Wszystko o Squadra Azzurra
- dp10
- Juventino
Pierwsza połowa pod dyktando Niemców..w drugiej odsłonie odżyli Włosi głównie po wejściu Aquy...jak dla mnie za późno wszedł Gio za Mauriego.
Szkoda ,że Matri nie zadebiutował podbudowałoby to jeszcze bardziej jego morale :-D
Szkoda ,że Matri nie zadebiutował podbudowałoby to jeszcze bardziej jego morale :-D
- bendzamin
- Redaktor
To juz zalezy od wykonawcow do tej taktykiBartek88 pisze:Prandelli znajdzie jakas inna formacje bo grac mega defensywnym 4-3-1-2 jest bez sensuPrzez wiekszosc meczu akcje tworzylo tylko 3 zawodnikow z ataku...

- dzidzia
- Juventino
Fajnie dziś chłopcy zagrali
. Aqua rewelacyjnie - przypomniał nam czym się zachwycaliśmy w pierwszej części sezonu. Żeby teraz tylko utrzymał formę i w Juve również zaczął coś grać. Buffon w miarę pewnie, choć przy pierwszej bramce miotał się jak nie wiem. Kielon fajnie na lewej stronie wyprowadzał akcje, a do tego w obronie też błędów nie popełniał. No i przez chwilę na boisku było aż 5 białoczarnych
(licząc Sebę :roll: )
Mam nadzieję, że w niedzielę zagra Kielon na lewej, Sorensen na prawej, Aqua jak dzisiaj, Matri jak w zeszłą sobotę i wygramy z Interkiem

Mam nadzieję, że w niedzielę zagra Kielon na lewej, Sorensen na prawej, Aqua jak dzisiaj, Matri jak w zeszłą sobotę i wygramy z Interkiem

- sk1le
- Juventino
Dobry mecz w wykonaniu Włochów. Bardzo podobała mi się gra Cassaniego szkoda, że zamiast tego grajka Marotta postanowił ściągnąć Motte. Fajnie zagrał także Albert mam nadzieje, że w meczu z Interem zagra na podobnym poziomie
. Widać, że Prandelli ma pomysł na nową Italie, jestem dobrej myśli. 

- Bartek88
- Juventino
No wlasnie wygladal, ale ja nie chce widziec wloskiej reprezentacji grajacych z kontry dlugimi pilkami, tylko ladne zgrane akcje, srodkiem, skrzydlami. A zawodnikow, ktorzy posiadaja takie umiejetnosci italia posiada, wiec system dalekich pilek to jak jezdzic Ferrari zgodnie z przepisami...beka pisze:To juz zalezy od wykonawcow do tej taktykiBartek88 pisze:Prandelli znajdzie jakas inna formacje bo grac mega defensywnym 4-3-1-2 jest bez sensuPrzez wiekszosc meczu akcje tworzylo tylko 3 zawodnikow z ataku...
4-3-1-2 moze wygladac ladnie dla oka i tak wlasnie bylo w momencie, gdy na boisku pojawili sie Rossi, Aquilani i Giovinco. Tutaj wazna jest umiejetnosc przetrzymania pilki w srodku pola i dlugie pilki do napastnikow. W pierwszej polowie czworka pomocnikow nie wywiazywala sie zbyt dobrze z tych zalozen taktycznych, ale po wejsciu wyzej wymienionych graczy musisz przyznac, ze mecz wygladal przyjemnie dla oka.
- PrzemasJuve
- Juventino
oj nie chcesz wygranej...dzidzia pisze:Sorensen na prawej
ano w 2 polowie szczegolnie dobrze to wygladalo, fajne wejscie aqua i mrowki no i kielon bdb na lewicy sobie poradzil
no i w sumie gdyby pan sedzia laskawie odwgizdal ktorys z 3 (2 na pewno) karnych to bylaby ladna wygrana

aaa duet ranocchia - bonucci slabo no ale czego mozna oczekiwac po bylej obronie obecnego spadkowicza z ligi...
no i bonucciego placzka w koncu zlapali na tym jego mega zwodzie mam nadzieje ze w koncu skonczy sie wydurniac na boisku
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zgadzam się. Ja dawno tak ładnie grających dla oka Włochów dawno nie widziałem. Ostatni raz chyba w półfinale MŚ w Niemczech grali taki fajny futbol.beka pisze:To juz zalezy od wykonawcow do tej taktyki4-3-1-2 moze wygladac ladnie dla oka i tak wlasnie bylo w momencie, gdy na boisku pojawili sie Rossi, Aquilani i Giovinco. Tutaj wazna jest umiejetnosc przetrzymania pilki w srodku pola i dlugie pilki do napastnikow. W pierwszej polowie czworka pomocnikow nie wywiazywala sie zbyt dobrze z tych zalozen taktycznych, ale po wejsciu wyzej wymienionych graczy musisz przyznac, ze mecz wygladal przyjemnie dla oka.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- @D@$
- Juventino
Prandelli połował na Słowenię i Ukrainę
Bramkarze: Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Emiliano Viviano
Obrońcy: Davide Astori, Federico Balzaretti, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Domenico Criscito, Daniele Gastaldello, Christian Maggio, Andrea Ranocchia, Davide Santon.
Pomocnicy: Alberto Aquiliani, Claudio Marchisio, Stefano Mauri, Riccardo Montolivo, Thiago Motta, Antonio Nocerino, Marco Parolo.
Napastnicy: Antonio Cassano, Alberto Gilardino, Sebastian Giovinco, Alessandro Matri, Giampaolo Pazzini, Giuseppe Rossi.
źródło seriea.pl, pozwoliłem pogrubić sobie Juventinich (także tych co są u nas tylko na wypożyczeniu) a ci byli bądź wypożyczeni (gdzieś) na niebiesko...
Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanie
ale znając życie ma jakąś kontuzję.
Balzaretti, Rossi, Montolivo, Giovinco, ciekawe czy zobaczymy któregoś z nich w białoczarnym pasiaku w niedalekiej przyszłości.
Bramkarze: Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Emiliano Viviano
Obrońcy: Davide Astori, Federico Balzaretti, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Domenico Criscito, Daniele Gastaldello, Christian Maggio, Andrea Ranocchia, Davide Santon.
Pomocnicy: Alberto Aquiliani, Claudio Marchisio, Stefano Mauri, Riccardo Montolivo, Thiago Motta, Antonio Nocerino, Marco Parolo.
Napastnicy: Antonio Cassano, Alberto Gilardino, Sebastian Giovinco, Alessandro Matri, Giampaolo Pazzini, Giuseppe Rossi.
źródło seriea.pl, pozwoliłem pogrubić sobie Juventinich (także tych co są u nas tylko na wypożyczeniu) a ci byli bądź wypożyczeni (gdzieś) na niebiesko...
Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanie

Balzaretti, Rossi, Montolivo, Giovinco, ciekawe czy zobaczymy któregoś z nich w białoczarnym pasiaku w niedalekiej przyszłości.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jeśli zagrają w pierwszym składzie to będzie znaczyło, że Prandelli nie ma oczu.@D@$ pisze:Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini
Jeśli zagrają w pierwszym składzie i zagrają dobrze to będzie znaczyło, że możemy oficjalnie mówić o klątwie Juventusu.
- CzarnyZkultury
- Juventino
nie ma kontuzji, wczoraj zagrał w meczu z chelsea. chodzi o to, że został zawieszony w rozgrywkach europejskich za swoje kung fu w meczu z Dynamem. Podobnie sytuacja ma się z De Rossim.@D@$ pisze:Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanieale znając życie ma jakąś kontuzję.
- Dante93
- Juventino
Oprocz ataku wszedzie kiepsko. Btw bez Cassaniego? W srodku napewno Chiellini z Ranocchia na bokach Balza +? Zapewne bedzie 4-3-3- za duzy potencjal z przodu zeby rezygnowac z kogos z trojki Cassano/Rossi/Pazzini a cala 3 idealnie jak dla mnie do 4-3-3 pasuje.
- zahor
- Juventino
W ataku też co najwyżej średnio. Rossi z Cassano, chociaż w wielkiej piłce nic póki co nie osiągnęli, prezentują w tym sezonie jakiś poziom. Ale obecność pozostałych świadczy o tym, jak nisko upadło calcio. W 2006 r. żaden gracz o takich umiejętnościach na grę w kadrze liczyć by nie mógł.Dante93 pisze:Oprocz ataku wszedzie kiepsko.
- Monte Cristo
- Juventino
Nie zostal zawieszony, to tylko Prandelli powiedzial ze dostaje kare jednego meczu.CzarnyZkultury pisze:nie ma kontuzji, wczoraj zagrał w meczu z chelsea. chodzi o to, że został zawieszony w rozgrywkach europejskich za swoje kung fu w meczu z Dynamem. Podobnie sytuacja ma się z De Rossim.@D@$ pisze:Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanieale znając życie ma jakąś kontuzję.