Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 23:16

Pierwsza połowa pod dyktando Niemców..w drugiej odsłonie odżyli Włosi głównie po wejściu Aquy...jak dla mnie za późno wszedł Gio za Mauriego.
Szkoda ,że Matri nie zadebiutował podbudowałoby to jeszcze bardziej jego morale :-D

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 23:19

Brutalo pisze:Bonucci spokojnie, moim zdaniem lepiej od Ranochi który nie pokrył Klose.
Klose nie pokrył Cassani.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 23:27

Bartek88 pisze:Prandelli znajdzie jakas inna formacje bo grac mega defensywnym 4-3-1-2 jest bez sensu :| Przez wiekszosc meczu akcje tworzylo tylko 3 zawodnikow z ataku...
To juz zalezy od wykonawcow do tej taktyki ;) 4-3-1-2 moze wygladac ladnie dla oka i tak wlasnie bylo w momencie, gdy na boisku pojawili sie Rossi, Aquilani i Giovinco. Tutaj wazna jest umiejetnosc przetrzymania pilki w srodku pola i dlugie pilki do napastnikow. W pierwszej polowie czworka pomocnikow nie wywiazywala sie zbyt dobrze z tych zalozen taktycznych, ale po wejsciu wyzej wymienionych graczy musisz przyznac, ze mecz wygladal przyjemnie dla oka.

Obrazek
dzidzia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 23:36

Fajnie dziś chłopcy zagrali :) . Aqua rewelacyjnie - przypomniał nam czym się zachwycaliśmy w pierwszej części sezonu. Żeby teraz tylko utrzymał formę i w Juve również zaczął coś grać. Buffon w miarę pewnie, choć przy pierwszej bramce miotał się jak nie wiem. Kielon fajnie na lewej stronie wyprowadzał akcje, a do tego w obronie też błędów nie popełniał. No i przez chwilę na boisku było aż 5 białoczarnych :happy: (licząc Sebę :roll: )

Mam nadzieję, że w niedzielę zagra Kielon na lewej, Sorensen na prawej, Aqua jak dzisiaj, Matri jak w zeszłą sobotę i wygramy z Interkiem :dance:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2011, 00:07

mam nadzieję, że Kielon wróci do środka, bo jest z deczka zbyt drewniany na bok, a w środku po prostu rządzi .

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2011, 08:58

Dobry mecz w wykonaniu Włochów. Bardzo podobała mi się gra Cassaniego szkoda, że zamiast tego grajka Marotta postanowił ściągnąć Motte. Fajnie zagrał także Albert mam nadzieje, że w meczu z Interem zagra na podobnym poziomie :). Widać, że Prandelli ma pomysł na nową Italie, jestem dobrej myśli. :ok:

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2011, 18:48

beka pisze:
Bartek88 pisze:Prandelli znajdzie jakas inna formacje bo grac mega defensywnym 4-3-1-2 jest bez sensu :| Przez wiekszosc meczu akcje tworzylo tylko 3 zawodnikow z ataku...
To juz zalezy od wykonawcow do tej taktyki ;) 4-3-1-2 moze wygladac ladnie dla oka i tak wlasnie bylo w momencie, gdy na boisku pojawili sie Rossi, Aquilani i Giovinco. Tutaj wazna jest umiejetnosc przetrzymania pilki w srodku pola i dlugie pilki do napastnikow. W pierwszej polowie czworka pomocnikow nie wywiazywala sie zbyt dobrze z tych zalozen taktycznych, ale po wejsciu wyzej wymienionych graczy musisz przyznac, ze mecz wygladal przyjemnie dla oka.
No wlasnie wygladal, ale ja nie chce widziec wloskiej reprezentacji grajacych z kontry dlugimi pilkami, tylko ladne zgrane akcje, srodkiem, skrzydlami. A zawodnikow, ktorzy posiadaja takie umiejetnosci italia posiada, wiec system dalekich pilek to jak jezdzic Ferrari zgodnie z przepisami...

KLIK ==>www
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2011, 19:57

dzidzia pisze:Sorensen na prawej
oj nie chcesz wygranej...

ano w 2 polowie szczegolnie dobrze to wygladalo, fajne wejscie aqua i mrowki no i kielon bdb na lewicy sobie poradzil

no i w sumie gdyby pan sedzia laskawie odwgizdal ktorys z 3 (2 na pewno) karnych to bylaby ladna wygrana :)

aaa duet ranocchia - bonucci slabo no ale czego mozna oczekiwac po bylej obronie obecnego spadkowicza z ligi...

no i bonucciego placzka w koncu zlapali na tym jego mega zwodzie mam nadzieje ze w koncu skonczy sie wydurniac na boisku

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 lutego 2011, 21:46

beka pisze:To juz zalezy od wykonawcow do tej taktyki ;) 4-3-1-2 moze wygladac ladnie dla oka i tak wlasnie bylo w momencie, gdy na boisku pojawili sie Rossi, Aquilani i Giovinco. Tutaj wazna jest umiejetnosc przetrzymania pilki w srodku pola i dlugie pilki do napastnikow. W pierwszej polowie czworka pomocnikow nie wywiazywala sie zbyt dobrze z tych zalozen taktycznych, ale po wejsciu wyzej wymienionych graczy musisz przyznac, ze mecz wygladal przyjemnie dla oka.
Zgadzam się. Ja dawno tak ładnie grających dla oka Włochów dawno nie widziałem. Ostatni raz chyba w półfinale MŚ w Niemczech grali taki fajny futbol.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2011, 16:49

Prandelli połował na Słowenię i Ukrainę

Bramkarze: Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, Emiliano Viviano

Obrońcy: Davide Astori, Federico Balzaretti, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Domenico Criscito, Daniele Gastaldello, Christian Maggio, Andrea Ranocchia, Davide Santon.

Pomocnicy: Alberto Aquiliani, Claudio Marchisio, Stefano Mauri, Riccardo Montolivo, Thiago Motta, Antonio Nocerino, Marco Parolo.

Napastnicy: Antonio Cassano, Alberto Gilardino, Sebastian Giovinco, Alessandro Matri, Giampaolo Pazzini, Giuseppe Rossi.

źródło seriea.pl, pozwoliłem pogrubić sobie Juventinich (także tych co są u nas tylko na wypożyczeniu) a ci byli bądź wypożyczeni (gdzieś) na niebiesko...

Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanie :D ale znając życie ma jakąś kontuzję.

Balzaretti, Rossi, Montolivo, Giovinco, ciekawe czy zobaczymy któregoś z nich w białoczarnym pasiaku w niedalekiej przyszłości.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2011, 17:13

@D@$ pisze:Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini
Jeśli zagrają w pierwszym składzie to będzie znaczyło, że Prandelli nie ma oczu.

Jeśli zagrają w pierwszym składzie i zagrają dobrze to będzie znaczyło, że możemy oficjalnie mówić o klątwie Juventusu.

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2011, 17:20

@D@$ pisze:Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanie :D ale znając życie ma jakąś kontuzję.
nie ma kontuzji, wczoraj zagrał w meczu z chelsea. chodzi o to, że został zawieszony w rozgrywkach europejskich za swoje kung fu w meczu z Dynamem. Podobnie sytuacja ma się z De Rossim.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2011, 20:56

Oprocz ataku wszedzie kiepsko. Btw bez Cassaniego? W srodku napewno Chiellini z Ranocchia na bokach Balza +? Zapewne bedzie 4-3-3- za duzy potencjal z przodu zeby rezygnowac z kogos z trojki Cassano/Rossi/Pazzini a cala 3 idealnie jak dla mnie do 4-3-3 pasuje.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2011, 21:05

Dante93 pisze:Oprocz ataku wszedzie kiepsko.
W ataku też co najwyżej średnio. Rossi z Cassano, chociaż w wielkiej piłce nic póki co nie osiągnęli, prezentują w tym sezonie jakiś poziom. Ale obecność pozostałych świadczy o tym, jak nisko upadło calcio. W 2006 r. żaden gracz o takich umiejętnościach na grę w kadrze liczyć by nie mógł.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2011, 21:10

CzarnyZkultury pisze:
@D@$ pisze:Nie wiem jak to oceniacie, ale dla mnie każde powołanie bez Balotelliego to dobre powołanie :D ale znając życie ma jakąś kontuzję.
nie ma kontuzji, wczoraj zagrał w meczu z chelsea. chodzi o to, że został zawieszony w rozgrywkach europejskich za swoje kung fu w meczu z Dynamem. Podobnie sytuacja ma się z De Rossim.
Nie zostal zawieszony, to tylko Prandelli powiedzial ze dostaje kare jednego meczu.

ODPOWIEDZ