Forumowicz od A do Z - vol.2

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Nastepny alfabet napisze...

Można wybrać tylko 1. opcję

38
30%
14
11%
15
12%
61
48%

Liczba głosów: 128

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 15:35

leniup pisze:Kiedy zgłaszałem się do ankiety Forumowicz od A do Z był zabawą. Z przyjemnością wchodziło się do tego topicu by poczytać co inni piszą, by się posmiać, by poobserwować kampanię wyborczą przeciwnika. Niestety, później wybuchła afera z zakładanymi kontami by zwiększyć dla siebie poparcie co mnie od razu zniesmaczyło. Po wygranej ankiecie zacząłem pisać alfabet ale to co się działo w tym temacie przez ostatnie kilka miesięcy coraz bardziej mnie odpychało. Dla mnie to już nie jest zabawa, tylko pieprzenie o jakiś pipkach, waginkach i nie wiadomo czym jeszcze. Jeśli kogoś to jeszcze śmieszy, proszę bardzo. Ja jużtego nawet nie czytam i wystarczająco zniechęciłem się do tej zabawy. I choć w moim alfabecie brakuje jeszcze tylko literki E, O, N i R, to kompletnie nie mam już ochoty na pisanie. Popełniłem błąd, mogłem od razu napisać alfabet. Nie zrobiłem tego. Przepraszam wszystkich którzy oddali na mnie głosy ale w takiej atmosferze nie ma sensu publikować alfabetu.
Wiesz gdzie leży przyczyna takiego stanu? Właśnie w braku alfabetów. Dopóki powstawały one na bieżąco to dyskusje dotyczyły tych kilkunastu liter, które sobie ktoś wykreował. W momencie, gdy użytkownicy przestali je pisać to zaczęto większą wagę przywiązywać do samych ankiet. Pieprzenie było, przynajmniej dla mnie, od zawsze domeną tego tematu, a w przypadku, gdy coś mi się mniej podoba, to staram się to po prostu olać (tzn. mniej lub bardziej oczywiście). Swój alfabet napisałem i dobrze się z tym czuję, gdybym go miał napisać teraz, to zrobiłbym to bez chwili zastanowienia, bo kompletnie nie rozumiem co do mnie i mojego alfabetu miałyby mieć wypociny albo wymiociny w tym temacie. Zabawa trwa nadal i nic się nie zmienia, tylko jej głównym celem jest właśnie pisanie alfabetów, a tego nie ma. Traktujmy się w miarę poważnie, jak się ktoś zgłasza, to niech w wyznaczonym terminie napisze. Po co czarna lista skoro i tak nic sobie z niej nikt nie robi. Pff...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 17:35

Azrael pisze: Co do obecnej ankiety, to jestem zaskoczony tak wyrównanej stawki. Niestety dalej nie wiem nic o kandydatach. Może poza tym, że Ewerthon ma przyjemny obrazek w avatarze.
Wiem, dzięki 8)

Z każdą ankietą jest coraz gorzej. W pierwszej miałem szanse wygrać. W drugiej walczyłem o drugie miejsce, teraz jestem na końcu :lol:
Ale dzięki wszystkim za głosy, jeśli za parę lat uda mi się wygrać to umieszcze alfabet i postaram się nie zawieść!

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 18:39

szczypek pisze:Pieprzenie było, przynajmniej dla mnie, od zawsze domeną tego tematu, a w przypadku, gdy coś mi się mniej podoba, to staram się to po prostu olać (tzn. mniej lub bardziej oczywiście).
Pełna zgoda z kawalerem(?) Szczypkiem. Ten topik od dawien dawna służył do nieco bardziej swobodnej wymiany myśli między użytkownikami forum. Tematy do dyskusji bywały przeróżne: te bardzo mądre i możliwie najgłupsze świecie. Jak w życiu. Nie ma co się obrażać na ten stan rzeczy.

Gdy pojawia się nowy alfabet, to jest okazja do dyskusji pod kątem treści w nim zawartych. Jeśli ktoś jest obruszony zastałym dzisiaj stanem rzeczy - tzn. miałkością dyskusji - to niech sam wykreuje rzeczywistość, stworzy nowe wątki, zwłaszcza jeśli ma niepowtarzalną okazję, jaką daje mu wygrana we wcześniejszej ankiecie i możliwość publikacji swojego alfabetu.

Nikogo nie chcę osądzać, ale jak komuś brakuje tych kilku "nędznych" literek do końca, to mógłby się spiąć. Sam oddałem swój alfabet po czasie i wiem, że to wszystko nie takie proste, ale ostatecznie chyba warto przeżyć swoje własne katharsis po uzewnętrznieniu swojej osobowości dla szerszej publiczności.
Mam nadzieje, że to nie będzie "pocałunek śmierci"... :roll:
ewerthon pisze:
Azrael pisze: Co do obecnej ankiety, to jestem zaskoczony tak wyrównanej stawki. Niestety dalej nie wiem nic o kandydatach. Może poza tym, że Ewerthon ma przyjemny obrazek w avatarze.
Wiem, dzięki 8)
To może zdradź kogóż przedstawia tenże wizerunek? :think:

PS. Zauważyliście, że słowa przedłużane o "Ż" w środku brzmią jakby mądrzej. Można się dowartościować... :prochno:

Pozdrawiam!
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 18:54

Azrael pisze:
ewerthon pisze:Z każdą ankietą jest coraz gorzej. W pierwszej miałem szanse wygrać. W drugiej walczyłem o drugie miejsce, teraz jestem na końcu :lol:
Ale dzięki wszystkim za głosy, jeśli za parę lat uda mi się wygrać to umieszcze alfabet i postaram się nie zawieść!
Jesteś taki biedny, że postanowiłem oddać na Ciebie głos. Mam nadzieje, że to nie będzie "pocałunek śmierci"... :roll:
Dzięki, ale raczej będzie :)
Azrael pisze:
ewerthon pisze:
Wiem, dzięki 8)
To może zdradź kogóż przedstawia tenże wizerunek? :think:

Link do jej oficjalnej strony 8)

Ide w góre, może wskoczę na podium :lol:

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 21:59

Dzięki wszystkim za głosy, uzbierało się ich więcej niż myślałem :D.
Moim zdaniem powinni wygrać Ci co najdłużej są w zabawie, na mnie przyjdzie kiedyś kolej (przynajmniej mam taką nadzieję :-D )

EDIT: I jestem bardzo rad z "jakości" moich głosów, same znakomitości JP :-D

Jeszcze raz dzięki :)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 22:08

Aha, jeszcze jedna sugestia. Ostatnio bywa tak, że dyskusja na temat nowych alfabetów wygląda tak: "tyczyty...fajny alfabet,serio!". Koniec. No to wiecie... :whistle:

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 22:18

LordJuve pisze:Aha, jeszcze jedna sugestia. Ostatnio bywa tak, że dyskusja na temat nowych alfabetów wygląda tak: "tyczyty...fajny alfabet,serio!". Koniec. No to wiecie... :whistle:
Niech to będzie dla Ciebie wyzwanie. Napisz coś takiego wobec czego nikt nie przejdzie obojętnie.

Pozdrawiam!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 15:03

Nie chciałbym przeszkadzać w dyskusji ale właśnie udało mi się dokończyć mój alfabet :wink:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 15:11

Bardzo przyjemny alfabet ;)

Już zapomniałem o takim osobniku jak Xavier Abel, choć kiedys pamiętam, ze grał w Liverpoolu ;) Brakowało ci pomysłu na literke, czy faktycznie coś do niego czujesz? :prochno:

A i tez ostatnio sie uzależniłem od kebabu. Chyba najsmaczniejszy fast-food 8) Ale tylko drobiowy!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 15:20

Oooo już pierwszy czytelnik :shock:
Szybki jesteś stahoo :D
stahoo pisze:Brakowało ci pomysłu na literke, czy faktycznie coś do niego czujesz? :prochno:
Ten wybór był spowodowany tylko i wyłącznie małą znajomością wyrazów na literę X :smile:

Obrazek
Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 15:37

Ja równiez juz "zaliczyłem" twój alfabet, jest przyjemny i to co mi się bardzo spodobało, a do tej pory mialo miejsce w tej zabawie 5, może 6 razy miejsce, jest naturalny.

Ja nie zdecydowanych namawiam do głosowania, na mnie, na Motora
Obrazek

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 15:49

Bardzo przyjemnie się czytało alfabet;)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 16:30

Fajny alfabecik, fajny, nie powiem. Co do zdjęcia Iversona- faktycznie kozacka! Jeśli zaś idzie o seriale, to ogarnij Archiwum X. Zostaw syntetyk, ratuj życie :wink:

BTW: Twój ulubiony bojowy śmiglak to...?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 16:40

deszczowy pisze:BTW: Twój ulubiony bojowy śmiglak to...?
Hughes AH-64 Apache
Obrazek

Dzięki wszystkim za dobre słowo :-D

Obrazek
JuveCracow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2010, 17:54

Patrz jak to pozory mylą :P Jako jeden z mniejszości głosowałem w ankiecie, którą niedawno wygrałeś na innego startującego, a tu proszę. Nie dość, że wyrobiłeś się pieronem ze swoją pracą, to jeszcze przyjemnie mi się ją czytało, dowiedziałem się i obejrzałem sporo na Twój temat i nie nudziłem się właściwie w ogóle. Pisanie prosto od siebie na własny temat i na moje o to chodzi :dance: Fajnie zrobiony alfabet, szczerze opisałeś siebie i gratuluję, bo jeśli kiedyś się zgłoszę do tej zabawy, to chciałbym, żeby właśnie taka- jak to Motor wyżej już skomentował- naturalność z mojej pracy wyłaziła.

Mimo, że pod względem muzyki (darkness forever, sesese :smile: ha :!: pozer pozer mhhroczny pozer się z Cracowa na forum JP znalazł xD) i religii oraz z tego co czytałem ogólnie podejściem do życia różnimy się bardzo, to zaimponowałeś mi sposobem w jaki do pisania swojego alfabetu podszedłeś no i szybkim tempem wykonania pracy na tle do dziś czekających i narzekających na brak czasu zwycięzców poprzednich ankiet. To świetna zabawa, pewnie się ze mną zgodzisz, bo ankietę wygrałeś i tekst o sobie właśnie napisałeś, ale jak na każdą zabawę, trzeba najpierw znaleźć na nią czas żeby się zastanowić i naskrobać coś z sensem, a nie jak co niektórzy odkładać sprawę w nieskończoność. Takie podejście, to ja rozumiem. Samemu mi często powagi i konsekwencji brakuje, więc proszę mnie i tamtych zagubionych w akcji zwycięzców głosowania kulturalnie zarazić =P

Mam wrażenie, że alfabet pisałeś z przyjemnością, z chęcią przedstawienia siebie, a nie na siłę i to od pierwszych liter bardzo zachęca np. mnie do przeczytania go. Ino członkostwo zamiast "członkowstwa" jeśli dobrze w temacie "JPC" zauważyłem i nie będę miał się już zupełnie czego czepić ;) Pozdrowienia od wierzącego i praktykującego ateisty (tak, tak, my też mamy swoje modlitwy w postaci rozmów z najbliższymi, niebo- najbliższą pod grzesznie wrzącym od nadmiaru jaskrawych emocji Słońcem osobę i wieczność- w postaci życia przekazywanego swym dzieciom do spółki z kochanką prawda przyjemnie zaprojektowanym, z pokolenia na pokolenie się mnożą niewierne jelenie xD Realnego stwórcy chcę? Proszę bardzo, są przepełniające ożywioną rzeczywistość wokół mnie i bijące w rytmie pikawy we mnie siły Mamy Natury zamiast boskiego Przedwiecznego Taty, o pomyśle ewolucyjnym na stworzenie i rywalizacji kto silniejszy zamiast konkurowania kto po ascetycznemu "bardziej święty" czy po nowotestamentowemu miłosierniejszy wspominać nie muszę, bo wiadomo :whistle: ). No i czyż to nie prawdziwie boska, stwórcza drzemie w nas samych, w ludziach siła? Ach, lepiej będę uważać, by się dyskusja religijna się z analizy Twojej alphy i bety nie zrobiła :C

Tak sobie oglądałem Twoje foty (nie, to nie jest tak, jak myślisz tabciu :roll: ) i historie spod znaku ministrantem bycia i przypomniała mi się moja własna przygoda z kościołem jako dzieciaka, zanim postanowiłem w imię wyższej chęci, swoich racji sracji demokracji i życia w zgodzie ze sobą- a nie z tym, co zostało mi dane z góry i jest społecznie od czasów króla ćwieczka spokojnie usankcjonowane- pójść własną drogą, że często i co dziwne na głos :prochno: czytywałem pisma w kościele i choć ministrantem akurat nigdy nie byłem, to nadal mam silną potrzebę wiary, chociaż realizuję ją po swojemu na ile możliwości, pomysłów i talentu mi starcza, hehe :) Przyjemnie się czyta, kiedy ktoś chodzi innymi niż moje ścieżkami i nie narzeka, nie udaje na siłę kogoś, kto by opisaniem siebie tylko z wierzchu próbował spodobać się wszystkim naraz i jednocześnie nikomu naprawdę nie pokazał, co za typ jest z niego =P Z tego co czytałem, nie traktujesz swoich zainteresowań jak czcigodnych pasji świętej krowy, tylko pokazujesz siebie szczerze i co pokazał wątek religijny czy edukacyjny z dystansem. I taaak trzymaj, maaan! 8)

ODPOWIEDZ