LM 15/16 (1/8): JUVENTUS 2-2 Bayern

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 16:07

Raz na pare lat zdarza sie szansa, by wyeliminowac z rozgrywek topowy zespol prowadzony przez topowego trenera, a niektorzy z was nie potrafia sobie wyobrazic ani naglowkow z gazet wydanych dzien po meczu, ani szoku kibicow rywali, ani bezcennej miny w/w trenera? Z calym szacunkiem, panowie, ale chyba macie zbyt plytka wyobraznie :smile:

Jesli Juve chce przejsc do historii, musi wykorzystac nadarzajaca sie okazje. Niech zagraja dzis tak, aby wszystkim niedowiarkom szczeny opadly :ok:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 16:12

Wojtek pisze:Dzięki Bogu nasi piłkarze i trener nie myślą tak jak Ty :)
Trzeba mierzyć siły na zamiary ;)

Na ten moment moje 'jedyne' oczekiwania od tej ekipy to Scudetto i wyjście z grupy w LM. Na więcej brakuje na razie jakości i dojrzałości. Nawet teraz po serii 15 wygranych, na dwumecz z Bayernem, w mgnieniu oka zamieniłbym obecną kadrę na tą z zeszłego sezonu.

Nawet jeśli jakoś przejdziemy Monachijczyków i dobrze nam polosują to ktoś będzie musiał jeszcze wyrzucić z rozgrywek Barcelonę :D

Jeśli przepracujemy solidnie najbliższe półtora roku i wzmocnimy odpowiednio skład to na starcie sezonu 17/18 chętnie napiszę, że nic poniżej finału mnie nie zadowoli :) Także ze względu na Buffona, Marchisio, Chielliniego czy Bonucciego, którzy młodsi nie będą.

Oczywiście takie szersze rozważania nie przeszkadzają mi w kibicowaniu Bianconerim i przeżywania emocji w trakcie każdego spotkania. Po postu w tym sezonie nie zawsze udziela mi się przedmeczowy hype ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 16:34

Najnowsze doniesienia są takie, że Bayern ma zagrać ustawieniem 4-1-4-1. Tym samym Guardiola ma zamiar ukryć braki w obronie.

Davanti a Neuer, con Lahm e Bernat sulle fasce, al centro agiranno Alaba, terzino sinistro austriaco, ed il giovane Kimmich con Vidal davanti alla difesa pronto a scalare e trasfromare il reparto difensivo a cinque. Davanti al cileno, Robben e Douglas Costa sulle fasce con Muller e Thiago Alcantara al centro dietro l'unica punta Robert Lewandowski. L'altro ex nelle fila bavaresi, Coman, partirà dalla panchina.

Przed linią obrony ma jednak zagrać Vidal.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 16:40

Jestem coraz bardziej spokojny...grajcie już... :mad2:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 16:59

alessandro1977 pisze:Jestem coraz bardziej spokojny...grajcie już... :mad2:
Ja wręcz przeciwnie. Im bliżej meczu, tym gorzej się czuję. 1:0 byłoby super.
Nie chciałbym jakoś dziwnie wysokiego wyniku - typu 2:0/3:1, bo wtedy w rewanżu wyjdą na Nas z niesamowitą pompą i równie może się to skończyć. Raczej Bayern coś ukąsi, więc My musimy strzelić dziś co najmniej 2 bramki.

Obrazek
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 17:39

Jacky pisze: 1 z VfB w Kubku DFB. 1 z Gladbach w lidze. Po 1 w trzech towarzyskich spotkaniach z jakimis januszami, chociaz nawet nie wiem czy byly to oficjalne mecze.
O faken, rzeczywiście. A jeszcze do niedawna byłem pewien, że nic nie stracili, ale sobie przypomniałem mecz z Gladbach. :D

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 17:50

mzm pisze:
Jacky pisze: 1 z VfB w Kubku DFB. 1 z Gladbach w lidze. Po 1 w trzech towarzyskich spotkaniach z jakimis januszami, chociaz nawet nie wiem czy byly to oficjalne mecze.
O faken, rzeczywiście. A jeszcze do niedawna byłem pewien, że nic nie stracili, ale sobie przypomniałem mecz z Gladbach. :D
taka to Twoja wiedza o swoim klubie i Bundeslidze.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 17:56

Ogólne zapowiedzi przed meczem przypominają mi te przed Euro12 Włochy-Niemcy. :C Jak byłem tak dalej jestem spokojny. Stawiam na 2:1.
albertcamus pisze:taka to Twoja wiedza o swoim klubie i Bundeslidze.
"porobieni" :ok:

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 17:59

Powiem Wam, że od finału z Barceloną tak nie miałem...
Chodzę jak zakochany, nie wiem co się dzieje, zamyślam się i nie mogę się skupić na pracy, nic dzisiaj nie byłem w stanie zrobić pożytecznego... :afraid2:

Mam nadzieję, że wynik nie przekreśli naszych szans awansu :placze:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 18:01

CavAllano pisze:Najnowsze doniesienia są takie, że Bayern ma zagrać ustawieniem 4-1-4-1. Tym samym Guardiola ma zamiar ukryć braki w obronie.
Czyli "blokujemy cały mecz i wyprowadzamy 10 groźnych kontr po których 'musi' paść bramka".

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 18:14

pablo1503 pisze:Nie chciałbym jakoś dziwnie wysokiego wyniku - typu 2:0/3:1
O pierwsze słyszę :roll: żeby ktoś nie chciał, wysokiego zwycięstwa swojej Drużyny. Pomijając to że 2-0 i 3-1 to nie jest wysoka wygrana.
Właśnie wręcz przeciwnie im mniej strzelą, tym będą bardziej cisnąć w rewanżu, niesieni dopingiem. Juventus to nie zeszłoroczne Porto, bez Alexa Sandro i Danilo. Naszą potęgą jest defensywa :ok:
Gdybyśmy wygrali to 2-0, Bayern w rewanżu by bił głową w mur, z każdą minutą coraz bardziej się frustrując.

Wg mnie, koniecznie musi być 2-0 - dla nas. Musimy wykorzystać ich słabą defensywę - w rewanżu będzie o to trudniej...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 18:18

Widzialem czesc choreografii i na trybunie glownej bedzie widnial napis "be heroes".

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 18:38

CavAllano pisze:Widzialem czesc choreografii i na trybunie glownej bedzie widnial napis "be heroes".
To pochwaliłbyś się fotką lub linkiem.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 19:08

CavAllano pisze:Przed linią obrony ma jednak zagrać Vidal.
Najnowsze doniesienia mówią o Vidalu na ławce, przed linią obrony operować ma Xabi Alonso. Hiszpan jest wolny jak żółw, ale nadal potrafi nieźle rozdawać piłki, coś alla Pirlo u schyłku kariery w Juventusie.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2016, 19:11

Zuliani na FB:
Juventus (4-4-2): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Cuadrado, Marchisio, Khedira, Pogba; Dybala, Mandzukic

bez zaskoczenia

Zablokowany