
Z kolei Isla w wywiadzie przyznał, że Conte w rozmowie z nim doceniał jego kompetencje jako środkowego pomocnika.
Caceres ma pod bramka przeciwnika więcej do zaproponowania niż Lichsteiner, chodzi oczywiscie o znacznie lepiej ułożona prawa noge.
Co do Masiego to nie sądzę żeby piąte miejsce do gry w trzyosobowym boku obronnym mistrza kraju, druzyny wlaczacej na trzech fronatach bylo krzywdzace dla gracza, ktorzy przyszedl z trzeciej ligi. Przede wszystkim dlatego, ze zakladanie, ze na wypozyczneiu w ligowym sredniaku wywalczylby sobie miejsce w pierwszym skladzie jest duzym naduzyciem.
- wloski
- Juventino

Caceres sam przyznał w wywiadzie, że czuje się środkowym obrońcą, mimo, ze zagra wszędzie gdzie go o to poprosi Conte.
Wieści z Włoch mówią, że obrażenie Caceresa są mniejsze niż sie spodziewano na początku, ta wieść została napisana o 16:55.
Wieści z Włoch mówią, że obrażenie Caceresa są mniejsze niż sie spodziewano na początku, ta wieść została napisana o 16:55.
- SKAr7
- Juventino

IMO mylne wrażenie (wywołane podobieństwem fizycznym i poruszania się po boisku)- Marrone może jeszcze czyścić buty Pirlo jeśli idzie o rozgrywanie, nie ma jego elegancji. Ale Markiz przez cały zeszły sezon nie miał meczu w którym rozegrałby tyle, tak pomysłowych, długich piłek co wczoraj Marrone przez 45 minut. Z drugiej strony, gdyby Luka miał już teraz umiejętność ustawiania się, przewidywania, odbierania i krycia, do tego strzału Claudio, byłby naszą gwiazdą i najdroższym zawodnikiem. W tych aspektach bardzo zawodzi i przez to nie nadaje się (na dziś dzień) na B2B.jackop pisze: Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.
- pumex
- Juventino

Podbijamjackop pisze:Wojtek, nauka czytania ze zrozumieniem nie boli.Wojtek pisze:Mamy 3 ŚO?pumex pisze:Caceres nie ma nic do Isli i Ryśka, bo wyraźnie Conte szykował go na 4-go środkowego obrońcę (nie neguję, że może grać na boku). Teraz mamy ich tylko 4-tech, przy czym jak wiadomo 3-ch będzie grało. Mało.
Mnie bardziej przypomina połączenie Pique i Hummelsa. Dobrze, jakby kiedyś zbliżył się do nich poziomem.Ouh_yeah pisze:Skoro już o charakterystykach mowa to Masi wygląda i gra jak Xabi Alonso
Jeśli jeszcze o Masim mowa, to napiszę, że dla mnie jego pozostanie miałoby sens, jeśli pod nieobecność Caceresa były wyżej w hierarchii niż Lucio, bo po prostu miałby więcej okazji do gry. Jednak to u Conte raczej niemożliwe. Masi jako 5-ty obrońca nie ma sensu.
Oby, obywloski pisze:Wieści z Włoch mówią, że obrażenie Caceresa są mniejsze niż sie spodziewano na początku, ta wieść została napisana o 16:55.
Marrone podczas Trofeo TIM 12 niepierwszy raz udowodnił, że potrafi bardzo ładnie rozgrywać z głębi pola, ale dalej dla niektórych jest tak i siaki, na 'nie'. Mam nadzieję, że jeszcze się do niego przekonacie, tak jak do Marchisio

- Donnie
- Juventino

Facet jeszcze dochodzi do siebie po tej kontuzji chyba z lutego. Póki co trenował chyba tylko indywidualnie.Ivory pisze:Ktoś mi wyjaśni dlaczego Isla w ogóle nie wybiegł na boisko, a Asamoah był wczoraj maksymalnie testowany?
- francois
- Juventino

Mam pytanie do tych, którzy uważnie śledzili mecz z Milanem - po kontuzji Caceresa na boisko wszedł Lichtsteiner. Grał na środku obrony czy zmieniliśmy system? Ewentualnie jak sobie tam radził?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”