Dymisja Deschampsa!!!!???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 11:46

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Buczus_JuveFan pisze:Conte mógłby być, nie ma doświadczenia ale to nasz Juventino.
Nie możemy w takiej sytuacji kierować się sentymentami, nam potrzebny jest trener, ktory spełni oczekiwania, a nie, ze to nasz byly gracz. Fakt, fajnie by było, ale to nie jest sprawa priorytetowa. Ponadto Conte ma o wiele mniejsze doświadczenie niż Didier, więc...
No tak, jak najbardziej dlatego napisałem "mógłby być", bo możliwe, że zarząd wolałby jego lub Vialliego, a nie np. Novelino (w przypadku gdyby nie przyszedł Lippi). Sam Ancelotti powiedział, że możemy być pewnym powrotu dawnego piłkarza/trenera.

Cytat: "Myślę, że nowym trenerem Juventusu będzie jakaś postać z przeszłości tego klubu" - powiedział Ancelotti. "Może to być Marcello Lippi, może Gianluca Vialli."

Także do tego opis pasują: Conte, Vialli, Lippi, Trapattoni i wielu wielu innych

CannaDaroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 12:20

Dobry trener z AS Monaco w lidze mistrzów dobrze sobie radził,awans
do serie a z Juve w ładnym stylu i na dodatek druzyna ładnie grała ofensywnie a nie jak za Capello szkoda DD.
Nowym Trenerem chciałbym zeby był.Lippi, Trapattoni.Wegner,Benitez
..................:::::::::::FORZA JUVE:::::::::::::::::................................

WIERNOSĆ
AVE JUVE (7lat )
...........FORZA JUVE..............
Cannavaro.Carlos.Zidane.Buffon.Del Piero.Kaka.Pirlo.Jan Paweł 2. moi idole :)
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 12:25

Szczerze jestem zaskoczony ponieważ po zapowiedziach zarządu myślałem, że DD zostanie na stanowisku trenera, stało się inaczej. Ponownie widac ile warte są ich słowa. Ja już jakiś czas temu powiedziałem, że odejście Deschampsa jakoś specjalnie mnie nie zasmuci, ponieważ nie jest to trener wybitny. Jednak obecna sytuacja w której to odchodzi w wyniku nie możliwości porozumienia się z Secco który chce sprowadzać do Juventusu syfiarskich piłkarzy na co DD nie mógł się zgodzić bardzo mnie wkurza... Zarząd pokazuje po raz kolejny, że jest do niczego. Zamiast poprawiać swoją reputacje co miał robić w trakcie Mercato na razie ją tylko pogarsza. W tej sytuacji opowiadam się całkowicie po stronie Deschampsa. Należy mu się szacunek i podziękowania za to co zrobił dla nas jako piłkarz i w obecnym sezonie jako trener.
Co do ewentualnych następców. To rozwiązanie marzenie było by gdyby wrócił Lippi a jego asystentem został Conte. Lepszego sztabu trenerskiego nie mogli byśmy sobie wymarzyć. Jednak jest to bardzo nieprawdopodobne. Sam Conte nie ma nawet czego szukać jako pierwszy trener. Mimo, że uwielbiałem go jako piłkarza i uwielbiam cały czas nie chcę, żeby naszym trenerem był człowiek który nie potrafił poradzić sobie z drużyną pokroju arezzo.
Chodzą słuchy, ze nowym trenerem będzie ktoś związany z Juve, może Vialli. Jest to kandydatura podoba do Deschampsa. Trener młody, jednak na razie bardzo daleki od wybitności.
Trzeba też bacznie obserwować rynek włoski. Bo mało prawdopodobny jest trener z zagranicy. Walter Novellino zakończył prace w spamdorii, natomiast Francesco Guidolin raczej na pewno nie poprowadzi palermo w nowym sezonie. Oba nazwiska są wielce prawdopodobne, choc to również nie są trenerzy wybitni. Powrót capello jest raczej nie możliwy, i całe szczęście.
Z tych lepszych włoskich trenerów (przynajmniej moim zdaniem) raczej żaden do nas nie przejdzie. Wspomniany Lippi nie zamierza rezygnować z wakacji. Spaletti na pewno z romy się nie ruszy, lazio nie puści Delio Rossiego. A Trap swoje już dla Juve zrobił, poza tym sam chce szukac teraz wyzwań bodajże we francji i nie widzę potrzeby, zeby wracał do Italii

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 15:49

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Buczus_JuveFan pisze:Conte mógłby być, nie ma doświadczenia ale to nasz Juventino.
Nie możemy w takiej sytuacji kierować się sentymentami, nam potrzebny jest trener, ktory spełni oczekiwania, a nie, ze to nasz byly gracz. Fakt, fajnie by było, ale to nie jest sprawa priorytetowa. Ponadto Conte ma o wiele mniejsze doświadczenie niż Didier, więc...
Dokładnie. Ja przyznam szczerze, że bardzo chciałbym widzieć Conte na ławce trenerskiej Juve, ale... jako asystenta. Póki co nic więcej.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 17:37

Szkoda DD bo radził sobie nieźle. Myślałem że jeszcze na ten sezon zostanie. Wydaje mi sie że on potrzebuje czasu żeby dobrze rozkręcić drużene, tak jak w przypadku Monaco.
Teraz niewątpliwie na pierwszym miejscu jest nowy trener, najlepiej z Włoch bo tam jest specyficzna gra wymagająca doświdczenia.
Oczywiście para Lippi - Conte to marzenie ale nawet nie wiem czy mieć nadzieje.
Myśle ze teraz wybór trenera zaważy na marcato i kolejnym sezonie. Mam nadzieje ze zaczniemy wkońcu iść do przodu z transferami i kontraktami.

Grazie DD!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 01:21

Przeczekałem burzę po odejściu DD i pozwolę sobie wtrącić kilka groszy na temat jego odejścia.

Otóż nie byłem jego zwolennikiem. Nie widzę w nim wielkiego trenera. Owszem, doszedł do finału LM - ale poza tym nie osiągnął w zasadzie nic.
Dla mnie LM jest wielce przypadkowa. Jedna sytuacja potrafi przesądzać o wyniku konfrontacji.
BTW: do finału LM doszedł też trener Klaus Toppmoeller - czy to oznacza, że jest dość dobry dla Juve? Bynajmniej.
W DD nie podbała mi się wizja zespołu - a w zasadzie jej brak. Środkowi obrońcy nie wykazywali się żadnym zrozumieniem, boczni gubili co chwilę ustawienie. Środkowi pomocnicy grali jakby ich w ogóle nie było. Do tej pory nie jestem pewien czy Ci gracze według DD grali w lini czy jeden przed drugim. Raz wyglądało tak, raz inaczej :/
A cała nasza gra wyglądała tak: przejmujemy piłkę, podanie do Nedveda/Camora by pociągnęli akcje albo od razu długa piłka do napastników.
Na palcach jednej ręki pewnie da się wyliczyć bramki zdobyte po składnej akcji, która nie jest indywidualnym popisem jednego z graczy (co by nie mówić - technicznie przewyższaliśmy rywali o dwie klasy).

No, ale ja nie chciałem o stylu naszej gry, ale o DD.
Zainteresowanych odsyłam do statystyk, by przeczytali jak bramkostrzelna (i bramkotracąca) była drużyna Monaco pod wodzą DD. Nie rzucało to na kolana, wręcz przeciwnie. Z takim dorobkiem w Serie A daleko się nie da zajść.

Ponoć sprawa rozbiła się o transfery.
Nic dziwnego.
DD chciałby Gerrarda - tez bym chciał, ale jego wyciągnięcie jest niemożliwe. Vidić - identyczna sytuacja. Jeden z najlepszych graczy ManU - jeszcze na pozycji z którą mieli problemy. I niby jak mamy go kupić?
Wspomnieć można jeszcze o Boumsongu (którego zwolennikiem był DD). Albo o Heinze - którego DD chciał na środek obrony :/ A tam sobie radzi fatalnie.
Albo o Giulym. 31-letni piłkarz, który gra ogony w klubie.
W zasadzie to mam zastrzeżenia do niemal każdego gracza o którym się DD wypowiadał.

Sentyment?
Nie te czasy.
Grazie Didier, że wyprowadziłeś nas z Serie A, choć mam wrażenie, że zrobiłby to kazdy solidny trener. Czasy są jednak takie, że sentymenty w piłce się nie liczą.
Nie liczyły się dla Zambrotty, Thurama i innych.
Sentymentalni nie byli zawodnicy, którzy już Juve nie potrzebowali.
Sentymentalny nie jest nasz klub, sprzedając piłkarzy, którzy są dla Juve zbyt słabi. Bądź są z nich takie pieniądze, które gwarantują nam sukcesy (Zidane).
Naprawdę miło jest mieć na ławce trenerskiej człowieka, który wiele z Juve osiągnął. Ale jeśli nowy trener miałby zdobyc z Juve w Serie A 2-3 punkty więcej niż Didier - to trzeba go zmienić. Bo nie wiadomo jak wazne te 2-3 punkty będa dla nas.
Sentymenty odkładam na wieczory, gdy z dziewczyną oglądam romantyczną komedie.
W piłce liczą się zwycięzcy.

Teraz odpowiedź na pytanie: czy jego odejście to dla Juve strata?
Hmm... to zależy od tego kogo zatrudnimy.
Jeśli samego Conte - to porażka. Tak raczej nic nie zwojujemy.
Lippi - to moje marzenie. Spaletti - też widzę w nim świetnego trenera. Wśród kandydatów widzę jeszcze Cesare Prandelliego. Innych z Włoch w zasadzie nie chcę.
Nie przekonuje mnie Rossi, Capello (mimo wszystko) niech spada, do Trapa jakoś obecnie zaufania nie mam.
Podobnie jak Juveluck - przyszłego trenera widzę w kimś z Włoch. Innych nie bedę komentował, bo za dużo ich jest.

Dirty mind
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 15:23

a może Ranieri? :think:
Myślę że to dobry trener i przede wszystkim jest Włochem. Oczywiście Lippi jest moim marzeniem, Spaletti też mógłby być. Byle nie Capello...

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 15:30

Ranieri? Trener bez sukcesów, wjego wielkie umiejętności też nie wierzę.
Zdecydowanie nie chciałbym jego na naszej ławce trenerskiej. (chyba, że jako asystenta Lippiego :) ).

Dirty mind
Kogucik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 15:31

Ranieri ?! Hmm to co zrobił z Parmą jest naprawdę niesamowitym wyczynem ! Ale jak sobie pomyślę co uczynił z Valencią to już nie wygląda to tak różowo !

ODPOWIEDZ