Trofeo TIM 2012: Inter 1-0 JUVENTUS | JUVENTUS 1-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 14:52

Wojtek pisze:Kontuzja Caceresa dużo nie zmienia bo i tak jest rezerwowym zresztą mamy Lichta i Isle po prawej na 3-5-2 ale i tak go szkoda.
Caceres nie ma nic do Isli i Ryśka, bo wyraźnie Conte szykował go na 4-go środkowego obrońcę (nie neguję, że może grać na boku). Teraz mamy ich tylko 4-tech, przy czym jak wiadomo 3-ch będzie grało. Mało.
Pomysł z Masim, który miałby pełnić rolę 5-go stopera nie podoba mi się. To krzywda dla chłopaka, który musi zdobywać doświadczenie na boisku a nie na ławce czekając na swoją kolej

Żeby nie oftopować: Wczoraj słabo zagrali nasi napastnicy

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 15:20

pumex pisze:Pomysł z Masim, który miałby pełnić rolę 5-go stopera nie podoba mi się. To krzywda dla chłopaka, który musi zdobywać doświadczenie na boisku a nie na ławce czekając na swoją kolej
Pytanie, kto jeżeli nie Masi? Bo jedno jest pewne- grając 3-ema obrońcami nie możemy mieć w kadrze tylko 4 zawodników na te pozycje.

Żeby OT nie było: we wczorajszym turnieju widać było ewidentą przewage Juventusu nad rywali z Mediolanu pod względem rozgrywania piłki i ogólnego pomysłu na gre. My graliśmy, oni biegali. Miło sie ogląda taki Juventus.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 15:31

Jak czytam opinie kibiców Interu, że gdzie Juventusu przewaga i wygrywanie z każdym to mnie to rozbawia. 8 reprezentantów wicemistrza Europy na wolnym, Isla leczonko. Z tego prawie można by było zrobić fajny składzik, a kibice Interu się wyśmiewają. Troszkę mnie to bawi, troszkę irytuje, no ale cóż. Kibice Interu mogą tylko nucić w tym sezonie "Cieszmy się z małych rzeczy" i oby kolejne 17 lat ich czegoś nauczyło.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 15:32

Dante93 pisze:
pumex pisze:Pomysł z Masim, który miałby pełnić rolę 5-go stopera nie podoba mi się. To krzywda dla chłopaka, który musi zdobywać doświadczenie na boisku a nie na ławce czekając na swoją kolej
Pytanie, kto jeżeli nie Masi? Bo jedno jest pewne- grając 3-ema obrońcami nie możemy mieć w kadrze tylko 4 zawodników na te pozycje.
Lichtsteiner/Vidal. Obaj tam grali. Inna bajka, że znacznie więcej mogą nam dać na swoich nominalnych pozycjach i zwyczajnie szkoda ich tam kisić. Nawet mimo, że ich rywalami do składu są Asamoah i Isla.

Ale 19-letni stoper? To się nie może udać. Oni nigdy nie są pewni.

Ewentualna opcja awaryjna w styczniu typu Stendardo.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 15:47

Właśnie obejrzałem turniej i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z naszej gry.

1. Nasz drugi skład potrafił grać jak równy z równym (choć chyba przeważaliśmy) z dwoma największymi rywalami do Scudetto.
2. Chyba nikt nie wątpliwości, że decyzja o pozyskaniu Caceresa kosztem Guarina była bezbłędna.
3. Masi, Asamoah, Vidal, FaQu, Matri, Lucio - wiadomo. Każdy widział, więc nie ma co się rozpisywać.
4. Marrone bardzo mi się podobał. Nie mam żadnych wątpliwości - Conte chce zrobić z niego zastępcę Pirlo - bardzo ładne prostopadłe piłki, zastawianie się, uczestniczenie w każdej akcji.
5. Lichtsteiner świetny - obok Vidala, to zawodnik, którego lubię najbardziej. Jeżeli będzie tak grał w SerieA, to Isla wcale nie jest takim pewniakiem do pierwszego składu.
6. De Ceglie - bardzo fajnie, że dostał opaskę kapitana. Myślę, że to dla niego bardzo wiele znaczy. Zrobił się z niego bardzo solidny ligowiec.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 16:18

pumex pisze:
Wojtek pisze:Kontuzja Caceresa dużo nie zmienia bo i tak jest rezerwowym zresztą mamy Lichta i Isle po prawej na 3-5-2 ale i tak go szkoda.
Caceres nie ma nic do Isli i Ryśka, bo wyraźnie Conte szykował go na 4-go środkowego obrońcę (nie neguję, że może grać na boku). Teraz mamy ich tylko 4-tech, przy czym jak wiadomo 3-ch będzie grało. Mało.
Mamy 3 ŚO? Ja myślałem że Kielona traktujemy nadal jako środkowego obrońce a nie lewego...Ściągamy Armero i w ustawieniu 3-5-2 blok obronny to Barza-Bonu-Kielon, Armero na lewej w pomocy. Tylko niewiem co jeśli 4-3-3 Armero na ławce? Bo chyba nie będzie siedział ani Kielon ani Barzagli ani Bonucci? Tak więc mamy na środku obrony Barzagli,Bonucci,Chiellini,Lucio,Masi(?). Damy rade bez Caceresa ; )

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 16:29

Wojtek, nauka czytania ze zrozumieniem nie boli.

Co do Marrone to wątpię by robienie z niego Pirlo było dobrym pomysłem. Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 16:40

jackop pisze:Co do Marrone to wątpię by robienie z niego Pirlo było dobrym pomysłem. Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.
Skoro już o charakterystykach mowa to Masi wygląda i gra jak Xabi Alonso (tyle, że pewnie jest szybszy bo inaczej byśmy go nie wzięli) :prochno:

Według mnie powinniśmy sobie odpuścić Destro bo jest po prostu za drogi żeby go kupować i ogrywać w innych klubach a jeszcze niewystarczająco sprawdzony żeby poważnie oprzeć na nim atak (trochę jak Verratti).

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 16:57

Mnie zastanawia skąd stwierdzenie, że Caceres jest wyraźnie postrzegany przez trenera jako środkowy obrońca.
Chyba nie na podstawie sparingów gdzie brakowało nam trzech podstawowych środkowych.
Z kolei Isla w wywiadzie przyznał, że Conte w rozmowie z nim doceniał jego kompetencje jako środkowego pomocnika.
Caceres ma pod bramka przeciwnika więcej do zaproponowania niż Lichsteiner, chodzi oczywiscie o znacznie lepiej ułożona prawa noge.

Co do Masiego to nie sądzę żeby piąte miejsce do gry w trzyosobowym boku obronnym mistrza kraju, druzyny wlaczacej na trzech fronatach bylo krzywdzace dla gracza, ktorzy przyszedl z trzeciej ligi. Przede wszystkim dlatego, ze zakladanie, ze na wypozyczneiu w ligowym sredniaku wywalczylby sobie miejsce w pierwszym skladzie jest duzym naduzyciem.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:12

Caceres sam przyznał w wywiadzie, że czuje się środkowym obrońcą, mimo, ze zagra wszędzie gdzie go o to poprosi Conte.

Wieści z Włoch mówią, że obrażenie Caceresa są mniejsze niż sie spodziewano na początku, ta wieść została napisana o 16:55.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:02

jackop pisze: Z resztą chłopak dużo bardziej charakterystyką przypomina mi Marchisio.
IMO mylne wrażenie (wywołane podobieństwem fizycznym i poruszania się po boisku)- Marrone może jeszcze czyścić buty Pirlo jeśli idzie o rozgrywanie, nie ma jego elegancji. Ale Markiz przez cały zeszły sezon nie miał meczu w którym rozegrałby tyle, tak pomysłowych, długich piłek co wczoraj Marrone przez 45 minut. Z drugiej strony, gdyby Luka miał już teraz umiejętność ustawiania się, przewidywania, odbierania i krycia, do tego strzału Claudio, byłby naszą gwiazdą i najdroższym zawodnikiem. W tych aspektach bardzo zawodzi i przez to nie nadaje się (na dziś dzień) na B2B.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:10

jackop pisze:
Wojtek pisze:
pumex pisze:Caceres nie ma nic do Isli i Ryśka, bo wyraźnie Conte szykował go na 4-go środkowego obrońcę (nie neguję, że może grać na boku). Teraz mamy ich tylko 4-tech, przy czym jak wiadomo 3-ch będzie grało. Mało.
Mamy 3 ŚO?
Wojtek, nauka czytania ze zrozumieniem nie boli.
Podbijam :ok:
Ouh_yeah pisze:Skoro już o charakterystykach mowa to Masi wygląda i gra jak Xabi Alonso
Mnie bardziej przypomina połączenie Pique i Hummelsa. Dobrze, jakby kiedyś zbliżył się do nich poziomem.
Jeśli jeszcze o Masim mowa, to napiszę, że dla mnie jego pozostanie miałoby sens, jeśli pod nieobecność Caceresa były wyżej w hierarchii niż Lucio, bo po prostu miałby więcej okazji do gry. Jednak to u Conte raczej niemożliwe. Masi jako 5-ty obrońca nie ma sensu.
wloski pisze:Wieści z Włoch mówią, że obrażenie Caceresa są mniejsze niż sie spodziewano na początku, ta wieść została napisana o 16:55.
Oby, oby

Marrone podczas Trofeo TIM 12 niepierwszy raz udowodnił, że potrafi bardzo ładnie rozgrywać z głębi pola, ale dalej dla niektórych jest tak i siaki, na 'nie'. Mam nadzieję, że jeszcze się do niego przekonacie, tak jak do Marchisio

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:25

Ktoś mi wyjaśni dlaczego Isla w ogóle nie wybiegł na boisko, a Asamoah był wczoraj maksymalnie testowany?

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:31

Ivory pisze:Ktoś mi wyjaśni dlaczego Isla w ogóle nie wybiegł na boisko, a Asamoah był wczoraj maksymalnie testowany?
Facet jeszcze dochodzi do siebie po tej kontuzji chyba z lutego. Póki co trenował chyba tylko indywidualnie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 16:46

Mam pytanie do tych, którzy uważnie śledzili mecz z Milanem - po kontuzji Caceresa na boisko wszedł Lichtsteiner. Grał na środku obrony czy zmieniliśmy system? Ewentualnie jak sobie tam radził?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany