Serie A (34): JUVENTUS 4-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:23

alina pisze:Zmiany mnie zawiodły. Chciałem zobaczyć Marrone za Pirlo, Caceresa. A tu Borriello :angry:
Zmiany (oprócz DP, który mimo że zagrał stosunkowo długo, nie pograł sobie) rzeczywiście od czapy (jak dla mnie). Pirlo mógłby odpocząć w drugiej połowie, chociaż i tak on i reszta wiele się nie namęczyli. Dobrze, że oszczędzili siły i przy okazji Romę od dalszej destrukcji.

Edit: czy ktoś dopatrzył się "możliwie dobrego dośrodkowania" (nie wiem jak to opisać, ale mniej więcej właśnie tak jak to zrobiłem) Lichtsteinera ? Nie żebym umniejszał jego dzisiejszy mecz, ale nie chciałbym też, aby wróciła mu ta "drobna" niedyspozycja, którą prezentował od początku sezonu.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 23:31 przez rad, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:26

Dragon pisze: Pewne jest też to, że nie dostaniemy karnego :smile:
.
Ogarnij się smoku 8) :D

Coś pięknego, tego nikt się nie spodziewał! Zyskaliśmy sily na środę bo mecz wygraliśmy w pół godziny, mimo, że żaden z naszych napastników nie strzelił gola :whistle: Vidal to przekozak, ale panowie i panie, koncentracja!!!! jedziemy na maksa!! Jednkaże bilans 6-0-0, bramki 18-1 robi wrażenie....
,,Lichy'' nie pasuje do tego systemu, tylko Martin.

Ten Juventus jest moją heroiną... cieszę się, że następną działkę dostanę w środę :twisted:

Cel jest oczywisty...

Obrazek
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:31

Dragon pisze:
Ten Juventus jest moją heroiną... cieszę się, że następną działkę dostanę w środę :twisted:
Od 2006 roku miałem problemy ze znalezieniem dobrego towaru. Jednak ten rok jest przełomowy i póki co pasuje mi ten diler :D

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:37

dr.DeV pisze:
nynek pisze:Bonucci zaserwował dzisiaj ładnego babolowoleja przed własnym polem karnym :)
tylko to Ci zapadło w pamięć? Kilka razy zatrzymywał rozpędzonych czy to Lamelę, Osvaldo czy Marquinho... ostatnio Bonu to nasz najlepszy obrońca.
tutaj się nie zgodzę. owszem Leonardo rozgrywa kolejne mecze w sposób bardzo dobry, ale według mnie, to Barzagli gra w sposób wyśmienity. niby nie widać jego jakichś super_ekstra_hiper akcji w obronie, ale czyści wszystko w sposób <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. i to się lubi.

nie wiem czy to my dzisiaj zagraliśmy tak bardzo dobrze, czy to jednak Roma dała ciała, ale takie wyniki mi się podobają i liczę, że do końca sezonu nie odpuścimy żadnego meczu. mamy więcej do zyskania niż do stracenia i nie tylko my, kibice, jesteśmy tego świadomi.

Roma dzisiaj nie istniała. obyśmy na ich obiekcie pokazali również kawałek dobrego futbolu ;)
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 23:38 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:38

Genialny mecz w wykonaniu zawodników "Starek Damy". Martwi mnie tylko sytuacja Matriego. Dlaczego to Marco, a nie Alessandro dostaje szansę? W mojej opinii, to były gracz Cagilari zasługuje na kredyt zaufania, a nie jakiś rzymski "bombardier". W kwestii lameli powiem tylko tyle, że bardziej otępiałego człowieka ze świecą szukać. Głupota bije mu z oczu, że aż strach. Krowa ma bardziej wyraziste spojrzenie. Nie byłbym sobą, gdybym też nie wyśmiał "Biebera" z Barcelony. Ponownie udowodnił, że jest wytworem mediów. OLE, OLE :D

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:39

tyle w tym temacie

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:48

annihilator1988 pisze:Martwi mnie tylko sytuacja Matriego. Dlaczego to Marco, a nie Alessandro dostaje szansę? W mojej opinii, to były gracz Cagilari zasługuje na kredyt zaufania, a nie jakiś rzymski "bombardier".
Tak jak ktoś wcześniej powiedział, Quagliarella nie zagra z Ceseną bo jest zawieszony za kartki tak więc napewno go zastąpi Matri. Conte nie chciał go męczyć. Ot, właśnie dlatego.

W teorii mamy tylko trzy pkt przewagi ale w praktyce cztery. Musimy zdobyć majstra!!

FORZA JUVE!!

ps. Jeśli ktoś będzie miał jakieś zdjęcie albo filmik z minuty ciszy kiedy stoją piłkarze Juve i Romy na przemian to prosze wrzućcie tu.

acolu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:49

Wynik cieszy niezmiernie. Roma absolutnie rozmontowana i to w 30 minut. Druga połowa praktycznie bez historii i bardzo dobrze - piłkarze muszą oszczędzać siły na Cesenę.

Vidal jest niesamowity. Siła, precyzja i trzeźwość myślenia jaką pokazał w obu strzałach godna jest najwyższych pochwał. Ponadto, podoba mi się jego postawa wobec kibiców - widać, że zdążył się ściśle związać z biało-czarnymi barwami :-).

De Ceglie zadziwił. Od dłuższego czasu gra lepiej, niż zdążył nas do tego przyzwyczaić. System gry Conte ewidentnie mu odpowiada, oby dalej w takim tempie nabierał pewności do własnych umiejętności. Wychodzi na to, że Ferrara czy Del Neri zwyczajnie nie potrafili wykorzystać jego atutów lub odpowiednio zmotywować.

Według mnie - przeprowadzone zmiany były w porządku. Matri zagra w środę, jego dzisiejsza eksploatacja wydawała się zbędna.

Oby tak dalej. Klub włożył za dużo pracy w ten sezon by zaprzepaścić otwierającą się szansę na scudetto. Zostało nam 5 małych finałów i ten jeden większy.

Wracamy. Trzecia gwiazdka nad herbem nie jest już dłużej marzeniem a powoli staje się możliwą do spełnienia wizją. Jestem dumny, że mogę kibicować temu klubowi!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:55

Abi pisze:

tyle w tym temacie
Podobno ,,Lichy'' też dziś tak samo pojechał :D Umknęło mi to :whistle:

Bawmy się :wink:

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 00:00

Dragon pisze:
Abi pisze:

tyle w tym temacie
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1193_n.jpg

Niech oni mi ten sezon spartola to zabije :D to ma byc 3 gwiazda! :D

Obrazek
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 00:08

Dragon pisze:
Abi pisze:

tyle w tym temacie

Pojechał: http://www.metacafe.com/watch/8400857/l ... amela_4_0/ :D :-D :dance:.
Lamela to zwykły cham... :naughty:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 00:14

Dla takich chwil się żyje. :wink:

Fantastyczne spotkanie w naszym wykonaniu. Zimny prysznic dla rywala i kontrolowanie gry. Roma ANI RAZU nie zagroziła nam w jakikolwiek sposób. Dość powiedzieć, że broniła się nawet przy stanie 4-0.

Najbardziej wymowne było zachowanie naszych kibiców, którzy gromkim "ole" zagrzewali piłkarzy Romy do wyjścia z własnej połowy. Absolutna dominacja i pogrom. Posiadanie piłki po 50%, ale w sumie nie mogło być inaczej - słusznie nie forsowaliśmy tempa po szybko wygranym spotkaniu, mając w głowie środowy mecz z Ceseną. :bravo:

Po wygranym pojedynku nasi piłkarze sprawiali wrażenie skoncentrowanych na kolejnej potyczce. Bardzo mi się to podoba. Przed nami długa droga, ale nieudane poprzednie sezony nauczyły nas na szczęście pokory, a robota Conte robi swoje.

Jestem dumny z tego klubu.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 00:14

Dragon pisze:
Abi pisze:

tyle w tym temacie

epickie video :) mina Milanisty ( te praktycznie łzy w oczach ) :D nasz człowiek wreszcie ma swój sezon po 2 ostatnich :D
warto było czekać tyle lat. spodobał mi się jeden komentarz z onetu:
"Jak to mawiał pan Alegri przed rewanżem z barceloną? - "Mistrzostwo może poczekać" he he, ciekawe który sezon miał na myśli? 2012-2013? a moze 2015-2016? Albo inny? " :smile: :dance:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 00:21

Ciao, Ciao Scudetto. Jak ta pani mówiła.

Och, tak. Tyle lat czekałem żeby w końcu móc poczuć moc prawdziwego Juventusu.

A pamiętam jeszcze jak byłem 'jeszcze młodszy'. Jak po wygranej w 2006 roku. Mieli nam darować degradację. Mendy wstrętne.

Ech, nie cierpię Włoskiej ligi. Niech się boją, niech krzyczą. Juventus = Włochy i to wie każdy kibic Serie A.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2012, 00:21

Dragon pisze: Ten Juventus jest moją heroiną... cieszę się, że następną działkę dostanę w środę :twisted:
Idealnie ujęte. :C

Nic konstruktywnego nie przychodzi mi na myśl, jesteśmy tytanami, po prostu nie da się z nami wygrać. Niesamowite.

Teraz sprawa jest prosta, terminarz mamy wymarzony. Pasuje jednak by Cagliari i Atalanta w najbliższych kolejkach zapewniły sobie utrzymanie. Dodatkowo lekkie nadzieje pokładam w Genoi, dzisiaj mieli rozmowę z kibicami i raczej motywacji w środę w Mediolanie potrzebować nie będą.

Jest bajecznie!

Zablokowany